Fara fast food in scoli

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

sunt total de acord cu aceasta lege. problema este sa se respecte...

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=14" target="_blank">
Poza Dianei din vechiul concurs este Humulesti.jpg
_
Poze din concurs:
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=17" target="_blank">poza Dianei este eupleclaBrasov.jpg

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=33" target="_blank">poza Dianei este pictata.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

quote:
Originally posted by kariguld

Deianira, ai dreptate, acelasi lucru spuneam si eu!!

anamaria, nu contest, or mai fi asemenea chioscuri....

totusi, chestia asta cu mancarea, tine pana la urma de familie, de parinti, de fiecare in parte!

Kari

sigur ca tine in primul rand de educatie!

DAR e ceva ce poate fi privit ca un fel de obicei urat, drog. asa cum e interzis sa vanda in apropierea scolilor tigari, bauturi alcoolice.

copilul este educat acasa si sa nu fumeze, de ex.... si atunci daca exclusiv educatia ar fi suficienta, de ce sa nu se vanda tigari la poarta scolii???

sa fim serios, copiii - ca si adultii, de multe ori - au tendinta de a se 'copia' mai ales la rele. e sa fumezi, sa bei in scoala/ clasa, atunci hai s-o facem... chiar daca stiu perfect de la mama si tata ca nu e bine!

asa ca, ma repet, eu vad interzicerile astea ca pe ceva benefic, preventiv, si suplimentar educatiei primite acasa!

Blog: Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Putem carcoti si 100 de ani, cert este ca aceasta lege este un lucru bun si e excelent ca se intampla. Copiii sunt receptivi si la lucrurile bune nu numai la cele rele ... e foarte posibil ca unii copilasi, cu obisnuinte mai putin bune chiar de acasa, sa vina si sa spuna ca de azi inainte vor sa manance sanatos. Eu am mai auzit si dintr-astea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denicris spune:

E o lege foarte buna, alimentatia copiilor este foarte importanta, sunt invatatoare si invazia de e-uri afecteaza foarte mult pana si randamentul scolar, elevii nu mai au aceasi capacitate de concentrare, multi au o stare de agitatie permanenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_rain spune:

Ma bucur ca s-a aprobat acest proiect de lege.
Conduc un loc de joaca pentru copii si chiar de la deschidere am luat decizia sa nu comercializam produse junk food si bauturi carbogazoase.
Din pacate sunt multi parinti care ne intreaba de ce nu avem si Coca Cola, Fanta etc, le explicam tuturor faptul ca dorim sa promovam un mod de viata sanatos, si ca aceste produse sunt foarte nocive. Am vazut parinti care au venit cu sucuri din afara si le-au servit copiilor de 3-4 ani, sucuri carbogazoase " ca din alea le plac".
Mai rau, in interiorul clubului fumatul este interzis, am creat totusi un mic spatiu pentru fumatori, in exterior. Ce sugestii credeti ca ne dau unii parinti pentru imbunatatirea serviciilor, in chestionarele pe care le punem la dispozitie? Crearea unui loc de fumat!! Sa nu mai zic, de faze penibile, in care mamicile s-au ascuns la intrarea in club, intr-un colt sau la baie si fumau acolo, pentru ca afara era frig
O lege nu va fi suficienta, intradevar, dar cu campanii sustinute atat parintii cat si copiii vor putea fi educati in aceasta privinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

problema s-ar rezolva daca odata cu interzicerea respectivelor produse s-ar infiinta in scoli chioscuri unde copii pot cumpara mincare calda si sanatoasa; aici toate universitatile (si aproape toate scolile) au asa ceva; eu nu-mi bat capul cu pachetul copilului (sta la scoala+serviciul de garda pina la 17.30H zilnic pentru ca n-am voie sa-l las sa vina singur acasa pina la 12 ani) si o firma de catering le aduce zilnic masa calda completa (un fel+ aperitiv, desert, o sticla de apa sau 1 cutie de lapte); si la universitate cit am fost aici mincam un prinz bun zilnic la pret modic (5$).
asa daca se interzice teoretic ba una ba alta fara solutii in schimb nu se ajunge nicaieri in practica .

http://www.floriinro.ro/

credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

excelent!!!
blue-rain, ai o floare din partea mea! dar, cum ai zis si tu, e greu, daca nu chiar imposibil sa convingi pe unii sa adopte un stil de viata sanatos...mi-am adus aminte de un episod din emisiunea lui jamie oliver, in care se chinuia sa promoveze mancarea sanatoasa in scoli...si se izbea de tot felul de piedici, din partea copiilor si mai ales a parintilor. chiar a recurs la "mituire", adica i-a oferit unui copil 5 lire numai ca sa guste din preparatele lui si ala refuza categoric. socant era ca erau o gramada de copii care nu stiau cum arata unele fructe si legume....ma gandeam atunci, cu groaza, ca in curand se va ajunge si la noi asa, pt ca mancarea asta, "trash food", a avut un mare succesc in Romania...pana si fiica-mea, care a fost crescuta numai cu "bunataturi de casa" e tentata si de cateva ori am prins-o mancand pe ascuns porcarii (chiar m-am luat la cearta cu mamici in parc, care o indopau cu chipsuri, pe motiv ca "ii e pofta copilului")....asa ca degeaba eu sau tat-su (care e vegetarian) ii explicam ca sunt rele, ca nu-i fac bine, ea saliveaza de nu mai poate cand vede un nenorocit de cremwurst!!!
ma bucur totusi ca la gradi unde merge ea se respecta un mod de hranire sanatos (in fiecare zi a saptamanii copii isi aduc gustarea, adica luni: un fruct - le strang pe toate si fac salata, marti: o leguma, miercuri:biscuiti, joi: seminte de tot felul-fistic, migdale, seminte neprajite si decojite, vineri: arpacas/hrisca cu miere)... la inceput copilu' a protestat, dar acum s-a obisnuit si chiar ea imi aminteste ce trebuie sa luam pt a 2 a zi...isi alege leguma si fructul preferat. macar atat...., dar pana cand? pana va incepe scoala...

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
POZE ALEX SI TEO:
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007
povestea lui TEO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissyTough spune:

Foarte bine , produsele fast food nu sunt deloc sanatoase mai ales pt copii... pe vremea parintilor nostri nu existau fast fooduri si aveau in ghiozdanel pachetul de acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

quote:
Originally posted by ariel_7000

excelent!!!
blue-rain, ai o floare din partea mea! dar, cum ai zis si tu, e greu, daca nu chiar imposibil sa convingi pe unii sa adopte un stil de viata sanatos...mi-am adus aminte de un episod din emisiunea lui jamie oliver, in care se chinuia sa promoveze mancarea sanatoasa in scoli...si se izbea de tot felul de piedici, din partea copiilor si mai ales a parintilor. chiar a recurs la "mituire", adica i-a oferit unui copil 5 lire numai ca sa guste din preparatele lui si ala refuza categoric. socant era ca erau o gramada de copii care nu stiau cum arata unele fructe si legume....ma gandeam atunci, cu groaza, ca in curand se va ajunge si la noi asa, pt ca mancarea asta, "trash food", a avut un mare succesc in Romania...pana si fiica-mea, care a fost crescuta numai cu "bunataturi de casa" e tentata si de cateva ori am prins-o mancand pe ascuns porcarii (chiar m-am luat la cearta cu mamici in parc, care o indopau cu chipsuri, pe motiv ca "ii e pofta copilului")....asa ca degeaba eu sau tat-su (care e vegetarian) ii explicam ca sunt rele, ca nu-i fac bine, ea saliveaza de nu mai poate cand vede un nenorocit de cremwurst!!!
ma bucur totusi ca la gradi unde merge ea se respecta un mod de hranire sanatos (in fiecare zi a saptamanii copii isi aduc gustarea, adica luni: un fruct - le strang pe toate si fac salata, marti: o leguma, miercuri:biscuiti, joi: seminte de tot felul-fistic, migdale, seminte neprajite si decojite, vineri: arpacas/hrisca cu miere)... la inceput copilu' a protestat, dar acum s-a obisnuit si chiar ea imi aminteste ce trebuie sa luam pt a 2 a zi...isi alege leguma si fructul preferat. macar atat...., dar pana cand? pana va incepe scoala...

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
POZE ALEX SI TEO:
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007
povestea lui TEO

Foarte adevarat , chiar daca noi ne straduim sai hranim cat mai sanatos ...cu cat se maresc cu atat la ceva ce nu au mai mancat si stiu ca nu au voie.

http://alina-vachim.magix.net

AVoogt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Eu sunt foarte curioasa de lista. Am citit pe undeva ca urmeaza sa fie elaborata o lista. Ce va fi (si ce nu va fi) pe lista? Sunt chiar foarte curioasa.

Presupun ca vor fi alimentele cu "exces de sare, zahar si grasimi"...Dar va trebui sa se stabileasca o valoare exacta a "excesului". Care va fi aceea?

Apoi problema..."aditivilor". Am vazut candva o lista de "E" impartite in "E"-uri dovedit nocive, "E"-uri potential nocive si "E"-uri inofensive. Care vor fi pe lista? De fapt, intrebarea este, "E"-urile potential nocive, vor fi sau nu pe lista?

Si apoi, ce mai ramane? Ce se va comercializa in scoli? Daca vor fi permise doar sucurile de fructe 100% si fructele, vor mai fi chioscuri in scoli? Cu siguranta, nu...

Cineva spunea de chioscurile de "pe langa scoli". Ce inseamna asta? Ce inseamna "pe langa"? De exemplu, eu stiu doua scoli foarte aproape de Piata Amzei...Pai, nu se vor mai comercializa anumite produse in Piata Amzei?

Nu cred ca legea asta se va aplica sau, oricum, nu se va aplica prea curand. E drept, acum vine vacanta, dar si parlamentarii (dragii de ei...) au vacanta. Si apoi vine campania electorala si apoi noii alesi vor fi ocupati cu noile lor legi, nu cu cele vechi....

Mergi la inceput