Mamici de Noiembrie-Decembrie (29)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

cata am vazut ca ai raspuns mai incoace de amnio... am citit si eu .
Eu nu am fost la solar in timpul sarcinii, dar la soare ..la plaja si inotat eram prima ... fara excese pe canicule

Ank Raul 17.10.2007
si 9+
Poze Raulito

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brie spune:

Am recitit mesajul pe care l-am scris arlei si am simtit ca ma ascund dupa deget.Am dat-o exemplu pe elilov.
Dupa cate stiati v-am spus acum ceva timp ca si eu am in familie pe cineva cu SD.De fapt...am avut...pe Roby.
Roby nu a fost nascut de mine, dar a fost ca si baietelul nostru.
Diferenta dintre tatal meu si fratele lui este mare de tot, de aproape 18 ani.El s-a casatorit acum cativa ani, numai ca el locuieste in America, iar matusa mea (sotia lui) aici in Romania.
Pe 02.06.2004 s-a nascut primul meu verisor primar, Robert, si am fost anuntati din prima clipa ca este bolnav de SD.Unchiul meu era in America si nu putea veni in Romania datorita serviciului, datorita faptului ca inca dupa 19 ani nu a reusit sa-si ia cetatenia.
A fost un soc pt toata lumea, mai ales pt matusa mea care atunci avea doar 28 ani.Ea s-a mutat la noi, iar de atunci Roby a avut 2 mame.
A fost o perioada de cosmar, noi sa ne impacam cu ideea, pt ca facusem tot ce trebuia facut pt a ne convinge ca de fapt asta este SD.
A urmat dupa aceea o perioada in care a trebuit sa stim cum sa-l hranim, pt ca scadea in gerutate, voma la fiecare lingurita pe care i-o bagam in gurita.El de fapt nu avea format cerul gurii.Nu era atat de dezvoltat, iar din aceasta cauza omuletul era in fata si Roby se ineca de fiecare data cand ii bagam lingurita.Au urmat complicatii cu aparatul digetsiv.Dar incet incet cu rabdare, cu rugaciune, cu intelegere am trecut peste toate.De la 7 luni am inceput gimnastica cu Roby.Mergeam zi de zi de doua ori pe zi cu el la gimnastica.Dimineata eu, dupa amiaza matusa mea iar a doua zi invers.Am inceput la 1 an si jumatate cu logoped.Deja medicamentatia, gimnastica logopedul si MULTA DRAGOSTE SI AFECTIUNE Roby incepuse sa fie bine, in sensul ca era in urma cu doar 3 luni fata de un copil normal.Medicii din Bucuresti dar si din Cta erau multumiti de rezultatele bune pe care le aveam cu el.
Trec si nu vreau sa va povestesc de rautatea oamenilor, de care ne loveam la fiecare colt de strada, in fiecare parc, pe fiecare alee.Ajunsesem sa urasc oamenii, sa-i consider animale! In afara de intelegerea familiei si de a celor de la Fundatie.In parc stateam doar eu si Roby, ma jucam doar eu cu el pt ca ceilalti copii erau trasi de maneca de parinti sub diferite motive si plecau.
Incercam sa-i dau incredere in Roby sa-l incurajez de fiecare data, SI NU L-AM TRATAT NICIODATA CA PE UN COPIL BOLNAV.Eram constienta ca asa este, dar nu puteam pt ca si el avea acelsi sange ca si al meu.
Culmea, este nascut in acceasi zi cu sotul meu si are aceeasi grupa de sange cu mine si Rh(-)!!!! Pardon "avea/era"
In noiembrie 2006 Roby a racit.Am crezut ca are o simpla raceala banala cu putina febra, cu nasucul curgand.I-a trecut raceala in cateva zile.Dupa alte doua saptmanani iar a racit.Nu nu s-a parut tocami ok, mai ales ca noi tresaream de cate ori era ceva in neregula cu el.Am mers la Spitalul Judetean in Cta, la pediatrul care il supraveghea si ne-a dat un tratament de o simpla raceala.I-a trecut.
Dar de Craciun iar a racit, simptomatologie identica, numai ca am observat ca avea abdomenul foarte mare, era balonat.A facut febra mare dintr-o data, am fugit cu el la Spitalul Judetean, ne-a tinut pe hol 20 min cu temperatura 40 si ni s-a zis sec "pai...ii facem un algocalmin intravenos si mergeti acasa si ii mai puneti dvs comprese cu otet pe frunte"
Atunci mi s-a facut scarba de orice, pana si un pediatru a inceput sa faca diferente.Am luat-o de guler am trantit-o de pereti si i-am spus sa-i fie frica de D-zeu pe lumea asta.Atat!
Am luat copilul si m-am dus acasa.Am chemat acasa un alt dr, dar nu era pediatru.Ne-a dus in Port la spitalul de acolo.I-am facut niste analize. echo la stomacel si medicul acela ne-a spus nu e de glumit, mergeti la Bucuresti cu el la Marie Currie.Daca un adult avea astfel de analize eu ca medic de specialitate internit ii spuneam ca are leucemie.
Am fugit pe 10 ianuarie la Marie Currie si ni s-a confirmat faptul ca Roby avea leucemie.Leucocitele ii scadeau de la o zi la alta, de la o ora la alta.
Am stat eu o saptamana internata cu el, mama lui o saptamana internata cu el, timp de 2 luni.Ce a urmat????? Mi-e greu sa va povestesc, de fapt mi-e greu de la inceput pt ca plang incontinuu si nu ma pot opri.
Cand l-am dus acolo avea 16 kg, iar in luna martie mai avea doar 6.Pe zi ce trecea il omorau tratamentele cu citostatice care erau diferite.Facea doua tratamente diferite (in fiecare zi). In februarie intrase in remisie si speram din toti rarunchii sa fie bine, sa-l putem duce in America unde totul era rezolvat, medicii il asteptau sa-i faca transplant de maduva de la fetita mea.Fetita mea s-a descoperit a fi compatibila 60% cu Roby.
Dar remisia nu a durat decat 2 zile, si in mod normal trebuia sa fie cel putin o saptamana.In ultimele zile ale lui Roby, a fost o tragedie.El nu mai suporta durerile si ne ruga sa-i dam jos toate tuburile, ne ruga sa-l "deconectam" de la aparte.Tragea cu manutele sa si le scoata din nas, din gurita, din maini.
A reusit sa vina unchiul meu cu 2 zile inainte sa-l pierdem, iar Roby ultimile clipe si le-a petrecut doar cu tatal lui.
Eu simteam ca nu mai pot lupta, nici eu si nici matusa mea.
Pe data de 12.03.2007 Roby s-a linistit si a scapat de suferinta.

......................................................

Nu vreau sa imi scrieti nimic, nu vreau sa va intristez, nu vreau sa par o victima, ci pur si simplu am simtit ca trebuie sa ma descarc si eu, am simtit ca ma ascund dupa deget, am simtit ca nu sunt puternica, am simtit ca nu e drept fata de Roby.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cata_myky spune:

alra-daca bb se naste in germania el primeste automat cetatenie germana,si cu aceasta si drepturile care i se cuvin.nu are importanta cetatenia parintilor.uite la mie e foarte complicat:iubi este de origine vietnamez dar nascut in germania si are toate drepturile nemtilor.el este considerat neamt.eu rominca de aceea ma confrunt cu aceste probleme si cu lipsa de implicare a dr.sunt auslander aici si atunci toti se uita la mine ca si cum as fi ciumata.pina sa vina bb situatia se va schimba,caci am decis sa ma casatoresc cu iubi si atunci nu mai sunt trata asa

http://community.webshots.com/user/c
15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Ank83 eu nu am spus ca trebuie.Am spus ca accept rezultatul altor teste in conditiile in care mi se spune ca totul este in regula. Daca apare un mic semn de intrebare sau se ridica problema ca ceva ar putea sa nu fie ok fac amniocenteza fara sa stau pe ganduri. Am citit pe la alte odisee pareri (pe care de altfel le respect, fiecare are dreptul la opinii) ca este o binecuvantare sa ai un copil cu SD ,ca te invata sa iubesti altfel sa vezi lumea altfel si sa intelegi ce minunati sunt acesti copii. Sa ma ierte Dumnezeu dar eu nu imi doresc sa ating gradul asta de profunzime si nici nu ma simt in stare sa supravietuiesc cu atata durere si suferinta in fiecare zi...Si cred ca daca acesti parinti ar fi avut posibilitatea de a sti de la inceput ce se va intampla ar fi ales altceva. Daca am fost agresiva eu imi cer scuze.Pur si simplu nu sunt in stare de atata sacrificiu. Sper ca asta nu ma face o mama rea.

10+ cu 2 louloudakia
Va iubeste mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

...Doamne, Dumnezeule Mare....

Brie

15+

Mami de Sebi (04.02.2004)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

off brie...,nu am cuvinte.
deci sa inteleg ca si daca am 24 de ani bb poate avea diferite sindroame?sper sa nu .dar cam asta ma impinge sa vin in tara sa fac teste si analize

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Exact asta am vrut sa spun...Nu as avea puterea sa trec prin ceea ce Brie a povestit mai sus...

10+ cu 2 louloudakia
Va iubeste mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

quote:
Originally posted by cata_myky

alra-daca bb se naste in germania el primeste automat cetatenie germana,si cu aceasta si drepturile care i se cuvin.nu are importanta cetatenia parintilor.uite la mie e foarte complicat:iubi este de origine vietnamez dar nascut in germania si are toate drepturile nemtilor.el este considerat neamt.eu rominca de aceea ma confrunt cu aceste probleme si cu lipsa de implicare a dr.sunt auslander aici si atunci toti se uita la mine ca si cum as fi ciumata.pina sa vina bb situatia se va schimba,caci am decis sa ma casatoresc cu iubi si atunci nu mai sunt trata asa

15+

deci tatal copilului are cetatenie germana? ca si aici daca unul din parinti are cetatenie be copilul e si el be.

pe noi nu ne incurca deloc faptul ca suntem romani, suntem foarte bine tratati. nu de toata lumea, e adevarat ca mai dai si de ingusti la minte, insa de doctori tot timpul super ok. la fel s de asistente in spital cand am nascut. am auzit belgience care au fost repezite, pe cand eu am fost ca o printesa.
parerea mea este ca daca simti ca dr te trateaza prost sa il schimbi, insa ceea ce am vrut sa iti zic e ca nici astia aici nu se omoara cu analizele. deci e posibil sa dai de aceleasi probleme.

brie ...

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebecris spune:

MARYB, si la mine in burtica se intampla ceva...tati asculta in fiecare seara si aude un BĀLDĀBĀC...este diferit de bolborositul din stomac...ieri a ascultat si sora mea...care a auzit inimioara...eu i+am zis ca nu a auzit bine...ca nu are cum.in fine...dupa mici contraziceri a ascultat din nou si :acelasi BĀLDĀBĀC.

asa o fi?

quote:
Originally posted by maryb

otiliav, nu despre ea este vorba, cineva de pe forum mi-a povestit de o cunostinta de-a nasei ei...deci nu are legatura cu forumul persoana respectiva.

am si eu o intrebare....mie imi bolboroseste in burtica....voua vi se intampla ?

maryb 15+ cu

marea mea iubire

sa fii sanatos puiul meu

pozele mele

13+
http://community.webshots.com/user/bebecris78

Copilul este o minune dumnezeiasca, dar din dragoste umana!!!!

Mergi la inceput

alra-ceea ce vroiam sa spun este ca nu conteazaa cetatenia parintilor,atita timp cit copilul se naste in acel stat,el devine automat prin nastere si prin inregistrarea acesteia la oficialitati ca cetatean-german in cazil meu

15+

Mergi la inceput