Fara fast food in scoli
Raspunsuri - Pagina 2
speed spune:
quote:
Originally posted by Deianira
Speed, din cate am observat eu, e mai cool sa-ti cumperi de la scoala hamburger si Cola decat sa ai un sandwitch facut de mama si apa .Good things happen to good people.
initiativa e intr-adevar excelenta dar nu stiu cum o vor implementa in conditiile de mai sus...acum imi aduc aminte ca si liceul meu avea un magazin in beci...si vindeau si tigari!
speed spune:
quote:
Originally posted by kariguld
din pacate, legea nu prea ajuta cu nimik, educatia o facem noi, parintii, acasa!!!
ba ajuta.la scoala fetitei mele e o politica stricta anti junk food ,nu exista magazin in incinta scolii si toti copiii vin cu pachetele de acasa.la inceputul anului ti se da o lista cu ce NU ai voie sa pui copilului la scoala iar invatatoarele urmaresc cu strictete ce maninca micutii . parintii neascultatori sunt atentionati si trasi la raspundere.mi se pare mai incontrolabila treaba cu magazinele din incinta scolilor.
kariguld spune:
a, ca si la scoala copiilor mei nu au voie cu cipsuri, sucuri si mancare de acasa. dar desigur multi copii incalca voit "legea scolii". ca au mancare la scoala, dimineata si la pranz, mancare buna dealtfel!
asta, in Bucuresti!
in alte tarii.....nu stiu!
Kari
speed spune:
quote:
speed, mama dar tu unde locuiesti?
eu la Romania ma refeream!!!
kari
pai acelasi lucru se poate face si in Romania,nu vad unde e problema.
e vorba ca si parintii trebuie educati,nu numai copiii.si aici unor parinti le-ar fi mai usor se le puna in pachet o punga de crisps,una de popcorn si 2 batoane de ciocolata dar nu-i lasa conducerea scolii.
nu vad ce pare asa irealizabil.
Deianira spune:
Kariguld, daca parintii ar fi educati, ei si-ar educa la randul lor copiii. Dar cum majoritatea nu stiu sau nu ii intereseaza ca fast-food-ul e nesanatos, copiii mananca tot ce le pica in mana. Ca sa nu mai zic de Cola si toate porcariile pe care le beau zilnic .
Ar trebui facute campanii mai agresive, aia cu consumul excesiv de sare, zahar si grasimi e prea soft, zic eu . Si sa fie educati parintii prin articole din ziare, reviste etc, campanii continue in mass-media si in acelasi timp si copiii eventual la scoala, cum spune Speed, sa fie verificati sa nu consume toate prostiile ca sa-si traga si ei parintii de maneca si sa-i atentioneze cand fac boacane bietii de ei .
Deianira spune:
Kariguld, daca parintii ar fi educati, ei si-ar educa la randul lor copiii. Dar cum majoritatea nu stiu sau nu ii intereseaza ca fast-food-ul e nesanatos, copiii mananca tot ce le pica in mana. Ca sa nu mai zic de Cola si toate porcariile pe care le beau zilnic .
Ar trebui facute campanii mai agresive, aia cu consumul excesiv de sare, zahar si grasimi e prea soft, zic eu . Si sa fie educati parintii prin articole din ziare, reviste etc, campanii continue in mass-media si in acelasi timp si copiii eventual la scoala, cum spune Speed, sa fie verificati sa nu consume toate prostiile ca sa-si traga si ei parintii de maneca si sa-i atentioneze cand fac boacane bietii de ei .
liliac1 spune:
Mie legea asta imi suna mai mult a: hai sa va aratam ca facem ceva
Problema nu e ca se comercializeaza astfel de produse, ci ca se cumpara, Un copil care este obisnuit sa pape "junk food" nu-si va mai cumpara de la chioscul din incinta scolii ci de la un altul, din drum.
anamaria spune:
quote:
legea asta nu va impiedica copii sa consume produsele respective! si unde s-a vazut in scolile de la noi, fast food??? poate chioscuri cu "euri" la pungi si cine stie ce vechituri scumpe.
din pacate, legea nu prea ajuta cu nimik, educatia o facem noi, parintii, acasa!!!
dar e bine ca s-a votat.
io ma bucur, voi????
Kari
la chioscul din curtea scolii unde invata fiu-meu se vand hamburgeri preparati de ei - au acolo o friteusa si prajesc 'chiftelele' congelate din comert, asezoneaza cu cartofi prajiti de la punga, sosuri si ce-or mai pune... si nu cred ca acest caz este singular, serios!
DA, si eu ma bucur ca au votat legea asta!
copilul meu este abia in clasa 1, asa ca ii dau pachet facut de mine si apa plata in sticluta, n-are inca bani de buzunar, dar stiu ca asta nu va dura mult, la un moment dat va dori sa fie si el cum zicea cineva, si sa nu mai mannance pachetul pus de mine, cu drag...
Blog: Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
kariguld spune:
Deianira, ai dreptate, acelasi lucru spuneam si eu!!
anamaria, nu contest, or mai fi asemenea chioscuri....
totusi, chestia asta cu mancarea, tine pana la urma de familie, de parinti, de fiecare in parte!
Kari