Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (142)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns melaniatud spune:

Fetelor am venit de la dr!!
Tudor se prezinta ok chiar daca e pitic adica 7,600.
S-a mirat si dr de cat a ajuns sa manance pe zi!
Ne-a dat calciu si apoi fier pt ca avem o usoara anemie.
Ia prescris si o schema de alimentatie:
lapte - 400ml - 500ml/zi
ficatel - 1/sapt
galbenus - 2/sapt
carne vita - 2/sapt
carne pui sau curcan - 3/sapt
branzica calcica - 40 gr/zi
cereale - cat doreste
iaurt - 3/sapt
fructe si legume - fara numar in ce combinatii vrea dar neaparat carne ou si branzica
NU GLUTEN, la 8 luni mai vb
Mare intrebare:

Cum faceti iaurt de casa? Eu i-am dat iaurt cumparat dar mi-a recomandat sa-i fac acasa pana la un an?
Si am un stoc de iaurturi HUMANA...mi-a zis sa-i dau ca gustare daca nu se satura cu un fel de papa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greyeras spune:

Papanash multam de urari. Eu nu stiu ce sa zic de petele alea nu ma pricep. Si eu ma gandesc la varianta lucrului acasa, deja mi-am facut mai multe scenarii si in plus voi face si niste cursuri de contabilitate sa fiu la zi cu noutatile in domeniu. Nu de alta dar trebuie sa ma mai gandesc si la altceva.
Madalina pai nici eu nu stiu ce sa inteleg ca asa nu imi las fata daca el ma sterge din lista de mess . Imi pare rau ca trebuie sa-l lasi ca sa te intorci la munci. Eu nu am inca acest curaj, chiar daca am varianta mama mea. O sa stau acasa doi ani infdiferent de ce s-ar intampla. Sabina are dreptate copii au nevoie de noi, indiferent de cate jucarii ii dau ea prefera sa se joace cu mine si sa stea la mine in brate. Eu cresele le urasc, cand eram mica m-a dus mama la cresa si am plans o zi intreaga pana a venit si m-a luat acasa.
Sabina .
Dana .
Carpatina .
Gabi si felicitari si tie, vad ca ai multe de sarbatorit azi.
Melania .
Ma duc sa fac papica la fata si ies la cumparaturi, asa sigur imi revin.

Mamica de Ana-Adelina (24.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana30 spune:

La multi ani, Greieras, multa sanatate!

Am fost si noi pe afara, am tras un pui de somn , am venit in casa si am papat mar ras cu branzica. Acum ne jucam. De fiecare data cand rade mai tare, Gabriel sughite, incat mi-e si teama sa il mai fac sa rada.

La 1 iunie trebuie sa incep serviciul. Am vb cu o doamna pe care am zis sa o chem cateva ore de 3 ori pe saptamana, pt acomodare, dar ea ar prefera sa vina direct atunci cand plec eu. Gabriel a reactionat bine. Acum, ramane sa mai vedem cum va fi in zilele urmatoare.

Adriana, mama lui Gabriel (28.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Neata la amiaza si de la noi,
Pupici dulci ptr mamicile care ne-au transmis multe vorbe frumoase.
Fluturasul a papat si ieri la 17 un iaurtel intreg.
Asa ca masa de la 17 a fost inlocuita total cu iaurtel, asta ptr ca maraia pana mami umplea din nou lingurita. Deci clar ii place si mai vroia. O sa-i mai dau cateva zile numai iaurtel, dupa care il amestec cu ceva, sa vedem daca vrea. Mi-e groaza de momentul ala.
Am vazut ca dr i-a spus Melaniei sa-i dea iaurtel doar de 3 ori pe zi. De ce oare? O avea ceva daca papa zilnic? Citeam in Capraru ca face parte din grupa1 si ca trebuie consumat zilnic si ca poate fi inlocuit cu branzica telemea, sau 4 cubulete de branzica topita. Se pare ca fluturasul a optat ptr ceva tot lactat ca lapticul, numai ca gustul este total opus. Tare ciudat.

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Greyerash, la multi ani sa fii sanatoasa, fericita si iubita!
Moldoveanca, am incercat si cartoful dulce, insa se pare ca fluturasului ii plac alte gusturi. Doar n-a mancat maica-sa cat a fost graviduta, numai muraturi. Poate-i introduc un castravete murat. LOL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melaniatud spune:

quote:
Originally posted by NanaMotoc

Neata la amiaza si de la noi,
Pupici dulci ptr mamicile care ne-au transmis multe vorbe frumoase.
Fluturasul a papat si ieri la 17 un iaurtel intreg.
Asa ca masa de la 17 a fost inlocuita total cu iaurtel, asta ptr ca maraia pana mami umplea din nou lingurita. Deci clar ii place si mai vroia. O sa-i mai dau cateva zile numai iaurtel, dupa care il amestec cu ceva, sa vedem daca vrea. Mi-e groaza de momentul ala.
Am vazut ca dr i-a spus Melaniei sa-i dea iaurtel doar de 3 ori pe zi. De ce oare? O avea ceva daca papa zilnic? Citeam in Capraru ca face parte din grupa1 si ca trebuie consumat zilnic si ca poate fi inlocuit cu branzica telemea, sau 4 cubulete de branzica topita. Se pare ca fluturasul a optat ptr ceva tot lactat ca lapticul, numai ca gustul este total opus. Tare ciudat.

Nanuta draga a zis iaurt de casa de 3 ori pe sapt pt ca e mai gras si mai consistent ... iaurt Humana de ex pot sa-i dau in restul zilelor! Dr a zis asa ca sfat nu neaparat..iti dai seama ca eu de 2 sapt ii dau zilnic dar cumparat.
Ea a zis neaparat branzica zilnic in iaurt sau fruct ca e mai importanta decat iaurtelul...bine mi-a facut capu mare ca pana la un an se recomanda iaurt de casa dar eu am lasat-o sa-si faca numarul
Eu zic daca ii place sa-i dai iaurt fluturasului...si eu i-am dat lui Tudor de multe ori ce i-a placut daca vedeam ca nu accept altceva...de ex carnita de vita o papa mai greu si ii dau mai rar..asta e
Ma bucur f mult ca l-am regasit pe Andrei mult mai mancacios

Pofta buna fluturas!!
Dr mi-a zis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitz78 spune:

nana - pofta buna fluturasului!
melania - important e sa fie sanatos, nu conteaza ca e mai slabutz.doar stii ca primii 2 ani sunt esentiali in ce priveste "grasimea".stai linistita ca nu e slab, e numai bine!

http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/eliza/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

sa va zic si despre Ghighi: in perioada cu mucutzi a mancat mai putin, a si slabit ( da' nu-l pun pe cantar) se vede la bulanase.
de ieri i-am dat biscuite, am cumparat biscuti 'populari', cica-s fara gluten, eu ma indoiesc, dar sunt multumita ca i-a placut amestecat cu mar ras. azi i-am pus in iaurt si a papat, jumatate de iaurt cu un biscuite maruntit in el.
la capitolul nazdravanii e fruntas, a inceput sa paseasca fara sprijin, m-am speriat rau cand l-am vazut langa masa sau pat , cum isi ia mainile amandoua si fara nici un sprijin pleaca spre ceva, jucarie, sticla,orice. are iar un cucui, dar nu din cazatura, si-a tras in cap cu o masinuta aparent inofensiva si destul de masiva....
se uita foarte contrariat si curios cand ne suflam mucii ( scuze daca deranjez pe cineva) si incearca sa ne imite zgomotul. ia servetelul si-l trece pe sub nas dupa care-l baga-n gura ( asta sigur n-a vazut la noi ) iar zgomot scoate inainte de a-l trece pe sub nas. E un haios !Am tot stat in casa zilele astea si am facut entertainment cu saracul mucios ( noi care eram mult mai loviti in freza ), am facut teatru de papusi ( adica de jucarii), le aliniam pe toate pe masuta sau pe mochetuta si spuneam: ursul face 'mor-mor', rata face 'maca-maca', cutzu face 'ham-ham', si tot asa pana terminam, frumos era ca sunt jucarii despre care improvizam ( cum face dinozaurul , de exemplu) si pantoful( are adidasi mici cu care-i place sa se joace) face 'tropa-tropa'....
Sabina, m-am uitat in fuga pe tabelul ala dar nu l-am retinut, sigur ca si al meu e un copil normal, acum cateva luni in plus sau minus in ceea ce priveste statul in fund sau mersul de-a busilea nu o sa mai conteze peste un timp, cand altele vor fi cu adevarat importante.

.............................................................
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greyeras spune:

Am venit la fix acasa, binenteles ca a inceput ploaia. E ciudata rau vremea asta, dimineata e soare si cald, dupa amiaza e vijelie.
Se pare ca nu stau singura azi, mama, fratele meu si nasii s-au anuntat pe la mine. Stiam eu ca mai tine cineva si la mine. De voi nu mai zic, ca ati reusit sa ma inveseliti pe ziua de azi.

Nana . Si eu ii dau Adutei iaurt de cumparat in fiecare zi la ora 18. Am incercat sa-l combin cu fructe sau branzica de casa si nu-l mai mananca. Daca il dau simplu sau cu cereale il papa tot. La noi baiul mare e branzica de casa, nu-i prea place. O fi satula ca mami cat a fost gravida manca Fagaras aproape in fiecare zi. Acum nici sa nu-l mai vad.

Papanash imi imaginez teatrul vsotru de papusi, noi la masa prestam diverse animalute.

Adriana . Te admir pentru vointa si sper sa fie bine si sa stea cu doamna respectiva.

Mamica de Ana-Adelina (24.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidavid spune:

buna ziua,vrem sa ne alaturam voua si sa mai schimbam impresii despre bb nostri,eu sunt mamica unui baietel de 7 luni,ne luptam cu dintisorii,avem deja 2,ne place sa iesim la plimbare,sa stam in picioruse si sa roadem tot ce prindem in gurita
o pozica cu noi sa ne cunoastem

Mergi la inceput