Vacante altfel...

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui teodraghici

Interesant subiect,
Eu am decis anul acesta sa-mi fac vacanta in Nepal, exotica destinatie, nu?
A fost minunat, interesant pentru felul nostru de a fi dar nu as lua copil mai mic de 10 ani cu mine sub nici o forma.
Pentru relatii suplimentare stau la dispozitie; Apsara a povestit despre India, e aproximativ la fel cu India....

Teo

Mai mult curaj, Theo!Noi ne mutam in Bangladesh pt 3 ani si vom face cam toata Asia cu copil de 9 luni.Daca ar vea 10 ani nici nu mi-as mai pune problema.Crede-ma ca atat eu cat si sotul meu suntem maniaci cu health &safety, dar daca iei toate masurile , nu are cum sa se intample nimic rau.

Erinn's mummy

http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/Wedding
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/ErinnKendall
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/AroundTheWorld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Hmm, Lara, io daca nu ti-as fi citit chiar in seara asta postul despre Mexic nici n-as fi remarcat interventia ta probabil. Dar fiindca am facut-o, nu pot sa nu ma intreb daca esti tu cea mai in masura sa-i urezi curaj lui Teodraghici. S-ar putea ca "facutul intregii Asii cu un copil de sub un an" sa nu aiba nimic de-a face cu excursia lui Teo. Cine stie? Am fost si eu in cateva tari "subdezvoltate" - nicidecum in zeci si niciodata in all-inclusive sau in 5 stele. Si cred ca tocmai de aceea pot s-o inteleg pe Teo si sa n-o "incurajez" ca tine, crede-ma ca de anul trecut de cand mi-am antrenat baiatul in periplurile mele (n-avea 2 ani impliniti) principiul meu de baza in alegerea destinatiei a fost safety ... Alftel plecam de mult in Madagascar sau in Africa neagra. Dar probabil nu avem aceasi vizibilitate asupra notiunii de "safety", noi am mancat de mai multe ori pe strada, unde nu vezi picior de western-people, se gateste proaspat in fata ta (insa sa nu crezi ca mancam orice oriunde si ca nu aveam ochiul super-vigilent si criteriile proprii de apreciere) si fi-miu n-a avut nici cea mai mica diaree in 2 excursii consecutive in Asia. In schimb am fost nevoiti sa apelam la serviciile medicale in urma unui mic accident (fizic) si n-am facut decat sa ma felicit cat de inspirata am fost sa aleg o asigurare buna dar mai presus de toate sa fim intr-o tara in care asistenta medicala se ridica la nivel occidental (pe care-am ales-o tocmai pt acest criteriu). Oare in Nepal cum ar fi fost? Sau in Bangladesh (ma refer in varf de munte, ca accidentele / problemele nu intervin neaparat cand esti in capitala, langa singurul spital international din tara).

Sa nu te superi pe mine Lara, dar eu cred ca impresia cunoasterii unei tari prin prisma unui sejur in enclava unui 5 sau 10 stele unde canta pasarelele la difuzor si unde bulbucii de la jacuzzi au aroma de ghinda salbatica e absolut .... iluzorie. Ma bucur ca v-ati simtit bine, dar nu sant convinsa ca sfaturile tale se potrivesc tuturor, cel putin la acest subiect, unde vacantele sant "altfel". Ma ierti?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui avmaria

Hmm, Lara, io daca nu ti-as fi citit chiar in seara asta postul despre Mexic nici n-as fi remarcat interventia ta probabil. Dar fiindca am facut-o, nu pot sa nu ma intreb daca esti tu cea mai in masura sa-i urezi curaj lui Teodraghici. S-ar putea ca "facutul intregii Asii cu un copil de sub un an" sa nu aiba nimic de-a face cu excursia lui Teo. Cine stie? Am fost si eu in cateva tari "subdezvoltate" - nicidecum in zeci si niciodata in all-inclusive sau in 5 stele. Si cred ca tocmai de aceea pot s-o inteleg pe Teo si sa n-o "incurajez" ca tine, crede-ma ca de anul trecut de cand mi-am antrenat baiatul in periplurile mele (n-avea 2 ani impliniti) principiul meu de baza in alegerea destinatiei a fost safety ... Alftel plecam de mult in Madagascar sau in Africa neagra. Dar probabil nu avem aceasi vizibilitate asupra notiunii de "safety", noi am mancat de mai multe ori pe strada, unde nu vezi picior de western-people, se gateste proaspat in fata ta (insa sa nu crezi ca mancam orice oriunde si ca nu aveam ochiul super-vigilent si criteriile proprii de apreciere) si fi-miu n-a avut nici cea mai mica diaree in 2 excursii consecutive in Asia. In schimb am fost nevoiti sa apelam la serviciile medicale in urma unui mic accident (fizic) si n-am facut decat sa ma felicit cat de inspirata am fost sa aleg o asigurare buna dar mai presus de toate sa fim intr-o tara in care asistenta medicala se ridica la nivel occidental (pe care-am ales-o tocmai pt acest criteriu). Oare in Nepal cum ar fi fost? Sau in Bangladesh (ma refer in varf de munte, ca accidentele / problemele nu intervin neaparat cand esti in capitala, langa singurul spital international din tara).

Sa nu te superi pe mine Lara, dar eu cred ca impresia cunoasterii unei tari prin prisma unui sejur in enclava unui 5 sau 10 stele unde canta pasarelele la difuzor si unde bulbucii de la jacuzzi au aroma de ghinda salbatica e absolut .... iluzorie. Ma bucur ca v-ati simtit bine, dar nu sant convinsa ca sfaturile tale se potrivesc tuturor, cel putin la acest subiect, unde vacantele sant "altfel". Ma ierti?

Avmaria...eu te iert...LOL Nu ca ae fi cazul..Dar, la subiectul cu Mexicul adus in discutie de tine,am revenit cu amanutele respective tocmai pt. ca nu m-am asteptet(din experienta mea anterioara)si pt ca o alta forumista care pleaca acolo m-a rugat sa revin cu detalii.Nu cred ca era momentul sa explorez Mexicul la pas....pericolul unei imbolnaviri nu poate fi ignorat chiar asa in situatia data in conditiile in care af fi putut imbolnavi un copil f mic la intoarcerea acasa.Deci sunt situatii in care trebuie sa stai intr-o 'enclava'.Poate chiar daca nu ar fi existat pericolul respectiv tot as fi facut-o pentru relaxare...exista vacante si vacante...Noi am avut o vacanta f lunga in care am imbinat 'aventurile' cu relaxarea.Intamplarea face ca tu sa fi citit numai despre relaxare.

Cat despre all inclusive ti-am citit parerea si in alt post...sa stii ca asta nu inseamna neaparat bufet suedez in doua serii sau mai stiu eu ce suc la dozator (ca prin Grecia)ci la fel de bine inseamna ca atunci cand fac scufundari, de exemplu, arat atestatul si atat,nu platesc.Sau ca am excursia la nu stiu ce vulcan/piramide sau mai stiu eu ce platita deja.

Nu stiu cat de 'in masura' ar trebui sa fiu ca sa urez curaj cuiva.Sper ca nu am deranjat-o pe Theo.Dar pot sa adaug ca la varsta pe care o mentiona ea (la 9 ani) eu traiam deja in Africa.Nu eram in excursie la hotel de 5 stele ci acolo locuiam eu..mergeam la scoala si imi vedeam de viata fireasca.Daca m-a 'marcat' experienta asta ..m-a marcat in bine.Cred ca a fost primul moment in care mi-am dorit sa vad intreaga lume...Nu in toate tarile vizitate am stat in hoteluri de 5 stele , sa stii.Dar daca exista..si se poate nu vad in asta vreo problema?Crezi ca trebuie sa stai neaparat la cort ca sa vezi o tara?
Cat despre health and safety...am mai spus.Chiar aici in UK, daca merg 2 zile intr-un orasel la mare prima data ma interesez unde e spitalul.Am o asigurare foarte buna si imi iau toate masurile de precautie.
Ce vroiam eu sa subliniez, era ca nu trebuie sa ne fie teama sa calatorim cu copii, chiar mititei.Cunosc persoane care nici la mare in Romania nu au curaj sa mearga cu copilul.Asta era esenta, nu ca tb sa ne aruncam cu capul inainte sau ca Theo nu ar fi viteaza.

Erinn's mummy

Hawaii Mexico US Around The World Wedding Erinn
Kendall

Mergi la inceput

Lara, eu nu am nimic cu 5 stele si nu, nu cred ca trebuie sa stai la cort ca sa vezi o tara (te asigur, nici eu nu stau si n-am stat decat in camere cu aer conditionat de data asta). Ca mie-mi plac sau nu all-inclusiveurile, nu e relevant in discutie, sa nu inversam rolurile ... Fiecare isi organizeaza excursiile exact cum isi doreste, cum ii prieste, caci e vorba de timpul liber si de relaxarea fiecaruia. Cred doar ca daca cineva a fost la aventura cu copilul, si estima ca nu e safe, are probabil motivele lui pe care tu nu ai cum sa le cunosti stand intr-o enclava turistica. Mi se pare ciudat ca tu de pe pozitia asta sa-i spui lui - celui care s-a aventurat - ca n-are curaj si sa te bati tu cu pumnii in piept cat esti de curajos (ai mai dres-o un pic dupa ce ai editat). Io nu vreau sa mai vorbesc in numele lui Teo (chiar m-as bucura sa vina sa ne impartaseasca impresiile), dar presupun ca n-a stat numai in Katmandou, si ca s-o fi plimbat putin si prin Himalaya intr-un mic trek. Eu estimez ca daca a facut-o - cu un copil de 10 ani - a avut mult curaj. Daca nu, e foarte de inteles.

In legatura cu Mexicul, ma bucur ca ati avut o vacanta frumoasa. Si eu imi doresc sa ajung pe acolo. Comentariul meu cu enclava se referea la concluzia ta "pai cum se spune de Mexic ca-i tara subdezvoltata, cand noi am trait numai in lux". M-a surprins destul de tare ... cu atat mai mult cu cat spui ca ai calatorit asa de mult. Sant atatea locuri in lume extrem de turistice, unde e insuportabila saracia de langa tine, si nivelul de trai al popu latiei. Exemple sant o gramada, imi vine acuma in minte Bali in Indonezia - acolo se afla unele dintre cele mai luxoase hoteluri din lume, cu toate astea venitul mediu e de 80 dolari pe luna, sistemul sanitar public quasi inexistent si scoala destul de scumpa (trebuie sa platesti o taxa de peste 200 euros la inscriere - nu anual, prima data, plus alte taxe). Si marea majoritate a popu latiei nu stie ce-i aia concediu, si lucreaza minim 6 zile pe saptamana, si peste 10 ore pe zi. Nivelul de trai al unei tari nu se masoara nicidecum in luxul pe care-l poate oferi unor turisti cu bani.

Desi cred in fiecare cuvant pe care ti l-am spus, imi pare rau ca am scris, caci e unul din subiectele mele preferate si nu vreau sa-l "stric". Daca nu ai fi dat reply la messajul meu as fi fost tentata sa-l sterg. Am sa ma opresc aici cu discutia.

Mergi la inceput

AVMARIA,

1) Nu am dres nimic dupa ce am editat.Am editat pt ca iti gresisem numle.Credeam ca ai nick-ul AVAmaria si ma adesasem cu Ava.Am realizat si apoi ti-am corectat numele.OK?

2)Nu inteleg de ce pui in ghilimele chestia cu in ce lux am trait noi....de parca m-ai cita.Te rog sa imi spui si mie unde am spus eu asa ceva .Concret.Am spus ca da, m-a surprins hotelul intr-o tara considerata subdezvoltata, si care a fost discrediata in ultimul timp foarte tare din cauza gripei porcine.Iar hotelul respectiv nu neaparat prin lux m-a surprins ci prin ce punea la dispozitie si atmosfera.

Iar de calatorit draga mea, am calatorit nu mult ci f mult pt varsta mea, nu ca tb sa ma justific tie, dar pe langa faptul ca am calatorit inca de mica cu parintii, eu chiar am locuit efectiv in multe tari (acum stau un an in UK si 3 intr-o alta tara de fiecare data cand plecam la post).Cel mai putin am calatorit in anul in care am f insarcinata (am vazut decat 2 tari noi).In rest (si datorita serviciului meu si al sotului, recunosc, deci nu toate sunt vacante finantate de noi)cel putin 5-6 tari noi pe an.Ti s-a parut asa de neimaginat ca am spus pe alt subiect ca am vazut zeci de tari si m-ai luat peste picior.Chiar asa este.Asa ca lasa aerele de superioritate, ca nu e cazul.E a doaua oara consecutiv cand incerci sa sugerezi ca vezi doamne....nu stiu eu despre ce vb ca nu am calatorit suficient. Deci nu cred ca tb sa iti permiti sa imi spui mie ca fac vacante ..iluzorii.Care e problema ?Pe mine una nu ma deranjeaza ca tu stai la hoteluri de 4 USD .Chiar mi se pare cool.Eu una nu as putea dar nu te-as jigni pt asta.De all inclusive ti-am spus pt. ca e clar ca nu intelegeai conceptul -am sesizat asta in mai multe postari.Se vede ca ai un fix cu asta.
Dar de aici pana sa scormonesti pe alte subiecte si sa vezi in ce hoteluri am stat eu si sa ma jignesti pt asta e cale lunga....Nu crezi?

3)Cat despre batut cu pumniiin piept si ce mai spui tu acolo, chiar se pare ca nu intelegi ce am vrut sa spun.Nu am facut decat sa spun ca da e ok sa calatoresti cu copii, chiar in tari din lumea a treia si ca voi face Asia cu fiica mea care are 9 luni.Si am spus ca eu ma mut cu copil f mic intr-o tara f subdezvoltata.Da...altii ar fi spus nu din prima.Parca era vb de vacante altfel.Care e problema ta pana la urma , ca eu nu inteleg?

Erinn's mummy

Hawaii Mexico US Around The World Wedding Erinn
Kendall

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Un subiect foarte frumos

Eu nu am avut parte de aventuri in adevaratul sens al cuvantului prin excursiile mele. Poate si pentru ca am mers in locuri..comune ca sa spun asa.
Cea mai putin obisnuita experienta a fost in Columbia, in sensul ca nu ´´planificasm´´ sub nicio forma pierderea de grup...

In Columbia am mers..organizat si am reusit dragutii de noi sa ne pierdem de grup. Ajunsesem intr-o zona fara turisti si eram punctul de atractie acolo. Toata lumea se uita la noi, cam asa cum te uiti cand vezi o..vaca pe autostrada. LOL. Cu minimele mele cunostinte de spaniola si cu o hartie de 20 de euro, am reusit sa conving un localnic(de maaxim 10 ani) sa ne arate cum ajungem in zona turistica, unde stiam ca e parcata masina cu care venisem.

Am mers vreo 20-30 de minute pe strazi..ciudate, inguste si nu foarte prietenoase, (chiar ne gandeam acum..o my..unde ne duce pustiulica asta) si intr-un final am ajuns in zona cu turisti. Din cauza prejudecatilor ne faceam tot felul de scenarii, toata lumea zicea ca e periculos, sa avem grija, etc si etc.

Sincer nu stiu cum am reusit sa ne indepartam asa. Probabil tot facand poze ne-am lasat dusi de val. Oricum, a fost interesat sa vedem ce se ascunde in spatele zonei turistice. Nu ma intrebati exact ce am vazut, ca la cat eram de speriata nu prea-mi amintesc detalii

Orasul Cartagena merita oricum vazut. M-au uimit zgarie-norii de pe coasta, m-a uitim opulenta aceia in contrast cu saracie stradutelor pe unde am hoinarit.

Pe lista vacantelor viitoare avem India, Tailanda, China, Japonia si Australia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

Ce vroiam eu sa subliniez, era ca nu trebuie sa ne fie teama sa calatorim cu copii, chiar mititei.Cunosc persoane care nici la mare in Romania nu au curaj sa mearga cu copilul.Asta era esenta, nu ca tb sa ne aruncam cu capul inainte sau ca Theo nu ar fi viteaza.

Erinn's mummy

Legat de calatoriile cu copiii mititei (prin asta inteleg sub 4 ani) eu zic ca bine ar fi sa ne gandim si la ei. La ce castig au mititeii dintr-o calatorie in Nepal sau Mexic. Daca faci un raport riscuri/avantaje o sa vezi ca nu prea merita. Un mititel de 3 ani o sa fie fericit pe ORICE plaja cu nisip fin si mare curata, cu un program fix si papa buna.

Altfel se pune problema cu un copilas mai mare. Aventura poate incepe din momentul planificarii vacantei. Copilul participa la studierea hartilor si traseelor, eu obisnuiesc sa-i citesc despre cultura tarii in care urmeaza sa mergem (istorie, mitologie, situatia actuala) iar in timpul vacantei fixez cu grija elementele introduse inainte de excursie si introduc altele noi. Noi traim efectiv cultura tarii in care mergem si cred ca un copil mai marisor are de castigat clar din asta pe cand unul mai mic este posibil sa oboseasca inutil (oricum nu-si va mai aminti nimic).

O sa revin cu concediul "de criza" intr-o casuta pe faleza, in Bulgaria. Balcikul, Nessebarul, Varna, plaja salbatica... O vacanta de 15 zile cu abia 1000EUR - cu tot cu mofturi si fara sa ne abtinem de la nimic. Noi nu am reusit niciodata performanta asta...

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Simali, tu ai perfecta dreptate. Copiilor le e totuna sa mearga la plaja in Normandia sau in Honolulu.
Daca stau bine sa ma gandesc baiatul meu ar fi la fel de fericit sa stam acasa si sa mergem la piscina municipala si la groapa cu nisip, nici nu i-ar trebui mare. Bineinteles se presupune ca eu sant la fel de relaxata ca si in concedii si ca petrecem timp la fel de mult impreuna, exact ca in vacanta, cand nu am de facut curatenie nici mancare nici piata.
Deci din punctul lui de vedere strict chiar nu vad de ce-am pleca. Un singur avantaj ar fi totusi : e un copil care se adapteaza foarte usor la schimbare si care nu e deloc pierdut intr-un mediu nou si complet strain.

Noi am plecat departe pt ca virgula calatoriile sant pasiunea mea. Deci da, o alegere egoista, sant o mama denaturata dupa unii. Eu zic doar ca baiatul meu s-a adaptat usor si a fost foarte fericit in vacanta, a fost foarte fericit sa petreaca 24h din 24 cu mine, sa aiba o mama relaxata, fericita si disponibila numai pt el. Cel mai dificil pt el a fost intoarcerea la viata de zi cu zi. A acceptat foarte greu intorsul meu la servici si al lui la cresa dupa concediu. Despartirea noastra cu alte cuvinte.

Deci da, un copil mic nu are de castigat si nu-si va aminti nimic (sau aproape, pe al meu de ex l-a marcat faptul ca a facut baie cu elefantii in rau si ca le-a "facut dus") dar oare se oboseste chiar inutil? Oare faptul ca parintele are de castigat nu conteaza chiar deloc? Dorintele noastre nu trebuie sa conteze, dupa ce tragem tot anul si alergam dintr-un loc in altul, in contextul in care copilul nu are de castigat dar nici de pierdut, zic eu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apsara spune:

Imi place cum suna "concediu de criza". Anul asta vom avea si noi unul de genul acesta. Inca nu e clar, da´sigur va fi ceva prin apropiere. Nu stiu cat e de "altfel" fiind mai pe langa casa, da´ locurile sunt superbe. Mai pe la inceputul lui august un concert de muzica celtica intr-o padure de stejari, apoi Insulele Cies, un paradis natural in nord-vestul Spaniei si in final Muntii Cantabrici, zona Asturias, Cantabria, Tara Bascilor. Cam atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carine.l spune:

Citat:
citat din mesajul lui avmaria

S-a sfarsit vacanta ! De ieri din nou in cotidianul servici, dupa un pasaj in Romania, nu pot decat sa-mi amintesc cu drag de momentele frumoase. Deja in Bali fiind, am inceput sa-mi fac planuri de viitor - catre Tailanda daca mi se vor aproba macar 3 saptamani in afara vacantelor scolare de vara (asta va fi partea cea mai grea !). Retraind din nou aceste momente de vagabondaj, de deschidere catre "altceva", catre o alta cultura, si mai ales avand in vedere ca baiatul meu a fost fericit, s-a adaptat foarte usor, nu s-a imbolnavit deloc, am decis ca vom repeta experienta cat de repede. E un pui de vagabond, seamana cu ma-sa !
Va sant datoare cu o poveste, poate doar am s-o incep in seara asta, sant atatea de spus ! Bali e o insula destul de mica (mai mica decat un departament francez zice Lonely Planet, vreo 160 km pe o 100 si ceva parca) in Indonezia, dar e ca o tara in tara (nu-mi da mana totusi sa spun "un stat in stat"). In primul si in primul rand datorita religiei. Indonezia e musulmana, Bali e hindusa. Am intalnit mai multe persoane care au fost si in alte locuri din Indonezia si toate mi-au spus acelasi lucru : Bali e diferita de restul Indoneziei. Adevarul e ca daca ar fi sa caracterizez Bali intr-o singura fraza, as spune ca m-a cucerit spiritualitatea "la tot pasul", devotamentul, respectul cu care-si adora divinitatile bune si le indupleca si "cocolosesc" pe cele rele, de la cel mai sarman om pana la cel mai bogat. Ritualuri, ceremonii - din punct de vedere estetic demne de cele mai frumoase spectacole de arta occidentala, din punct de vedere spiritual de invidiat din punctul meu de vedere, caci la baza ceremoniilor (din cate am putut sa observ fiind atat de accesibile, poate gresesc), pe langa daruirea cu care ofrandele sant construite, sta introspectia, meditatia, regasirea cu sine, si nu ascultarea unor slujbe ... Fusesem atat de vrajita, si admirativa (avand in vedere conditia mea de agnostic) incat am intrebat naiv : voua nu va e frica de moarte, nu e asa? Ba da, cum sa nu, ne e foarte frica, totul depinde in ce te reincarnezi ...
Bali este o insula minunata caci plina de vegetatie, campuri de orez in terase de un verde crud cum nu vazusem decat la televizor, vulcani, dintre care unul la peste 3000 m, mare la tot pasul insa atentie, cine isi doreste o plaja tropicala cu palmieri si nisip fin va fi dezamagit ! Bali este paradisul surferilor, al scufundarilor, dar la o adica nu il recomand pt plaja in familie. Curentii, valurile, sant foarte puternice, mai ales in sud, unde e lumea surferilor australieni si unde sant plaje de nisip intinse. Vlad, in apa de abea pana la glezne, a fost luat de val si rasturnat de 2 ori chiar la inceput ca nu i-a mai trebuit mare deloc decat la mine in brate. Unde ne-am dus sa petrecem cateva zile linistite rupte de lume - aveam cazarea pe malul marii, cu "picioarele in apa" cum zic francezii", doar noi si un cuplu de elvetiene in "hotelul" de 4 camere, nu era nisip ci doar pietris, in schimb fundurile marine exceptionale. Chiar in fata hotelului era unul din cele mai frumoase spoturi de corali din toata zona - intinsa pe 10 km, cu ochelari si tub la 10-15 m de mal puteai admira pesti si corali de toate culorile. Am profitat si am platit o baby sitter in timpul siestei lui Vlad si am facut o incursiune submarina cu butelie, mi-am readus cu mult drag aminte de viata aquatica uitata de mine de 4 ani deja. Cand mi-a zis instructorul, dupa ce mi s-a uitat in carnet, ca e neincrezator in capacitatile mele caci n-am mai fost de 4 ani in adancuri, ca ar fi bine sa am o pregaritre prealabila, am avut un soc : nu ca-i era lui frica, ci ca au trecut deja 4 ani decand am fost in Egipt ultima oara. As fi zis cel mult 2 ani, ce repede trece viata !
Bali de asemenea inseamna Ubud, un oras in centrul insulei - centrul cultural al insulei - oare mi-a reusit jocul de cuvinte ? - nu poti vizita Bali fara a trece prin Ubud - unde te "impiedici" de tablouri la tot pasul, unde ai ocazia sa vezi dansuri balineze in feicare seara - eu poate am fost mai putin impresionata decat ma asteptam dupa tot ce citisem inainte, pt faptul ca totul era foarte occidentalizat dupa gustul meu, am retrait senzatia din Cusco in Peru.
Sant obosita si ma retrag. Dar nu pot sa plec fara sa spun ca balinezii sant foarte draguti, ca iubesc copiii - poate deveni penibil caci cel putin Vlad a format un fel de fobie caci prea multa lume il atingea pe strada cand treceam cu caruciorul - hello baby si jap o mangaiere. Ajunsese sa se crizeze iar cand ne-am dus dupa in Romania si prietenele au vrut sa-l mangaie n-am stiut unde sa ma ascund : NUUUU urla Vlad la "necunoscutii" care-l atingeau ! Si nu era asa inainte. In schimb in hotelurile in care am stat era mare prieten cu personalul de acolo. Ii trebuiau cateva ore sa se imprieteneasca si dupa aia alerga dupa angajatii favoriti sa-l ia in brate ! Precizez ca hotelurile in care am stat (si de fapt cam asa sant toate) erau gen bungalowuri intr-o curte, deci Vlad era mereu afara, ieseam din camera direct in curte / gradina.
Daca m-apuc sa povestesc nu ma mai opresc ...

am recitit ce ai scris tu aici si...parca vedeam ceea ce tu ai povestit .
acum pe unde esti?

Mergi la inceput