Mamici de mladite & mugurasi de mai-iunie 2008(74)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Socrate...pai deja inteleg ca i-ai facut programel, e suficient asa...Si al meu ar sta cu tzitzi in gura, eu dc e imediat dupa supt il mai las, ca mai trage si poate mai stimuleaza lactatia...

Jackie, felicitari, sa-ti traiasca grasunelul

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

quote:
Originally posted by gabitzam

Iulia, da, eu sunt, in 2004, atunci m-am casatorit Ma vad destul de des cu poza asta la rubrica de poze din stanga Aveam aproape 20kg mai putin fata de cand am ramas acum gravida cu Raducu. As vrea eu sa mai ajung ca acolo...

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

hehe ce ochi am!!!

Pozici Iulia 34 + (ne apropiem )
astept gogosica infuriata, dar nu mai devreme de 15 iunie

Praise God!!!”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Vad ca au am aparut doi puiuti!!!
Ce-mi mai place forumul asta, mai ales de cand a inceput luna mai si vin sufletele astea minunate pe lume!

Jackie, deeapui sa va traiasca, sa va bucurati de minunile voastre si recuperare rapida!

Getutza multumim ca-ti faci timp sa ne impartasesti din experienta de proaspata mamica; foarte utile pentru noi toate randurile tale! Pup si la bebe frumos!

Lori 36+ asteptand un bebe Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Buna fetele...si felicitari noilor mamici!!! Sa va traiasca bbii si sa va refaceti rapid!

Socrate....pai vad ca ai un oarecare program...deci...e ok. Doar ca o repriza de supt nu ar tb sa dureze mai mult de 45 min dupa care macar o ora-o ora si jumatate sa-i faci pauza....Adica sa il lasi sa oracaie un pic, mai cu suzeta, mai plimbat....oricum pacalit ca sa faca stomacelul o pauza pana la urm. masa. Apoi..incet,incet isi va face el program.

La noi...e ok...dar avem o mica problema...nu prea facem kk. Adica...ieri nu a facut deloc si aseara inainte de baitza...i-am bagat termometrul in fundic si a facut o tona... Azi a facut o singura data...deci...nu stiu exact daca e ok. Deocamdata il urmaresc pana luni cand voi da tel la dr.

Diana mamica de www.flickr.com/photos/25748689@N08/sets/72157604771385748/" target="_blank"> Tudor-Dumitru (17.04.2008) si de Stefan-Cristian (14.11.2005)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz

www.flickr.com/photos/25748689@N08/sets/" target="_blank"> Poze 2008 cu cei 2 flacai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Getutza81 spune:

quote:
Originally posted by Adidana13

Bun gasit, proaspete mamici si mai vechi burtici!
Bebe Vladi pupa pe toti bebelusii si le ureaza din suflet Bine ati venit pe lume, cu noroc si sanatate!, iar mami a lui le pupa pe mamici si le doreste sanatate multa, multa!
Noi crestem vazand cu ochii, ne schimbam pielicica si papam cu mare pofta.
Am citit postarea lui socrate, care se plangea ca toata ziua sta "conectata" cu bebe. Asa am facut si eu primele 4 zile, dupa care a venit pediatra si m-a sfatuit sa fac program de masa, din 3 in 3 ore. De atunci nici nu mai simt ca am copil, asa ingeras am in casa.
Mi-a spus ca peste laptele vechi, branzit, ii dau lapte proaspat si ii distrug stomacelul. Am bagat in dotare o suzeta, care nu e pasiunea lui, chiar o scuipa cu placere cand nu are chef de ea, dar cand vrea sa adoarma cu ceva in gurita, tare bine prinde.
Vroiam sa le intreb pe mamici daca si bebeii lor au manutele reci.Cineva imi spunea ca e semn ca ii e frig, dar eu consider ca e imbracat cat sa ii fie bine. Si alta intrebare: bebe suge pana adorme. Apoi nu mai reusesc sa-l fac sa scoata aerul inghitit, indiferent cat l-as bate pe spate. Si in 5 - 10 min. urmeaza sughitul. Offf....Voi cum procedati cu problema asta?

Adidana 38+

http://bd.lilypie.com/frYQp3.png

Sa invatam sa fim mai buni in fiecare zi!

Si bebe meu mai suge uneori des, dar asta pt ca nu sta treaz cat sa se sature, si apoi se trezeste de foame... La fel ca si al tau, adoarme si apoi nu se mai trezeste si nu ragaie, e tare neplacut pt ca apoi se trezeste plangand ca il doare burtica si tot se strange de durere... dar uneori am obs ca dc il tot mut de pe un umar pe altul, il mai pun orizontal, iar il iau, il mut la tati, si tot mutat asta il face sa ragaie, de obicei cand ajunge la tati... dar se mai intampla de nu ragaie si nu am ce face si il pun jos... dr a zis ca neaparat trebuie sa ragaie... iar am minteles sa nu il las mult sa planga din cauza buricutului sa nu faca hernie ombilicara, si din cauza coitelor, se umfla si nu e bine... Mia spus cineva sai ridic putuca cu tot cu coite cand i pun scutecelul sai stea in sus sa nu se lase si coitele... acuma cine mai stie cum sa faci... de fapt si dr a zis asa... Despre manute, si la gargarita mea is reci manutele uneori desi e imbracat, eu consider doar ca cum sta asa cu manutele poate i amortesc si lui, si noi dc stam cu manutele intro singura pozitie ni se racesc sau amortesc, sau poate doar i frig la manute, ca el e imbracat cum trebuie si uneori nici rece nu e unde e si el e recela manute, deci... poate i cere doar la manute... asta nu stiu, eu i mai pun si manusele sau i trag manecile peste manute. Sughitul eu il mai dres cu lapte de la tzatza, i trece.. e nasol cand sughit saracutii... Iar cand il bati pe spate, poti sa si te legeni asa ca un vibra, stii, sa imiti mersul dc stai in pat, iar dc stai in picioare balanseazate asa in mers, nu stiu dc intelegi ce vreau sa spun...

===============

Geta mami de Bogdan Silviu

Povestea nasterii lui Bogdanel - Micuta mea minune mare !
Micuta mea minune mare !

Mergi la inceput

Felicitari Deeapui si Jackie, sa aveti bebei sanatosi, kkciosi si papaciosi si necolicosi iar voi recuperare usoara si nervi de otel in continuare !!! mamicile curajoase !!

===============

Micuta mea minune mare !

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by socrate

dordia si eu zic ca nu e ok, ca mai are nevoie si de odihna.Vad ca incepe sa faca un fel de program, adica de dimineata pana la 4 suge cu mici intreruperi cat sa apuc sa mananc ceva, sau sa incerc sa inchid un ochi jumat de ora, dupa care de la cca 4 pana pe la 7 doarme. Facem baita si dupa aia doarme din nou, cu un biberon de completare pana pe la 12 - 1, cand mai bagam un biberon si dormim pana pe la 4, cand mai mancam o tura si ne trezim pe la 6 jumate, atunci papam tzitzi si mai dormim pana la 9. Cam asta e programul.
Sa vedem ce ajustam, ca as vrea sa elimin macar un biberon de noapte, dar daca ii dau piept nu doarme decat o ora maxim, iar eu ziceam ca macar sa se odihneasca si el.
Om vedea. Pediatrul a zis asa: copilul tb sa manance. Dintr-o sursa sau alta. Sa il las sa suga, daca nu se satura sa ii dau completare.
Recunosc ca noaptea ii dau completare ca sa apucam si noi sa dormim. Altfel cu ma-sa chiauna si cu tati la servici nu are multe sanse saracul copil la un mediu normal.

Hai cleo, doamne ajuta poate vine si vecinica sa am cu cine sa ma plimb. Sper sa mearga rapid si sa vina si laptic si sa pape bine bebelusa.

MAi am de citit vreo 8 pagini din urma.

Noemi, mami de Edvin Sebastian

Cum teai descurca pana la urma cu tzitzile ? scuze dc miai mai rasp, dar eu pierdusem cateva capitole si nu mai pot sa le reiau din urma ca sunt tare multe...

La mine acuma functioneaza chestia cu bibi (din pacate fara voia mea dar vad ca copilul cu suzeta in gura mai doarme pana vine ora de papa si mami mai poate sa mai faca ceva treaba de mine si e mult mai linistit, sta si singurel in patut dc are suzeta) sau i place tare mult sa il tin de subsuori langa fata mea si sa i cant sa dansez cu el, adoarme imediat !!!! Bineinteles ca noaptea asta nu e posibil deoarece in primul rand la vecina se aude tot si apoi lui i place muzica sa fie data tare ca altfel plange si nu o mai aude....

===============

Micuta mea minune mare !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta75 spune:

Felicitari proaspetelor mamici, Alinutza, Cleo, Jackie si Deeapui. Sa aveti parte de bebelusi sanatosi si mancaciosi! Si mai ales, va urez refacere rapida si …laptic mult!

Reallaura, nu stiu de ce la municipal nu se face epidurala, sincer in toate tarile civilizate asta e o varianta adoptata cu success. Si eu am avut temeri, dar sunt multumita, fata de prima nastere, acum pot sa spun ca mai rea a fost clisma decat nasterea in sine. Cand am impins sa iasa copilul, si am impins de 3 ori, simteam doar o jena usoara si dorinta de a scapa de ea. Prima data, cand impingeam simteam o durere cumplita, simteam ca ma rup in 2.
La Spitalul CF2 am preferat inducerea nasterii pt ca daca m-ar fi apucat noaptea, sin u gaseam anestezista care mi-a pus epidurala ( si care se pricepe f bines a o faca) celalalt anestezist NU MONTEAZA EPIDURALA ca nu sties a o faca, cel putin asta am aflat la spital. Si el spune ca nu o recomanda, evident.

Adriana, si fetita mea are manutele reci mereu, insa in rest e calda. Imi amintesc ca si la primul copil era aceeasi problema, si pediatra mi-a spus ca e normal, san u-mi fac griji.
Referitor la probl datul aerului afara, nici eu nu am success, fiindca Antonia mananca pana adoarme. Si evident, sughita. Asta e. Si in burtica sughita mult si des.

Acum am si eu o intrebare. Antonia are 3 zile si acum a facut icter. A maio patit cineva asa, sa faca icter acasa? Pediatra a venit azi si zice ca e o forma usoara, sa stau linistita ca trece de la sine. Chiar asa e?

Despre noi, ce sa zic, inca nu m-am obisnuit cu programul ei. Se scoala des sa suga, pe mine ma dor groaznic mameloanele, am rani pee le. Suge pana adoarme, si sunt ranita rau la sfarcuri. Am inceput sad au cu crema, dar e cam tarziu.

Eu sunt vesnic obosita, cand Antonia adoarme ma solicita Alexia, care e un pic geloasa, vrea si ea sa faca ca bebe, sa o spalam si pe ea la fel si mai nou, sa-I dau sa manance. Ca lui bebe. Deja m-am plictisit in casa, as vrea sa ies afara. Voi dupa cat timp ati scos bebelusii? Chiar o fi nevoie sa stam 2 sapt in casa?????

Anasol, cum e la tine cu icterul lui bebe? Ce ti-a spus pediatra?

mami lui Alexia (4 ani) si Antonia Melisa ( 06.05.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Cleo, felicitari! S-a hotarat pana la urma bebelina ta!
Felicitari si celorlalte mamici! Beblusi sanatosi si mancaciosi!

Noi am fost azi la spital, ca asa e procedura, insa bebelina vrea sa mai stea la caldurica, asa ca asteptam.

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaurn spune:

Felicitari Cleo, Alina, Jackie si Deeapui sa va fie bebeii sanatosi si sa va aduca numai bucurii!

In ceea ce priveste manutele reci la bebe, mie mi-a explicat pediatra cand am nascut-o pe Cezara ca pana pe la 3-4 luni copilasii au aproape mereu extremitatile reci(nasuc,manute, picioruse), pana se regleaza circulatia periferica. M-a sfatuit sa acopar doar zonele respective cu ceva in plus, bine-nteles nu si nasucul. Ca sa vad daca ii este cumva frig eu ii introduceam doua degete la ceafa, sub body. Daca ii simteam pielea mai rece, o mai imbracam. Daca era transpirata, o mai dezbracam. Asa am procedat si nu am avut probleme.

Poze
36fix cu Dragos si mami de Cezara (19.07.2003)

Mergi la inceput