Vacante altfel...
Raspunsuri - Pagina 8
mariana_1976 spune:
Doruletz noi am mai fost cu bebe mic in "lumea a treia", dar aceasta va fi prima oara cu copilas sub 6 luni.Sper sa pot alapta ca sa fie mai simplu cu "hranirea"...
Iti multumesc mult pentru linkul spre siteul acelor romani calatori indrazneti.Am citit tot despre Guatemala si am admirat luung toate pozele lor.
Noi am cumparat ghidurile Lonely Planet si le-am citit cu atentie inca de pe acum ca sa ne facem o idee generala.
Deocamdata nu avem rezervata decit cazarea pentru primele zile de pe Internet.
Cu siguranta voi incerca sa povestesc pe scurt "aventurile" noastre si sper sa putem face si niste poze reusite.
avmaria spune:
S-a sfarsit vacanta ! De ieri din nou in cotidianul servici, dupa un pasaj in Romania, nu pot decat sa-mi amintesc cu drag de momentele frumoase. Deja in Bali fiind, am inceput sa-mi fac planuri de viitor - catre Tailanda daca mi se vor aproba macar 3 saptamani in afara vacantelor scolare de vara (asta va fi partea cea mai grea !). Retraind din nou aceste momente de vagabondaj, de deschidere catre "altceva", catre o alta cultura, si mai ales avand in vedere ca baiatul meu a fost fericit, s-a adaptat foarte usor, nu s-a imbolnavit deloc, am decis ca vom repeta experienta cat de repede. E un pui de vagabond, seamana cu ma-sa !
Va sant datoare cu o poveste, poate doar am s-o incep in seara asta, sant atatea de spus ! Bali e o insula destul de mica (mai mica decat un departament francez zice Lonely Planet, vreo 160 km pe o 100 si ceva parca) in Indonezia, dar e ca o tara in tara (nu-mi da mana totusi sa spun "un stat in stat"). In primul si in primul rand datorita religiei. Indonezia e musulmana, Bali e hindusa. Am intalnit mai multe persoane care au fost si in alte locuri din Indonezia si toate mi-au spus acelasi lucru : Bali e diferita de restul Indoneziei. Adevarul e ca daca ar fi sa caracterizez Bali intr-o singura fraza, as spune ca m-a cucerit spiritualitatea "la tot pasul", devotamentul, respectul cu care-si adora divinitatile bune si le indupleca si "cocolosesc" pe cele rele, de la cel mai sarman om pana la cel mai bogat. Ritualuri, ceremonii - din punct de vedere estetic demne de cele mai frumoase spectacole de arta occidentala, din punct de vedere spiritual de invidiat din punctul meu de vedere, caci la baza ceremoniilor (din cate am putut sa observ fiind atat de accesibile, poate gresesc), pe langa daruirea cu care ofrandele sant construite, sta introspectia, meditatia, regasirea cu sine, si nu ascultarea unor slujbe ... Fusesem atat de vrajita, si admirativa (avand in vedere conditia mea de agnostic) incat am intrebat naiv : voua nu va e frica de moarte, nu e asa? Ba da, cum sa nu, ne e foarte frica, totul depinde in ce te reincarnezi ...
Bali este o insula minunata caci plina de vegetatie, campuri de orez in terase de un verde crud cum nu vazusem decat la televizor, vulcani, dintre care unul la peste 3000 m, mare la tot pasul insa atentie, cine isi doreste o plaja tropicala cu palmieri si nisip fin va fi dezamagit ! Bali este paradisul surferilor, al scufundarilor, dar la o adica nu il recomand pt plaja in familie. Curentii, valurile, sant foarte puternice, mai ales in sud, unde e lumea surferilor australieni si unde sant plaje de nisip intinse. Vlad, in apa de abea pana la glezne, a fost luat de val si rasturnat de 2 ori chiar la inceput ca nu i-a mai trebuit mare deloc decat la mine in brate. Unde ne-am dus sa petrecem cateva zile linistite rupte de lume - aveam cazarea pe malul marii, cu "picioarele in apa" cum zic francezii", doar noi si un cuplu de elvetiene in "hotelul" de 4 camere, nu era nisip ci doar pietris, in schimb fundurile marine exceptionale. Chiar in fata hotelului era unul din cele mai frumoase spoturi de corali din toata zona - intinsa pe 10 km, cu ochelari si tub la 10-15 m de mal puteai admira pesti si corali de toate culorile. Am profitat si am platit o baby sitter in timpul siestei lui Vlad si am facut o incursiune submarina cu butelie, mi-am readus cu mult drag aminte de viata aquatica uitata de mine de 4 ani deja. Cand mi-a zis instructorul, dupa ce mi s-a uitat in carnet, ca e neincrezator in capacitatile mele caci n-am mai fost de 4 ani in adancuri, ca ar fi bine sa am o pregaritre prealabila, am avut un soc : nu ca-i era lui frica, ci ca au trecut deja 4 ani decand am fost in Egipt ultima oara. As fi zis cel mult 2 ani, ce repede trece viata !
Bali de asemenea inseamna Ubud, un oras in centrul insulei - centrul cultural al insulei - oare mi-a reusit jocul de cuvinte ? - nu poti vizita Bali fara a trece prin Ubud - unde te "impiedici" de tablouri la tot pasul, unde ai ocazia sa vezi dansuri balineze in feicare seara - eu poate am fost mai putin impresionata decat ma asteptam dupa tot ce citisem inainte, pt faptul ca totul era foarte occidentalizat dupa gustul meu, am retrait senzatia din Cusco in Peru.
Sant obosita si ma retrag. Dar nu pot sa plec fara sa spun ca balinezii sant foarte draguti, ca iubesc copiii - poate deveni penibil caci cel putin Vlad a format un fel de fobie caci prea multa lume il atingea pe strada cand treceam cu caruciorul - hello baby si jap o mangaiere. Ajunsese sa se crizeze iar cand ne-am dus dupa in Romania si prietenele au vrut sa-l mangaie n-am stiut unde sa ma ascund : NUUUU urla Vlad la "necunoscutii" care-l atingeau ! Si nu era asa inainte. In schimb in hotelurile in care am stat era mare prieten cu personalul de acolo. Ii trebuiau cateva ore sa se imprieteneasca si dupa aia alerga dupa angajatii favoriti sa-l ia in brate ! Precizez ca hotelurile in care am stat (si de fapt cam asa sant toate) erau gen bungalowuri intr-o curte, deci Vlad era mereu afara, ieseam din camera direct in curte / gradina.
Daca m-apuc sa povestesc nu ma mai opresc ...
Qamar spune:
mami zen, abia acum am ajuns la subect
abia astept sa mai creasca Bia putin sa putem face si noi de-astea..
de la mine o
LoraG76 spune:
avmaria, ce frumos!!! Asa ai povestit, incat deja imaginea s-a creat...poate o sa am si eu norocul sa ajung pe acolo vreodata!!! Astept continuarea cu mare interes! Felicitari pentru asa vacanta!
Lora, mami de Iustina
adinag spune:
Foarte fain subiectul!
Avem o fetita care a implinit tocmai 5 ani si un baietel care tocmai face 8 luni. La noi e invers, anul asta vom face prima data o vacanta all inclusive, nu "pentru copii", ci pentru ca am avut un an extraordinar de stresant, nu suntem in stare sa facem altceva :-( Oricum, ne-am propus si aici sa facem excursii pe cont propriu, nu ne putem imagina sa stam doua saptamani in acelasi loc.
Pana acum am avut vacante numai pe cont propriu, stateam la un studio/apartament/vila, micul dejun cand/ce pofteam, facut de noi, restul la intamplare. Iubesc mancarea, insa nu ca punct organizatoric in agenda, ca TREBUIE sa mancam, ci ne place sa descoperim ceva nou. La fel si Jasmin, mananca orice si oriunde, este si in vacanta flexibila, interesata, vrea sa facem mereu ceva, sa descopere ceva nou. Am fost cu ea la mare, la munte, am vizitat orase, totul a fost simplu si placut. Pentru ea nu exista nu mai vreau/nu mai pot, are o curiozitate iesita din comun, si cu cat mai mult, cu atat mai bine.
Deci noua incane e frica cum va fi la all inclusive, sigur va fi tot bine, ca avem nevoie de relaxarea asta (dupa ce ne intoarcem, 10 zile mai tarziu ne mutam, deci vroiam sa venim absolut relaxati si cu forte noi din concediu). Dar la anul sigur facem din nou ceva pe cont propriu. De fapt, avem si pana atunci in program doua mini-concedii de 3-5 zile: o data Bucuresti (pentru noi necunoscut, n-ammai fost acolo de cand eram copil, iar sotul nu-i roman), cu tot cu copii, se intelege, si am cumparat deja si biletele de avion pentru Barcelona. Nu prea intelegde ce semira unii cum plecam mai ales cu bb mic, dar eu sunt de parere ca oricum copiii se simt bine oriunde ar fiimpreuna cu parintii lor!
Concedii placute la toata lumea!
sim_stoian spune:
Super subiectul! Nici noi nu suntem adeptii all in. Luna asta am plimbat copilul (aproape un an) 4300 km in concediu cu masina. Am innoptat o seara la Arad, una la Dürnstein, un orasel mic pe Valea Dunarii situat intre Viena si Melk, apoi 6 nopti la Garmisch Partenkirchen. De aici am facut excursii de o zi la 3 castele bavareze (sotul l-a dus in spate pe Stefan intr-un rucsac special), am vizitat Bregenz si Lindau pe malul lacului Bodensee si Bolzano in N Italiei. A fost super, Stefan s-a comportat excelent si suntem foarte multumiti de alegerea facuta. La anul am vrea sa mergem in Germania la Lindau, Elvetia si poate Alsacia.
Jurnal de calatorii
ioanaiub spune:
eu votez cu all inclusive , din comoditate ... deocamdata copiii sunt mici, de fapt acum vom merge prima data in formula de 4, in Rodos ... prefer Grecia pentru ca acolo poti sa si vizitezi ceva pe langa statul la hotel, sper deosebire de Turcia (Antalia) unde hotelurile sunt pe coasta si nu prea ai ce vizita in zona (sau ma insel) ... Grecia are farmecul ei, noi intentionam sa inchiriem o masina, sa facem un tur al insulei Rodos
cand vor mai creste copiii cu siguranta vom face si noi niste concedii "itinerante", deocamdata e prea obositor pentru ei, sa tot schimbam locul de dormit
noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)
musetto spune:
Intr-adevar, e unul din cele mai interesante subiecte de pe DC. Abia astept sa mai creasca puiul nostru, ca sa organizam si noi niste vacante "altfel". Pana in prezent am profitat de faptul ca ne-am tot mutat cam trei in trei ani in diferite parti ale Americii. In curand ne vom muta iar. Fiecare loc in care am stat mi se pare special prin ceva, e o experienta fantastica pt noi, chiar daca traim in lumea "moderna"...
Felicitari participantelor la subiect si multumiri pt tot ce ne-au impartasit si noua .
blackpanterro spune:
Nici noi nu suntem fani all inclusive, ma enerveaza de mor sa fiu pusa la program, nu te poti duce hai-hui toata ziua ca trebuie sa vi sa mananci pranzul.
Am calatorit mii de km pana acum(79 de orase in 18 tari), toti cu copilul(nu suntem nici adeptii lasatului copilului acasa in vacante). Nu mi s-a parut greu deloc, l-am alaptat pana la 13 luni si atunci a fost chiar foarte usor si apoi a mancat din borcanele aduse cu noi. De dormit, dormea oriunde, nu il interesa, aveam mereu pack and play-ul cu noi.Ne opream oriunde, faceam orice si nu eram niciodata conditionati de hotel sau de altcineva.Cred ca cel mai aiurea la calatoritul cu copii mici e cantitatea de chestii carata, cu cat e mai mic copilul cu atat mai mult cari :), e bine insa ca patutul, scaunul de masina si carutul sunt considerate baby items si nu trebuie sa platesti pt ele.
Acum numai ce am venit din Spania.Am fost 2 saptamani si a fost extraordinar, in regiunea Andalusia care e superba, desertica, ai impresia ca esti in Colorado, US.Muntii Sierra Nevada sunt si acum acoperiti cu zapada si inca se face ski acolo sus.
Inafara de 3 zile de greu in care Aidan si sotul au facut enterocolita, toata vacanta a fost super! Am stat in Roquetas de Mar - un orasel foarte dragut in interior, la margini e urat datorita serelor care sunt intinse pe zeci de km dar nu m-a deranjat nici un pic, am ramas foarte surprinsa sa vad cum se cresc mai toate legumele care le mancam mereu.Folosesc atata ingrasamant ca o planta de rosii, de ex., poate ajunge la 4 m inaltime si poate da 30kg de rosii.
Am fost in Almeria, oras si cetatea Alcazaba, in desertul Tabernas in care te simti de parca ai fi in Colorado :), cu western town si gradina zoo, gradina asta e diferita de toate celelalte vazute pana acum, poate pt ca e in desert si habitaturile sunt construite sa se imbine perfect cu desertul.Am mai fost in Aguadulce, un orasel mic si cochet langa Roquetas de Mar.
Am vizitat Granada, 2 zile, care este un oras deosebit, frumos, curat, extrem de divers si cu o arhitectura superba.Tot aici este si faimoasa cetate La Alhambra si cartierul rezidential Albaizin. Influenta arabica e peste tot, de la cetate pana la cladirile din oras, la magazinasele marocane ce vand lampi, cipici si bete parfumate.
Catedrala Granadei e foarte frumoasa, in stil gotic si renascentist.
Apoi am inchiriat masina si am condus pana in Gibraltar unde am stat o noapte, mereu am dorit sa vad piatra Gibraltarului.A fost tare fain si acolo, orasul nu are nimic special dar ofera mult turistilor, am urcat pana sus la View Point sa vedem rezervatia de macaci care sunt tare draguti, foarte curiosi, ar face orice pt mancare, pesterile au fost inchise din pacate, am facut o croaziera pe mare sperand sa vedem una din cele 3 specii de delfini care vin in zona.Oferta de shopping mi s-a parut mai diferita de altele, am vazut numai magazine de bauturi alcoolice(sunt englezi ce naiba :))), magazine de diamante si de obiecte de lux.Am fost window shoppers :)).FFF mica oferta pt cumparatorul de rand.
Mi-a placut ca totul era in engleza :), parca am fi fost in UK, dar mult mai cool datorita vremii excelente, am avut 32 de grade cat am fost acolo.Bineinteles ca restaurantele ofera mancaruri specifice in UK, fasole batuta pe paine, faimoasele fish & chips care sunt oribile. Am comandat ca am zis "when in UK..." dar nu au avut nici un gust, folosesc atata aluat pe langa pestele ala ca nu stii daca e si peste acolo. Dar asta e dieta lor asa ca nu ne-am suparat, am luat-o ca pe o experienta englezeasca :))
In septembrie avem rezervari pt Muntenegru, unde vom merge cu masina ca vrem sa vedem cat mai multe. Vom face mai multe day trips in Croatia ca inca nu am vazut Dubrovnik-ul si poate Split.
Noi nu suntem genul de stat la soare ca sarmalele, pe vremuri puteam, acum ma plictisesc de mor. Sotul se arde mereu si nu mai are nici el chef. Daca stam o zi la soare e mult. Din cauza asta calatorim mult in extrasezon, e mult mai ieftin, nu sunt foarte multi turisti, putem sa mergem linistiti unde vrem fara sa stam la cozi.
Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier
"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."