Uter hipercontractil
Raspunsuri - Pagina 3
Carmenela spune:
Buna fetelor,
Imi pare rau sa aud ca sunt atat de multe mamici cu probleme. Anca, sper sa ai vesti bune cand te intorci din spital!!! Iti doresc sa duci sarcina pana la capat!
Si eu am probleme cu contractiile, incepand cu saptamnana 12. Acum sunt in 25 si fiecare zi care trece ma face mai fericita... Am luat de la inceput 6 utrogestan (2pastile/8ore), 3 no-spa de 80mg (1/8 ore), gynipral 2/zi(dimineata si seara, 2 dopegyt (pentru hipetensiune - ca ajunsesem la 150/100- acum am 120/80) si mai nou metoprolol la nevoie (adica atunci cand am pulsul peste 90 pentru o perioada mai lunga de 15 minute fara a face vreun efort). Contractiile nu au cedat, mai deloc chiar, dar au fost suficient de bine stapanite cat sa lase fetita sa creasca la limita inferioara a normalitatii.. Desi initial era cu 2 saptamani in urma din cauza contractiilor, acum e cam cu 3-5 zile mai mica...la 23 saptamni avea doar 500g.... In plus, din cauza contractiilor nu se poate misca, respecitv intoarce....asa ca mi s-a recomandat cezariana (la asta se adauga si varsta - 36 de ani, si hiperteniunea)
Nu am simtit bebelutza pana la 22-23 de saptamani, eram disperata, imi venea sa merg in fiecare zi la dr, ca sa vad daca mai traieste....Slava Domnului ca s-a luptat pentru viata ei pana acum si sper din tot sufletul sa o faca in continuare...Nici acum nu o simt de cate ori as vrea eu, dar imediat dupa ce incepe tratamentul sa isi faca efectul....o simt si sunt tare fericita...
Cam asta e despre contractiile mele. Sper sa ajute pe cineva schema tratamentului pe care il fac. Sincer, atata timp cat i-a ingaduit fetitzei mele sa cresca, chiar daca lent....suficient cat sa o consideram normala....eu il consider un tratament bun...
Eu insa mai am o intrebare: mai are cineva dintre voi migrene atat de puternice incat sa nu iti mai vina sa traiesti? Daca da....ce luati? Eu ma ung cu solutie din aceea chinezeasca, ca o vaselina, si imi mai trece....dar....nu de tot..apoi apare din nou la cateva zile...
Va dorec sarcini usoare, dar mai ales la termen!!! si nasteri fara probleme!!!
Va pup,
carmenela
crengu75 spune:
Anca, Dumnezeu sa te ajute sa nasti la termen si fetita ta sa fie sanatoasa. Sunt alaturi de tine si asteptam vesti bune.
Stiu ca dr, Cruciat este un medic bun, dar eu nu sunt din Cluj, asta am auzit despre el.
Si eu am o sarcina cu probleme si stau in pat, vad ca odihna face minuni.
Asteptam vesti de la tine .
Dumnezeu sa te ajute. 
Bebe 2
Crengu
29+ cu
Rianna si mami lui Cristian(aproape 5 anisori)
adelais spune:
Anca sper ca si tu si bb sunteti bine!
Carmenela, si mie imi pare rau ca suntem multe cu probleme. Si eu tot 36 ani am.
Eu nu am dureri de cap, din fericire. Nu cumva sunt de la tensiune? Ai grija de voi. 
A
Carmenela spune:
Buna Adelais,
Nu, nu sunt de la tensiune durerile mele de cap, monitorizez permanent tensiunea si nu pare sa aiba vreo legatura daca e mare sau mica cu migrenele mele. Marturisesc ca toata viata am avut probleme cu migrenele, insa acum imi vine sa ma urc pe pereti, mai ales ca sunt si mai dese.... si cu atat mai mult cu cat nu pot lua medicamente, care ma mai puneau pe picioare, macar pentru cateva ore... Eh, or sa treaca, macar sa fie bebe sanatoasa... Si asa sunt disperata ca o imbuib cu atatea medicamente, dar ma gandesc ca din doua rele....asta e cel mai mic rau...Uf.. Eu va doresc tuturor sarcini la termen si fara probleme, cu bebei sanatosi, ca asta e cel mai important!
carmenela
anca81 spune:
Salutari tuturor! Va multumesc pentru mesajele de incurajare
Am revenit ieri acasa, contractiile s-au mai stabilizat, mai am - dar sunt mai rare si mai putin dureroase. Mare tratament nu mi-au dat, doar NoSpa injectabil, deci nici vorba de amestec litic, tocolitice perfuzabile sau altceva. Gynipral am continuat sa iau 4 jumatati/zi pe cale orala. Colul este de 4 cm, nemodificat, asta inca din prima zi de internare si pana in ultima, deci este OK. Sper sa ramana asa.
M-au chinuit 5 zile cu ampicilina i.v. pentru o presupusa infectie urinara, urocultura insa a iesit negativa. Asa ca am avut degeaba 4 branule in brate, din cauza venelor foarte subtiri toata sunt vanata.
Am un medic in Cluj care ma va urmari si voi reveni peste 2-3 saptamani pentru monitorizare. Sunt mult mai linistita decat inainte si sper sa fie totul bine. Carla este bine, creste asa cum trebuie, inca contractiile nu i-au afectat evolutia, este tot in prezentatie pelviana insa pentru mine cezariana este prima optiune din cauza bazinului ingust, asa ca nu prea dau importanta acestui fapt. Vreau doar sa creasca cum trebuie iar contractiile sa nu o afecteze.
pe toata lumea!
O burtica mititica
24+
Carla Alexandra
Carmenela spune:
Buna Anca,
Ne bucuram sa auzim ca esti mai bine. Psihicul tau conteaza foarte mult in sarcina...Iti spun din proprie experienta.... Cand eram disparata cu contractiile pe care le aveam, nu numai ca ma simteam psihic si fizic foarte rau, dar si bebe ramasese in urma foarte mult cu cresterea. Dupa ce mi-am mai revenit, vazand ca tratamentul da rezultate bune...fata mea a crescut vertiginos. Pot sa iti spun ca din experienta mea contractiile nu au afectat evolutia sau cresterea uniforma si normala a fetei. Cu tratament ai sanse nici sa nu se vada. Si, in plus, mie doctorita mi-a zis ca nu se va putea intoarce cu capul in jos din cauza contractiilor ce le am inca permanente, chiar cu tot cu tratament, dar...la 25 de saptamani s-a intors.. S-a crucit doctora!!!! A zis ca si-ar fi pus slujba gaj ca nu se va intoarce.. Deci....mai asteapta...are sanse sa se intoarca... Este incredibil cat lupta copii nostri cu noi uneori...si cat ma bucur cand sunt castigatori in astfel de situatii!!!!
Iti doresc numai bine, mult optimism si un bebe sanatos si mai ales luptator!!!
carmenela
Carmenela spune:
Am uitat sa spun ca eu am fost monitorizata in fiecare saptamana cu o noua ecografie...3 saptamani mi se pare o perioada destul de mare pentru o monitorizare a unei sarcini cu probleme.... Asta e parerea mea, sigur...nu stiu daca e bune sau rea, eu spun doar ce mi s-a facut mie.
Te pup din nou,
carmenela
papadie spune:
Anca ma bucur sa aud vesti bune
Carmenela eu sunt in clubul "Migrena, prieteni pe viata"
iar in sarcina imi venea sa-mi tai venele de dureri.
papadie, zen-sei
Carmenela spune:
Hei, papadie,
Nici nu am stiut ca exista acest club...Unde'l caut? Apoi... eu voi fi un membru de vaza in clubul asta....ca stau cu lama la vena de ceva vreme....:-) Dar de facut ai facut ceva, sau ca si mine.....te-ai bucurat de noi zile cu migrene...?
Va pup,
carmenela
anca81 spune:
Carmenela
la Cluj voi merge la aproximativ 2-3 saptamani, intre timp ma vede si medicul meu din Baia Mare pentru a monitoriza evolutia Carlei.
Sa stii ca si eu sufeream de migrene inainte de sarcina, 3-4 reprize pe luna, migrene cu aura urate de tot cu varsaturi si tot tacamul. Am facut si o tomografie pentru a exclude cauze neurologice - totul era in regula. Tratament faceam inainte de sarcina cu Propranorol, Cofedol (nu se mai fabrica acum), Ketonal si in caz de dureri ffff. puternice - Imigran. Dupa ce am ramas
am avut doar 3 reprize urate si asta la inceput, sper sa nu revina dupa ce vine bebe. Remedii nu prea sunt acum, doar Paracetamol si comprese cu apa rece.
dulce toate fetele care m-au sustinut si mi-au fost alaturi. Sper sa ajungem cu bine pana la capat 
O burtica mititica
25+
Carla Alexandra