Mamici de mladite & mugurasi de mai-iunie 2008(75)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Lori, uite cum fac eu papricasul: numai cu carne de pui si ardei capia sau bulion de ardei rosu (face mama din asta). Inabus putina ceapa si mai mult ardei (daca este proaspat). Daca nu ai ardei proapat, dupa ce inabusi ceapa pui carnea si o perpelesti si pe aia nitel, pe urma adaugi apa (adaugi si Delikat, daca folosesti, eu acum fac fara, ca nu-i place sotului) si lasi sa fiarba 1/2 h. Daca faci mancarea cu bulion de ardei, il adaugi dupa 20 min. Adaugi apoi si putin bulion, sare , piper si patrunjel. Galustile le pregatesti intr-un castron dintr-un ou, putin lapte, sare, si faina cat sa iasa un aluat din care sa pui galustile cu lingurita. Dupa ce pui galustile acoperi putin cratita. Dupa vreo 5-10 min. incerci si tu sa vezi daca au fiert galustile si mancarea este gata.

Cred ca nu stiu despre ce vase vorbesti, probabil ca neuronul meu e in pauza

Edit: gata, stiu, vasele de la prinz M-am dat lovita si nu le-am spalat. Iar rufele le-am intins impreuna si cu Andrei, care alerga cu cate un ciorap de la masina de spalat pina la mine la sirma Ma ajuta si el adica.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Fetele, ce-i linistea asta??

Mi-e dor de Cleo si celelalte fete galagioase

Ce o face potoroasa mica? O mai fi vorbit cineva cu Cleo?

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Buna seara fetelor!!!

imi pika ochi in gura de somn...dar noroc ca am strungareatza si pot sa vad cate ceva. Astept sa il culc pe Stefan ca apoi sa ii facem baita lui Tudor...si abia dupa aia....si io nani....offff....as vrea sa pot dormi o zi si o noapte dar...nu se poate. Cred ca daca Tudor s-ar fi trezit peste noapte.....nu stiu cum as fi rezistat....

Eu tocmai ca em baut un pahar cu lapte si acusi dau o bere f alcool pe gat...ca parca s-a imputinat productia...si ar tb sa suga bb cat de curand....

Azi am iesit si noi afara in formatie completa adica...TAti+Mami+2 baietei frumosi. Am stat cam 2 ore...si bb a dormit non-stop. Asa tare ii place sa doarma la aer...

GAta ca ma duc sa ma intind un pic pana il culca Tati pe Stefan...si apoi sa ma pregatesc de baia celui mic,mic...VA poop!

Diana mamica de www.flickr.com/photos/25748689@N08/sets/72157604771385748/" target="_blank"> Tudor-Dumitru (17.04.2008) si de Stefan-Cristian (14.11.2005)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz

www.flickr.com/photos/25748689@N08/sets/" target="_blank"> Poze 2008 cu cei 2 flacai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns socrate spune:

Dragele mele, acum am prins un pic de pauza, dupa ce am facut baita, papat si am papat si eu cu tati. Am si citit din urma.

Pai hai sa o iau cu inceputul : mi-e dor de cand eram insarcinata. Daca stau sa ma gandesc ca acum aveam termenul, mai ca regret decizia cu cezariana.

In rest ieri am implinit 2 saptamani, suntem baieti mari, se simte diferenta. Eu ma simt foarte bine tb sa recunosc ca nu as fi crezut ca ma refac asa de repede, acum am deja mobilitatea de dinainte.

Cat despre mancatul lui bebe. Eu fac asa: toata ziua papa de la tzitzi, seara dupa baie ii dau suplimentu cu biberonul, noapte ii dau lapte muls de la mine tot cu biberonul.
De ce? Pentru ca seara nu il pot culca decat daca ii dau supliment, iar noaptea daca il tin la san nu suge destul si ne trezim din 30 in 30 de minute, iar eu nu duc cu nervii oboseala. Probabil nu va fi toata lumea de acord cu mine, dar asa am gasit noi de cuviinta sa rezolvam problema.

El stie ca daca e lumina afara e tzitzi, asa ca daca incerc sa ii dau cu biberonul il scuipa. De ieri am scos si suzeta la lumina, ca asa ma mai lasa in pace in reprizele cand ma foloseste doar ca suzeta nu ca sursa de hrana.

Ce imi mai lipseste dinainte de nastere: timpul petrecut cu sotul meu. Acum nu prea mai apucam sa stam impreuna, noi suntem foarte dependenti unul de celalalt. Am reusit sa ne si certam in prima saptamana, lucru care nu ne-a reusit de 7 ani de zile. Eram prea obositi si agitati. Acum e totul ok. El doarme de o saptamana in sufragerie, aseara s-a mutat inapoi la noi, si a decretat ca nu mai pleaca ca tot se odihneste mai bine cu noi decat singurel.
Cum vrea el, eu am zis ca il protejez daca doarme separat, ca doar el se duce la munca a doua zi. In fine, mai vedem noi.

La spital, (eu am nascut la Bucur), asa cum am mai zis nu am avut nevoie de farduri, dar am schimbat 3 camasi de noapte, si am folosit mai mult de un pachet de vata. Ne puneau de la ei la toaleta, dar dupa aia te mai schimbai de cateva ori. Eu avand cezariana recunosc ca am umblat fara chiloti primele 3 zile. Aviz amatoarelor, va tb chiloti numai de bumbac, fara elastic strans, ideal sunt alea de maternitate care vin pana la buric. Altfel e nasol. Am folosit insa cu mare drag servetelele intime. Prosopele mici am avut si eu, ca neputind face dus m-am spalat cu alea la chiuveta (dupa doua zile de stat la reanimare, a fost cea mai extraordinara experienta). Am folosit si deodorant.
Eu am avut anestezie generala, nici in ziua de azi nu stiu de ce, cica asa s-a luat decizia medicala, eu vroiam rahi, dar nu mai are importanta. Dupa ce m-am trezit am fost destul de dezorientata, dar mi-am revenit in cateva ore. Operatia in sine, sincer a durut cam asa: in primele ore de cate ori respiram, dupa aia mai mult cand expiram, iar dupa prima zi, m-a durut cand ma miscam si cand faceam pipi. Eu m-am mobilizat rapid ca vroiam sa ies cat mai repede de la reanimare, vineri la 8:40 s-a nascut baietelul meu si sambata pe la 10 eu ma ridicam prima data din pat.
Ce a fost foarte traumatizant: la Bucur nu iti aduce copilul.Este la alt etaj (daca nasti cu cezariana)si il vezi dupa ce poti tu sa urci la el. Mie mi-l-au adus dupa un circ si cu bani evident.
Concluzia mea de la spital : super ok la lauze, dar la neonatologie sunt niste asistente care nu au ce cauta intr-un asemenea loc.

In rest, am avut un ceai de la Hipp cu fenicul, chimen si anason, instant care mi-a fost foarte ok pentru ca faceam o cana cu apa plata si gata.
Eu mi-am luat o perna cu mine ca ce era la spital mi-a dat dureri de spate.
Calmante imi faceau cate vroiam , ba la un moment dat chiar i-am rugat sa nu imi mai faca.

Ce mi-a fost foarte util : pompa de sani. M-a ajutat mult la inceput.
Hainute pentru bb luati ce considerati. Eu am luat cam multe, dar am si schimbat copilul de haine ca parca isi propusese sa faca pipi pe fiecare body in parte.
Luati scutece de finet si paturici sa puneti in patutul ala al lor, eu am sters plasticul ala cu spirt si era murdar rau de tot.

DAca imi mai aduc aminte, va mai povestesc.
Ceaiul de chimen si anason il fac asa. Pun 2 litri de apa la fiert. Pun cantitatea de chimen pt 1 l si cantitatea de anason pt 1 l.
Totul se baga la sticla de 2 l de apa si se tooot bea. Dupa aia se face o noua cantitate.

GAlactogyl eu beau odata pe zi. Are un gust care mie nu imi place deloc dar deloc.

pupici si sper sa mai pot intra si zilele care vin macar sa va citesc.

Noemi,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

buna seara fetelor! am intrat rapid sa vad cine a mai nascut!

felicitari mamicii Diana!!! sa traiasca Alysa, sa fie papacioasa si sa va bucurati de ea!

nu am apucat sa citesc din urma si nici nu cred ca o sa apuc ca sunt foarte obosita dar ce stiti de cleo si alina??? sper ca sunt bine.

eu am avut zi plina, am fost la cumparaturi de hainute de bebe, am luat o gramada de chestii -bine, mai mult sotul ar fi luat de toate- prosopele de baie cu glughitza, paturici, body-utzuri tip maieu, tricou si cu manecuta lunga de toate culorile, pijamalute tip salopetica cu picioruse...ce sa mai...scutecele, sunt inebunita. am luat si bepanthen si garmastan, m-am dat deja cu garmastan acum pe sani dupa dus...nu am mai gasit caruciorul ala care-mi placea mie mi-e o ciudaaaa....dar mi-au promis fetele de la magazin ca mai aduc sapt viitoare si ca-mi opresc unul.
am fost pe la tara ca m-a chemat mama ca s-au copt ciresele si cu toate ca a fost ploaie, am tras un gratarel, am papat, am dormit putin si am venit acasa. sunt franta de oboseala

va las ca ma duc sa-i scot carnita de la cuptor ca am un purcelus de barbatel caruia ii e mereu foame de carne apoi ma culc ca nu mai pot de picioare.

va pup pe toate si noapte buna!!!

Pozici Iulia 34 + (ne apropiem )
astept gogosica infuriata, dar nu mai devreme de 15 iunie

Praise God!!!”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilirusu spune:

Va anunt cu mult drag ca pe 5 mai la ora 07.35 a venit pe lume Ilinca Maria,3250g,49cm.Nu prea avem laptic destul asa ca sulimentam cu Humana.Multa sanatate tuturor bebeilor si mamicilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Lilirusu,,,felicitari pt fetitza, sa creasca mare si frumoasa si sa va bucurati de ea!!!

Nu m-am culcat...ca nu mi-am terminat berea...dar...ma duc repejor la nani ca tudor deja doarme de juma de ora...asa ca....merg fugutza sa nu pierd prea mult....

Diana mamica de www.flickr.com/photos/25748689@N08/sets/72157604771385748/" target="_blank"> Tudor-Dumitru (17.04.2008) si de Stefan-Cristian (14.11.2005)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz

www.flickr.com/photos/25748689@N08/sets/" target="_blank"> Poze 2008 cu cei 2 flacai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emycor spune:

Buna dimineata!

Noi facem azi 39 saptamini!!!! Yupi.....nu mai este mult.....joi o sa ne internam sa vedem ce face Rares....

Lilirusu felicitari pt Maria......sa va traiasca si sa va bucurati de ea!!!

emycor39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Salut!

Lilirusu felicitari! Maria bine ai venit pe lume!

Chiar e liniste pe aici! Se cunoaste ca a nascut agitaoarea sefa...Cleo! Mi-e un dor de ea...oare cum s-o descurca cu fitisa si cu pisica?

Azi vine si la mine mama si de maine ma apuc de amenajat tot ptr bebeluna...O sa spal, calc toate hainutele si lenjeria de patut, zugravesc, montez patutul, o polita ptr papusele...abia astept...Poate cumpar si o mochetuta si niste draperii ptr camera ei!

Va pup! Ce fain ca va plimbati deja cu bebeii! Noi azi avem program incarcat de plimbari!

Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea!

Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GD spune:

Buna dimineata !
N-am mai scris demult, dar de citit am mai citit pe ici pe colo. Vreau sa felicit toate proaspetele mamici si sa le urez toate cele bune! Sa va traiasca bebelusii si sa fie sanatosi!
Noi suntem OK, maine merg la spital pentru declansarea nasterii. Am emotii mari desi sunt la a doua nastere. Abia astept sa-mi tin fetita in brate!

Va pup
Gabi

Mergi la inceput