Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (144)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Pai prima data a zis totusi mama deci nu ma grabesc desi vad ca nici sotul nu mai e asa exasperat de ideea de a mai face unul(desi m-a amenintat ca el face numai fete) A si a mai zis ca forumul asta te cam trage la facut copii si sunt de acord cu el.Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)

Mergi la inceput

Betty, sa iti traiasca voinicul de 9 luni!Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)

Mergi la inceput

Eu mai aveam si cateceva de strans prin casa dar in lumina palida a noptii nu mai parea asa dezordine asa ca a ramas pe maine.Si vad ca micuta incepe sa se miste ca de obicei la ora stabilita, deci in curand va bazai. Eu totusi sper ca nu o sa se trezeasca asa pana pe la 2 ani, cred ca nu ii fac nici ei bine trezirile astea dese.Of si cu cea mare nu am avut probleme, a fost f cuminte (si zic a fost ca acum a inceput sa-mi dea dureri de cap), Elisa m-a cam terorizat de micuta, chiar sunt curioasa cam cum ar iesi al treileaGata, va pup si noapte buna!Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Originally posted by Sabina

eu oricum sunt cam trista da n-am zis pt ca nu cred ca ma fac inteleasa aici.
gheorghe nu prea mai vrea sa suga, in conditiile in care am inceput sa-i dau inainte de masa, doar doar....
de exemplu azi la pranz a supt f putin...si in schimb a halit mancarea cu o pofta nebuna.
pe mine ma intristeaza f mult chestia asta, pt ca eu vreau sa-l alaptez pana la 2 ani.
supturile de noapte/dimineata sunt f bune, in rest, uneori nici seara nu suge bine.

Sabina, cam asa face si Lisa. Mananca tzitzi dimineata cand se trezeste, in jur de 7-8. Dar in timpul zilei nu prea. Adica eu ii ofer dupa fiercare masa. Dimineata adoarme la tzitzi. La fel si dupa masa de pranz. Si seara tot la tzitzi adoarme. Dar are zile cand nu suge mai mult de 2-3 minute, uneori doar pe o parte! Dar e ok. Nu vreau sa o intarc nicicum. O las pe ea sa se intarce cand e pregatita. Insa cand am observat ca nu mai vrea tzitzi in timpul zilei, adica o masa independenta, doar de lapte, m-au apucat tristetile. Insa am incercat sa ii dau si cand se trezeste din somn. Uneori papa 1-2 minute, cred ca mai mult de sete. Alteori ma impinge, isi intoarce capul, isi strange buzele si face "mmmmmm". Si ii dau suzeta si adoarme instant.

Eu zic sa nu il fortezi cu tzitzi. Sa ii oferi in continuare dupa fiecare masa, cand se trezeste, cand vrea sa adoarma etc si sa il lasi pe el sa isi faca program. Gandeste-te ca la Sofia nu ai vrut numai tu, a vrut si ea . Eu zic sa respectam deciziile micutilor nostri, chiar daca nu intotdeauna ne plac la nebunie aceste decizii...

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa

Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput

Fetelor, scriu rapid ca s-a trezit Lisa. Nu apuc sa scriu mare lucru, desi incerc sa citesc tot ce scrieti. Am vazut si pozulici cu poznasi si fetite dulci .

Noi suntem bine. Lisa sta in fundulet daca o pun eu, isi face de lucru cu jucarii. Se mai clatina ea, dar e ok, se sprijina in manuta. Daca e sa se rastoarne, incearca sa cada pe o parte. Ziua sta pe jos pe mocheta si exploreaza tot ce prinde; isi trage in cap presurile de la iesirea pe terasa si e tare incantata de asta. Se baga sub masuta si astepata sa ma duc sa o gasesc . Desface piesele de floor puzzle mat (din alea cu cifre si litere) si le gusta pe fiecare, desi are una gata scoasa si spalata (!). Dar aia nu e buna, ca e spalata... Uneori isi ia bucati din mat si se duce cu ele sub masuta si de pe spate loveste cu ele in marginea masutei, in sticla etc. Are o carte pe care o roade pe toate partile. Ieri i-am dat o papusa de carpa si tare incatata a fost.

Zice "mama" cand ma striga, dar nu s-a uitat inca la mine sa imi zica asta. Zice si "dah" pt daddy si efectiv sare de bucurie cand aude usa sau ii aude vocea. Intinde manutele dupa el, chiuie de bucurie cand il vede... Zice si "bla-bla", "ba-ba", "aba", aga" si alte combinatii pe care nu stiu sa le scriu. Stie sa pupe pe fatza si acum o invat sa imbratiseze.

Isi scoate cu placere sosetutele din picioare si le baga in gura, pe rand. Sau le tine in mana cu degetul mic si cu aratatorul si cu cel mare incearca sa ia alte jucarii.

A inceput sa vina la rafturi si trage jos cu enorma placere albumele foto. A ajuns si la computer atrasa de beculetul albastru clipitor, a apasat tastele de la tastatura (avem media centre pe tv si acolo aveam si tastatura si mouse - acum au ajuns toate in garaj cu cabluri trase doar prin perete).

Acum a dormit dupa micul dejun si ma bucur ca nu s-a trezit urland.

Mananca bine la fiecare masa, undeva intre 100 si 170g. Papa cu placere carne de pui, de vita, iaurt simplu pe care il combin eu cu fructe sau legume (nu i-am luat de bebelusi ca are extrem de mult zahar!), papa legume, fructe etc.

Am inceput sa ii dau mancarea doar pasata cu furculita. I le amestec blenduite cu pasate. La inceput facea de parca ii venea sa dea afara, dar s-a obisnuit si daca nu sunt bucati prea mari e ok.

Am trecut la hainute de un an, ca arata ca de capatat cu alea de 6-9 luni. E inaltuta, are 8.7kg, dar se simte doar la mana, ca e greeea. Insa la corp nu e grasunica chiar deloc... In iulie mergem la pediatru. Programarea i-am facut-o la inceputul lui mai. Atata e lista de asteptare...

Seara se culca pe la 8:30 si doarme legat pana dimineata. Se mai trezeste scurt daca isi scapa suzeta sau daca facem noi galagie cand intram in camera sau la dus. Insa ma execut rapid sa nu o las sa se trezeasca de tot. Sa ma vedeti alergand pe scari de 3-4 ori pe seara ca sa nu se trezeasca de tot, sa ii dau suzeta sau sa o iau in brate. Uneori se trezeste pt ca are gazute la stomac si daca le scoatem e ok sa adoarma la loc. Alteori si-a pierdut suzeta si imediat ce o are doarme mai departe. Uneori poate o deranjeaza dimtii, ca tzipa ascutit si suspina. Alteori poate viseaza urat si daca o iau in brate si o leagan, o mangai si ii cant, se linisteste si doarme mai departe.

Sa vad ce mai imi aduc aminte...

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa

Mergi la inceput

Asa, eu nu apuc sa intru pe aici ca am destul de mult de lucru. De ziua mamei am primit de la sot o ora de masaj pe care mi-am programat-o maine - el va iesi cu Lisa pe afara pana ma duc eu la relax. Una din nasele Lisei mi-a dat o felicitare in numele Lisei - tare haoiasa...

Ma duc sa mai lucrez cate ceva si sa dam o fuga in parc...

Lisa

Mergi la inceput

Fug ca plange. Revin

Lisa

Mergi la inceput

Revin. S-a trezit, s-a jucat singurica o vreme, dar apoi a dat alarma. Si a trebuit sa ii schimb hainele pana la piele, ca a dat pp afara din scutec. Deh, a dormit 2h :P

S-a jucat apoi in living pana i-am gatit papa si a descoperit cablurile, de care a tras cu maaare incantare . A halit si acum se joaca si desface puzzle mat-ul ala. Eu rontai 1 felie de paine prajita...

Nu stiu cand mai intru, ca am si mult de lucru, si in we vreau sa iesim la plimbare sa stam la aer cat de mult, pana mai tine vremea buna.

As fi vrut sa zic eu mai multe, dar nu va mai bat la cap . De data asta ai scapat, Sabinescule! Doar atat mai zic ca le consider inconstiente pe cele ce isi scot bebelusii din scaun in masina in timpul mersului din varii motive! As putea sa stau sa scriu pagini intregi si sa dau sute de linkuri etc etc, DAR fiecare face cum o taie capul. Ma opresc aici, ca ma turez apoi prea tare si subiectul a fost deja "fumat"...

Va pup si va urez un we placut!!!

Lisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Intru pe fuga, Sabinutz,merci mult de tot pt poze, sunt superbe!!!

Mandarinutza mamica de Antonia Maria 30.08.2007

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA11 spune:

Neatza!!
Intreba cineva de ficatel. Eu il fierb. Initial in lapte putin si apoi in apa! Se poate fierbe si numai in lapte. Stiti ce bun iese?!!! Asa il fac si pt mine!!!!

andreea

http://community.webshots.com/user/andreeagogo

Mergi la inceput