Uter hipercontractil

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iriss_04 spune:

buna fetele!
am fost vineri la doctor uterul meu s-a mai relaxat si m-au lasat si contractiile,,,dar tr sa stau in continuare in pat
sunt fericita ca de 2 zile nici nu am mai varsat,,,dar in schimb ma tot inteapa burta parca simt cum se mareste
in alta ordine de idei cred ca o sa ma apuc si eu de bagaj ca deja ma speriati,,,eu nu am pregatit nimik,, poate imi spuneti si mie cam ce contine bagajul vostru sa-mi fac o idee
la toate fetele
26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenela spune:

Iriss, lista cu bagajul o poti lua de pe forum, chiar la inceput e acest subiect... Citesti acolo cateva pagini si selectezi ce ti se pare cel mai important si ce vezi ca se repeta la fiecare mamica. In general pt bebe trebuie 2-3 schimburi,pampers nr 1, new born, prosopele, servetele umede, sampon de cap/corp, alcohol de 70 de grade(pt buric) eventual baneocin, just in case, ser fizioligic si comprese sterile, sa il mai stergi la ochisori. Pentru tine 2-3 camasi de noapte cu nasturi in fata(sau despicatura pt alaptat), halat, papuci, garmastan (pt sani sensibili),ev.pompa de san(am inteles ca au pompa electrica la spital...daca iti vine sa o folosesti dupa ce stii ca au fost si altele pe acolo...si unele nu prea curate...), deo, pasta dinti, chiloti mari, vata infasurata in fasa sterila, 2-3 perechi sosete, eu am pus si servetele umede intimo (mai ales daca nu exista dus)... Nu mai retin acum chiar tot, cu siguranta am uitat cateva chestii, dar le iei de pe forum cu succes... Daca vrei sa iti fac o lista detaliata, sa imi zici. Eu am facut bagajul de pe la 24 de saptamani...ca mi-era frica sa nu nasc si sa ma prinda fara nimic....
Ma bucur sa aud ca ti s-au mai domolit contractiile.. Mie nu....dar bebelina e super incapatanata si se bate parte in parte cu mine, slava Domnului!
Succes, va pup pe toate si sa auzim numai de bine!

carmenela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Iriss, ma bucur ca au trecut contractiile . Iti doresc o sarcina mai usoara de acum inainte

O burtica mititica

28+ Carla Alexandra
Atat a mai ramas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_27 spune:

Da, si eu ma bucur sa aud si in acelasi timp si eu am vesti bune: si la mine s-au mai rarit contractiile si ma simt mai bine. Saptamana asta merg la doctor iar, poate mai rarim medicatia...Parca pe ce trece timpul ma simt mai in sigutanta stiind ca se mareste si se mai reduc din riscuri
Si eu trebuie sa ma ocup de bagaj zilele urmatoare, nu l-am facut parca de teama, superstitie... nu stiu :D
Eu acuma sunt la capitolul informare in leatura cu drumurile pe care trebuie sa le faca tati pentru certificat, alocatie, trusou... si ce mai e. La noi e mai greu ca nu avem buletin pe bucuresti, doar viza de flotant in sectorul 3. Stiti cum trebuie sa procedam pentru toate actele ce trebuiesc facute?

Mergi la inceput

simona cred ca si eu tot din cauza asta nu am facut bagajul teama,,,dar pe zi ce trece devin mai optimista si visez ca-mi voi tine puiul in brate cat mai curand,,,in privinta medicamentatiei la mine s-au redus adica acum iau decat duphaston,gynipral si centrum materna,,,sper sa ti le reduca si tie
pt trusou ai nevoie de:2 copii xerox ale certificatului de nastere al nou-nascutului *2 copii xerox carte identitate/buletin mama sau tata *cerere tip *actele in original
pt alocatie::*certificatul de nastere al nou-nascutului copie + original *buletin/carte identitate ale mamei copie + original *cerere tip *dosar plic *iar ca sa se vireze alocatia pe card se pune si extrasul de cont al cardului pe care vrei sa fie virati banii
pt certificat:*buletinele sau cartile de identitate ale ambilor parinti copii + originale *certificatul constatator de la spital *certificatul de casatorie copie + original *livretul de familie

succes
pupici la toate fetele
26+andrei

Mergi la inceput

Multumesc foarte mult iriss, sunt lamurita in privinta actelor necesare numai ca la mine intrebarea este: caror institutii ma adresez din moment ce adresa de buletin este in alt judet, viza de flotant este in sectorul 3 si eu voi naste in sectorul 2.
Pentru certificatul de nastere am inteles ca trebuie sa ma adresez oficiului starii civile din sectorul 2. Dar mai departe?!
O sa gasesc pana la urma, dar in momentul asta nu am nici o pista...

Mergi la inceput

nu stiu simona ai o situatie tare complicata!
nici o noutate nimik,,,
fetelor cum va mai simtiti?
la toate fetele
26|+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenela spune:

Buna fetele,
Am fost ieri la eco, toate bune si frumoase, contractii masive la locul lor, permanente..... bebelina stransa cu usa, dar ei nu ii pasa de nimic, creste, creste. Are cam 1500g, doctora mi-a zis ca e uimitor cum creste in ritmul asta la cum e tinuta in cusca... Desi am DPN pe 26 August, mi-a zis sa fiu pregatita pentru mai devreme, dar sa nu intru in panica, imporant e sa o mai tin inca 5-6 saptamani, ceea ce nu e imposibil. Lichidul amniotic in cantitate medie, a zis ca de aia s-ar putea sa recurgem mai rapid la cezariana, ca e posibil ca lichidul sa scada pe masura ce creste sarcina sub cantitatea tolerata, si atunci ii va fi rau bebelinei. Una peste alta am iesit optimista si vesela de acolo, bebelina e bine, in grafic si toate ii sunt la locul lor...in stare buna. Data trecuta nu ii vazuse fatza, acum a reusit, si mi-a zis ca nu sunt modificari, asadar...sunt pusa la clocit in continuare... Ce ma bucur.... Am scazut utrogestanul la 4/zi, gynipralul la o jumate seara....nu renuntam la no-spa si la dopegyt (pentru hipertensiune). Mai am sa cumpar patutul si pompa pentru san si...gata...am scapat..
De cateva zile mi se umfla picioarele ca niste carnati, zici ca am copite, si palmele nu le pot strange....in rest sunt fericita si optimista...
Va pup pe toate cu drag, sper ca sunteti bine!

carmenela

Mergi la inceput

Buna fetelor,

Si eu am fost la eco ieri si vestile sunt bune si la mine, bebelina este foarte bine, ba e putin cam maricica pentru varsta ei - la 26 saptamani are 940 grame . Am citit in jurnalurile de sarcina de pe internet si e peste mediile redate acolo.La voi cum este?
Medicatia a ramas aceeasi, nu am mai redus nimic, chiar daca contractiile sunt foarte putine (pana la 10 pe zi) dar colul s-a lungit, are 3 cm acum
In jurnalurile de sarcina de pe net se recomanda in perioada asta sa facem test pentru diabetul de sarcina. Voi ati facut?

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Carmenela, Simona, felicitari pentru vestile bune si bb-ii sanatosi si grasunei

Mi-am rezolvat si eu concediul medical dat de comisie, asa ca pana intru in prenatal la 32 de saptamani totul e OK. Macar am scapat de o grija. La eco am programare pe 26 Iunie, daca totul e in regula cu burtica mea, am sa o mai aman cu cateva zile.

In rest toate sunt la fel, contractii am cam 20/zi, unele dureroase, altele nu. De ingrasat, cam 6 kg sunt in plus pana in prezent, se vad doar pe burtica. Nu mi s-au umflat deloc mainile si picioarele, sunt chiar OK. Doar niste intepaturi in partea dreapta, sub coaste, cred ca in zona ficatului. Burtica mea e inca mititica pentru perioada asta a sarcinii, dar lasa ca crestem noi mari. Tratament mai fac doar cu Gynipral 4 jumatati/zi si Utrogestan - 2/zi, respectiv Centrum Materna. Atat. Si mergem inainte cu DD , maine implinim 29 de saptamani

O burtica mititica

28+ Carla Alexandra
Atat a mai ramas

Mergi la inceput