Fara fast food in scoli

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Citesc, citesc si tot nu reusesc sa inteleg de ce e necesara o lege promulgata si "parafata" ca sa oblige parintii sa-si hraneasca odraslele cit mai sanatos? As opina mai degraba pe campanii publicitare agresive in media, care sa arate cum vor arata peste ani unii dintre copiii ai caror parinti considera ca tot ce se vinde pe piata ca aliment e bun de mincat in consecinta..E lucru stiut in RO ca orice lege a facuta pt. a fi incalcata, si-atunci? Cui serveste? Copiilor indopati de parinti inconstienti in nici un caz..Nu e nici o belea daca_cupilul maninca ocazional junk food dar e belea daca acest tip de mincare devine meniu regulat. Degeaba interzice scoala asemenea snack-uri daca vor exista intotdeauna parinti care cu buna stiinta incalca treaba asta, nemaivorbind de exemplul personal nedemn de urmat promovat catre copiii acestora. Sau poate si o campanie agresiva la adresa parintilor, ceva de genul: Suferiti de gastrita cronica(sau practic orice boala,caci poti gasi radacini in obiceiurile alimentare)? Analizati modul dvs de alimentatie, doriti ca si copiii dvs sa se confrunte cu aceasta boala? Cred ca ar mult mai eficient...
Eu le iau copiilor mei ocazional junk food dar ei stiu ca pot sa se tavaleasca pe jos cit vor, ca nu o sa-i duc la Mc ca asa li s-a facut lor chef, treaba asta se intimpla strict influentat de ocazie. Marile companii de junk-food sint si cele mai darnice-n sponsorizari-vezi Ronald McDonald's House, nu putem sa le eliminam total din viata noastra, insa putem sa le reducem la un impact cit mai mic asupra sanatatii noastre si a familiei noastre. Sorry ca m-am intins, abia acum realizez cit am putut scrie, si mie nu-mi ies mai niciodata speech-uri mai lungi de 100-150 de cuv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Legea e foarte bine venita. Totul e sa nu se gaseasca mijloace de a fi ocolita. Pentru cei care fac comert de genul asta va fi, evident, mult mai greu sa aduca, pastreze in conditii igienice si sa vanda la un pret avantajos fructe, lactate, sandwichuri, de mancare calda nici nu vreau sa pomenesc. Probabil ca multe chioscuri se vor inchide, altele vor incerca sa ocoleasca cumva legea, altele o vor sfida (bon, patronii, nu chioscul). La fel cum e chestia ca nu ai voie sa vinzi bauturi alcoolice sau tigari minorilor .. si sincer, pana acum, nu am vazut in nici un local/chiosc ca e refuzat un tanar, chit ca se vede clar ca nu are 18 ani. Au pus pur si simplu afisele acelea cu "conform legii.... se interzice...) si ... atat!

Mamica de spiridus, visatoarea cu picioarele pe pamant

Sa arzi - flacara, nu sa cazi - lacrima, platind tribut oricarui val...

Avem si poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Bine, sunt de acord cu "fara fast-food" si chiar fara produse de patiserie (pt ca nu sunt hranitoare). Cu sau fara lege - ca dir de scoala nu as accepta asa ceva (si nimeni nu m-ar putea obliga sa accept acest comert in scoala!).

Subscriu insa PENTRU CANTINELE SCOLARE!
Copiii au ore multe (pana la 14, uneori pana la 15!) Unii merg la program prelungit. Sandvis-ul pus de mama (cu branza topita, margarina sau mezeluri) nu mi se pare mai sanatos decat preparatele fast-food.

Copiii au nevoie de o masa principala la pranz (nu la 15-16-17, cand ajung ei sau parintii lor acasa.
Mai mult decat atat as infiinta o PAUZA DE PRANZ de 1 ora (la 12 - pt cei mici; la 13 pt cei mai mari) - obligatorie in toate scolile.

Mergi la inceput