O opinie mi-ar prinde bine

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

Hannen, de ce nu poti face nici un fel de act notarial acolo? Aveti consulat/ambasada acolo care sigur ofera astfel de servicii notariale? Eu am delegat-o de ex. pe sora-mea printr-o procura sa ne rezolve emiterea pasapoartelor in Ro (ca sa nu stam sa asteptam serviciile consulare care durau 4 luni, asa in 2 sapt .sora-mea ne-a eliberat pasapoartele), iar procura am facut-o la consulatul roman de aici si ne-a costat sub 100$. Cei carora le faci procupra pt un bun aflat 100% in proprietatea ta nu trebuie sa fie prezenti. Ai nevoie insa de datele lor (buletin, nume, adresa etc.).
Ia uite ce-am gasit pe net, ca aveti consulat la Atami, Nagoya, Osaka si Yokohama, iar la Tokyo aveti ambasada.
Uite aici:
Honorary Consulate of Romania in Atami Contact: 6-51-2F, Higashi Kaigan-cho Atami City, Shizuoka-ken, cod 413-0012 , Tel. 0081-3-0557-82-7887; Fax 0081-3-0557-85-2150

JAPONIA (NAGOYA) - CONSULATUL ONORIFIC AL ROMANIEI IN NAGOYA
Contact: 5-1-7, Meieki-minami, Nakamura-ku Nagoya, Aichi-ken, cod 450-0003 , Tel. 05-2322-6577; Fax 05-2332-2183

JAPONIA (OSAKA) - CONSULATUL ONORIFIC AL ROMANIEI LA OSAKA
Contact: 3-5-8, Minamisemba, Chuo-ku, Osaka, cod 542-8502 , Tel. 06-6245-1335; Fax 06-6245-3712 ; masahiko_kubo@itekt.co.jp

JAPONIA (TOKYO) - AMBASADA ROMANIEI IN JAPONIA
Embassy of Romania Contact: 106-0031 Tokyo-to, Minato-ku, Nishi-Azabu, 3-16-19 , Tel. 0081-3-34790311; 0081-3-34790314; 0081-3-34790411; 0081-3-34791804; Fax 0081-3-34790312 ; www.ambrom.jp ; office@ambrom.jp

JAPONIA (YOKOHAMA) - CONSULATUL ONORIFIC AL ROMANIEI LA YOKOHAMA
Contact: 16-1 Meguro-ku, Seya-ku, Yokohama, cod 246-0007 , Tel. 045-922-2101; 03-3589-2059; Fax 045-922-2667

Nu stiu de care din localitati esti mai apropiata sau daca se nimereste sa locuiesti chiar in una din ele, insa da un tel acolo. Ti se vorbeste romaneste si deci oamenii vor stii imediat cum sa te ajute. Vezi ce fel de date si acte ai nevoie si poti face sigur acolo procura pe numele lor.

Fa-i pe ai tai sa inteleaga ca astea nu-s decizii care se iau prin telefon si de pe o zi pe alta si ca tu nu poti consimti sa risti sa pierzi niste zeci de mii de euro si ca nici unul din ei nu trebuie sa se supere si ca e frumos sa-ti respecte decizia. Ca daca erai la fatza locului alta ar fi fost situatia poate si ti-era mai usor sa iei o decizie in favoarea lor. Insa tu le oferi o solutie si mai buna si cu procura facuta, ei pot sta linistiti la tine-n casa.
Daca vreunul di nei s-ar supara asta ar denota ca ei ar crede in sinea lor ca au vreu ndrept anume fatza de tine sau ca tu le datorezi lor ceva.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Hannen sper sa nu vinzi apartamentul. Nu mi se pare deloc corect ce vor sa faca ai tai.
Daca tu ai cumparat un apartament este meritul tau si al sotului tau. Apropo apartamentul nu e si pe numele sotului tau?

Parintii tai gresesc hotarind ce sa faca cu bunurile voastre ca si cum ar fi ale lor. Sint ale voastre ai spus ca ei nu au contribuit financiar. ma draga nu stiu ce sot ai tu dar a meu ar face urit de tot la o faza ca asta. Cum ai reactiona tu daca soacra ta ti-ar spune ca vrea sa iti vinda apartamentul?

Parintii tai gresesc lasindu-i sorei tale apartamentul lor cind si tu ai dreptul la el.

In afara de asta afirmatia parintilor tai ca vor sa vinda apartamentul tau si sa cumpere unul LA FEL plus o garsoniera ?!?! ma face sa cred ca nu stiu valoarea banilor sau ca sint foarte naivi si ar fi inca un motiv pentru care nu i-as lasa sa faca nimic financiar si nu m-as increde in propunerile lor. E matematica elementara. garsoniera e gratuita sau cum? Tare idealisti trebuie ca sint.

Si da, frate, frate dar brinza e pe bani. Nu se stie ce se intimpla in viata iar acum prioritatile tale sint copiii tai si sotul tau, apoi parintii apoi sora.

Si scuza-ma ca te i ntreb dar sora ta de ce nu poate mai sa se descurce si singura? Oare ea nu-si da seama cit ai avea TU de pierdut in detrimentul copiilor tai si a familiei tale? sau e la fel de naiva ca parintii?

scuza-ma dar sint indignata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

parintii fac ce vor cu apartamentul lor. Numai in Ro e conceptia ca parintii trebuie sa se sacrifice pentru copii...puteau sa il vanda si sa calatoreasca in toata lumea, ma rog, puteau sa il vanda sa isi ia o casuta la tara, sa se retraga. Au ales sa il lase unui copil, e dreptul lor, e bunul lor...

nu dati cu rosii ca exista un dar

Dar cu apartamentul tau nu au drept sa decida ce trebuie sa faci, nici sa te presioneze. Da, sa iti propuna o schema, chestii socoteli, dar nici decum sa se supere pe tine ca nu accepti din capatul celalalt de lume o schema oarecum dubioasa...
E bunul tau, nu il vinde, tine-te tare, si fa-i sa inteleaga ca asa cum tu nu ai comentat decizia lor de a isi lasa apartamentul numai unuia din copii, nici ei sa nu comenteze in ceea ce priveste bunurile tale

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Originally posted by maru

parintii fac ce vor cu apartamentul lor. Numai in Ro e conceptia ca parintii trebuie sa se sacrifice pentru copii...puteau sa il vanda si sa calatoreasca in toata lumea, ma rog, puteau sa il vanda sa isi ia o casuta la tara, sa se retraga. Au ales sa il lase unui copil, e dreptul lor, e bunul lor...

POZE

E adevarat ca parintii pot sa faca ce vor cu bunurile lor, dar au obligatia sa fie corecti fata de copiii lor. Ori ii ajuti pe amandoi in (cat mai) egala masura, ori pe nici unul. Deja parintii lui Hannen s-au sacrificat pt. unul dintre copii si spera sa recupereze pe socoteala celuilalt copil. E corect asa ? NU.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Try,multumesc de informatii.Stiu de ambasada ,am fost si mi-am facut acte ,am trimis in tara pt. pasaport ,permis de conducere expirat.Problema e ca nu stiu daca fac acte pt. terenuri,imobiliare,vinzari/cumparari.
Si ce greu ar fi sa aflu,deschid un link,dar sincer nu ma mai tenteaza ideea sa-l vind dupa ce am citit aici
Eu de fapt asta am vrut sa stiu,daca e posibila aceasta "afacere".Ei zic ca da,dar eu am vrut sa stiu si parerile altor persoane si DC-ul a fost tocmai potrivit,forumisti de toate virstele cu experiente vaste,cunostinte in domeniu,piatza/preturi...

monabella,nu ap. nu este pe numele sotului,doar al meu.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Cred ca Monabela te intreba daca apartementul a fost in totalitate achizitionat cu banii tai sau si ai sotului.Sau daca a fost cumparat in timpul casniciei si atunci , conform codului familiei valabil in Romania , este bun comun, deci este si al lui chiar daca este pe numele tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

quote:
Originally posted by mariamunteanu

quote:

POZE

E adevarat ca parintii pot sa faca ce vor cu bunurile lor, dar au obligatia sa fie corecti fata de copiii lor. Ori ii ajuti pe amandoi in (cat mai) egala masura, ori pe nici unul. Deja parintii lui Hannen s-au sacrificat pt. unul dintre copii si spera sa recupereze pe socoteala celuilalt copil. E corect asa ? NU.

Maria

ma repet: au dreptul sa faca ce vor cu el, sa il lase cui vor, cat de drept era daca il donau unie organizatii caritabile?

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Hannan, ar trebui sa poti face acolo orice tip de procura, ambasada/consulatul asta face, ajuta cetatenii de origine romana sa-si rezolve si astfe lde treburi ca doar n use asteapta niemni sa te duci in tara doar pt o semnatura de acte. E imposibil sa nu gasesti o forma de imputernicire, indiferent ca scopul ei e vanzarea-cumpararea sau ca e vorba doar de simpla sedere a lor acolo pana la sfarsitul vietii (nu ma pricep la termeni juridici si n-am retinut cum numeau fetele tipul asta de act).
Singura cerinta e ca trebuie sa semnezi in fatza lor acel act notarial/imputernicire.

[b]"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Revin cu fapte reale ... si neplacute.
Uite o cunostinta de-a mea de-aici a vindut in Bucuresti doua apartamente pe motiv ca ce-i mai trebuie, ca se deterioreaza, ca nu are cine sa se ocupe de ele sa le inchirieze etc.. Le-a vindut pe nimca toata aproape imediat ce a venit in sua, inainte de explozia preturilor.
Nu-ti spun ca a fost diagnosticata cu cancer, a fost operata si si-a pierdut si slujba? E profesoara si are o virsta si cu tinichelele de coada cu care a fost data afara din invatamint nu cred ca o va mai angaja nimeni. Nu mai are asigurare medicala decit pentru citeva luni, nici ani sau vechime de pensie, iar tratamentele de cancer costa aici de te usuca.
In conditiile astea se gindea sa se intoarca in Romania (sot nu mai are). In Romania unde?
Viata e grea si nu stii ce te asteapta. Nu fa prostii.
Parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:

quote:
Originally posted by mariamunteanu

quote:

POZE

Maria

ma repet: au dreptul sa faca ce vor cu el, sa il lase cui vor, cat de drept era daca il donau unie organizatii caritabile?

Doamne'ajuta!

POZE

Era mai corect asa. Eu am doi copii si am hotarat cu sotul meu asa: daca nu avem bani pt. 2 biciclete de copii, nu le cumparam nici una. Daca nu putem cumpara pt. fiecare cate un apt., nu cumparam nici unul. Ii vom ajuta in egala masura pt. a nu se simti nici unul nedreptatit. Casa noastra le va ramane amandurora daca nu o vom dona vreunui azil unde sa ne ducem batranetile. Daca Doamne-fereste unul ar avea nevoie de un ajutor mai mare, ii vom ajuta dupa nevoi, dar cadouri - numai egale.

Maria

Mergi la inceput