Copiii dezradacinatilor fara familii extinse efect
Raspunsuri - Pagina 9
Siminaf spune:
Flower-Power, adevar grait-ai. Exact ce spusesem si eu mai inainte: pe noi nu ne-au crescut bunicii, ei erau doar vizitati in vacante, deci apartamentul bunicilor era una dintre destinatiile de vacanta. Daca incercau parintii sa ne lase acolo fie si numai pentru o saptamina, nu mai mult, se lasa cu plinsete si urlete chiar (fratele meu la doar 4 ani asa a facut). In schimb familia noastra (parintii si noi) era totul pentru noi pe lumea la vremea aceea. Si eu simt la fel acum. Adica cum a spus si Mara (cu Puterea Florilor), cpiii copiaza ce au vazut/simtit la parinti. Si Lia are maaaare dreptate cind zice cu fericirea in capul tau. De "n" ori in viata mi-am spus ca nu se poate x sau y sau z lucru sau actiune, ca nu se poate si gata, si atunci m-am simtit mult mai feicita decit mi-l doream aiurea, desi stiam ca nu-l pot obtine. Deci fericirea ti-o poti institui singur.
Noi sa fim sanatosi, ca oricum fiecare are experienta lui, diferita de a celorlalti.
flower-power spune:
Intamplarea face sa aveti rubedeniile si sa va-ntelegeti bine ?La asta te referi? Nu cred ca am inteles la ce te-ai referit exact cu intrebarea .
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de Tibi-Mares
hannen spune:
Eu cred ca inteleg ce zice mQQm .
De curind ne-am mutat si intre timp fii`mea a inceput scoala.A inceput sa-si faca prieteni printre care si un baietel din bloc care e tot cls.1 si cu care merge la scoala.
Eu m-am imprietenit cu maica-sa si au inceput sa o cheme pe Amira la bunicii copilului(parintii ei) care stau ft. aproape .Stau la casa si ea munceste acolo,deci copilul merge de la scoala direct la bunici.
Desi Amira nu si-a vazut bunicile decit de 2-3 ori pina acum,ultima data fiind la 3 respectiv 4 ani ,intrind in atmostfera asta de "la bunici" a inceput sa ma intrebe "mama eu de ce nu am bunici la care sa ma duc?" ,"de ce sunt asa departe?" ,"ce bine ar fi sa am si eu bunici sa ma duc sa ma joc la ei..." si muulte altele pe care mi le zice cu o asa tristete,citeodata cu lacrimi in ochi.
Nu e singura la parinti ,deci un frate sau o sora nu umple locul bunicilor ,mai ales daca au prieteni cu bunici!
Mi-e teama ca vor aparea alte intrebari ,de curind a auzit cuvintul "verisori".
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
Sabina spune:
eu sunt in situatie similara din cauza ca buncii copiilor sunt plecati din tara.
iar fimea le simte f mult lipsa.
Avem si o gramade de rude care au plecat intre timp si tot asa, ea sufera dupa ei.
Si astia sunt majoritatea disperati cu familia, si incearca sa ne vedem cat mai des si sa ne intalnim cat mai mult, deci...
eu cred ca sentimentul de familie frumoasa e unul extrem de necesar/benefic. cazurile in care familia s-a dovedit nefasta sunt in mare exceptii si trebuie tratate ca atare.
Noi suntem f uniti si disecam toate evenimentuele marunt marunt ., cand are unu o problema stie tot clanu. Si cred ca e bine asa, pt ca se mai disperseaza necazu. Si se inmulteste fericirea.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo
speed spune:
mQQm,tare m-a intristat subiectul tau fiindca demult ma macina problema asta...din pacate nu prea am cum s-o indrept.ma necajesc ca-mi las mare parte din educatia copilului pe mainile strainilor (scoala,after-school),pe care chiar daca le-am ales cu grija tot n-am control 100% asupra lor.mi-as fi dorit sa am bunicii copilului aproape dar nu se poate. unchi si verisoare nici atit.
imi las dimineata fetita la scoala si o iau pe la 5.pina la 7.30 cind incep operatiunea de adormire ai ei,schimbam vorbe de genul spala-te pe maini,maninca mai repede,ti-ai facut lectiile? lasa-ma 2 minute pina dau niste telefoane (interes de serviciu,nu personale),etc etc.si apoi in weekend-uri ma intreb al cui e copilul de linga mine si de unde are ideile,cuvintele,initiativele pe care le are ?? (nu neaparat in sens rau insa).mi se pare ca scap controlul asupra educatiei(nu cu sens de disciplinare/constringere) ei si tare mi-as fi dorit pe cineva din "satul" meu sa ne fie aproape si sa-mi fie de ajutor in educatia micutei.eu am avut noroc de niste bunici deosebiti si-mi pare foarte rau ca fetita mea e lipsita de prezenta si rolul lor.si da,cred ca are importanta mare acest lucru.
alintaroma spune:
Vis-a-vis de ceea ce spunea Sabina ca ei au ramas dar a plecat familia lor care'n'cotro asta incercam si eu sa-i explic fetei mele. Ca mica noastra familie e singura pe care ne putem baza, pentru ca unchi, matusi, bunici isi pot lua lumea'n cap orisicind fara macar sa se uite in urma, asta chiar daca nu eram noi cei care am plecat din tara natala.
Si asa cum spunea cineva mai sus si mie mi s-a rupt sufletul cind a fost "grand parent's day" la scoala si la a mea nu avea cine merge. Dar am vorbit cu invatatoarea si a spus ca ppot trimite a special person sau merge chiar eu , asa ca am trimis o amica care se intelege foarte bine cu Bianca mea si s-a rezolvat. Am evitat sa treaca prin durerea de a se vedea singura de la scoala fara bunici
Si da, considerca cei care au parte de comunitate sunt un pic mai norocosi. Noi nu avem parte nici de aia. Comunitatea exista dar nu facem noi parte din ea.
Detalii nu mai dau ... vorba Adelei ca vor putea fi folosite impotriva mea
Ruxij bun indemn de a fi fericit cu ceea ce ai , voi incerca sa mi-l amintesc cind ma apuca disperarea .
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
ruxij spune:
Asta cu grandparents day e o problema, ce le-o trebui. Noi n-am avut grandparents day. Dar ce nene, nici americanii nu au bunicii in acelas oras intotdeauna. Iar la noi sunt asa multi emigranti ca nu ar fi fi-miu singurul fara bunici. Tata vine in fiecare an la noi si cel putin in cartier se stie ca fi-miu are bunici, taica-miu vb si engleza, se plimba cu bicicleta cu fi-miu zilnic samd. Dar sta 1-2 luni pe an. Mie mi se pare destul de OK.
blackpanterro spune:
Eu ma tot gandesc la familia sotului care e uriasa.Soacra a avut 6 prunci, surorile ei cate 3-4 prunci, de partea tatalui au fost 5 care la randul lor au avut multi prunci.Ei oare isi fac probleme de genul asta avand in vedere ca sunt imprastiati in toata America si America de Sud si se vad si odata la 5 ani?Fiecare e cu familia lui si se suna, vorbesc dar nu se intalnesc.
Astea nu sunt probleme oameni buni
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
Carolyne spune:
Blackpantero, nu este neaparat o problema, doar ca perceptia lucrurilor este diferita de la familie la familie, sau de la tine la mine.
Lui X sau Y nu le plac familiile largite ori prea multe matusi in vizita, iar lui Z din contra ii tresalta inima cand isi vede casa plina.
Normal ca fiecare isi spune parerea din propria experienta, iar daca unii spun ca este ok, altii din contra spun ca este neplacut sa nu arati copilului spiritul de familie largita.
Si nu inteleg prin asta neaparat 20 de matusi, 10 unchi si 30 de verisori.
In cazul meu regret ca fetita mea nu va avea amintiri cu bunicii (din fericire toti 4 traiesc inca), cu un unchi, cu o matusa si cativa verisori.
Ca nu vom petrece sarbatorile de Craciun impreuna, nu auzim colinde ori nu va vedea pui de gaina la tara. Aici se face special trip sa iti arate animalele de pe langa casa. Acestea sunt vremurile ne adaptam.
Si nu stiu la altii cum este, dar in cazul meu nu pot nici sa cumpar o paine fara sa iau copilul dupa mine, ca sa nu mai zic ca trebuie sa merg la scoala de 2 ori/sapatamana si cumva am reusit sa gasesc o familie la care sa plasez copilul pentru 3 ore, in cazul in care si sotul vine mai tarziu.
De mers la vreun spectacol iar este un adevarat slalom sa las copilul cuiva.
In cazul meu bunicii ne-ar fi ajutat conditionat in toate aceste situatii, insa sunt constienta ca nu poti avea totul.
O voi trimite toate verile in R din clasa I. Are 3.5 ani si vorbeste numai engleza, desi eu si sotul vorbim strict numai romaneste acasa, dar merge la day care full time.
Normal ca intelege romaneste, dar de cele mai multe ori nu vrea nici sa repete spunand ca-i prea greu .
Asta-i viata, nu poti sa le ai pe toate, noi am ales sa venim aici stiind de la inceput la ce ne vom expune.
Andrada spune:
Lia, Pantera, pai aveti ceva-ceva, nici prea mult nu e bine ca te sufoci,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu