Piticodromul de Sept - Oct 2005 (205)
Raspunsuri - Pagina 8
locca spune:
Matei uneori inchide ochii cand ne intalnim cu cineva. Odata chiar l-am intrebat de ce a inchis ochii, raspunsul a fost "ca sa nu-l mai vad pe nenea" si asta bineinteles in fata omului.
Mai des insa se ascunde dupa pantalonii mei sau lasa capul in jos.
Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2
mary ilie spune:
Salutari si de la noi!
KarmenutzaMa bucur ca sunteti bine, Bravo Catalinei pentru progrese!Andrei al meu nu se imbraca singur, doar se dezbraca si descalta, doar cu bluzele are o problema, nu le poate scoate singur si se chinuie, apoi ma striga"ajutaaaa mami".
Si Andrei e oarecum rusinos, nu cu toate persoanele straine, depinde....el se fastaceste si nu raspunde la intrebari, lasa capul in jos si se preface ca e atent in alta parte.....
Kid, mi-o si inchipui pe Alex ce haioasa trebuie sa fie
L-am inscris si noi pe Andrei la o alta gradi pentru septembrie, e cam departe de casa, dar e langa serviciul lui tati. Tot Montessori, si am ramas placut surprinsi cand directoarea ne-a auzit ca suntem din Bucuresti, a avut o reactie foarte placuta, spre deosebire de alti italieni si a spus ca a fost in Romania de mai multe ori si chiar in Bucuresti ca si invitata la deschidera unor gradinite Montessori si ca i-a placut mult!!!Gradinita e imensa, vor fi 3 clase de cate 20 de copii cu 3 educatoare la fiecare clasa. si se vorbeste engleza- acum sper sa nu bulversam copilul, ca el deja amesteca romana cu italiana. Directoarea zicea ca nu, ca sunt la varsta la care invata cu mare usurinta.Sper numai, ca si Kristinutza, sa scapam cu bine de virusi si viroze.
kid2003 spune:
Off, Mary, chiar ma gandeam cum va descurcati voi, romanii de treaba in Italia...mie imi place mult de tot Italia, dar ultima oara am fost in 2004 si pe bune daca imi mai vine sa ma duc...Ma gandesc ca la cate netrebnicii fac tziganii nostri pe acolo o sa imi fie rusine sa zic ca sunt din Romania...nu cred ca e foarte placut pentru voi.
Ruxi, noi de obicei mergem la plesneala, e drept cu Alexandra la noi la mare am fost o singura data si atunci am "tras" la hotelul Europa al lui Copos, in Eforie Nord. Preturi maricele dar are multe plusuri pentru un copil: e aproape de plaja si are un parc (nu gradina, un adevarat parc) in spatele hotelului. Piscina este ingradita, nu se poate iesi prin parc (decat pe o poarta care se deschide doar cu cartela de la camera, nici vorba sa o poata deschide un copil) asa ca este absolut safe pentru un copil mic si nebun sa stea sa alerge pe pajiste acolo, in timp ce parintii lenevesc la terasa (cu vedere buna asupra parcului). Mi s-a parut ideal locul pentru ca nu sunt prea multe riscuri. In parcul hotelului sunt niste leagane, un tobogan, un nisipar si in rest pajiste cu iarba proaspat tunsa pe care poti sa te rostogolesti si ceva flori si copaci (cam micuti, inca cresc).
Deci aici am fost cu Alex si a fost ok. E si piscina afara si una acoperita, nu am servit. Marea e aproape. Statiunea e mizera in schimb...
Alt loc, am vazut la Vacante si grupuri de rezidenti, aici pe forum, vezi ca e un topic cu litoralul nostru si vorbea cineva de un hotel in Mamaia, la fel, cu gradina si loc de joaca. Se numeste postul "Litoralul romanesc, locatii de cazare". A postat cineva impresii si poze de la un hotel dragut , Caraiman ii zice. Intra si uita-te la poze, e dragut.
Aici e un avantaj: ca fiind Mamaia ai multe alte chestii de facut. In Eforie Nord e cam trist, totul e in paragina in statiune, doar sa iei masina sa mergi in Mamaia. Noroc ca nu e asa departe.
In Mamaia ma streseaza totusi aglomeratia...un plus ar fi marea si nisipul, e lina intrarea in mare, dar si la Eforie e. In fine, noi anul asta o sa mergem fara Alexandra la noi pe litoral.
De ce nu incercati in Bulgaria cateva zile cu Matei? Ca mai faci doar putin in plus fata de litoralul nostru? Eu nu am fost in Bulgaria niciodata si nici nu prea imi doresc sa merg, dar pentru ca tu ai o sarcina mai avansata, poate merita, ca e aproape si nu te chinui pe drum atat. Si in plus, aud ca e mai curat, desi ma oftica chestia asta destul de mult (sunt un mic Vadim in devenire)
bb2
codruta_grg spune:
Kid, sunt foarte bune sandalutele alea. Noi avem de 1 an, cumparate din Italia, mai multe perechi (nr. diferite). Acum am vazut in mall (Cluj) la magazinul Deichmann...(sa stiti ca am vazut si cu blanita, pt iarna )
Am citit de toti copiii, cat sunt de scumpi si cum raspund...sunt o minunatie Si noi ramanem masca uneori la replicile ei: Ii spun eu: vezi sa nu dai iaurt pe jos! ea raspunde: vezi pe undeva iaurt pe jos?!
Noi ne uitam de cateva zile la filmul Aventurile lui Winnie. Astazi mi-a plans ca plange si porcusorul, sau plange cand aude muzica de la sfarsit. Nu-i mai pun filmul......a devenit f sensibila. Cum spune si Ioana, parca e un hop acum....incep crizele varstei.....cel putin la noi, o mai apuca plansete din senin sau nu vrea sa se imbrace...phuuu se schimba personalitatea....
Mai pot sa le creasca ceva masele? ca sta cu mana in gura........
Noi tot cu suzeta si dupa cum decurge treaba o vad intrand in clasa 1 cu ea....macar de pampesi am scapat de tot.
Codruta & Petra Alexandra
asa crestem noi
miflore spune:
Buna dimineatza!
Ieri bona imi povesteste dialogul ei cu Ana:
Ana: "Pune cutia de panetone aici, pe colt, sa vad daca e goala!"
Bona nu se executa imediat.
Ana: "Tu n-auzi?"
Si tot Ana: "Nana, Nana, pune cutia pe colt ca daca nu te omor in bataie!"
E clar ca ne trec copiii prin diverse crize. Si a mea incepe sa se maraie din senin cateodata.
Aseara i-am facut din nou baita si a acceptat fara sa planga, ba chiar a stat in fundulet (ca data trecuta a stat numai pe vine). Dar tot luata usor, intai dam jos ciorapeii, apoi body-ul si cu greu si pampersul. L-am spalat din nou pe bebe bine bine si i-am aratat ce frumos il putem spala si pe cap, cu grija, ca sa nu-i intre apa in ochi si cum bebe lasa capul pe spate...
Ceva idei de un cadou pentru o fetita care va implini 3 ani? Ma gandesc la un laptop sau un DinoPad sau...
Mihaela si Ana Maria
Poze AICI
tangerine spune:
Buna
multumesc pentru felicitari!
kid, frumos nume ai ales pentru bebe2
dana_lucia, ai un baietel deosebit si uimitor; probabil ca seamana cu parintii:)
noi suntem bine; MAria e incantata de gradinita si a ajuns la concluzia ca are doua gradinite; deocamdata nu imi povesteste nimic de la gradinita, dar abia asteapta sa mergem dimineata; le-am stricat definitiv programul, ajungem la 8:20 si nu vrea sa asteptam afara sa mai treaca un pic timpul
unde ati gasit sandalute de-alea croco la un pret rezonabil? eu am vazut doar originalul in austria si era vreo 30 de euro, nu mi s-a parut atractiv; da sunt perfecte pentru labuta lata a Mariei
nu vreau sa va povestesc de crizele Mariei, ca va ingrozesc; in plus de asta, hormonii mei au luat-o razna si ma enerveaza asa de tare ca trebuie sa plec sa nu o mai vad; a ajuns sotul sa fie mai calm decat mine, dupa ce i-am explicat ca fazele astea sunt normale la varsta ei:)
Ramona si dulceata de Maria (10.09.05)
poze
kid2003 spune:
Ramona, Ioana zicea ca sunt prin Unirea sandalute asa.
Eu le-am luat din Anglia, mult mai ieftine decat 30 de euro, dar nu sunt Crocs originale, sunt niste fake-uri, dar sunt la fel Alea Crocs erau intr-adevar cam atat.
Si ... sa stii ca si hormonii mei au luat-o razna (de fapt, daca zici tu asa, incep si eu sa dau vina pe hormoni). Cand face cate o traznaie si ma sfideaza asa imi vine sa o iau la bataie Noroc ca inca mai am control si ma abtin, dar tremur de nervi. I-am zis lui ta-su ca o dau cand vine bebe 2, sa o ia maica-sa...El s-a cam socat si vad ca imi promite ca Alex va ramane in grija lui. In fine, macar cat e acasa. Dar rea mai e uneori...
bb2
locca spune:
Pai atunci sa dau si eu vina pe hormoni . Am momente in care ma enerveaza orice. Cu Matei inca nu am explodat, incerc tehnici de respiratie, dar cu sotul ... mi-e cam mila uneori de baietii mei, azi chiar mi-a zis sotul ca nu ma mai suporta, si eram in dreapta in masina, cred ca daca eram la volan si el in dreapta se dadea jos
Simona, multumesc pt. idei, studiez studiez.
Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2