O opinie mi-ar prinde bine
Raspunsuri - Pagina 8
dodo spune:
Cred ca e cea mai buna solutie in mom. de fata...Dar mai trebuie sa te asiguri ca vechea procura nu mai e valabila, sa nu te trezesti cu vreuna nefacuta. Se vor obisnui cu ideea, crede-ma. Precis le-a suflat cineva-n ureche fro afacere iar ei s-au exaltat, ca sa zic asa, de perspectiva unei afaceri avantajoase, insa tu trebuie sa-i convingi ca nu dai cioara din mina pe-o vrabie de pe gard si mai mult, ca le faci uzufruct viager cind te duci in tara data viitoare, ca sa stea linistiti in privinta asta.
In alta ordine de idei, seamana cu ma-sa scolaritza. Da' uniforma ei e roz, sau e cea "de gala"? Ca nu stiu cit rezista asa, imaculata. La capra mea n-ar trece de prima zi cu sigurantza
anamaria spune:
in primul si in primul rand, sa stii ca sincer vorbind, eu nu l-as vinde! i-as convinge pe parinti ca pot sa locuiasca acolo fara nici o problema, pana cand eventual apare o schimbare majora si ar trebui sa reveniti in RO (chestie la care n-are rost sa te gandesti de-acum...)punct.
daca vrei sa continuam sa discutam si sa cautam justificari, mie mi se pare in primul rand aiurea ca INTAI au pus apartamentul lor pe numele surorii tale, in speranta ca ei se vor muta cu banii rezultati din vanzarea apartamentului tau si abia DUPA aceea ti-au cerut si tie parerea...
adica ori esti de aord, ori... NU, si in cazul asta ei, parintii tai, ar intelege ca ii lasi cu kuru'n balta, scuzati expresia!
ca ei nu vor sa locuiasca in ap. tau, pe motiv ca daca...
acum eu am o singura nelamurire, la cumpararea acestui apartament implicarea lor dpdv financiar a fost cumva substantiala?! poate ca in cazul asta le-as acorda ceva circumstante atenuante, nu stiu care a fost sa zic 'intelegerea initiala'...
dar oricum ar fi, ma gandesc ca erau variante destule sa se rezolve asta, cu conditita sa te consulte inainte!
zici ca nu au/ ati vrut sa inchiriati apartamentul de frica sa nu il aduca chiriasii in stare jalnica - ma gandesc ca fiind vorba de sora ta, situatia se schimba, ar fi putut sa locuiasca ei acolo, cu sau fara chirie.
in fine, varinata asta oricum nu-si mai are rostul acum, cand au fost trasate alte 'directii'.
in final, eu zic sa nu te lasi influentata de ce cuvinte grele vor aparea, eventual, ca urmare a deciziei luate. poate le va fi greu initial s-io accepte, dar totusi timpul le rezolva pe toate!
incet-incet se vor obisnui...
Blog: Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
Nonna76 spune:
E bine ca ati hotarit astfel.Mie sincer nu mi se parea corect fata de sotzul tau.Parintii tai nu s-au gindit ca apartamentul e al vostru nu doar al tau? Poate si socri isi doresc sa vinda apartamentul. Ar avea aceleasi drepturi ca parintii tai.Teoretic.
Mi se pare urit ca le-a trecut asa ceva prin cap.Una e sa locuiasca la tine in casa si alta e sa hotarasca ce fac cu bunurile voastre.
Orice hotarire iei trebuie sa te consulti intii cu sotzul chiar daca el zice in prima faza sa faci ce vrei tu.
Tdi spune:
Hannen, eu daca as fi in locul tau le-as da sa citeasca subiectul asta, poate le vine mintea la cap si invata ceva din sfaturile scrise. Curaj, ai luat hotararea cea mai buna, nu mai da inapoi!
hannen spune:
Cuscra,e de gala bre!
Ce crezi,la zbuciumata mea ar tine mult pink-ul ala?
anamaria,contributia lor a fost 0 financiar.Doar au investit timp ,nervi,energie.M-au ajutat la cumparaturi pt. amenajat,au angajat muncitori,again and again(stii cum e in ro.) plus ca maica-mea e fff pretentioasa.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
mariamunteanu spune:
In locul tau nu as fi de acord. Prioritatea ta trebuie sa fie familia ta, adica: tu. sotul si cei 3 copii ai vostri. Nu da nici o procura ! Daca vei fi fortata de imprejurari sa te intorci in tara definitiv ?
Nu-i frumos ce fac parintii si sora ta.
Maria
amyarabella spune:
Curaj ´gaina´curaj si caplul sus ce iti vor spune va fi la nervi asa ca nu pune la inima ,o sa le para rau dupa aceea cu siguranta...asa ca...Iti tin pumni !!!!
[URL=http://s265.photobucket.com/albums/ii222/amyarabella/?action=view¤t=70cc69e3.pbw][/URL]
http://i265.photobucket.com/albums/ii222/amyarabella/19.jpg
GAMBATE KUDASI !!!
Mami Amy & bebe Stefan(15.12.2005 ora 11:35)
Morgano spune:
Hannen, nu vinde, nu te lasa influentata. Nimic nu se compara financiar cu o investitie imobiliara. Ai o siguranta. Indiferent daca va mai intoarceti sau nu, daca sunteti sanatosi sau bolnavi, aveti ceva pe care va puteti baza.
E frumos ca parintii tai sa iti ajute sora, oi fi tu "realizata" insa prima voastra realizare este acest apartament complet amenajat in care v-ati investit banii, timpul, si banuiesc ca si suflet.
Din punct de vedere juridic, orice procura care nu specifica clar ca este pentru vanzare, cu specificatiile exacte ale proprietatii de vandut, este imposibil de utilizat pentru o astfel de tranzactie, dar daca o accepta vreun notar, ai toate sansele sa recuperezi totul, in caz de vanzare frauduluoasa.
Insa, sunt sigura ca iti iubesti enorm familia, si vrei ce e mai bun pentru ai tai. Dar sentimentul de data asta iti poate aduce enorm de multe probleme pe viitor. Si chiar nu cred ca te incurca o suma frumusica pentru care ati muncit in favoarea a zero lei si zero bani, plus nimic mostenire.... contra generozitatii si gaurii imense in buget.
Sora ta, cea mai tanara si clar in putere, cu sotul ei viitor, sa faca bine sa aiba bunul simt de a contracta un credit imobiliar si sa-si faca casa proprie nui sa astepte sa isi dea si pielea de pe ei parintii tai ca sa le fie lor bine.
Mama mea s-a mutat din casa ei ca sa stam noi aici, si acum are oarecum o situatie incerta de cumparare a 1/2 din apartamentul in care sta, insa daca situatia nu se remediaza, noi suntem pregatiti sa ii construim deasupra noastra un apartament de vis, pt ca cel mai important este pentru mine sa-i fie ei bine, insa nu cu pretul de a fi pacalita de neamurile noastre iubite, adica sa investim ca sa nu mai recuperam niciodata.
Decizia corecta, din punctul meu de vedere, este urmatoarea: NU VINZI. Inchiriezi, le oferi alor tai cazare nelimitata, dar nu vinzi. Niciodata nu vei recupera valoarea pierduta in urma tranzactiilor, si sincer, din 2 sau 3 camere nu cumperi 2 garsoniere niciodata. Darmite si profitabile.
Ripley, mami de Ana Ecaterina (10.11.2005) si Iris Maria (10.10.2007)
carla2005 spune:
In primul rand mi se parea corect sa ti se ceara parerea inainte de a trece apartamentul pe numele surorii tale, sa-ti zica :"uite ce vrem noi!". Eu una cosider ca parintii trebuie sa se gandeasca in egala masura la toti copii indiferent cat de bine o duce unul dintre ei in momentul de fata, fiindca nu stii viata cum te duce (ei ar trebui sa stie mai bine asta). In general parintii au tendinta de a-l ajuta pe cel care se descurca mai greu desi nu e corect! Noi avem un exemplu in familie: socri i-au lasat sotului meu un apartament si surorilor lui care aveau apartamente luate impreuna cu sotii cate un teren la tara, toata lumea a fost de acord acum 12 ani cand s-au facut actele, intre timp cele doua surori au divortat, au ajuns rau si bineinteles s-a pus problema ca ele au fost nedraptatite, rezultatul, s-a vandut totul: apartament plus terenuri si banii s-au impartit la 3 ! Noi de cand au inceput discutiile am facut credit si ne-am mutat din apartamentul cu pricina, un an a stat liber fiindca cele doua surori nu se hotarau care sa stea in el...oricum situatia a fost aiurea, dar macar acum nu mai exista discutii.
Eu zic sa ii lasi sa stea in apartament, eu una nu mi-as vinde casa pentru care am muncit fiindca asa cred unii ca e mai bine! Parintii tai probabil gandesc ca au facut ce trebuie ca sa stea linistiti ca sunteti amandoua asigurate, dar decizia vanzarii este numai a ta! Plus ca dai o gramada de bani numai sa vinzi si sa cumperi doua apartamente: la vanzare impozitul la stat 3% din valoare, taxa de cadastru etc, la cumparare taxele notariale care sunt destul de mari, eu cred ca diferenta din vanzarea apartamentul iti ajunge sa platesti taxele catre stat si catre notar in cazul in care cumperi doar un apartament, prea multi bani nu vor ramane! Poate spui si despre ce oras e vorba sa te ajutam cu niste preturi!bafta!
mama de 1 an si 5 luni
carla2005 spune:
Si inca ceva, nu dai doi bani pe avere pentru ca ai tot ce iti trebuie, ca ai cu ce sa-ti cresti copii, ca etc...dar daca nu ai avea, daca ar fi nevoie sa iti privezi copii de la ceva sau daca ai ajunge doamne fereste in vreo situatie aiurea...ai da importanta averii. Hai sa-ti zic, una din cumnatele mele cand s-au facut initial actele pe apartamentul socrilor mei avea bani gramada, era stabilita cu sotul in Germania, aduceau bani in tara atunci imediat dupa revolutie de ate apuca groaza, chiar ei povestesc si-au cuparat un apartament aici si dupa 7 ani s-au intors in tara unde cativa ani au trait regeste, dar banii s-au dus, investitiile au fost proaste, cand nu au mai avut de unde (si obisnuiti sa cheltuie) au vandut apartamentul in care stateau in ideea ca isi cumpara altul mai mic , pana sa gaseasca altul au bagat banii la nustiu ce cooperativa de credit care a dat falimet si asa au ramas pe drumuri, nimeni nu credea, toti sunt socati de povestea lor, acum cei doi au divortat, unul munceste in spania si altul in italia, copilul sta cu chirie in tara sa-si termine studiile, s-a ales praful...atunci cumnatele au aprecita ca li se cuvine si lor o parte din apartament si au fost faze urate, cum ca nu-si cresc copii din cauza fratelui, cum ca au ramas pe drumuri din cauza lui etc...ca parintii nu s-au gandit si la ele si asa s-a ajuns la vanzare si impartire egala ( oricum ele si-au cheltuit banii aiurea) si au tot fratele e de vina ca nu le tine copii la el in apartament ( la care noi platim rate 25 de ani)ca ele nu se descurca etc. dar cel putin acum noi suntem cu constiinta impacata ca toti si-au luat partea!
mama de 1 an si 5 luni