Mamici de (pepenasi de) iulie-august 2008 (65)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Am lipsit din zona ca am fost la nani.
Vicky aha nu stiu ce am priceput eu de acolo, acuma am inteles ca era vb de aia din ro, eu ti-am zis ca aia in ro is in plop cu astia din afara granitelor, nici aia de la consulat nu is hotarati de cele mai mulre ori ce si cum. Oricum cam peste tot nu stiu exact cam ce trebuie sau zic ceva si apoi se razgandesc si tot asa. Is belea astia serios.
Sorelix nu prea ma pot opri vreau sa fac toate sa termin sa fie frumos sa fie aranjate am si energie si mai ales ca e vremea frumoasa parca te indeamna sa faci ba una ba alta. Bine mai am si momente de lene si oboseala da cand sunt in verva ma apuc si fac cat mai mult.
Tecky si eu uneori ma gandesc si la durerile de la nastere dar nu ma gandesc prea mult stii ce e mai greu parerea mea, pana incepe efectiv travaliul si ai primele contractii ca pe urma stii ca nu mai ai cum sa dai inapoi si tre sa mergi cu valul.
Ma bucur ca va plac papuceii, vreau sa ii iau pt ca e destul de cald momentan si in aia care i-am luat deja se cam infierbanta ca na sunt din piele. Asa ca am zis ca ii luam astia ca tot a facut o pasiune pt slapii mei cu din aia intre degete asa ca ii luam si ei pe masura.
Silviuta ma bucur sa aud ca ati terminat cu renovarile si ati amenajat camera, asteptam poze.
Jjovana ma bucur sa aud ca bebe e bine mai nasol cu netul da lasa poate va puneti si voi net.
Cristina incerc sa nu ma stresez si sa fiu calma ca stiu ca se vor rezolva da na ma mai gandesc si eu uneori ba la una ba la alta.
Tecky acuma depinde si de travaliu, aici nu e o regula ca fix la 4 dilatatie se pune, de ex la mine durerile au inceput asa usurel suportabile samb noaptea la 11 si eu cum eram la prima sarcina nu am stiut ca tre sa ma misc cat mai mult ca sa evolueze travaliul si na am stat eu cuminte si duminica seara erau cam la 5-7 minute depinde cand asa cand asa de durut suportabil inca. Ei odata ajunsa la spital mi-a zis ca sunt abia 3 dilatata si daca nu ajung la 4 nu ma poate interna tre sa am minim 4 sa ma interneze si a vb moasa cu sefa ei de tura si m-a pus sa ma plimb pe acolo de zor nevoie ei si abia dupa vreo trei ore au inceput sa fie mai dese la cate 3 minute si apoi la cate un minut dar de dilatat ma dilatam incet si la ora 12 a zis gata te tinem iar la 1 am zis ca nu mai suport durerea, de fapt nu durerea in sine ci faptul ca fiind mai dese contractiile nu mai aveam timp intre sa imi revin si mi-a facut mai intai o injectie cu petidina, parca asa se cheama da aia m-a ametit tare si pe la 3 si ceva 4 dim iar simteam toate durerile si erau dese contractiile numai ca ma dilatam f incet si atunci pana la urma la 4 dim a venit si mi-a pus epidurala pt ca eram f obosita ca dura atata de mult si nu evoluam asa rapid cum trebuia la dilatatie ma refer. Exact nu stiu cat eram dilatata cand au pus epidurala dar daca aveam 3 cand m-am internat sigur macar 1-2 cm tot eram mai dilatata ca pe la 8 fara zece mi-a zis ca gata in sf am atins dilatatie maxima si ca ar cam trebui sa imping deci de la 4 la 8 fara ceva am avut epidurala apoi au dat-o la mic ca sa simt cadn trebuie exact sa imping si la 8:04 gata printesa era cu noi.
Acuma durerile depind si de organism am auzit si fete care a evoluat f rapid travaliul chiar daca era prima sarcina si nu au mai avut timp de epidurala si etc.
Camy imi pare rau sa aud ca ai lesinat ia ceva vitamine daca iti da medicul si speram sa te simti mai bine.
Ella ma bucur sa aud ca s-a mai lungit colul. Ai grija de tine si stai cumintica.
Estrella bine ca ai facut cumparaturile si ai lasat superstitiile deoparte.
Despre sterlizator s-a mai discutat eu il recomand pe cel de la avent pt microunde e rapid, modelul asta mai nou e si mai rapid ca ala care il avem noi de la fata si se curata si intretine f usor. Deci de la noi thumbs up.
Mariana sper ca deja se simte mai bine familia. Sa pui poze din vacanta. Da si eu is tare curioasa ce imi face la dentist ca am asteptat programarea asta ca pe ceva nemaipomenit sper sa nu fiu dezamagita.
Ma bucur sa aud ca Mona e mai bine, speram sa fie ok si de acuma incolo.
Sorelix yumii papa bun. Enjoy1 Tu zici de mine ca is albinutza da nici tu nu esti mai lenesa.
Diana si la mine expulzia a durat fix patru contractii, de la 8 fara ceva aproape 8 pana la 8:04, ca fata s-a intors cu fata in sus in loc sa fie in jos.

-------------------------------------------------------------------
Mada mami de Arianna Raisa si acumcu Amira Maya
AMR 7 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Vin si eu cu o intrebare: si-a luat cineva centura postnatala? La Iulia nu am purtat si dupa nastere am avut dureri mari de spate, am niste probleme cu coloana. Acum au reaparut durerile si dr. mi-a zis sa iau o centura din asta pt. dupa nastere, cand oricum toti muschii sunt slabiti si oasele solicitate. Daca aveti, spuneti-mi si mie de unde, cum e, cat costa, etc...

In legatura cu produsele pt. bebe, eu sunt f. multumita de Avent. Am pompa manuala Isis (extraordinara), biberoane, canite, tampoane de san (acum am luat refolosibile)...la Iulia mi-au folosit tare mult. Doar suzete a vrut Nuk (au forma aceea speciala).
Aparat de sterilizat nu am, dar nici nu am fiert nimic vreodata. Foloseam cu succes solutia de sterilizare de la Chicco. Oricum, pna la 6 luni nu am sterilizat decat suzete, pt. ca am alaptat-o exclusiv. Cand a inceput sa pape si altceva am mai sterilizat lingurite, castronase, biberoane dupa 14 luni, cand s-a intarcat.

Diana 30+ si Iulia (15.07.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaxena spune:

multmesc fetelor pt ca va facetzi griji pt noi..azi am fost bine..fara dureri de cm pana acum

si bb-ica mea e scurta-n craci la 33s+4z aveam 6.34 corespondent la 32s+5z..dar eu nu-mi fac griji ..cele mai bune echo au marja de eroare 10zile in plus sau minus

si eu am facut o ciorbica de legume si ma apuc sa bag nishte poze de-ale sotzului in albume ca el le tine intr-o cutie si are muuuulte!!

Ana-Maria34+ am schimbat prefixul!!
am oMARIA!!!AMR 39 zile
numaratoarea inversa a inceput

proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Madutz mai, o sa-ti ridic o statuie, zau!:)

Dma iamiii, fasolicaaaaa. O sa iau si eu! Tu cand afli ce e bebe al vostru surprizos?

Diana inca nu mi-am luat dar e pe lista. Pentru ca si eu am MARI probleme cu spatele si prefer sa-l mai ajut. N-o s-o port decat cateva ore/zi, pt ca vreau sa las musculatura sa lucreze singura...doar o ajut nitel. Eu am vazut pe diverse site-uri si am mai vazut la mothercare, de unde cred ca o sa-mi si iau. (pt ca o pot proba...desi acum cu burta nu ma prind prea bine, dar nah). Si noi suntem fani Avent.

Ana suuuper! Ma bucur ca azi a fost bine. Asa sa fie pana la capat! Bai io am zis ca zbunghitele astea mici seamana...a noastra avea tot 6.34...da' la noi asta insemna ca e mai lunga cu o sapt. De parca nu simt io cracisorii aia in ficat si diafragmaaaa:). Si mai nou am alt pitic...ii simt piciorutele atat de pronuntat in partea dreapta, incat ma misc imediat cand loveste...mi-e frica de displazia de sold. Sa nu radeti...e clar ca-s mama nebuna si closca.

Ma'c sa mai bag niste caise...o sa dorm pe buda la noapte!

SUN 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

Buna fetiliiiii!!!
La Moldova totu'i bine, so far! v-am cetit cu enteres,a sa ca acum imi exprimez opiniunea neavizata. (deficienta de limbaj se datoreaza perioadei te teze in care de obicei iti pui mana in cap cand te apuci de corectat!Imi rtrece repede, sper...)
Vad ca mai au si altele probleme ca ale mele, asa ca...ma linistesc vazand cu ochii. Si eu ma intreb ca si SURSULA daca e normal cat de des misca. Si cand ma streseaza ca nu il simt pe BB Andrei, ma intind repede in pat. Atunci, de obicei incepe sa loveasca. Vineri seara l-a simtit in sfarsit si tati, ca el zicea ca mi se pare mie. Dupa care am simtit prima data ceva tare, ca si cum ar fo fost capusorul sau funduletul. Nu pot sa va descriu senzatia aia...parca te inunda o stare de bine...SUUUUPER!Vorba lui BIRIfaptul ca misca ajuta la sanatatea mintala a mamei paranoice care e in stare sa il trezeasca [n miez de noapte sa il intrebe ce mai face.
problema e ca sunt atat de diferite miscarile astea, ca nu inteleg mereu ce inseamna. de exemplu, acum simt ca un puls undeva jos in burtica. Altadata sunt lovituri clare.Inca nu imi dau seama cand sughita. Cum imi dau seama ca e sughit?
TURTUsi eu am senzatia ca sunt cea mai mica burtica. si ma tot masor in fiecare zi. nu ca mi-as dori sa cresc mai repede, dar...mi-e teama sa nu mananc aiurea sau prea putin sau dezordonat si sa ii afectez cresterea lui BB.Uneori mai am senzartia ca nu nu sunt gravida, ca nu ma doare nik, nu am nicio problema (ceea ce nu poate decat sa ma bucure, evident!).
ANAXENA-cum mai esti? ca eu cand te aud cum vb, am senzaria ca acusi-acusi Mariuca vine sa te cunoasca. Sper sa te simti mai bine sio sa o tii acolo la caldurica pana vine sorocu'!
MCOCA-se pare ca si tu ai de a face cu sindromul "sotului grijuliu". Al meu nu e chiar asa, dar zice ca vrea sa ma intareasca si prin urmare, nu prea am parte de tratament diferentiat ca zica ca doar nu sunt bolnava, sunt gravida.Si eu tot incerc sa ma alint, da nu am sanse (prea mari). Mai incerc.Uneori imi iese si mai capt masajul mult dorit.
CAMY- eu cum pot sa vad poze cu bebeii de mai iunie? Parca vad ca ma apuca bocitul. Parca u mai am rabdare cateodata si parca abia astept sa il musc pe BB de funduletz si de degetzele.
JJOVANAcare e diferenta intre peridurala si epidurala? ca de epidurala am auzit, stiu ce e, dar de cealalta....mai greu...ignoranta asta....
Ma duc sa mai pregatesc niste teze si cred ca ma intorc repede.
la toata lumea!

bebe Andrei
Ruxandra 24+ si Andrei Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaxena spune:

are sotzul asta al meu la poze,de m-am cocoshat tot alegand si punandu-le in album!!!

pap acum ciorbica mea dietetica..si ma apuc iar de poze..sper sa termin azi

Ana-Maria34+ am schimbat prefixul!!
am oMARIA!!!AMR 39 zile
numaratoarea inversa a inceput

proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Diana, centura postnatala am vazut si eu pe mai multe siteuri cu produse pt bebei si mamici. Ce am vazut eu are pretul undeva in jur de 100-150 de RONI!!!!
Ana, pofta buna!!!
Diarux , eu il simt pe bebe destul de des si de puternic lovind, mai ales in ficatul meu!!! Acum depinde si cum e pozitionata placenta, de exemplu eu am placenta inserata pe fundul uterului,,,
Daca am laut biberoane de la o firma si vreau sterilizator de la alta firma se poate??? Sau sterilizatoarele sunt facute in asa fel incat sa poata fi sterilizate doar biberoanele si tetinele facute de aceeasi firma cu sterilizatorul???

Cristina 26+ ,cu Mihai Daniel
" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanasm spune:

danangie ma bucur ca mai intri..desi cam rar..si mie mi-e dor de tine! ceva pozici noi cu burtica!?
didi legat de cadita...nici eu inca nu stiu de care sa iau...cert e ca-mi trebuie una cu suport pe vana...in genul www.buburuza.com/scripts/prodView.asp?idproduct=2936" target="_blank"> asteia din lipsa de spatiu..ca forma cred totusi ca va fi ceva simplu...si poate iau si un suport separat..
dara mabucur ca fifitsa e deja "angajata", ai grija cu tensiunea..
mada nooo..ca nu mai ai chiar deloc mult!!! 1luna jumate
cristina si io ca tine!! am impresia ca mai am timp berechet!!! ca io nu-s prsata de timp..ci doar fetele de pe DC
jovana de ce sa-ti provoace nasterea!? ca atunci e ea de garda!? hmm..nu stiu...imi suna asa...aiurea o leaca...pai nu vine daca o suni..cand vine momentu'!?
pupici multi Monei!!!!
sunu wow da' cate bunatati ai facut!!!
aa...uitasem sa fac un maaare anuntz:
ieri, in timp ca stateam la plaja...piscalesc io un sfarc...si... un strop mic mic mic de colostru..am trecut la al2lea sfarc..idem

Oana
24+ cu
o noua viata

filmuletz bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanasm spune:

io sunt ica la levelul carucioare..cautat de carucioare...am gasit de la peg perego, care din cate stiu, ca marca(calitate) e buna..www.brendon.hu/shop/viewer.aspx?mainmenu=uton&submenu=babakocsi&category=ernyokocsi&brandfilter=Peg%20Perego&empty=1&productid=200268&pageno=2" target="_blank">asta in ungaria..iar ca pret (1890RON) imi pare super ok fata de pretul din ro 2700ron imi pare incredibil de mare diferenta..

Oana
24+ cu
o noua viata

filmuletz bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Oana, oauuuuuu!!! deja ai colostru!!! Felicitari!!! La mine nici urma de asa ceva, inca Arata super caruciorul si daca ai posibilitatea sa ti-l iei si mai ieftin din Ungaria, e si mai bine!!!

Cristina 26+ ,cu Mihai Daniel
" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"

Mergi la inceput