Fulguleti de nov-dec-06 (173)
Raspunsuri - Pagina 19
chinico spune:
quote:
Originally posted by iulia-stefyquote:
Originally posted by chinico
bytheway...am cumparat forme de muffins. se indura careva de mine si arunca cu o reteta?
Despre astea e vorba?
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/17934/Tarte-crocante-cu-Mars-si-fulgi-de-porumb/
poze din Copou
poze din februarie-martie
Poze Stefy
Lacramioara mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)
..nuu..da' totusi multumesc..
era ceva cu banane...parca..
aelita spune:
MADALUTA-felicitari si sa va traiasca BRIANA !! sa creasca mare si frumoasa si sanatoasa !
dar de ce i-au dat antibiotice ?
of,ai stat si fara ea...cred ca a fost greu de tot.
Si Sofia a inghiti lichid si dinc auza asta nu a mancat 10 ore si din neglijenta lor ii scazuse rau glicemia,dar mi-au luat-o doar 10 minute cat i-au facut spalatura de stomac,au adus-o imediat ca eu si pt atata timp plangeam,i-au dat apoi lapte cu seringa si desi au venit toti la ea sa o controleze nu mi-au mai luat-o.
Eu cred ca la voi le-a fost frica si au bagat tratament pt " ce-o fi ".Bine ca nu a fost nimic pana la urma ,da rsaracuta cred ca s-a chinuit !
Incearca sa il tii si pe Darius in preajma.supravegheat nu are ce sa ii faca,chiar daca pune mana pe Briana. sa nu se simta indepartat.
DANDUSA-bravo! ai reusit cu intarcatul !
nici nu mai stiu pe unde puneam poze aici ? sa ma uit daca am notat pe undeva cont,parola..
Pt bebe am crosetat tarziu,acum la final doua costumase si o jachetica,nu cala Sofia ca o umplusem de rochii..dar pt baieti nu prea am ce sa fac in afara de chiloti,mai ales ca e vara si totul e din atza ca de croseta,sa fie subtiri.Si acum tot la o jachetica subtire am trecut pt Sofia.asta asa ca sa imi fac de lucru atunci acnd stau cu burta in pat.
IULIA-ma bucur ca ii place Stefaniei la cresa ,cat de cat.
FLORE-iti sta bine cu semnatura noua
scrie asa: FLORE 16+ , EMMA (dpn 26.10.2008) si Alessia Liane (16-12-2006) .sau nu stiu,hai ca te zapacim
A DEJU-ce invidieeeeeeee ! ce cald si frumos la mare ! ce frumos e Eric !
hahaah DANDUSA cica se gandea sa vada si ea o buca ceva acolo
adevarul e ca si eu
vorbiti de clavicula rupta...adevarul ca eu pe vremuri asa stiam si auzeam,ca te apasa pe burta de iti ies toate alea,vorba aia !!
aici cand am nascut nu m-a apasat deloc,desi nu iesea Facea medicul un pic cu mana,dar asa mai mult mangaia,il ghida un pic,dar nu apasa .
saracii copii ce se mai chinuie si ei sa iasa,mai ales cand sunt manevre din astea dure !!!
SHOSIKA-bine ai revenit !
are el ceva de plange,o fi cu maselute,ceva?? sa vezi ca e o perioada si ii trece! pana atunci,ia-l la tine,alinta-l cumva,nu te teme ca se invata.Eu pe Sofia am luat-o de cate ori a tipa noaptea,si tot in patutul si in camera ei doarme in rest.
ACS-lasa copilul in ritmul lui,ca nu toti sunt dolofani ! e bine atat cat are !
mie mi se pare super 11300.
In parc,tu stii mai bine ce pericole sunt,si cred ca te tii de el atat cat e cazul
important e sa stim sa fim atente si la ceilalti copii,in sensul ca uneori am vazut mamici pt care numai al lor conteaza,si restul parca ar fi doar sateliti .dar nue cazul tau
IN PARC: e cea mai mica din cartier,si toate mamicile stau cu gura pe copiii lor sa ii dea ei jucariile atunci cand ea le vrea,asa ca le-am spus sa o lase in pace sa nu o mai rasfete ca saracii ai lor ce fac? ei mor de dragul ei,dar si ei sunt tot mici.
asa ca le dau tricicleta lor sa o calareasca,si ea alearga dupa ei(nu plange niciodata),o las sa lupte singura pt cate o jucarie si le spun mamelor cellorlalte sa nu isi mai oblige copiii sa ii dea ei tot ca nu e printesa parcului. mai ales ca ceilalti sunt baieti,unul de trei ani a zis deja ca e iubita lui si ii da tot ce are
Pai nu vreau sa se invete ca totul i se cuvine,asa ca o las sa dea ture dupa tricicleta ei cand i-o ia altul de iivine rau . pai cum altfel,doar ea sa ia de la altii?
Cade,ii spun sa se ridice,nu alerg la ea.
asa ca in parc NICIODATA nu plange !
Deci,duoa cum vedeti sunt inca aici,fara vreun semn de nascare.
Mai am 3 zile pana la 40 fix fix .
Sofía (2ian2007)
39+s(DPN 18mai2008)
dianocica spune:
chinico pt 12 muff faci cu 5 sau cu 4 si fructe.
cuptor la incins.
5 oua, separate, batute albusurile pana stau, 5 linguri de zahar (3-4 brun), batut dinnnou pana sta. apoi zeama de la jumatate de lamaie (in loc de prafuri de copt).
galbenusurile cu un strop de ulei (o lingurita), 2 pliculete de zahar vanillat si coaja de la o lamaie (musai bio daca serveste si bea) sau o porto, amesteci bine, bagat peste albusuri. amesteci usor de sus in jos, fara sa bati, sa nu iasa aerul din albusuri.
5 linguri de faina (sau 2 integrala si 3 alba, aia integrala e mai grea, creste mai putin) amestecate usor usor cu restul, nu insisti f tare, sa nu cada albusurile.
daca vrei pui si fructe, banane, visine, de padure...ce doreste caprioara :). daca pui congelate tre' sa le dezgheti si sa le scurgi bine. daca vrei sa stea deasupra le dai prin faina inainte dar nu o sa mai creasca asa mult. daca le lasi simple o sa cam cada la fund.
umpli formele 2/3.
bagat la cuptor flacara maricica 5-7min, apoi dai incet. nu deschizi cuptorul 10 min (se desumfla). sunt gata cam dupa 20-25.
I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.
dandusa spune:
Tema
"umbra" ma simt si eu...si-mi place teribil...,am senzatia ca acest comportament i-a adus numai beneficii...,uneori am impresia ca vorbesc cu un copil mai mare...,care ma surprinde cu un ridicat din umeri a "nu stiu!" sau care-mi asculta rugamintile...,care ma intelege...,un copil care se catara peste tot...,nu are nici un pic de teama...ma cauta sa vada daca-i sant prin preajma(uneori...)si apoi isi face numarul...
nu o data mi-a stat inima cand urcata pe topoganul mare in loc sa-si dea drumul in jos a facut stanga imprejur pe scari...,sau alta data cand era bagata intr-un loc de unde n-o puteam controla f bine...dar mi-am pastrat calmul si am actionat ca atare...,niciodata nu i s-a intamplat nimic rau...,cazaturi se produc mai mereu...,in casa mai mult decat afara...dar niciodata nu reactionez cu "vaaai",o las sa vad cum se comporta...doare tare,are nevoie de mine...?sau este o simpla cazatura...?greu cu cei din jur sa-i tin din frau cand in parc/magazin incearca sa-mi ridice copila care nefiind obisnuita cu ajutatul face adevarate crize de isterie...sau cu altii care se mira cum de o las sa se dea singura pe topogan...sau sa se catere pe plasa ,ca-i intra picioarele pe acolo...si ce?,si le scoate singura,daca nu poate cere ajutor...
ieri am plecat in parc de manuta ,ne-am intors de manuta...,a durat f mult traseul dar a meritat...,la un moment dat ,cand era sigur...,am lasat-o sa mearga pe langa mine...,o clipa nu s-a abatut de la drum...,se oprea sa mai studieze una alta...,dar altfel...ziceai ca-i copil de clasa 1,cu cordeluta pe cap si mergand pe langa mami...,scumpa tare...
in timp ce eu va scriu,ea studiaza una din cutiile mele cu bijuterii...,a venit la mine m-a luat de mana,m-a dus la dulapul pe care ea singura il poate deschide!...,a deschis dulapul si mi-a cerut voie sa mai ia o cutie...,deci nu s-a dus singura sa se serveasca...
Aelita,
poti incerca cu Picassa,eu acolo le descarc,este f usor
Roxanica,
ai uitat ap acasa fir-ar sa fie de treaba...,las ca-ti scoti tu reavansa...,sa-l imbraci la fel si sa ne pui poze,musai...,pupam David
Danutz,
stiu ce ai...,n-ai dormit bine aseara,va ies dintii...,de unde stiu?citeste horoscopul mamicilor,pupam sa treaca
Chinico,
am o reteta betonnnn,dar am uitat-o,te' s-o intreb pe Teo si apoi comunic
Mamica stralucitoare
15+ + Crinuta 1 Nov 2006
dianocica spune:
donia sa zic..sa nu zic...ca dup-aia iar ma dau destepta ....ziceam odata, cand facusem pozele astea ca m-am simtit f ciudat uitandu-ma la ele. pt ca eu nu-l mai vazusem de la asa departare . asa ca am inceput usor usor sa iau distanta. fooooarte greu la inceput, efectiv nu-mi venea sa plec din spatelellui. acum e mai simplu, totul e mai simplu de cand imi zice foarte clar daca vrea sau nu ceva. ajungem in parc, il intreb daca vrea sa coboare sau nu, si de acolo...treaba lui :). ei, niciodata nu pot sta pe banca, am impresia ca lenevesc, ca trag chiulul, ca imi fac treaba aiurea . de obicei eu ma pun pe jos, anunt ca am adus jucariile pt nisip si ma apuc de munca. castel...forme..bla, bla...si in timpul asta el isi vede de ale lui, unii copii vin si ne jucam impreuna (eu cu ei adica, d ar etreburi de cele mai multe ori ), cateodata ma cheama sa il sui pe calutz, sau la volan., cateodat (mai rar) vine si el la forme, alteori imi cere creta si mergem sa desenam. eu zic ca asta ne-a rusit, cel putin in locurile cunoscute. in cele noi are el nevoie de mine aproape, deci nici sa vreau nu m-as putea indeparta
problema mea e alta (in afara de reclama asta idioata din cauza careia nu pot sa vad decat jumate din ce am scris si imi e imposibil sa corectez ). ma enervez f mult (eu pe mine) cand il zoresc intr-o activitate. de ex, cand eu sunt obosita (si el, de altfel), ne intoarcem din parc si in mijlocul drumului cere sa se dea jos sa se uite la canal/gardulet/brad/tufis...si eu il las dar dupa 2-3 minute incep sa-l zoresc. ei si asa imi vine sa-mi dau palme, ca el are niste treburi f importante pt el iar eu nu sunt in stare sa il mai las linistit sa-si termine treaba. dimineata nu am probl asta, ca sunt fresh si pregatita pt orice, dar dupa amiaza...cred ca trebuie sa mai dorm si eu la pranz...
I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.
Dia1609 spune:
chinico, reteta de muffins e aia de la donia, se numeste 20. yammmy, ff bune si usor de facuit. tb sa fac si eu. iti trimit reteta pe mess de indata ce-o gasesc :). vad ca ti-a dat diana una :). sa ungi neaparat formele cu unt inainte, chiar dc pui hartie, ca sa se desprinda mai usor de pe hartie.
cerceii: si oana are cu surub, de la inceput. sunt speciali de copii, cu surub micut, iar chestia aia din spate e f mica, nu are cum s-o deranjeze dc ii iei din aia speciali cu surub. trebuia sa-l intebi pe lulu cum a fost la gauri, sa va zica ca a fost horror, dar ce bine-i sta oanei cu cercei
donia, tema: si eu sunt umbra, cam de f mult :)). adica la unele chestii stau mai pe-aproape, dar de cele mai multe ori o privesc de la departare, o las sa se joace cu alti copii fara sa intervin, o las sa fie independenta, sa se descurce, sa se dea pe toate alea fara ajutorul meu. si poate. si asa vrea ea, nu am suporta in coasta ei . pana nu demult mai imi dadea emotii la topogan cand o lua inapoi pe scari (asa, de fun) si stateam pe-aproape, dar acum vad ca nu mai ridica nici un fel de probleme coboratul scarilor. sunt in zona, dar nu cu mana pe topogan . la leagan tb sa o urc eu ca nu poate singura ca e din ala gen caldare, iar la nisip de regula stam impreuna si facem forme, etc si am grija sa nu lopateze nisip in cap/gura/ochi al alti copii.... si in rest alearga ca bezmetica de la o chestie la alta, interactioneaza f frumos cu copii, azi a luat masinuta unui baietel si a plecat cu ea impingand din picioare , si m-a strigat sa ma anunte ca pleaca, i-am facut cu mana, a mers vreo 20 m, s-a plictisit si a venit singura inapoi. dar nu stau niciodata pe banca, sunt ca vulturul, ma uit in permanenta dupa ea, chiar dc e mai la distanta. nu a incercat pana acum sa iasa din parc decat cand fugea dupa cate un prieten care intra in parc... fff frumos se joaca in parc, interactioneaza cu copii, vorbeste cu ei, e un maaaare beneficiu parcul asta. are deja prieteni acolo (pe unii copii ii agreaza mai mult, pe altii mai putin), povesteste de ei inainte de culcare si seara lui taica-sau cand o intreaba ce a facut in parc [{:)]. mai are sens sa spun ca stie drumul spre parc? dc ma abat un pic de la parc sa opresc la magazin sa-mi iau un suc, se intoarce la mine (ca mergem cu tricicleta la parc), imi arata pe unde trebuie s-o luam si zice "pac, hinta" .. ca poate am uitat eu unde am plecat
cam atat despre noi, cred ca fug si io la somn langa ea, ca tare bine imi prinde :))
diseara dc apuc, va povestesc ce frumos a fost ieri la bebinuta, cu alessia si ada, ce frumos s-au jucat fetele, poate reusesc sa pun si niste poze :))
iulia-stefy spune:
chinico, eu la muffins am mai gasit asta: http://albinuzza.ev.ro/2007/06/27/142/
sau asta:
http://dobrinisabela.blogspot.com/2008/01/twix-muffins.html
poze din Copou
Poze Stefy
iulia-stefy spune:
Aelita, multumim ca te gandesti la noi.
La Stefy s-a rupt clavicula, pentru ca domnisoara era mare, avea 4 kg si sala de operatie era full(era carantina pentru stafilococul auriu si o parte din sali erau "formolizate" si inchise). M-am dus sa nasc prin cezariana si am nascut natural, ca mi s-a rupt apa si n-am avut incotro. A iesit pe unde a vrut ea si cand a vrut ea. Pe burta nu m-a apasat deloc, o scarpina mai mult.Nu a bruscat-o deloc, dar.... mare fiind a iesit greu. Vad ca nu a ramas cu nici o problema. Cel putin doarme pe partea respectiva si nu se plange.
Eu cu o zi inainte de a naste m-am dus la firma in vizita. Ma simteam foarte bine. Si am nascut la 40 sapt fix.
Cu parcul, si la noi e cam la fel. Cade, se ridica, alearga dupa copii mai mari. Eu o urmaresc de la cativa metri, totusi sa am timp s-o prind in caz de ceva. Dar ea se simte asa bine si independenta. Si ea in fata blocului e cea mai mica si celelalte fetite sunt cam cu 3 ani mai mari decat ea si asa o mai rasfata. Zilele trecute a cazut si s-a murdarit pe maini si se chinuiau doua s-o stearga. Una pe o minuta si cealalta pe alta manuta. Am ras in ziua aia... Ma sperii cand fuge si mi-e teama sa nu iasa in fata vreunei masini. Dar in rest, nu prea e cazul sa intervin. Nu vreau sa o obisnuiesc ca vine mami si rezolva tot. Trebuie sa se descurce si singura. Si ca sa vedeti ce independenta pe ea.... zilele trecute am mers intr-un parc dintre blocuri. O dadeam in balansoar. Imi face semn sa o las jos, ca venea o fetita. Taticul avea in mana o punga cu pufuleti. S-a dus a luat fetita de mana si s-a dus si si-a luat si pufuleti din punga. Apoi a pupat fetita si o tragea dupa ea sa se dea in leagan. Am ramas.... Ma bucur ca e indrazneata, dar uneori imi vine sa intru in pamant, de ce indrazneste ea sa faca.
Ieri s-a catarat pe niste scari in fata unui bloc si se uita la mine. De obicei nu coboara singura scarile, decat de manuta cu mami. Daca a vazut ca nu ma misc din loc, s-a intors cu spatele si a coborat scarile in 4 labute si s-a murdariiiiiiiiiiiit dar asta e. FAptul ca se murdareste nu ma "streseaza" sa zic asa. NU stau cu gura pe ea sa nu se bage acolo sau dincolo ca se murdareste. e regula a hainele cu care a fost dimineata afara, nu mai poate iesi cu ele si a doua oara, ca trebuie spalate ca-s...
poze din Copou
Poze Stefy
Yagmur spune:
vin si eu din urma
Madaluta, ce nume frumos ai ales; imi pare rau sa aud ca au fost probleme in spital, dar au trecut.....
Tema Doniei: Am un "feeling" ca Olimpia este mai protectoare, dar i-am spus sa-l supraveghieze in parc de la distanta; eu, stau in umbra de obicei cand ies cu el in parc si intervin in situatiile periculoase: cand fuge spre leagane, sau cand urca scarile de la tobogan in 4 labe dar vrea sa se dea pe el pe burta , cand fuge direct spre scari sa ajunga la Somes
Ziggy, bine ai revenit si sper sa ne revedem la urmatoarea vizita
A_deju, motanu' e breath-taking.. frumos de pica si barbat in toata regula.... vorba Diei... ne place groapa voastra de nisip
Roxanica, asa frumos povestesti.. mai vreau
Teutz, va pupam cu drag
Dandusa, mult succes cu adormitul Crinutzei
Ktrinel, pupam Julia cea frumoasa
Chinico, nu mi-au ajuns pozele.. mai vleau!!!!
Aelita, punem majoretele?????
Dianav, ce frumos povestesti si tu.. te cred ca iti este greu.. stiu si eu fac tot posibilul ca cele 2 ore zilnice cu Luca sa fie quality time.. iar duminica cand sint rupta de oboseala fac tot posibilul sa nu simta Luca asta... norocul meu este Olimpia care face curat, shopping pentru el, gateste, scoate rufele si le pune in dulap ca altfel clar nu faceam fatza
Kikineatza, ce face gargaritza?
Iulia, ce mai face pustoaica? Cred ca este din ce in ce mai bine cu cresa, nu-i asa?
Shoshika, si Luca a fost tare agitat cu caninii... pur si simplu era alt copil, tipa, plangea, ma lovea... degeaba ii explic cu dragoste ca inteleg ca il doare... era fur si simplu furios ... inca mai avem unu' dar dupa fiecare canin iesit se calma pana "impusca" urmatorul
Am incercat si noi olitza.... nu vrea... se joaca cu ea, se suie in picioare pe ea, o plimba dar de stat nu vrea... mai asteptam ca nu e graba
As mai fi citit dar nu mai pot..
Pupici
Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006) varsta Luca