Uter hipercontractil
Raspunsuri - Pagina 2
Sheannamp spune:
Anca, in primul rand iti doresc sa stai aici la Odisee inca 3 luni!
Situatia ta e foarte riscanta si ti-o spun cu toata seriozitatea (ca mama de gemeni preamaturi mici) ca trebuie sa faci tot ce poti ca sa ajungi la termen. Si pentru bebe si pentru tine.
Contractii pe un col scurtat inseamna iminenta de travaliu iar la 23 de saptamani bebe nu poate rezista inca afara.
Vorbeste cu medicul, insista sa te interneze si, eventual, sa-ti puna si perfuzie cu tocolitice pentru relaxarea uterului.
In plus, asigura-te ca maternitatea la care vei naste este specializata in prematuri sau, macar, ar putea asigura si accepta transferul catre una dotata si specializata in asa ceva. prematurii au nevoie de medicamente (surfactant de exemplu, fara de care, un prematur foarte mic nu poate supravietui) si ingrijire pe care nu toate maternitatile sunt capabile sa o ofere.
In plus fatza de ce a spus Papadie, pozitia in pat trebuie sa fie cu picioarele (de la sold) ridicate la 30-45 de grade pentru ca sarcina sa nu apese pe col. Asa trebuie sa stai si sa dormi.
Stiu cazuri in care au stat asa luni intregi dar au reusit sa duca sarcina pana la termen si nu au trecut prin ordalia de a naste prematur.
Te asigur ca nimic nu este mai greu decat sa nasti prematur. Nici eu nu am crezut dar, dupa cele 2 luni in care puii mei au stat la reanimare (cele mai cumplite din viata), cred ca as fi fost in stare sa stau si in cap numai ca sa mai stea in plus macar cateva saptamani in burtica si nu afara.
Iti doresc din tot sufletul multa putere si Dumnezeu sa te ocroteasca! Sanatate multa, nastere la termen si bebe sanatos si mancacios!
anca81 spune:
Sheannamp, multumesc foarte mult pentru mesaj si pentru sfaturi
Sper sa ma ajunge Dumnezeu sa ajung pana la sfarsit. Sunt tare trista si deprimata, as face orice numai sa prelungesc cat mai mult si puiutul meu sa nu se nasca prematur. Nu am trecut prin asta, insa cred ca e tare greu sa-l vezi chinuit in incubator luptandu-se pentru viata 
O burtica mititica
23+
Carla Alexandra
adelais spune:
Anca, multumesc pentru urari si link. Este foarte interesant.
Ce am omis eu dar au spus Papadie si Sheannamp este ca stau doar in pat si pot merge doar la toaleta, control si analize iar pozitia , in pat, este de plan inclinat, cu bazinul mai sus. Este o pozitie dificila dar foarte utila pt a evita presiunea pe col. Devine si mai interesanta daca ai arsuri
(mai tarziu). Tine-ne la curent cu ce zice dr tau.
ps bbita mea avea 600 g la 24 sapt.
Bafta multa!
anca81 spune:
Cum reusiti sa mentineti pozitia de plan inclinat in pat? Cu o perna sub fundic? Ca alta idee nu am...
Azi noapte a fost groaznic, m-a durut foarte rau uterul in partile laterale, am avut si contractii, nu am inchis un ochi. Am luat acum dimineata un Gynipral si parca e mai bine, numai ca a inceput "tremuriciul".
La doctor merg pe 27 Mai, chestia cu el e ca lucreaza doar la o clinica privata, unde as fi vrut si sa nasc. Chiar nu stiu de ce nu mi-a recomandat internarea in spital pana acum. In orasul meu nu sunt prea multe optiuni, fie spitalul de stat fie clinica asta privata. Voi avea o discutie cu el pentru a afla politica clinicii cu privire la prematuri.
Si inca ceva, daca se intampla Doamne fereste sa am contractii si dureri foarte puternice iar medicul meu nu raspunde, ce fac? Merg la sectia de urgenta la spital?
Puteti sa-mi spuneti va rog care sunt simptomele unui col deschis?
pe toata lumea si va doresc o zi minunata!
O burtica mititica
23+
Carla Alexandra
anca81 spune:
Tocmai am trecut printr-o ora de cosmar, puls 147 din cauza Gynipral-ului. Offff, fetelor chiar nu stiu ce sa mai fac...Pulsul mare il afecteaza pe bebe? Tensiunea o aveam la border line, 130/70.
O burtica mititica
23+
Carla Alexandra
papadie spune:
Neaparat odihneste-te. Trebuie sa dormi! Trebuie sa te relaxezi. Daca mai ai episoade de dureri, contractii, tensiune mergi la urgente! Eu, personal, mi-as lua gentuta in secunda asta si m-as duce direct la spital. Si pulsul meu o lua razna ajunsesem la 176...dar instant au venit si mi-au dat o pastiluta. Eram in spital monitorizata. Deci suna la dr. vezi ce zice si mergi la spital. Este de un milion de ori mai usor sa stai acum in spital decat sa nasti premaur, sa pleci acasa "cu mana goala" si bb mik sa ramana in spital. Trebuie sa ai un psihic tare si trebuie sa-ti spui sis acrezi ca totul va fi bine. Va fi bine! Nu e o tragedie sa stai la spital cateva zile. Daca te internezi da-ne un numar de telefon si te sunam noi sa-ti treaca ziua mai usor:)
Hai fruntea sus si ai grija de voi
papadie, zen-sei
anca81 spune:
Stau linistita in pat deocamdata, iti multumesc mult Papadie
Contractiile au incetat acum iar pulsul a scazut sub 100. Am sa revin mai tarziu cu un mesaj.
O burtica mititica
23+
Carla Alexandra
anca81 spune:
Dragele mele, am fost azi la consultatie de urgenta pentru ca m-am simtit foarte rau. Singura mea sansa sa duc sarcina pana la capat este sa ma internez de urgenta la Cluj, asa ca mi-a fost recomandat un medic acolo, dr. Gh. Cruciat la Ginecologie I (daca e cineva din Cluj si a auzit de el, scrieti-mi va rog). Sunt foarte speriata si am dureri si contractii ingrozitoare. Colul imi este inca inchis la exterior dar putin dilatat pe interior. Sunt tare trista si speriata, parca nu mai am nici o speranta ca va fi bine. Ma rog la DD ca medicul acesta sa ma poata ajuta.
pe toata lumea si sa aveti grija de puiutii vostri. Va scriu cand ma intorc.
Doamne ai grija de puiul meu 
O burtica mititica
23+
Carla Alexandra
Sheannamp spune:
Anca, Dumnezeu sa va ocroteasca pe amandoi!
Sper din tot sufletul sa te intorci cu vesti bune despre un bebe sanatos si mancacios!
Pentru orice ai nevoie, suntem aici!
Edit: mergi cat poti de repede la spital. Probabil ai nevoie de perfuzii si supraveghere stricta......
Off, tare as fi vrut sa numai treaca nimeni prin asa ceva....![]()
adelais spune:
Anca, imi pare tare rau sa aud asa vesti. Ideea cu internarea urgenta la Cluj pare cea buna. Nu mai astepta.
Nu lua Gynipral fara sa mananci bine inainte. Nu bea cafea. Daca iti este rau mananca o banana. Eu luam ½ pastlia la 4 ore in loc de 1 la 8 ore. O pastila o data nu pot tolera.
Iti doresc sa reusesti sa opresti contractile si sa reziste bebe cat mai mult in burtica!