Mamici de mladite & mugurasi de mai-iunie 2008(75)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Laurita, nu stiu cum de pana acum mi-au scapat pozele tale de pe webshots, dar azi le-am admirat pe indelete. Mai ales alea cu concedii in doi, unde am recunoscut Londra, Viena, Amsterdam, locuri pe unde am fost si eu si mi-a placut tare mult.

Bogdan e in garaj si monteaza rotile de vara, iar eu am facut o salata de fetica (asta am gasit in dictionar pentru Feldsalat] cu rosii si ceapa verde si il astept sa vina ca sa papam niste steak-uri la gratar cu piure si salata... Dupa aceea o inghetata de ciocolata imperiala si ... lenevit la TV.

Vad ca azi e o liniste pe aici...

Cum facem sa aflam cine a mai nascut?

Felicia 33+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Felicia...imi abandonasem inghetata in frigider...esti geniala...chiar ma intrebam ce sa mai basculez acum cat dorm baietii... Pozele lui Anasol...ne-a dat ea un link la sf cap trecut...eu asa l-am vazut pe bebe bucalat!

Paparam si noi cas de oaie si rosii...apoi 1 kil de capsunele...l-am fotografiat/filmat pe Cri cum papa cu frisca!

Sunt curioasa dupa ce nasc daca o sa mai avem asa pofte multe...ca o sa ajungem sa purtam hainele de gravi!

Eu stiu ca nu trebuie sa papi varza, gulii si fasole cat alaptezi...Eu rosii am papat ca nu rezist fara...
Garmastanul il puteti folosi de la 8 luni...eu asa am facut si nu am avut probleme mari. Cat despre ceai...o prietena si-a luat de la Hipp si a avut lapte pana la 1 an si ceva ptr bebe...Abia a reusit sanu-i mai dea...si acum ii cere si trebuie sa nasca si ea!

Getutza si sotul meu e cu gura pe mine ca stau pe forum!

Weekend placut!

Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea!

Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

missparker, eu stiu cu ochii ca am o prietena cu miopie in ro si s-a interesat cum sta treaba ca voia sa nasca natural si in ro miopia e indicatie de ceza.

cica nu miopia in sine e un risc ci retina. adica daca ai leziuni pe retina ai risc de desprindere. fata asta are o prietena operata cu laser de miopie si ea a nascut natural. eu am o colega cu -9 la un ochi si -12 la alalaltu si a nascut natural 3 copchii si fara epi.

si ca sa iti raspund la intrebare eu am depus mult mai putin efort cand am nascut decat fi-mea cand facea caca cand era mica si ii ieseau ochii din cap la modu propriu, da stii cum? ca la melc!

de simonix mai stie cineva ceva?

eu am fost azi la eco - 10 sapt, totul super ok. mai merg in 3 sapt, insa deja riscul de a se opri a scazut considerabil. ma simt un pic mai sigura, deja

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Miss Parker multumim ca te gandesti la noi! O dupa-amiaza linistita de week-end la tine acolo! Vreau si eu asa, si pe bebe in burtica inapoi!

Mai intati sa felicit proaspetele mamici, Cleo, Alina, Jackie -vad ca si Patrick al tau a fost imprevizibil ca si al meu, Deeapui, Diana79, sper ca nu am uitat nici o mamica! Recuperare rapida, sa va traisca bebelusii, multa sanatate tuturor!

Apoi ma bucur mult sa aud de bebei mancaciosi, Alysh, Getuta, Simona, Socrate, Dordia! Nici nu stiti ce binecuvantare sa va vadeti puii mancand! Eu il tot pun la san insa nu stie saracul ce sa faca cu el. Il apuca, ceea ce e bine dar sta cu tzatza in gura si se uita la ea . E tare comic.
Simona si eu cred ca berea si lactatia e un mit, am baut cate 2 beri (fara alcool) pe zi si nimic, asta e problema mea numarul 1, ca lapte am din ce in ce mai putin Sigur ajunge la completare, el ia acuma 40 de mililitri si eu scot si 35-30-20... Sunt tare disperata. Aici nu sunt ceaiuri de fenicul si anason, am cautat la farmaciile naturiste, mi-au dat doar niste capsule de fenicul cred, am luat ieri si azi, sa vedem acuma rezultatele, vad ca azi am scos 40 de mililitri deci poate isi revine.

Intr-adevar sunt stressata, nu prea reusesc sa ma calmez, ma mai ia plansul din cand in cand, sentimentul de vinovatie, imi zic ca nici un copil nu am reusit sa il tin in burtica pana la termen! Tot imi zicea o prietena sa intru in concediu medical ca ma vedea cu ditamai burta agitandu-ma, eu nu si nu! La urmatorul ma pun in pat din saptamana 20 cred. In plus ma doare epiziotomia de imi vine sa ma urc pe pereti, acuma inteleg de ce m-au tinut mai mult in spital si in primele doua zile mi-au facut calmante si morfina, plus ca asistentele toate se mirau cum nu urlu de durere. M-au tinut cu cateterul de epidurala doua zile, in caz ca as mai fi avut nevoie de anestezie.
M-a taiat foarte tare, caci nu voiau sa riste nimic si cum bebe era cu capul in sus voiau sa aiba loc sa il intoarca cu capul in jos. Dar nu ii condamn, bine ca l-au scos pe bebe cu bine si nu are nici un os dislocat. Apoi eu ar fi trebuit sa stau in repaus in pat, dar din a treia zi fuga la spital, stat pe scaun si in picioare o zi intreaga, plus cu lohiile care curg si tampoane, ceea ce nu prea e indicat la o taietura, trebuie totusi sa stai cat mai mult la aer sa se cicatrizeze. Ma dau cu crema de galbenele, ce sa fac altceva, la doctor daca ma duc sigur imi ia temperatura si imi zice ca daca nu am infectie asta e treaba, sa astept sa imi treaca.

Patrick insa e bine, progreseaza pe zi ce trece. A trecut la patut, a scapat de incubator Am pus si doua pozici noi. E monitorizat, mai are episoade cand uita sa respire si i se opreste inimioara, insa foarte rar, ieri de exemplu nu a facut nici unul. A luat constant in greutate, asistentele sunt tare fericite pentru el, ca spre deosebire de alti copii el e tare cuminte si face totul ca la carte. A ajuns la 2185 grame! Mai trebuie sa invete sa pape singur si gata, putem sa plecam acasa. Adica dupa vreo saptamana dupa ce invata sa pape. Deocamdata tot prin tubusor ii da.
Il tot punem la san, ii dau biberon, insa nimic, desi suzeta o suge cand ii e fomita. Dar cu biberonul sta cu el in gura si se uita la el. Il stropesc cu laptic si se linge pe buze, insa nu vrea sa suga singur. Of, trecem noi si de asta, inca e mic, la 33 de saptamani nu are instinctul de supt format.

In rest, acuma am invatat sa il schimb, sa ii fac baita, deja cand sunt acolo numai eu il schimb . Baita am sa i-o fac singura tot eu dar mai incolo. Sa vedeti ce cuminte sta! Si acolo nu e temperatura reglabila, e destul de frigut, si el numai putin plange cand il spala pe cap, mai apoi pe corp sta tare linistit si relaxat. E un copil cumintel tare, si asta ajuta, caci daca ar plange ar consuma calorii si energie, ceea ce nu e bine deloc la prematuri. Sunt bucuroasa ca pot sa merg acolo si sa stau langa el, nu pot intelege alte mame, este una care nu a venit deloc, eu de cand sunt acolo il vad numai pe tata, care vine si aduce laptic, dar ea nu vine ca nu suporta cica sa il vada asa la aparate. In fine, nu judec pe nimeni insa eu cred ca e tare important pentru ei sa te simta ! Eu toata ziua ii vorbesc, daca ati vedea ce frumos se uita la mine, parca ar intelege tot. Plus, cand e agitat, il pun pe pieptul meu, skin on skin si imediat se linisteste ca aude zgomotele din burtica si isi aduce aminte de vechea lui casuta
Numai cand il infasa plange, ca nu suporta sa ii lege manutele, dar asa, 5 secunde numai, apoi se invata, si sta asa bosumflatel si incruntatel.
Cand il infas eu ii las manutele pe afara, chiar daca si le baga in ochi, in urechi, in gura, atunci e tare fericit. Dar de obicei dimineata cand vin il gasesc legat fedeles.

Cam astea sunt noutatile noastre, tot ma pun la punct cu informatii despre prematuri, o sa avem ceva de tras, sunt copii tare sensibili. Deja mi-au dat carti si informatii si mi-au zis sa nu il scot prin aglomeratii, daca racesc sa imi pun masca la gura, mi-au dat si masti! Orice vizitator care vine, obligatoriu trebuie sa se spele pe maini inainte de a intra la el etc. etc.! Gradinita a zis ca pot sa o uit de la 1 an, se imblonavesc si copii nascuti la termen, dar apoi el. Oricum mi-a zis sa nu uit ca el e cu 2 luni in urma, deci sa nu ma impacientez daca la carte scrie ca la 1 an merge, el va merge la 1 an si 2 luni ca aia e varsta lui adevarata.

Una peste alta, e o minunatie de baietel si sunt tare fericita! Toate trec cand ma uit in ochisorii lui !

Doloress si minunea mea Patrick

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Of, dragalasul mic de Patrick, imi vine sa plang de duiosie si emotie cand povestesti tu de el! Sa dea Dumnezeu sa se faca mare repede si sa poti pleca acasa cu el. Si sa pape singurel, dragul de el.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Doloress, of, Doamne, mi se strange sufletul cand citesc ce mai patimesti si tu... dar tot e bine ca micutul Patrick ia constant in greutate, ca e cuminte, linistit, ca te are langa el, asta il ajuta sa recupereze masiv. Ca sa te incurajez, o stiu pe alta fata de pe forum care a nascut la 6 luni, baietelul ei are acum cam 3 ani si ii merge extraordinar de bine, s-a dezvoltat minunat. Si ea isi facea aceleasi reprosuri, dar cred ca stii ca nu este vina ta ca Patrick a iesit mai devreme, scumpa mea! Unele chestii pur si simplu nu le putem influenta, nu e ca o cursa pentru care te antrenezi concret si la care trebuie sa dai randament, in sarcina totul e o aventura in necunoscut, cu riscuri si surprize etc. Nu-ti mai face sange rau, mai bine bucura-te ca lui Patrick ii merge asa bine, o sa vezi tu ca va recupera repede!

Cat despre mama aceea careia ii face rau sa-si vada copilul la aparate... Imi aduc aminte (pt. a cata oara) de propria mea mama, care nu-mi scria in perioada cand eram azilanta si singura intr-o tara straina, motivand ca "ii face rau sa se gandeasca la mine"... No comment.

mihaser, e ca tare bine face o inghetata la burtica pofticioasa a unei gravidute? Eu una nu-mi fac probleme, si inainte mancam dulciuri si oscilam cu greutatea... ma bag iar la Weight Watchers si - plus alaptatul si agitatia cu bebe - sunt convinsa ca voi slabi intr-un an de zile...

alra, iti multumesc mult pt. informatii Am sa sun si eu la doctorita care m-a operat, s-o intreb ce si cum, sper sa nu-mi spuna sa vin la control... mai ales ca nu am fost decat la un singur control postoperativ, in rest m-a vazut oftalmoloaga care vine la firma sa ne examineze o data pe an si aia mi-a zis ca vad 100% si ca totul arata impecabil... Iar despre scremut, sa dea D-zeu sa nu fie nevoie nici la mine sa ma screm pana sa-mi iasa ochii din cap... In rest, ma bucur ca la tine totul e ok, cu optimism si speranta inainte!!

Felicia 33+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Gabita Miss Parker multumesc mult de incurajari! Iata, trebuia sa fiu colega cu voi, in iunie, si pana la urma am nascut printre primele. Chiar inainte de a naste ma gandeam ce Odisee minunata avem noi, nici un prematur, si pana la urma tocmai eu am fost.

Fetelor, in legatura cu alaptatul, aici cica poti manca orice insa cu moderatie. Am citit intr-un ghid ca si pana la 5 cafele pe zi sunt OK, nu imi venea a crede. Cica si varza poti manca o data asa, sa vezi cum reactioneaza bebe. Dar daca nu mancam fructe si legume, nici lapte, nici oua, ce mai ramane? Carne toata ziua? Ce fac vegetarienele?
Eu am zis ca ma feresc de varza fasole si mazare, in rest beau si lapte, mananc cam de toate, salate, supe, fructe. Deocamdata cred ca e prea mic sa faca colici, o sa vedem mai incolo. Iar de gust, nu are ce comenta ca i-l baga direct in stomacel, ii place, nu-i place. O sa vad eu cand venim acasa. Cred ca de trezit o sa ma trezesc la 3 ore, ca asa l-au invatat, si de acuma dupa exact 3 ore deja deschide ochii si se foieste. Mai bine ca are program totusi.

Doloress si minunea mea Patrick

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Mai, fetele mele!
Il astept pe finul sa vina sa ma ia, sunt imbracata, aranjata - coc de nasa!!, asta e...- si mananc Mcfish cu cartofi prajiti.

Ma simt cat un tanc cu rochie scurta cu bretele pe vremea asta.
Dar rezist cateva ore...

Am rasfoit doar putintel asa paginile din cap asta.
Getutzaai grija ce mananci...of...si sotul e nervos de nesomn, ca de! e de inteles..
Miss si eu am vazut de muuuult pozicile tale si mi-au placut tare. Mai ales alea din Toscana, casele de pe pod, ca in filmul Parfumul (facut dupa cartea lui Suskind).
Alysh ma bucur ca bb e cumintel si incepeti sa faceti program. Esti destul de tare daca poti sa incepi "programul" de acum.

Ms bb asa, pregateste-te ca cine stie! Doamne ajuta!

Va pup pe toatele. Nu am apucat sa vad pozicile de bbici ale lui Anasol si Socrate, nici pozicile lui [red]Puputi[red], dar maine....asta fac!!!

aveti grija de voi!

Laurita 39, , Mircea
AMR: 2 sapt

http://community.webshots.com/album/562083968mYhBWe?vhost=community

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/Reallaura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

hello fetele

azi am iesit la prima noastra plimbarica i-a placut enorm lui Vladutz si plimbarea cu masina si aerul curat. a dormit legat 4 ore jumate, ceea ce nu se intampla de obicei in timpul zilei. de-acum inainte in fiecare zi vom iesi afara. abia astept sa nasteti toate si sa ne intalnim in parc.

Doloress, mamica eroina, n-ai de ce sa te simti vinovata cand ai dat nastere unei astfel de minuni; peste putin timp nici n-ai sa-ti mai amintesti clipele astea grele mai ales cand vei fi cu el acasa si-ti va oferi un zambet si o tandrete cum numai un bebe o poate face!

Alina cu Vlad

http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Doloress imi pare tare rau ca a trebuit sa treci prin toate astea, dar bine ca puiul e cumintel si totul merge spre bine, cu ajutorul lui Doamne Doamne, imediat trece si timpul pana cand bebe va veni cu mami acasa; si asa ne-au invatat si pe noi niste doctori la un curs, ca chestia cu berea pentru lactatie e un mit, cica n-ar influenta cu nimic cantitatea de laptic.

Alysh felicitari pentru prima plimbarica! La cat mai multe!!

Gabi ai gasit pe cineva cu vasele alea? Ca nici eu n-am gasit, a trebuit sa ma "bag" singurica, sotul cica e bagat si ei cu totul in schimbarea a cateva prize... Poate ai fost tu mai norocoasa. A, sa-mi dai si mie reteta aia, ca si mie imi place papricasul.

Lori 36+ asteptand un bebe Robert

Mergi la inceput