Uter hipercontractil

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Simona povestea cu colul meu e putin in ceata. Un medic mi-a spus ca am colul de 2 cm insa in urma unui tuseu vaginal. Un alt medic in urma unei ecografii trasvaginale mi-a masurat colul la 4 cm. Asta se intampla la doar o zi diferenta, deci tind sa cred ca prima masuratoare a fost eronata. La ultima ecografie transvaginala de saptamana aceasta, colul era de 3.7 cm, deci a scazut cu doar 3 mm intr-o luna si e tot inchis. Oricum ar fi, lungimea nu este atat de important cat continuitatea colului, adica sa fie perfect inchis.

Legat de colostru, cred ca e normal, sunt multe viitoare mamici carora le-a aparut deja. Inca la mine nu e nici o modificare, doar niste cojite galbui pe mameloane. Le-am lasat in pace, nu le-am masat sau rupt, stiu ca stimularea mameloanelor poate produce contractii.

Iti doresc sarcina mai usoara in continuare si la mai mare . Stai cumintica in pat si urmeaza sfatul medicului, respectiv tratamentul indicat.

O burtica mititica

27+ Carla Alexandra
Atat a mai ramas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_27 spune:

Si eu sunt in mari dubii referitot la modul in care s-a masurat colul meu: la doua ecografii abdominale la acelasi medic mi-a masurat 2.5 cm in timp ce la ecografia morfo fetala(facuta intre cele doua ecografii) si la toate celelalte ecografii facute anterior la alt medic diagnosticul a fost: col lung posterior inchis.
Oricum ar fi noi o sa tinem tratamentul si mai ales repaosul care mi se pare foarte important si o sa reusim, mai ales acuma cand avem prietene cu care sa mai vorbim
Va pup si astept vesti bune de la voi.

Mergi la inceput

Simona ai grija de tine! Am mai auzit cazuri in care anumite dimensiuni variau mult de la un medic la altul. Acum asta e, trebuie sa avem sperante ca va fi totul bine.

O burtica mititica

27+ Carla Alexandra
Atat a mai ramas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss_04 spune:

buna fetelor!
anca in cazul tau cred ca la eco transvaginala e rezult cel mai ok,,,parerea mea
maine ma duc si eu la doctor sunt tare curioasa daca uterul mai este contractil ca de 4 sapt stau numai in pat
p.s.simona nu esti cea mai mica burtica eu sunt, ca practic noi implinim 25 de sapt duminica dar asa imi place mie sa zic ca am intrat in saptamana 25
pupici la toate fetele si cred ca o gandire optimista ne poate salva sa ducem sarcina pana la capat si sa avem bebei sanatosi si frumosi
25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angellique spune:

Fetelor am vazut ca mai acum cateva zile vorbeati de migrene+varsaturi, flash-uri in vedere (se numeste fotofobie).Nu e nevoie sa faceti encefalograme etc(si eu am facut si erau perfecte).Ce ati avut voi si ce am si eu de ani de zile, inca din frageda copilarie este DISKINEZIE BILIARA.Si asa se manifesta:cele mai crunte migrene existente, varsaturi (poate vedeti ca spre sfarsit eliminati si fierea galbena) si fotofobie.Eu una vomitam de-mi ieseau ochii din cap,mi se spargeau vasele de sange la ochi,ajungeam sa vomit si sange.Dar nu asta e cel mai grav si durerile groaznice de cap!Sincer sunt curioasa daca se compara cu durerile sarcinii.Pana acum prefer orice durere, migrenei.Din pacate,problemele astea se agraveaza la unele dintre noi in sarcina.Va pupic

10+

Mergi la inceput

Iriss, si eu inclin sa cred ca masuratoare trasvaginala a fost cea mai exacta, cu atat mai mult cu cat am parut foarte mirata din cauza diferentei iar doctorul mi-a aratat clar colul si am vazut ca era de 4 cm. Draga mea, eu stau NUMAI in pat de 11 saptamani, iar inainte am mai avut o perioada de rapaos TOTAL de inca 5 saptamani. Iti doresc din suflet sa fie totul bine la control si sa-ti ridice medicul "interdictia"

Angellique, intr-adevar, migrenele pot fi cauzate si de o bila lenesa sau malformata. In cazul meu, s-a constatat si diagnosticul de colecist malformat, am si stat in spital din cauza problemelor biliare.

O burtica mititica

27+ Carla Alexandra
Atat a mai ramas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angellique spune:

La fel am si eu, diskinezie biliara si colecist lenes si malformat...

10+

Mergi la inceput

Angellique, de cand sunt n-am avut nici macar o criza biliara, nici varsaturi sau greturi, nimic. Doar 2 episoade migrenoase pe la inceputul sarcinii, insa fara aura. Bine, am eu altele, contractii & co., dar migrenele si problemele biliare au disparut, cel putin pe moment.

Sa stii ca medicii care "m-au cautat" pentru migrene nu mi-au dat nici o analiza ca sa vada starea bilei. Am descoperit intamplator cand m-am trezit cu niste dureri puternice in partea dreapta si 2 medici mi-au pus diagnosticul de apendicita. Atunci mi-am facut analize, am descoperit bilirubina marita si au iesit la iveala problemele biliare. Deci ramaneam si cu migrene si cu apendicele scos, daca ma luam dupa unii medici.

Carmenela, ce mai faci? Treci la raport

O burtica mititica

27+ Carla Alexandra
Atat a mai ramas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenela spune:

Sar'mana sefa! Pup Ancutza!
Am disparu cateva zile, am fost tare ocupe...ma tot ocup de listuta pentru maternite... Mai am doar cateva chestii pentru mine (papuci, halat si camasa noapte...si sutienul de alaptat...dar ala il iau chiar la sfarsit, ca nu stiu ce numar sa fie acum)si am scapat. Dar, in cele mai rau caz, chiar daca nasc acum, am tot ce trebuie la urgenta pentru spital...Stiu, sunt nebuna...e devreme....dar eu vreau sa stau linistita in pat cand mi-o fi mai greu....si vor veni calduri d'alea mari...
Nu am stiut de bila...uite o sa fac investigatii totale dupa ce vine bebe. Migrene am cam de 2-3 ori pe luna, nu ma ridic 3 zile din pat, ma dau cu smac din ala chinezesc (cu care sincer cred ca voi ramane si dupa ce nasc, ca are efect mai rapid si mai de durata decat orice alt medicament am luat - si nici nu ma umflu de pilule), la eco ma duc miercuri, voi avea 30 saptamani si o zi...abia astept sa vad ce face bebelina, sper sa isi arate fatza, ca data trecuta a stat numai cu degetele in gura.... Am ciugulit-o o ora, da-i, intoarce-te, gadil-o, smotoceste-o...nimic....Incapatanata....lasa, ca e bine!
Ce sa va mai zic?
Cu colul si eu am primit 2-3 informatii contradictorii, adica la control mi-a zis ca am colul lung si inchis, la eco a zis ca e scurt si inchis....Amandoi mi-au zis ca e ok, asa ca nu am dat atentie la masuratorile exacte.. Daca zic ca e de bine, nu or fi inconstienti... Mi-ar fi zis ca bag in mine alte mii de medicamente si sa stau cu o pana in gura daca asa ar fi trebuit, nu? Sa va spun sincer eu nici nu am bagat in seama sau retinut toate masuratorile. Doctorita de la eco mi-a explicat urmatorul lucru: diferenta dintre masuratri intre craniu, femur, tibie, samd...deci intre oase, nu are voie sa depaseasca 2 saptamani. Deci...are craniu de tz cm, echivalent 20 saptamani....femur Tz cm echivalent 18 saptamani....e ok! Daca femurul e echivalent pt 17 saptamani...problem! Asa ca tot timpul am fost atenta daca sunt diferente mai mari de 2 saptamani intre oase si cate grame are. Si aici, daca se situa la limita...chiar inferioara a normalului....e ok. BINENTELES ca mi-ar fi placut sa mearga totul standard, dar atata timp cat 2 doctori imi spun ca este in grafic...nu fac efortul sa retin exact cm pe care ii avea degetul mare... Dar, desigur....nu inseamna ca mamicile care o fac sunt exagerate... Eu am ales sa nu le bag in seama, pentru ca ma ingrijorau foarte tare de fiecare data si personal cred ca stresul si ingrijorarile mele i-ar face mai mare rau ei decat cunostintele exacte (sau lipsa lor) a centimetrilor...si in plus.....chiar daca ma ingrijorez...nu pot schimba nimic... Continui tratamentul si ma rog sa fie bine pana la sfarsit. Pana acum e bine.
Cam atat fetele mele dragi,
Va pup

carmenela

Mergi la inceput

Buna fetele! Sper ca sunteti bine, contractiile si durerile au disparut si va bucurati doar de miscarile lui bebe.

Ei, la mine n-au disparut de tot, dar nici mai rau nu sunt. Daca ma mentin asa pe linia de plutire la aproximativ 20 de contractii pe zi, care sa nu-mi scurteze colul, e OK, pot sa suport.

Carmenela, si bagajul meu e pregatit, inca de acum o luna. Sta frumos sub birou just in case. M-am gandit ca e mai bine asa decat sa alerg prin casa daca se intampla ceva si trebuie sa merg de urgenta la spital.

fetele si astept vesti (bune) de la voi

O burtica mititica

28+ Carla Alexandra
Atat a mai ramas

Mergi la inceput