Mamici de (pepenasi de) iulie-august 2008 (65)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Diana Eu mi-am luat deja centura, oricum mai aveam una (maaare ) de la operatia de anul trecut, acum doar am luat o marime mai mica. E din bumbac cu mult elastic in ea, se inchide cu scai si mi-a adus-o o prietena din Cluj, de la un magazin de tehnica medicala. A costat 30 de lei. Pe mine m-a ajutat f mult dupa operatie, i-am adus atunci una si prietenei mele care nascuse de-o saptamana care a mai fost purtata intre timp de inca o mamica. Ambele mamici au declarat ca le-a ajutat. Nu scrie pe ea ca e special pt perioada post natala, ca m-ati facut curioasa si m-am uitat pe net sa vad daca alea-s mai speciale, dar sunt cam ca asta.

Mada tu ai crapi Koi in iazul cela cu siguranta, alte specii de pesti n-ar rezista. In mod normal ingrijirea de baza consta in curatarea filtrelor (cred ca-s alea din magazie) cam o data la 3 luni. Nu se recomanda sa golesti si sa cureti bazinul prea des, doar daca ai vreun virus rau si iti crapa pe capete, pentru ca se strica echilibrul nitrati-nitriti pe care si-l creeaza in timp orice acvariu/iaz. Filtrele se scot din priza, se desfac, se curata, eventual se schimba stratul de filtrare si gata intretinerea de baza. Acum mai depinde insa si de ce fel de filtre ai. Tre sa-ti prinzi urechile prin ele putin ca sa despistezi daca-s cu elemente care se schimba (gen bureti de filtru) sau se curata (gen pietris de filtrare). Sper ca nu te-am bagat in ceata si mai rau. Oricum tre sa existe si o pompa de recirculare, si aia ar trebui curatata putin. Cere un quote la o firma si daca va permiteti chemati-i pe ei pt o prima curatare, trage cu okiul, si apoi e simplu sa faceti voi.

Monica 30+ si gargaritza Nancy

bunurile gargaritzei
camera gargaritzei - sneak peak (santier)

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

CRISTINA-cum e treaba cu placenta asta? ca doar daca imi deseneaza si mie cineva pricep. La mine e anterioara. Ce inseamna asta? adik imi imaginez eu....da...mai bine intreb.
OANAdeja colostru????????????da pe la cate sapt apare de obicei?nici asta nu stiu. Mamaaaaaaaaaaaaaaaaaa, cate nu stiu!

bebe Andrei
Ruxandra 24+ si Andrei Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

quote:
Originally posted by diarux

CRISTINA-cum e treaba cu placenta asta? ca doar daca imi deseneaza si mie cineva pricep. La mine e anterioara. Ce inseamna asta? adik imi imaginez eu....da...mai bine intreb.
OANAdeja colostru????????????da pe la cate sapt apare de obicei?nici asta nu stiu. Mamaaaaaaaaaaaaaaaaaa, cate nu stiu!

bebe Andrei
Ruxandra 24+ si Andrei Tudor

...sa vad daca ma pricep sa iti explic...placenta este o masa de tesut, elipctica, ovala, omogena , are o suprafata de vreo 15-20cm2 si are 2 fete, o fata prinsa de uter si alta fata libera, de pe care se desprinde cordonul ombilical care hraneste fatul...poate daca cauti mai atent pe net gasesti si poze...

Cristina 26+ ,cu Mihai Daniel
" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"

Mergi la inceput

...am pus www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/images/ency/fullsize/9980.jpg" target="_blank">aici o poza...sper sa mearga deschisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Cristina sterilizatorul si bibele/suzi nu trebuie musai sa fie de la aceeasi firma. Eu am sterilizator la MO model nou de la Primii Pasi si acum imi pare rau ca nu am luat modelul vechi, ala are si un pom in mijloc pe care poti agata tetinele/inele de fixare ale tetinelor. Asta nou e doar cu etajul de sterilizare si atat, la fel e si cel de la Avent, tot doar etaj, si mai vazusem unele de la Tigex, tot asa, chele.

bunurile gargaritzei

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by boticelina

Cristina sterilizatorul si bibele/suzi nu trebuie musai sa fie de la aceeasi firma. Eu am sterilizator la MO model nou de la Primii Pasi si acum imi pare rau ca nu am luat modelul vechi, ala are si un pom in mijloc pe care poti agata tetinele/inele de fixare ale tetinelor. Asta nou e doar cu etajul de sterilizare si atat, la fel e si cel de la Avent, tot doar etaj, si mai vazusem unele de la Tigex, tot asa, chele.

bunurile gargaritzei

Boti, multumesc!!! Chiar ma speriasem ca nu se potrivesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Onutz peg perego e un carutz foarte fain. Io l-am vazut aici la noi cu 2000 ron. Felicitari pt colostru!

Ruxandra colostrul poate sa apara sau nu, inainte de nastere. Nu exista o data standard. Iarc cu placenta te lamuresti daca dai un mic search pe google..o sa intelegi mai bine cu poze si explicatii cum e si cu asezarea ei.

Botinuchis te-ai mai obisnuit cu noua freza? Ahhh, sa stii ca aventu nu-i chel...asta nou are niste locasuri in locul "pomisorului" unde pot fi prinse toate astea, plus zdranganelele de la pompa.

Cris da, evident ca poti lua alta marca de sterilizator decat biberoanele. Ce ma amuzi tu cu relaxarea ta. E drept...voi mai aveti nitel timp. Si aveti si gasca inaintata, de la care sa mai vedeti ce si cum.

Ma bag in dush si apoi ma'c langa baietii mei, la o bataie cu perne si pilote.:)

Pup

SUN 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela82 spune:

Sylviuta cat ai tu miopia?
eu am -1.5 si mi-a spus ginecologul ca n-ar fi probleme la dioptrii asa mici.

33+ AMR 6+
BB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Ruxandra, ce m-ai distrat :). Pe al meu sotz l-a apucat grijuleala de ceva timp, nu foarte mult. Sa vezi la un picnic cum a stresat toata lumea: ati spalat bine legumele, carnea cruda sa nu atinga carnea fripta etc. MA distreaza de numa. La in ceput imi mai lua si branza cu lapte nepasteurizat, noroc ca ma uitam eu :).

Mai, de ce centura vorbiti voi exact? Eu mi-am luat sa-mi tina burta, care pleaca de sub sani pana la chiloti.

Vicky 33+ si Maya
AMR +6 saptamani

Bebele casei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela82 spune:

Diana Mirela eu mi-am cumparat deja centura post-natala de la Chicco, a costat 116 lei(ron). de fapt am primit-o cadou la cerere

33+ AMR 6+
BB

Mergi la inceput