Copiii dezradacinatilor fara familii extinse efect

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns susur spune:

Si eu imi fac procese de constiinta ca uite mami, ti-am dat viata de Canada dar ti-am furat bunicii , matusile, verii, familia mare si frumoasa cu care se mandrea mama ( D-zeu s-o ierte)si care era mereu unita si la bine si la rau.Am avut norocul de o familie cum rar gasesti si in relatii foarte bune eram unii cu altii,ne iubeam pur si simplu, am cumnate care-mi sunt mai mult decat surori, plang dupa elel si dupa tot ce faceam impreuna.Am sa fac si eu arborele genealogic al familiei mele si o sa invat copiii ca nu sunt singuri pe lume, au bunici , matusi , veri doar ca-s la distanta...poate s-o inventa teleportarea pana atunci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu nu vorbeam de tinguirea dupa "good ol'" Lenuta ci da invatarea unei abilitati, acelui "give and take" pe care ti-l da familia.
Asta cu fericirea e in mintea fericitului suna budist si mi-aduce aminte de Alan Finkielkraut in "Noua dezordine amoroasa" cum definea el americanii: "Cu alte cuvinte, esti un Quasimodo, ai fata de 3 ori strivita intr-un accident de circulatie, dar razi, daca rizi esti frumos ca un David, baftosule!!" (sorry mi-a ramas toata fraza in cap am citit-o acu 10 ani).
Toate lectiile astea de televanghelisti sint numai verbale sint Gigi, corpul ala taiat in segmente din cabinetul de biologie, material didactic numai, in schimb "Lenuta" e reala si citeodata nesuferit de vie.
In final Lenuta e "in vivo", Budha e "in vitro".
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Ma rog, sigur, pierd give and takeu', big dil. Las' ca invata ei cand le-or da pe la servici unii si altii suturi in fund.
Iote nu stiam ce budista si filozoafa sunt. Io nu citii nicaieri, da' cam asa gandesc cu fericirea. Acu' e drept ca nu mi s-a intamplat nici o mare nenorocire, Doamne Fereste, sanatoasa sunt, deci imi da mana sa ma ghidez dupa chestia asta pentru a trece peste greutati in viata. Asta cu bunicii, facem ce putem, sa ne viziteze, sa ii vizitam, daca nu putem sa ii avem in permanenta langa noi, nu putem, incercam sa ne simtim cat mai bine cu ce avem --prieteni, comunitate (cine are) (make the most out of what we have and don't throw a fit, cum zicem noi in Oltenia).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Lia, voiam sa spun, copiii au nevoie de instrumente ca sa ajunga la fericirea aia din capul lor, si tu le-ai avut, ca doar n-ai fost iluminata sub un pom. Cind vine de la serviciu, trebuie sa aiba un instrument in capul lui care sa il ajute sa stearga cit mai onorabil urma de bocanc din tur.
Eu asa vad, copiilor le dam instrumente, nu lectii.
Si Lenuta pare a fi una dintre ele,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Oh, well, ie prea grele pt mine, ma las pagubasa. Eu raman totusi optimista in ceea ce priveste viitorul luminos al offspringilor nostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

ruxij, e o singura problema cu comunitatea asta ad-hoc... ca maine o lasam balta si ne mutam daca avem motiv serios. Sau se muta ei. Si atunci? Ce influenta mai are azi comunitatea din California asupra voastra, de ex?

In orice caz, chiar si o comunitate de-asta oportunista si tot mai bine-i ca frunza-n vant, atata timp cat va impartasiti valorile. Dar iti repet, si-asa esti norocoasa.

Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Andrada, pe pariu ca dac-o aveai pe Lenuta mea (sau chiar si pe cea a sotului meu) nu mai teoretizai acum asa frumos. Dar stii cum e, fiecare cu teoriile ei

Eu am o capacitate tot mai limitata de a "trece peste" si as vrea ca al meu copil sa invete sa fie asa cum nu am fost eu in copilarie si adolescenta.

Felicia 33+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

mQQm ,,

Eu nu sunt afara dar o parere mi-am facut ,in special dupa ce am citit postarile de la subiect si nu numai...Cred ca ,de fapt ,tine de fiecare in parte ...Oamenii sunt diversi ,familiile extinse deasemenea .Sigur ,daca ne gandim acum la familia idilica...Unii chiar nu au avut parte de ea.Si pt ca unora li se intampla asta nu cred ca e cazul sa-i judecam ...prin prisma noastra .In mod cert copiii care nu sunt 'normali'(cu bunici ,veri prin preajma ,ca ceilalti)simt mai devreme sau mai tarziu asta ,depinde acum cat in afecteaza .Si cred ca masura in care ii afecteaza tine si de parinti ,de modul cum privesc ei lucrurile si ce le transmit ,cu voie sau fara .In mod cert nu-i usor pt prima generatie de imigranti ,venind cu niste valori dintr-o lume intr-o alta lume.Ma gandesc ca nu te adaptezi peste noapte ,mai ales la nivel de mentalitate ,de principii de viata si asta resimt cumva si copiii ,ei isi doresc sa fie ca ceillalti ... sunt prinsi cumva intre doua lumi .Ca parinte ,vei dori (sau nu )sa pastrezi anumite valori ,de aia ei te pot percepe altfel decat pe parintii prietenilor .Cand vor avea copii la randul lor copiii,te intrebi daca vor tine legatura indeaproape ,eu cred ca depinde tot de ei ,de cata nevoie vor avea unul de altul si cred ca vor avea ,si de conjunctura (partenerii lor ,familiile lor),si de ceea ce reusesti sa le insufli tu ,ca parinte .Zici ca erai bucuroasa ,copil fiind ,cand ai tai erau pe bune cu toate rubedeniile ,dar daca n-ar fi fost asa ?crezi ca ai fi suferit f tare ? Daca pur si simplu toate rubedeniile n-ar fi existat sau daca nu erati in 'relatii'?
Cred ca amintirile placute pe care le ai de cand esti copil te pot lega de un loc ,de niste oameni si te pot chiar intoarce din drum sau iti pot doar trezi nostalgii ,depinde de la om la om .

The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

quote:
Originally posted by flower-power

mQQm ,,

Zici ca erai bucuroasa ,copil fiind ,cand ai tai erau pe bune cu toate rubedeniile ,dar daca n-ar fi fost asa ?crezi ca ai fi suferit f tare ? Daca pur si simplu toate rubedeniile n-ar fi existat sau daca nu erati in 'relatii'?
Cred ca amintirile placute pe care le ai de cand esti copil te pot lega de un loc ,de niste oameni si te pot chiar intoarce din drum sau iti pot doar trezi nostalgii ,depinde de la om la om .

Apai intamplarea face sa fie cumva exact pe dos. De unde s-a inteles asa?

Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

quote:
Originally posted by Andrada

Prin familie inveti ca trebuie sa ierti si sa treci peste, (si eventual ca nici tu insuti nu esti tocmai perfect[:D

ei, uite asta am vrut si io sa spun cu randurile de mai jos, da' tu le spui asha de frumos Andrada
quote:
Originally posted by Adela99

ce am observat io la al meu prunc e ca nu considera gradul de rudenie ca si o calitate. nu are deloc simtul datoriei/obligatiei sau cum sa-i zic (nu vorbesc despre respect) ... las' ca e varu'tau sau unchiu'tau. nici varsta nu e pentru el o calitate ... las' ca e bunica si e mai in varsta
o fi si educatia mea de vina

e insa foarte loial fata de prieteni. cu ei e muult mai intelegator si ingaduitor. poate e si varsta.

da' se pare ca totusi in relatia cu prietenii stapaneste "tehnica" o fi dat peste vreo "lenuta" :) care cred ca e prietenu' lui de la gradinitza
quote:
Originally posted by mQQm

Adela, si tu simti ca noi doo vorbim mult cu cuvinte putine una cu cealalta ?

ooo, da!

io de fapt is o vorbareatza, da' pe forum am invatzat sa vorbesc putin ca se poate intampla sa ti se arunce in fata exact cand te astepti mai putin cine stie ce silaba nesabuita pe care ai rostit-o vreodata. si exercitiul asta imi prinde fooarte bine si in discutiile cu fimiu care are un talent deosebit de a argumenta cu vorbele mele :)

Mergi la inceput