Uter hipercontractil
Raspunsuri - Pagina 12
ralu_t spune:
salutare viitoare mamici luptatoare si curajoase
am intrat sa va incurajez si sa va spun ca si eu am fost in situatia voastra, pe vremea aceea eu am scris la capitolul "contractii nedureroase" dar din fericire nu mai era nimeni in situatia mea. vad ca subiectul asta s-a deschis cu putin inainte sa nasc eu. am avut contractii nedureroase cu sutele de la 25 de saptamani, internata de la 30 la 32 pe perfuzii cu gynipral si stat in pat intre 30 si 35. ce pot sa va spun e ca psihicul conteaza ff mult. daca la 30 de saptamani inainte de internare, cand eram cu nervii intinsi la maxim aveam col de 1-2cm,usor deschis, dupa ce n-am mai stat in pat, relaxata fiind ca nu se mai poate intampla nimic rau cu bb, aveam col de 5,8cm, perfect inchis la 36 de saptamani!!!
nici nu mai bagam in seama contractiile, ma obisnuisem cu ele si le ignoram. la mine cauza inceperii contractiilor a fost tot stresul psihic-suspiciune de cmv la 25 de saptamani. deci capul, bata-l vina, probabil combinat cu faptul ca bebele meu a fost mereu mai mare si crestea se pare mai repede decat putea uterul sa se mareasca.
am nascut la 39 de saptamani si bb e sanatos.la mine in afara de perfuzii, functionau injectiile de nospa cu scobutil pe care mi le facea sotul dimineata si seara-inca nu-mi simt zone intregi de pe fese de la luni intregi de injectii
. nospa pastile erau bomboane. stiu foarte bine prin ce treceti, depresii si tot restul, dar se va termina, cu bine, si veti uita cand va veti tine puiutii in brate.
sa fiti curajoase in continuare
a venit toamna...cu un bebe albastru
RALU-
de minune TUDOR ![]()
![]()
![]()
poze tudor
Carmenela spune:
Multumim mamica Ralu,
Ne-a facut bine un mesaj de la cineva care a trecut deja prin ce trecem noi si mai ales..ca a trecut cu bine! Sa iti traiasca minunea si sa te bucuri din toata inima de bebeul tau!!! Si in cateva luni sa ne uitam cu toatele la topicul asta si sa radem de el...
Te pupam cu drag
33+
carmenela
anca81 spune:
Multumim Ralu pentru mesaj
Sa-ti traiasca baietelul!
Doamne ajuta ca micuta mea sa fie sanatoasa 
O burtica mititica
32+
Carla Alexandra
AMR 8 saptamani 
iriss_04 spune:
iti multumim din suflet ralu!
abia astept ca toate fetele de aici sa postam poze cu bebei nostri,,nu mai e mult fetelor,,,e f bine ca ne-am cunoscut si stam bine la capitolul optimism!!
pupici la toate fetele si aveti grija de voi si de bebici
30+
anca81 spune:
Am revenit cu vesti bune! Micuta noastra a mai recuperat din retard, e doar la 1 saptamana diferenta de varsta sarcinii, si doar capsorul e putin mai mic. Celelalte masuratori sunt in regula. Ma bucur ca nu are nici o probleme si creste constant. In schimb lichidul meu amniotic e diminuat si saptamana viitoare luni ma internez in spital la Cluj pentru investigatii si monitorizare.
Doamne ajuta ca micuta mea sa fie sanatoasa 
O burtica mititica
32+
Carla Alexandra
AMR 8 saptamani 
simona_1402 spune:
Anca, ma bucur foarte mult sa te aud ca bebe este mai bine. Important este ca tu sa fii optimista si nu cred ca ar fi o problema ca puisorul tau este putin mai mic. are timp sa recupereze. Eu imi fac probleme de cealalta parte. Bebele meu este cam mare, imi este teama ca la un momemnt dat sa nu creasca intr-un ritm mai alert decat uterul meu dublucicatriceal.
Deocamdata am vesti bune, nu am nevoie de cerclaj, medicul ma amenintase ca daca imi ajunge colul la 2,5 nu mai am scapare, dar am fost cuminte si s-a oprit tendinta de scurtare a colului.
Eu apropate ca am invatat sa imi controlez contractiile. Am constatat ca apar numai in anumite situatii - cand urc scarile, cand merg mai repede, cand ma aplec , cand stau pe spate, si mai ales cand merg cu masina, asa ca evit situatiile astea pe cat posibil.
Mult curaj fetelor, mai este putin, putin pana la capat
Simona, mamica lui
Radu (3 dec 1997),
21+
iriss_04 spune:
anca ma bucur tare mult ca esti bine,,,e imp sa fii optimista ca totul va fi ok,ai sa vezi
si eu am vesti bune,,,am fost astazi la doctor bebe este f bine dezv placenta ok si are deja 1,7kg
pupici la toate fetele
31+
Carmenela spune:
Pup fetele...
Mai fetelor, ia uitati-va cum a inceput subiectul asta si apoi uitati-va la sfarsit...Ce schimbare...Toate suntem optimiste.
Si eu am vesti super bune, azi am fost la ultima eco, bebelina are 2350, a zis ca daca o mai tin 1-2 saptamani (suntem la 34+2 zile)deja pot oricand sa o nasc, sa nu imi mai fac probleme... Sunt multi copii la greutatea asta care nu au probleme... Doamne ajuta sa fie una dintre ei....
La 36sapt mi-a zis doctorul sa vin la un control si sa vorbim de data cezarienei... maamaaaaaaaaaaaa ce putin mai eeeeee....ce fericita sunt!
deci, dragele mele optimismul este in floare aici! Anca, ma bucur mult pentru tine si bebelina, vezi ca se rezolva toate?
Iriss, Simona, la fel si pentru voi, ma bucur mult!
O sa ne tinem toate bebelonii in brate!
Va pup cu mare drag!
33+
carmenela
simona_1402 spune:
Ai dreptate Carmenela!
Imi place ce citesc aici in ultima vreme.
Am si eu o curiozitate. Ati facut tratament pentru maturarea mai rapida a plamanilor copilului? Daca da vreau si eu sa stiu ce?, cum? cand?
Simona, mamica lui
Radu (3 dec 1997),
21+
Carmenela spune:
Buna Simona,
Azi la doctor am intrebat daca ar trebui sa fac niste injectii pentru maturarea plamanilor si mi-a zis ca nu, oricum, e prea tarziu... A zis ca se fac pana in saptamana 34 parca - nu mai retin exact, dar sigur eu depasisem saptamana aia... Deci...personal nu am facut astfel de injectii...desi la un moment dat ma gandeam sa le cer doctorului, ca mi-era frica de o nastere prematura in care sa risc viata bebelinei...
Succes si va pup pe toate. Ar merita sa ne vedem dupa ce nastem toate, ca prea am trecut prin greutati....
33+
carmenela