Soacra noastra cea de toate zilele (3)
Raspunsuri - Pagina 3
AVoogt spune:
quote:
Originally posted by Carmenbr
Hai ca deja suntem off-topic rau. Astept moderatorul care o sa-ti satisfaca dorinta de inchidere a contului.
Carmen & Ericutz (15.06.2004)
Ajutati-o pe Diana!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!
3 anisori...uraaa!
VEzi sa nu adormi in asteptare....totusi care-ti este satisfactia daca imi inchide mie contul ?! Este si asta o preocupare ...
Happy ... Ei nu am spus ca un copil de 5 ani trebuie sa se comporte exemplar sau sa spuna multumes din 5 in 5 min ...dar nici ca nazdravana noastra...
http://alina-vachim.magix.net
AVoogt
J G spune:
quote:
Originally posted by AVoogt
N-am sa-mi bat copilul nici acum si nici pe viitor ...nu o sa ajunga sa se tavaleasca pe jos fiindca un copil educat nu face asa ...
Esti naiva rau...
Vad ca insisti cu rautatea aratata de Carmen si cred ca nu intelegi un lucru: unele dintre noi NU bat copii, nici un copil, niciodata.
Acea fetita de care povestesti are nevoie de multa atentie si dragoste, nu de palme pana nu mai plange de frica, asa cum te lauzi tu aplaudata de toata asistenta cazuta in admiratie. Dar dupa cum spuneam esti naiva... noi, astea obsedate de cartile de psihologie iti spunem in cor... esti naiva...
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
Happy_in_TO spune:
Chiar nu conteaza cum este copilul! Daca este mai neascultator sau este mai domol... Conteaza cum reactionezi tu, ca adult! Acum intelegi?
Fetele mele erau si sint nazdravane rau! Da' amazoane nu gluma, care incearca hotarele de toleranta in fiecare zi... Si acuma ce sa fac? Sa le iau la bataie??... Gasesc alte metode, le tin ocupate, le explic cu calm actiunea - consecintacitesc carti sa ma documentez, sa stiu de ce fac ceea ce fac si cum pot eu ca parinte sa le ajut sa se dezvolte in adulte intregi ca personalitate.
Cu prietenele lor ma port la fel, chiar au un baiat prieten care sta pe palier, Brian. Si el este nazdravan. Parintii lor trec printr-un divort si se poarta mai rebel... Ce sa fac?? Sa dau in el?... Nuuu... dimpotriva, stau cu el si il ascult, ii dau exemple de caractere din desenele animate care au numai un parinte, il asigur ca amindoi il iubesc la fel de mult ca inainte... Mi-a spart un ghiveci cu flori, pe fata mea cea mica a impins-o de pe scaun si a si injurat... Sa ii dau peste gura??... Sau sa il tirasc in baie urlind??
Il iau de la day-care cind iau fetele mele, il aduc la mine acasa, ii dau sa manince ceea ce le dau fetelor mele... Facem lectiile impreuna... Maica-sa vine dupa o ora jumate. Nu ii iau nici un ban si nici nu ma pling ca mi-a mincat mincarea... E vorba de omenie!
Este felul in care tu, ca adult cu toate mintile in cap actionezi cind un copil face ceva care te supara! Tu esti adultul...
AVoogt spune:
quote:
Originally posted by J Gquote:
N-am sa-mi bat copilul nici acum si nici pe viitor ...nu o sa ajunga sa se tavaleasca pe jos fiindca un copil educat nu face asa ...
Esti naiva rau...
Vad ca insisti cu rautatea aratata de Carmen si cred ca nu intelegi un lucru: unele dintre noi NU bat copii, nici un copil, niciodata.
Acea fetita de care povestesti are nevoie de multa atentie si dragoste, nu de palme pana nu mai plange de frica, asa cum te lauzi tu aplaudata de toata asistenta cazuta in admiratie. Dar dupa cum spuneam esti naiva... noi, astea obsedate de cartile de psihologie iti spunem in cor... esti naiva...
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
Multumes mult , sunteti foarte dragute ... Eu nu am batut copilul pana nu mai putea...o palma la fund cand facea ceva grav ( nu tot timpul) nu cred ca omoara pe nimeni apoi ii explicam cu ce gresea , ce e bine si ce nu ...Eu nu am dorit raul nimanui asa cum Carmen imi doreste mie ( sa pierd custoda copilului) . Dar oare cineva isi da seama cat de grav este ce a spus?!?
http://alina-vachim.magix.net
AVoogt
miau-miau spune:
bey sinteti caraghioase de-a dreptul. si eu i-as fi cirpit 3 palme copilului respectiv in situatia descrisa aici.
Luna1 spune:
Am trecut si eu pe aici din curiozitate si nu am de spus decat atat:
quote:
N-am sa-mi bat copilul nici acum si nici pe viitor ...nu o sa ajunga sa se tavaleasca pe jos fiindca un copil educat nu face asa ...http://alina-vachim.magix.net
AVoogt
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)
Carmenbr spune:
miau-miau, esti sigura ca stai in state? ca aici se poate pierde custodia din dat palme. ba chiar s-a dat o lege tocmai ca sa se interzica chiar si "spank-ul", cred ca stii despre ce vorbesc. si daca in Ro asta se mai permite, in tari civilizate e de-a dreptul interzis. Olanda o fi oare pe lista tarilor civilizate?
3 anisori...uraaa!
n/a spune:
TIME OUT!!!!
Ce avetzi?
Exista modalitatzi civilizate de a face pe cineva sa intzeleaga ca un copil nu trebuie lovit indiferent de ce a facut. Relele tratamente aplicate unui copil din frageda pruncie duc mai tarziu la tare care deformeaza in capul copilului imaginea despre sine si despre realitatea inconjuratoare, despre normalitate.
Nu degeaba se spune ca violentza nashte violentza.
AVoogt, n-ai facut o crima lovind copilul, dar iata cum vad eu consecintzele asupra a ceea ce invatza acel copil din comportamentul tau ca adult:
Implicarea imediata: te stie de frica si e mai obedienta, dar nu ai reushit sa-i schimbi esentza, insa ai reushit sa-tzi faci tzie viatza mai ushoara in acel moment pentru ca tzi-ai pierdut rabdarea. I-ai aratat ei cine detzine controlul, dar metoda a fost GRESHITA.
1. I-ai aratat ca e ok ca cineva sa fie violent cu ea.
2. I-ai aratat ca unele conflicte se rezolva cu violentza.
3. I-ai aratat ca puterea fizica este cea care trebuie sa o subjuge in viatza si in lipsa ei ea poate detzine controlul, poate sa faca ce vrea.
4. I-ai aratat cum sa faca si ea la randul ei cu copiii ei.
5. I-ai aratat umilintza in fatza tuturor.
Un copil mic nu are discernamant, nu este vina ei ca in jurul ei au fost conditzii sa-i dezvolte partea rautacioasa. O fi invatzat sa spuna MULTZUMESC si POFTIM, si probabil stie cand si ca trebuie sa le foloseasca, insa acelui copil nu i s-au insuflat dragoste, tandretze, grija pentru ceilaltzi... si consecintza este un copil aproape rautacios si in permanenta dorintza de a atrage atentzia. Mesdajul ei subliminal prin crearea tuturor acelor probleme este ca vrea sa fie in centrul atentziei, pentru ca asta ii lipseshte.
ACESTA nu este un mesaj prin care eu incerc sa te acuz sau sa te fac sa te simtzi prost, este un mesaj prin care incerc sa explic ceva si sa te fac sa vezi motivele pentru care fetele au sarit in aer.
Un copil nu TREBUIE LOVIT, un copil trebuie iubit si respectat, pentru ca mai tarziu va deveni ceea ce a invatzat el sa fie si asha cum a fost el invatzat el sa fie. Este alegerea ta cum contribui la societatea in acre traieshti.
Lasand la o parte lovirea unui copil (fetelor o palma la funduleaca nu e o crima, dar nici ok nu este.... sa nu cadem in extreme)... pedepsele nu trebuie sa fie nici inumane nici degradante.
Unui copil este deajuns sa-l pui pe scaun si sa-i spui ca e pedepsit pentru ce a facut, sa fie ignorat sau sa fie certat si dus in alta camera, departe de distractzia din sufragerie, dar a-l inchide undeva, sau a-l lasa in intuneric este traumatizant.
Am sa-tzi dau un exemplu. Soacra-mea, cat este ea de educatoare. I-a aplicat o corectzie babatului meu cand era de gradi: l-a inchis in debara pentru ca s-a incapatzanat sa nu spuna iarta-ma. Sotzul meu acum nu spune niciodata iarta-ma. Eu nu l-am auzit in viatza mea sa spuna acest cuvant (spune cateodata, foarte rar scuza-ma, n-am vrut... de exemplu cand deschide o usha neshtiind ca eu sunt in spetele ei si sa loveste cu usha...). Si au fost clipe cand un iarta-ma ar fi spus multe, ar fi rezolvat multe, sau au fot clipe cand ar fi vrut sa o spuna ca se vedea pe fatza lui ca ii pare rau.
n/a spune:
Si eu am momente cand imi vine sa o dau cu capul de peretzi pe fica-mea, sa o bat de sa o asculte medicul cu urechea sa vada daca mai respira , dar respir adanc, ma intorc pe calcaie, ies din camera si imi ignor fata. Cand sunt prea nervoasa din cauza ei, si eu ma apriond repede, si intens, nu gluma .... strang din dintzi si numar pana la 10, de obicei pana la 100, ies efectiv din camera si stie ca nu trebuie sa vina dupa mine, ca ma vede fumegand... cand sunt inapoi in camera e toata legata de picioarele mele si ishi cere iertare.