Soacra noastra cea de toate zilele (3)

Soacra noastra cea de toate zilele (3) | Autor: roxanaz

Link direct la acest mesaj

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Tocmai ce am citit sfarsitul de la capitolul anterior si mi s-a zburlit parul in cap. Nu mai e vorba de socrela care vine cu cearceaful sa acopere canapeaua cea noua, deja nu mai e nici urma de comic.

Sa incep cu maltratarea copilului de 5 ani. Pot spune ca inteleg perspectiva fetelor din State ca nu atingi copilul orice ar fi pentru ca asa e cultura. In Romania sa fim seriosi cred ca o palma la fund e inca foarte prezenta in multe familii si sincera sa fiu nu cred ca a crapat nimeni din atat. Aici era vorba de un copil fara limite cu care la nivel verbal nu mai era nimic de stabilit. Eu cred ca a fost prea toleranta si a dorit sa le ajute ca nu aveau curent electric(din vina cui oare?). Ar fi trebuit sa le faca pachet de la primele abateri. Si cum pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti cam asta s-a intamplat si aici. Si daca copilul suferea precum Cosette nu e vina si responsabilitatea mamei Biancai ci e vina si responsabilitatea familiei de baza. Asa ar trebui sa nu mai primeasca nici un copil cadouri de ziua lui ca de daca sufera ceilalti? Plus ca sunt convinsa ca jucariile erau pentru copii de 1 an si nu prezinta interes pentru un copil de 5. Si intre un copil de 1 an si unul de 5 e normal ca cel de 5 sa inteleaga mai bine si mai clar ca nu trebuie sa faca ceva. Poate era mai bine ca mama sa fi pierdut custodia copilului, pentru ca e evident ca situatia nu evolueaza.

sabina, ce te tine langa sotul tau? Inteleg ca momentan nu lucrezi. Astepti acte sau ce urmeaza sa se intample? In locul tau foarte serios as pleca vreo 3 luni la parinti. Poti sa le faci lor curat luna in casa tot gratuit si macar stii ca apreciaza. Dupa cum ai spus si tu daca esti timida si cu bun simt nu rezolvi nimic. Ma intreb cat erai de la curent cu viata familiala a sotului cand ai acceptat sa te casatoresti cu el. E clar ca in viziunea lui mama si sora sunt centrale. Si preintesitele evident. Dragul tau sot are nevoie de o intreventie pentru taierea cordonului ombilical. Poti incerca sa ajungeti la un compromis cu vorbe bune. De exemplu cand tu i-ai spus vineri seara ca sambata stati doar voi doi a fost prea din scurt. Trebuia sa ii lasi mai mult timp sa se obisnuiasca cu ideea. Eu as fi atacat problema intr-o luni seara spunandu-i ca sambata asta ne venedem cu maman, dar cealalta nu. De aseamene ar trebui sa stabileti un numar de intrevederi lunar, dar din capul locului nu chiar inainte sa trebuiasca sa mergeti pentru ca situatia degenereaza in cearta mai usor.

Situatia cu cele doua printese mi se pare de neegalat. Cum adica sa iti scoata rufele murdare din cos? E si groznic de neigienic sa umble in lenjeria purtata a oricui. Cumnata ta e de o nesimtire crunta pentru ca lasa asa ceva sa se intample. Lucrurile trebuie sa inceapa de la "nu e cazul sa ne formalizam, la noi in casa stam descaltati". Nu au ce cauta incaltate la tine in casa ca doar nu sunt regina Angliei sa nu iti permiti sa ii ceri asa ceva. Si nu, nu esti nebuna, ai dat doar peste un neam cu reguli foarte laxe privind traiul in comun. Ideea e ca in casa ta ar trebui sa te simti bine. Cola si bomboane si biscuiti? Doar daca mananca la bucatarie. Actioneaza rapid pentru ca daca nu impui tu limite nimeni nu o va face pentru tine si dupa prea mult timp nu te va lua nimeni in serios cand o sa ceri ceva.

Edit ca sa priceapa toata lumea ca nu sunt pro maltratarea copiilor fara aparare. Societatea umana functioneaza pe baza de ierarhie. E o nevoie intrinseca a speciei. Copilul respectiv se credea in varful piramidei pentru ca nu era nimeni caruia sa ii dea socoteala pentru nimic. Situatia normala e inversa. Ce a facut mama Biancai a fost sa capete autoritate aupra ei. Pentru un copil de 5 ani, daca singura metoda a fost cu palme la fund si tras de mana in baie pentru time-out asta e. Daca ati vazut vreodata cum isi cresc puii maimutele contactul fizic e prezent pentru apostrofare. Ala mic scanceste un pic de revolta, dar asculta.

If all else fails, look cute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Doamne fereste!!!...

Mai da' voi despre ce vorbiti aici?? Ca este OK sa iei un copil micut de 5 ani care nu este al tau si sa il bati, sa il tirii in baie urlind??...Asta este OK?? In Romania? Oriunde??...

Pai daca ai face asa ceva copiilor mei...macar sa te atingi de un fir de par... nici nu stiu ce sa iti spun ca as face... Chiar nu imi imaginez asa ceva... Eu nu dau in copiii mei deloc! Si nu pot permite unui adult care nu se poate stapini sa dea in copilul meu!
De obicei sint o persoana pacifista, dar sa vad ca da cineva in copilul meu cred ca i-as rupe mina si i-as pune-o semn de carte!

Telefon la politie si charge asta ar fi scris pe tine!

Pai acum inteleg eu de ce esti mama ranitilor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Clover, nu mai fac quote fiindca presupun ca nu vei edita.
Voiam doar sa-ti spun ca ai reusit sa ma ingrozesti (iti spun si cand ai atins apogeul. La :"societatea umana functioneaza pe baza de ierarhie", aplicata in cazul relatiei adult-copil de 4 ani lasat in voia soartei.
Cu un singur lucru sunt de acord: da, mama Biancai s-a purtat ca o maimuta .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:
dar aici cel putin eu am intalnit multa lume nesimtita ...de exemplu care te invita la masa si in timp ce mananci incepe sa faca besini

sabina1612, se spune ca, de obicei, cu strainii te abtii sa spui/faci chestiile pe care le spui/faci in prezenta celor apropiati.
Daca tu poti avea un asemenea limbaj aici, unde asemenea elemente de vocabular nu sunt intalnite, ma intreb ce atitudine/limbaj ai printre apropiati.
S-ar putea ca respectul pe care ti-l ofera cei pe care ii critici atat, sa fie direct proportional cu respectul pe care il oferi.

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Nu vad unde e oripilarea. Cand un copil merge la gradinita, nu baga mainile in foc, nu umbla in prize, nu pleaca din casa neinsotit sau fara sa ceara voie e vorba de reguli stabilite prin autoritate nu pentru ca la 5 ani copilul isi respecta atat de mult parintii incat el pricepe ca e bine sa ii asculte prieteneste.

Chiar daca nu as respecta pe cineva nu mi-as lasa copiii sa ii umble in cosul de rufe sau sa se urce incaltati sa manance in patul persoanei respective. Doar pentru ca tu nu ai avut de-a face cu persoane cu care nu te poti intelege cu vorba buna nu inseamna ca ele nu exista(ma refer aici la parintii/bunicii responsabili de educatie nu la copii care sunt victime ale acestor persoane).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

quote:
Originally posted by denizel

Clover, nu mai fac quote fiindca presupun ca nu vei edita.
Voiam doar sa-ti spun ca ai reusit sa ma ingrozesti (iti spun si cand ai atins apogeul. La :"societatea umana functioneaza pe baza de ierarhie", aplicata in cazul relatiei adult-copil de 4 ani lasat in voia soartei.
Cu un singur lucru sunt de acord: da, mama Biancai s-a purtat ca o maimuta .

Mai... da ce bine va sta cand criticati, fara sa va pune-ti in locul nostru ( eu/sabrina). Bun ...concluzia : asa sunt eu o maimuta , dar nu orice fel de maimuta ...una cu fundu'rosu unde ma voi de fiecare data cu criticile.

http://alina-vachim.magix.net

AVoogt

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Clover
e vorba de reguli stabilite prin autoritate, nu pentru ca la 5 ani copilul isi respecta atat de mult parintii incat el pricepe ca e bine sa ii asculte prieteneste.

Clover, un copil face ce i se cere atunci cand intelege ce si de ce i se cere.
Un copil nu asculta fiindca esti tu fata faina si ai reusit sa-l faci sa te respecte. Copilul nu asculta din respect, ca nu-i ucenicul lui Michelangelo, ci atunci cand ai reusit sa il convingi.
Autoritatea despre care vorbesti tu aici se stabileste, asa cum ai mai spus, la maimute si catei.

Roxanaz, !!!!!

Mergi la inceput

AVoogt, eu as edita faza cu pupatul in dos.

Mergi la inceput

Pai de ce sa editeze? Ne arata, fara sa vrea , cu ce-i tratariseste de fapt pe "nesimtitii" de olandezi, care o chinuie atata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

Clover , Sabrina , ti-am trimis un mesaj

(presupun... ca or sa inchida si subiectul asta ca deja numai despre soacre nu se discuta )

http://alina-vachim.magix.net

AVoogt

Mergi la inceput