Fetele din America (109)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu am facut 13 de germana intensiv, eram fluenta, citeam carti, acu nimic, s-a dus tot, a trebuit sa vorbesc cu unul la serviciu nicht, kaput, si la inceput engleza am invatat-o ca semana cu germana.

A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Ideea nu este ca o va tine minte sau nu...ideea este ca prin asimilarea unei altei limbi (chiar da o uita in "X" ani) este o excelenta oportunitate de a creea noi legaturi neuronale, de a dezvolta vocabularul...etc...De asta copiii bi-lingvi (tri...etc) au un start nitel mai bun

David a invatat sa isi lege sireturile...si e tare mandru...si dimineata il ajutam si eu...si cica eu nu stiu sa o fac bine...Ms Shannon (tovarasa) stie mai bine ca mine, si sa nu il mai ajut de acum incolo ca nu ma pricep!!!!!

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze, Disneyland 2008
Mami si tati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Hihihi Andrada, si eu am facut nu chiar cit tine, dar 8 ani de germana, incepind de la 4 ani cu o tanti sasoaica taaare de treaba (imi era de fapt nanny, dar daca tot era sasoaica...) si eram aproape fluenta, dar de ctit, scris si inteles nu aveam probleme. Si acum... cu cititul sa fi ramas, ca restul... Dupa ce am fost prin tari calde si am lucrat/trait acolo, am constatat ca germana are ceva influente de limba araba. Nu in cuvinte, ci in topica mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

Copiii invata mai repede. Mai ales ca voi locuiti in Germania, copilul aude mai des vorbindu-se in jurul lui. Daca a invatat verisoara mea in Romania, la sectia germana... Plus ca i-a fost si tare usor sa invete engleza.
Eu i-as invata pe copii si Esperanto daca as avea ocazia.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Nu prea are cum sa auda ca vecinii mei sunt 90% americani, prieteni la fel, TV la fel.Copiii nemti, cum am zis rar se joaca cu el, cei mai multi il resping pt ca nu il inteleg :(

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Chiar ieri la piscina niste fete la vreo 7-8 ani erau in jurul lui, eu bucuroasa ca isi face prieteni nemti ma apropii sa vad ce se intampla.
Ele defapt radeau ca proastele ca il intrebau intru-una What's your name si eu saracul le tot spunea Aidan.Ele se spargeau de ras crezand ca nu stie sa vorbeasca... Dupa ce l-au intrebat de vreo 15 ori numele s-a plictisit si le-a lasat acolo sa rada...
Cu asa specimene cum sa il las printre pruncii astia ca eu sa ma bucur ca am momente libere?

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

lasa, panteruta, ca se face el mare si sa vezi ce-or mai vrea fetele sa le intrebe cum le cheama.

eu intrasem sa va intreb altceva: juniorul meu meu are o obsesie noua, aia cu reciclatul-consumul-aruncatul... ati prins ideea. m-am obisnuit sa-mi stinga luminile cand sunt la baie si sa-mi cronometreze dushurile, dar acum avem alta belea! vrea lunch din care sa nu fie nevoie sa arunce nimic, care sa nu fie impachetat in ceva ce se arunca, adica nici nevinovata brown bag nu mai are cautare. pana il trainuiesc eu sa manance si lingurita de plastic si pana invata el sa tranforme folia de la capacul iaurtului in instalatie solara, ce sfaturi si idei aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumba spune:

a mea copila e la girls scout ,e primul an si nu au facut mare lucru au colorat, desenat ,invatat imnul si cam atat,la anul vor putea vinde cookies si abia astept.
eu daca as fi fost in locul tau le- as fi intrebat pe fetele cum se zice in germana( apa,floare etc); ele se amuzau pt ca era simpatic si nu cred ca o faceau din rautate,dar nu stii nicioadata. incearca sa-l incurajezi sa inveti cuvintele de baza ,sa nu se simta respins.
Germania e ultimul post?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

quote:
Originally posted by sinzi_ana

Corinadana, pai din cate stiu Raluca e la gifted, nu?? Deci colegii ei sunt toti "gifted"...deci e normal sa fie mult mai buni decat ceilalti copii (sau sunt 10 clase de a 3-a gifted??)
Tu lucrezi acasa cu Raluca, nu??? Deci faci HS!!!! Asta in combinatie cu un copil istet, duce departe!!!!

Lexi si Ralu imi opreste apa (pe care eu o las sa curga) in timp ce cica o waste sa i dau drumul cand am nevoie sa ma clatesc... Asa ca stai linistita!!!

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze, Disneyland 2008
Mami si tati

Sanziana eu fac cu Ralu acasa dar meritul cel mai mare este al teacherei.
NU toti sunt gifted in clasa. Acel test de gifted este dat pe probleme de logica nicidecum academic. Academic sunt ff in fata celorlalti si aici este meritul profesoarei lor.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa3 spune:

quote:
Originally posted by Hilde

quote:
Originally posted by alexa3

salutare fetelor
am niste intrebari referitoare la mutatul in USA, mai precis California din Canada. am cautat de mi s-au lungit urechile ceva sfaturi/impresii si pina la urma m-am gindit sa va scriu.
am cautat sa ma incadrez la un subiect cit mai apropiat de ceea ce vreu sa intreb dar am constatat ca aici de scriu si se vorbeste despre de toate asa ca...incep.

eu si sotul meu sintem cetateni canadieni vrem sa ne mutam in USA. sotul meu a obtinut o viza de munca TN pt un an de zile. am citit ca se poate reinnoi, nu e nici o probl.
ma intereseaza daca stiti persoane care au intimpinat greutati la granita cind au mers si au cerut acest tip de viza. am citit ca la unele puncte de frontiera americanii nu prea dau importanta, la altele te cam iau la puricat. este cineva dintre voi care a trecut prin asa ceva? aveti niste sfaturi legate de asta?

a 2-a intrebare: cum se poate transforma viza TN intr-o viza de munca normala care sa iti permita obtinerea green card-ului? te poate ajuta angajatorul sau o faci pe cont propriu?

sotul meu a obtinut viza pt un loc de munca in apropiere de Los Angeles. Cum poate aplica pt driving license si social security number? stii cumva ce acte sint necesare?
din experienta voastra credit-ul bureau sau whatever is called in USA este legat de cel din Canada? din cei pe care i-am mai auzit vb de asta mi-au spus ca da dar nu la mortgage altii au spus ca nu, e cu totul alt sistem.

astept raspunsurile voastre cu nerabdare.
multumesc anticipat.

Alexa, eu am trecut prin asta. Nu e greu sa obtina TN. Trebuie sa aiba exact studiile si experienta pe care le cere jobul in nomenclatorul lor sau cum s-o numi.

Daca angajatorul vrea sa-l angajeze pe o perioada mai lunga de 1 an, poate sa aplice pt viza H1B care se da pentru 3 ani. Daca nu lucreaza pentru o universitate, este subiect de limita de locuri. In fiecare an se face un fel de loterie si se trag la sorti castigatorii.

Tot angajatorul poate sa aplice si pentru rezidenta. Dar pt asta trebuie sa dovedeasca ca nu a gasit pe nimeni in zona cu calificarile lui. Mai sunt si cazuri speciale cand el poate sa aplice singur pt rezidenta dar pt asta trebuie sa consultati un avocat.

Pt driver`s license trebuie sa dea examenul din nou: teoretic si practic. Nu se schimba automat cum se face in Canada cu cei care au permis de conducere din US. Cel putin asa a fost in Missouri. Poate in California e diferit. Permisul canadian e valabil cateva luni, are timp sa se intereseze de cum il schimba. Examenul celor de aici e o joaca de copii in comparatie cu cel din Canada, nu va faceti probleme.

Pt SSN, mergeti la cateva zile dupa ce ajungeti la oficiul din zona voastra si aplicati. Ii trebuie doar pasaportul dar mai verificati mai mult, la mine a trecut ceva timp de atunci. Ei au toate datele despre voi cand ajungeti acolo, oricum. Stiu ca sunteti pe viza de lucru. Adica sotul tau. Tu nu poti sa obtii SSN daca nu ai drept de munca. Vei obtine un tax identification number ca dependent.

In ceea ce priveste creditul, noi am avut American Express si credit card de la CitiBank din Ca si apoi am sunat aici si am facut si aici credit carduri in $ americani. La AMEX tin minte ca ne-au refuzat initial dar am sunat si le-am spus ca am fost clienti fideli pentru ani de zile in Canada, nu pot sa ne lase balta in US. Si ne-au dat. Daca ai avut cc in Canada care sunt si in US, suna-i si insista. :)
Istoria de credit din Canada nu se transfera in US. Aici o iei de la capat. Tocmai ce mi-am vazut credit history si toate conturile raportate sunt numai cele din US.

Mai intreaba, poate mai stiu cate ceva si iti raspund.

Nu trebuie sa va faceti griji. Tranzitia intre Canada si SUA este foarte lina. Nimic de care sa va ingrijorati.

Mult succes!

Hilde, multumesc pt mesaj, se pare ca nu e chiar asa de complicat cum credeam la inceput. noi romanii in general cred ca sintem obisnuiti sa vedem lucrurile mai complicat de cit sint in realitate.

vroiam sa te mai intreb, daca voi tot ati trecut prin asa ceva,
la ce anume se uita americanii la granita? pe ce anume insista cel mai mult? iti introduc apoi datele intr-un calculator/sistem, cam cit dureaza toata tarasenia asta cu viza? e un fel d einterviu sau poti sa stai si in masina si sa le dai actele si gata?

daca sotul incepe job-ul abia pe July 01, pot acorda americanii viza de pe acum sau ne pierdem timpul de pomana pe la border?

despre banci: la ce organizatii aplica un financial manager cind te duci si faci aplicatie pt o linie de credit sau o carte de credit, eventual casa? dupa cum stii in Canada sint Credit Bureau, Equifax si Transunion. in USA cum se numesc si cite sint?
te pot aproba pt un mortgage daca ai 0 credit in America dar vii cu citeva mii de dolari downpayment? ne gindim sa ne cumparam un apartament nu imediat ce ajunge sotul meu acolo dar poate spre sfirsitul anului cine stie?
intrebari ar mai fi dar deocamdata sa il vad pe al meu sot cu viza in pasaport si pe urma mai vedem.

multam din nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Am invatat o pe Uca regula de trei simple si nu stiu cum se numeste in engleza... Miau le nu ma certa iarasi .

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput