Amniocenteza la Medlife cu Silviu Predoi
buna dragelor,
am deschis acest subiect cu speranta ca voi primi macar cateva raspunsuri care ma vor linisti complet.
Mi-a iesit risc de sindrom down la bitest de 1/167. In urma acestui rezultat dr mea de la medlife, popa mirela mi-a zis sa ma programez la amniocenteza. M-am programat si am aflat ca sunt programata la dr silviu predoi. Din cate am auzit, este un dr bun pe amnio.
acum vreau sa-mi spuneti daca ati facut amnio cu silviu predoi cum a decurs totul, v-a durut burtica dupa, ati avut probleme, are mana usoara dr...adica sa-mi dati detalii ca sa ma linistesc si eu in privinta unei eventuale pierderi de sarcina din cauza amniocentezei.
Ati auzit de vreun caz legat de silviu predoi in care o mamica a pierdut sarcina ???
va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
maryb 14+ cu
marea mea iubire
sa fii sanatos puiul meu
pozele mele
Raspunsuri
vios spune:
buna,
imi pare rau ca treci prin asta, stiu cum este si tocmai de asta vreau sa iti scriu ca sa te linistesc macar putin.
Sunt insarcinata in 31 de saptamani si ma urmareste dl.dr.Radoi de la CMU. la 14 saptamani am facut tt- rezultat devastator pt mine: risc trisomi 21(sd) 1:137!!! am fost chemata de urgenta la dl.dr. care mi-a recomandat amniocenteza, spre marea mea disperare. vreau sa spun ca a fost extraordinar cu mine, oferindu-mi un suport moral extraordinar. am optat pentru a repeta tot la ei testul- desi stiam sigur ca chiar daca va iesi bun, indoiala nu va iesi din sufletul meu.
mi-a recomandat sa fac amnio la dr.Predoi la Medlife, spunandu-mi ca il cunoaste personal si ca dl.dr. face f multe amniocenteze anual. mi-a explicat si risccurile, pericol de avort in 2% din cazuri.
mi-am facut programare pe 1 feb la medlife pt amnio. am solicitat la telefon atat testul fish(cel rapid- doar pt trisomii) cat si cariotip(pt diverse malformatii). mi s-a spus ca asta nu decid eu ci geneticiana care ma va vedea inaintea amniocentezei.
in cateva zile mi-a iseit si rezultatul de la al doilea tt- F BUN!!!!
de aici concluzia ca e o porcarie de test!!!!
am ajuns pe 1 feb la medlife, mai erau cateva fete tot pt amnio! am intrat la geneticiana care dupa 2-3 intrebari generale mi-a facut o fisa si mi-a zis ca nu pot face decat testul fish pt ca nu mai au locuri pt cariotip(tipa cu care vorbisem nu imi facuse programare exact pt cele 2 teste) si ca nu decide ea daca sa fac ambele teste sau nu(asa cum fusesem eu informata telefonic :-( ).
in fine, am decis sa fac doar testul fish, decat sa plec acasa fara sa fac nimic.
m-au bagat intr-un salon ok, mi-au dat halat, papuci si mi-au pus o perfuzie cu scobutil si no-spa pt inia o pauzarea uterului, pt a nu avea contractii.
am stat asa vreo ora cred, dupa care am intrat la amnio. erau dr. chitescu parca(verifica copilul pe ecograf), vreo 2-3 asistente si dl.dr.predoi.
au verificat copilul la ecograf, i-au aswcultat inima, era ok. dl.dr. mi-a facut un semn cu pixul pe burta pt a vedea unde baga acul(acc normal de seringa). eram in pe4rmanenta monitorizata pe acograf. mi-a facut o anestezie locala cu xilina, cred. apoi in 2 secunde a bagat acul. anestezia nu isi facuse efectul pt ca am simtit tot. nu doar, e o senzatie nasoala, dar nu e durere, e asa ca o presiune. a tras o seringa de ser si asta a fost.........
a durat ffff putin, 30 de sec cred!
imediat au verificat ecografic bataile de inima ale fatului. afost ok.
am mai stat cam 5 min pana s-a terminat perfuzia complet. mi-au dat sa iau 5 zile no-spa si ampicilina ca sa nu se infecteze.
dr. nu a fost f vorbaret, dar nici eu nu eram pt ca imi era frica si vroiam sa scap mai rpd.
in 5 zile am avut rezultatul: baiat, perfect sanatos!!!!
singura urmare a amniocentezei a fost o mica vanataie pe burta(nu contractii, nu sangerari, nu scurgeri, nu dureri....) si sa nu crezi ca am stat numai la pat.
m-a costat 820 ron(doar test fish), era parca 1300 cu tot cu cariotip.
vreau sa zic ca nu regret nicio secunda aceasta analiza. psihic nu as fi putut sta pana la 40 sapt cu acea neliniste in suflet si cu gandul ca poate am un copil bolnav.
dr predoi e un dr f bun, cu o mana f usoara si din cate stiu nu a avut deloc cazuri de avort in urma amniocentezelor facute.
asa ca draga mea, stai linistita, esti pe maini bune, roaga-te doar la Dumnezeu ca copilasul tau sa fie sanatos!
o sa fie bine, o sa vezi!
iti dorec un copilas sanatos tun! asta e cel mai important!
ps: pt ca o sa fiu si eu o mamica de pepenasi, va citesc zilnic pe forum(pe mamicile de iulie-august), dar din cauza serviciului pe care il termin la 7 seara, nu mai intru sa si scriu. dar va pup pe toate si imi sunteti tare dragi.
monicabo spune:
Eu din cate am mai citit pe net, Silviu Predoi are mana buna, stiu ca face amnio si la spitalul Ctin si Elena, din toate cazurile pe care le-am citit pe net, toate s-au solutionat ok. Nu cunosc personal fetele in cauza, insa am citit mult pe net.
Nu mai fi ingrijorata, stiu ca e grea asteptarea, ce sa-i faci..dar trece
Monica (Andreea Ioana - 11 iulie 2007)poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si 13+
maryb spune:
monica, multumesc pentru raspuns. esti o draguta. asa am auzit si eu despre silviu predoi insa as fi vrut sa primesc raspunsuri de la fete care chiar au facut amnio cu el.
maryb 14+ cu
marea mea iubire
sa fii sanatos puiul meu
pozele mele
maryb spune:
chiar nici o mamica de pe aici nu a facut amniocenteza cu silviu predoi ca sa-mi dea si mie cateva detalii ???
maryb 15+ cu
marea mea iubire
sa fii sanatos puiul meu
pozele mele
laura_dimitris spune:
Mary, cred ca nu sunt asa de multe fete care au fost nevoite sa faca o astfel de operatie...
Eu am facut amniocenteza pentru ca si mie mi-a iesit un risc crescut de trisomie 21. aveam 1/221. Imi vine sa plang si acum cand imi amintesc de perioada aceea...Nu am facut insa cu acest dr.
Am intrat numai sa te incurajez, sa-ti spun sa stai linistita pentru ca nu este deloc o operatie dureroasa. Eu nu am simtit nimic. Doar o usoara intepatura cand acul a strapuns pielea.
Am o colega de serviciu careia i s-a facut anestezie. mie nu.
Va trebui sa iei un antibiotic dupa aceea pentru a inlatura riscul unei eventuale infectii si sa stai la pat cam o saptamana.
Uite, eu am patit ca si tine si acum am langa mine o minunata fetita de 3 luni.
Totul va fi bine!!!
si astept sa ne spui cum a fost!
Sarcina usoara si o nastere cat mai usoara!!!!
Laura - mandra mami de Dimitrakis - 25.04.2003
si Eleni - 05.02.2008
www.flickr.com/photos/21462816@N06/2288699992/" target="_blank">poze
povestea nasterii lui eleni
maryb spune:
laura, multumesc frumos pentru raspuns. Spune-mi te rog unde ai facut tu DT sau TT ca nu stiu ce ai facut si cat te-a costat pe tine amnio, unde ai facut-o si cu ce dr.
sa-ti traiasca minunea de fetita si sa fie sanatoasa.
maryb 15+ cu
marea mea iubire
sa fii sanatos puiul meu
pozele mele
laura_dimitris spune:
Eu am facut dry test la medsana.
Apoi am afalt ca astia de la medsana - pe segmentul acesta de analize de laborator - cam dau rezultate eronate...
Amniocenteza am facut-o insa in grecia. Stiu ca pe colega aceea a mea a costat-o cam 30 de milioane in octombrie anul trecut. Si ca a facut cu dr. Albu.
si Eleni - 05.02.2008
maryb spune:
laura, esti sigura ca 30 de milioane a costat-o ???
ca pe mine ma costa 16 milioane si tot mi se pare enorm de mult....
aaaaa...dry test...am mai vorbit cu o fata care a facut tot dry test si tot la medsana si i-a iesit 1/90 risc de SD si a facut amnio si nu are nimic copilul...deci....clinicile din romania nu vor decat sa ne manance banii si sanatatea....
maryb 15+ cu
marea mea iubire
sa fii sanatos puiul meu
pozele mele
laura_dimitris spune:
mi-amintesc ca asta era suma pe care mi-a spus-o ea....
si Eleni - 05.02.2008
Amalia spune:
Vios imi pare rau ca ai trecut prin asa emotii, dar iti multumesc din suflet pentru un raspuns asa detaliat!
Am intrat si eu sa citesc aici, pentru ca ma paste si pe mine o amniocenteza. Inca n-am ajuns la doctora cu rezultatele, dar riscul pentru sindromul Down a iesit de 1:108, deci clar ma trimite la aceasta analiza.
Tot la Medlife o sa ma programez si eu am vazut pe site ca sunt trecuti 3 doctori care fac aceasta analiza. Sper ca toti 3 sunt la fel de buni.
Pe mine detaliile date de tine, m-au linistit, ma ajuta foarte mult sa stiu exact ce ma asteapta si faptul ca ai precizat ca este posibil sa te programeze doar pentru Fish si pentru cariotip nu, ma ajuta enorm, ca s-o pot intreba pe doctora mea daca sunt necesare ambele, sa stiu pentru ce sa ma programez.
La medlife am intrebat care este procedura, stiam de cele 2 teste, dar nu stiam ca este posibil sa nu obtii programare pentru ambele. Te pup! Multa sanatate!
Maryb iubita, o sa fie bine! Pe de o parte sa luam partea buna, este o analiza complexa la care se descopera inca multe alte malformatii. Ne va ajuta sa stim ca bebe este bine , pentru ca nu am nici o indoiala ca este asa!
Ai grija de tine! Multa sanatate!
Ami, mamica lui David (6 ani si 9 luni)
si 15+