Fetele din America (109)
Raspunsuri - Pagina 15
Ramona J spune:
Dupa mine boy scouts sint soimii patriei, pionieri... intelegi.
Aveam impresia asta si inainte, dar anul trecut am fost la o intilnire sa vad cum e. N-am stiut cum sa plec mai repede de acolo!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by Andrada
Dr House e arvunit deja
io-s la secret nu multi stiu
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, Disneyland 2008
Mami si tati
miau-miau spune:
quote:
[Ca sa vezi ca si eu fac HS. Tocmai tipaream niste worksheets de pe internet. Eu ma gindeam ca sint parinte uninvolved, bag seama ca am totusi o contributie. Acu' sa vezi ce sare copilul de fund in sus cind ii bag foile astea sub nas!
eu nu mai fac nimic, am incercat si am creat animozitati si fobii in copil, care invata alte metode si eu il chinuaiam cu ale mele.
acum oricum nici daca l-as plati nu ar accepta. eu sint dintre mamele degenerate care merg la servici si bag banii in copil. asta nu din cauza mea, dar n-am avut noroc de barbat sa ma tina acasa. am incercat, zau, si cu bunicii, si eu. pina in clasa 4 mai treaca mearga, dar dupa asta a fost imposibil. si chiar era in detriment.sincer, eu nu stiu sa fac ce face la scoala plus limba engleza nu e pe masura dorintei mele de exprimare. normal ca sint enervanta.
arminad spune:
Fiica mea a facut trei ani la scoala germana in Rom cu predare exclusiv in limba germana .In afara de faptul ca poate a ajutat-o un pic sa prinda mai repede enleza ,avind deja exercitiul invatarii unei limbi straine ,in rest a fost un stres si pt ea si pt mina care trebiua sa o ajut la teme cu dictionarul.Engleza a invatat-o intr-un an dupa ce a venit aici fara ca eu sa contribui cu nimic. A uitat tot ce-a invatat in germana.Avem o cunostinta care a facut clasele 1-12 la germana ,engleza a invatat-o asa din mers si cind a prins o bursa in Europa a optat pt engleza in locul germanei .
Aveti careva 'graduatie ' la kindergarten? Ca eu nu stiu cu ce sa imbrac absolventul ,sa duc flori ,cadouri ,chestii .Nimeni nu zice nimik ma tot uit in ghiozdan dupa o foaie ceva cu lamuriri .De obicei trimit astia tone de maculatura sa ne anunte ca a venit primavara .Si la voi e asa ,sau sunt mai ecomomi cu hirtia ?
Andrada spune:
Miau al tau e mare, dupa clasa a 4-a nimeni nu mai "face teme" cu copilul.
Si la Marcu observ cuvintele invatate de la mine (au accent).
Arminad, si la noi tone de hirtii, merg direct la reciclabile ( ca sint eco constient). Imbracat obisnuit la graduare,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Ramona J spune:
Anul trecut a lucrat extra in mod constant, adica zilnic. Putin, dar constant. Anul asta l-am mai iertat ca avea zile cu alte activitati. De cind m-am abatut de la programul constant comenteaza si el.
Chestia e ca se simte ca n-a mai lucrat extra si incerc sa revin. Uite asa merge si la summer camp cu matematica! Stiu, sint o mama rea...
Hilde spune:
quote:
Originally posted by alexa3
salutare fetelor
am niste intrebari referitoare la mutatul in USA, mai precis California din Canada. am cautat de mi s-au lungit urechile ceva sfaturi/impresii si pina la urma m-am gindit sa va scriu.
am cautat sa ma incadrez la un subiect cit mai apropiat de ceea ce vreu sa intreb dar am constatat ca aici de scriu si se vorbeste despre de toate asa ca...incep.
eu si sotul meu sintem cetateni canadieni vrem sa ne mutam in USA. sotul meu a obtinut o viza de munca TN pt un an de zile. am citit ca se poate reinnoi, nu e nici o probl.
ma intereseaza daca stiti persoane care au intimpinat greutati la granita cind au mers si au cerut acest tip de viza. am citit ca la unele puncte de frontiera americanii nu prea dau importanta, la altele te cam iau la puricat. este cineva dintre voi care a trecut prin asa ceva? aveti niste sfaturi legate de asta?
a 2-a intrebare: cum se poate transforma viza TN intr-o viza de munca normala care sa iti permita obtinerea green card-ului? te poate ajuta angajatorul sau o faci pe cont propriu?
sotul meu a obtinut viza pt un loc de munca in apropiere de Los Angeles. Cum poate aplica pt driving license si social security number? stii cumva ce acte sint necesare?
din experienta voastra credit-ul bureau sau whatever is called in USA este legat de cel din Canada? din cei pe care i-am mai auzit vb de asta mi-au spus ca da dar nu la mortgage altii au spus ca nu, e cu totul alt sistem.
astept raspunsurile voastre cu nerabdare.
multumesc anticipat.
Alexa, eu am trecut prin asta. Nu e greu sa obtina TN. Trebuie sa aiba exact studiile si experienta pe care le cere jobul in nomenclatorul lor sau cum s-o numi.
Daca angajatorul vrea sa-l angajeze pe o perioada mai lunga de 1 an, poate sa aplice pt viza H1B care se da pentru 3 ani. Daca nu lucreaza pentru o universitate, este subiect de limita de locuri. In fiecare an se face un fel de loterie si se trag la sorti castigatorii.
Tot angajatorul poate sa aplice si pentru rezidenta. Dar pt asta trebuie sa dovedeasca ca nu a gasit pe nimeni in zona cu calificarile lui. Mai sunt si cazuri speciale cand el poate sa aplice singur pt rezidenta dar pt asta trebuie sa consultati un avocat.
Pt driver`s license trebuie sa dea examenul din nou: teoretic si practic. Nu se schimba automat cum se face in Canada cu cei care au permis de conducere din US. Cel putin asa a fost in Missouri. Poate in California e diferit. Permisul canadian e valabil cateva luni, are timp sa se intereseze de cum il schimba. Examenul celor de aici e o joaca de copii in comparatie cu cel din Canada, nu va faceti probleme.
Pt SSN, mergeti la cateva zile dupa ce ajungeti la oficiul din zona voastra si aplicati. Ii trebuie doar pasaportul dar mai verificati mai mult, la mine a trecut ceva timp de atunci. Ei au toate datele despre voi cand ajungeti acolo, oricum. Stiu ca sunteti pe viza de lucru. Adica sotul tau. Tu nu poti sa obtii SSN daca nu ai drept de munca. Vei obtine un tax identification number ca dependent.
In ceea ce priveste creditul, noi am avut American Express si credit card de la CitiBank din Ca si apoi am sunat aici si am facut si aici credit carduri in $ americani. La AMEX tin minte ca ne-au refuzat initial dar am sunat si le-am spus ca am fost clienti fideli pentru ani de zile in Canada, nu pot sa ne lase balta in US. Si ne-au dat. Daca ai avut cc in Canada care sunt si in US, suna-i si insista. :)
Istoria de credit din Canada nu se transfera in US. Aici o iei de la capat. Tocmai ce mi-am vazut credit history si toate conturile raportate sunt numai cele din US.
Mai intreaba, poate mai stiu cate ceva si iti raspund.
Nu trebuie sa va faceti griji. Tranzitia intre Canada si SUA este foarte lina. Nimic de care sa va ingrijorati.
Mult succes!
Gabbriela spune:
cineva mi-a gasit telefonul, indesat in teancul de haine de copii... nu am dat prin zona aia la magazin... Tipa sustine ca era inchis si cand a cautat ceva a dat de el... A deschis tel si a gasit nr de acasa si a sunat si a returnat tel.. sunt super bucuroasa ca pana la urma nu am pierdut datele .
o zi minunata si spor la invatat ... la pitici
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
blackpanterro spune:
Aici la Scouts fac tot felul de iesiri in padure, e chiar langa baza si descopera tot felul de chestii, asta e pt astia mici, la aia mai mari nu stiu dar nu ma intereseaza pt ca nu va merge decat astia mici, se numesc Cub Scouts cred.
Arminad, la fel simt si eu cu germana, e o limba grea si nu se invata imediat cum cred multi.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
Ramona J spune:
Copiii invata mai repede. Mai ales ca voi locuiti in Germania, copilul aude mai des vorbindu-se in jurul lui. Daca a invatat verisoara mea in Romania, la sectia germana... Plus ca i-a fost si tare usor sa invete engleza.
Eu i-as invata pe copii si Esperanto daca as avea ocazia.