Mamici de mladite & mugurasi de mai-iunie 2008(74)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Felicitari si bun venit pe lume lui Patrick Nicolas, primul nostru bebic sosit la termen

Jackie toate cele bune, refacere rapida si te asteptam cu povestea nasterii si cu poze!

Am trecut pe listuta

Felicia 33+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns socrate spune:

Uite asa patesti cand dai raspuns la pagina 10 si apoi citesti mai departe.

Felicitari cleo, alina si deeapui pentru bebei. Sa va reveniti repede.

Fetelor, astept sfaturi pentru ca nu am nici o idee: cum ii fac program?
As vrea si eu sa pot sa fac acest lucru, dar nu stiu cum. Cand il vad ca isi baga mana in gurita...gata il mufez la tzitzi. Problema e ca nu adoarme ci suge..dar azi mi-a vomat de 3 ori, deci e clar ca nu are nevoie de mai mult in stomac.

In plus mi-a golit foarte bine sanii, nu prea am mai avut mare lucru de pompat. Acuma bag lichide si Galactogyl ca sa se refaca mai repede lapticul.

Cu sughitatul sa stiti ca imi sughita intr-una in burtica si acum face la fel. Sughite muult. Cateodata mi-e mila de el ca un corpusor atat de mic se scutura asa de mult cu sughitul asta.

Deci astept sfaturile legate de program. Desi pediatrul zice ca tb sa ii dau sa manance cand cere, nu mai am o existenta de nici o culoare si mai tb sa ma ocup si de mancare pentru noi, sa ma alimentez si eu si tot asa.

Noemi,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Getutza81 spune:

A adormit in sfarsit !!!

Deci, la spital am avut nevoie din toate doar de:
Tampoanele alea mirobolante din tifon si vata si hartia igienica dar foarte muuuuuulta pt toaleta ca in spitalele noastre de stat e jale.....curge in primele zile foarte mult, si miam patat si pantalonii, eu miam luat bluze largi + pantaloni bumbac lejeri, de pijama gen aceia rosii ce se vad si in poze... si bluzele largi cu nasturi, dar cand alaptam oricum imi ridicam bluza in sus.. Pantaloni, la inceput a trebuit sai spal ca la fiecare toaleta ma patam, asa mult curgea.... Apoi pt ami fi mai usor cum mi sau intarit sanii sutienul acela de alaptat, imi tineau sanii, si tampoanele pt sani, era mai bine, ma simtem mai bine cu sutienul parca nu mai erau asa durerosi si grei sanii... Miam luat 3 perechi de pantaloni dar in primele 2 zile nu miau ajuns, numi strica inca vreo 2 perechi, bluze la fel... Prosoape mai multe mici, si unul mare pt dus, mici pt sani doua, mai ales dc patiti ca mine, pt sters jos dupa fiecare pipi ca trebuie spalat de fiecare data...vreo 2-3 pt asta, si inca vreo 2 pt maini, unul pt mine si restul pt musafiri... Apoi tot ce tine de vase, pahar, farfurie, lingura, furculita, lingurita, pasta si periuta de dinti, crema fata, sapun sa fie continuu la ghiuveta, deodorand pt subbrat, piaptanul .... Sa nu uitati sa va luati cu voi si o sticla de apa, mie mia fost o sete de numa si am uitat sami iau in travaliu....si dupa nastere... Chiloti, vreo 10 perechi, si asa trebuie spalati ca tot te patezi...Sosete si papuci casa, eu am avut 2 perechi, dar amandoua cu talpa de cauciuc, dintre care o pereche pt dus, de guma sau din ce or fi...miau folosit amandoua perechile ca lasam una pe o parte a patului una pe cealalta, sampon, gel dus... NU AM AVUT NEVOIE: betadina, apa oxigenata, si toate celelalte dracovenii, nici macar algolcalminul, au fost toate la spital, doar niste fase sterile pt diverse... Astea miau trebuit neaparat, atat imi aduc acuma aminte (astea in conditiile in care nasteti natural la spital de stat), pentru mine , iar pt bebe : Body cu maneca lunga, cel putin una pe zi, dar eu o fost cand am avut nevoie si 2 pt ca mai vomita, mai facea pipi sau kk cand il schimbam... deci ideal ar fi 2/zi, si salopetute pijama la fel, caciulite si sosetute, barbetele... Eu am avut nevoie si de un cearceafel, scutec de finet, a facut pi8pi pe cele de la ei si nu am avut ce sa pun in patut, ca norocul ca am avut o "carpa" dinaia pt schimbat... pampersi, un bax aproape am folosit la spital si la fel si servetele umede, un sampon care se poate fol si ca gel dus si Baneocin, creme si respul nu am avut nevoie ca il imbracau ele si nu pierdeau ele timpul cu cremalitul... spre sfarsit lam imbracat si eu da nu am avut nevoie de crem in spital, nu ai timp sa stai sal cremalesti ca sa nu raceasca, miera frica oricat de cald era, ca ei stranuta imediat... acasa e altceva, la spital sunt si fff fragili... atat pt bebe si pt mine, altceva sper sa nu fi uitat, nici la bebe nu am avut nevoie Sab simplex si altele, doar acasa mai am avut nevoie de ser, betadina pt mine, apa oxigenata pt buricut, ceaiurile... (de fapt asta miar fi trebuit si in spital si pompita ca avea nasucu infundat si tot ma rugam de asistente sami dea si cu siringa il stropeam prea tare si se speria)... Bineinteles hainele de scos din spital pt bebe, ca ale mele alea cu care am venit lea trimis cu tati acasa cand mam internat, si la externare mi lea adus el... Eu farduri, etc nu miam luat, nu le vad rostul si apoi nu am avut timp nici sa ma hranesc dapoi sa stau cu fardurile in mana, freze etc, povesti, parerea mea... nu ai timp de asa ceva....

Cand am venit acasa, am iesit din a doua zi afara la aer ... intradevar cu emotii, sa nu fie prea vand, sa nui fie rece, sa nui fie prea cald sa transpire...acum neam obisnuit cu toate si nu il prea infofolesc, imi dau seama cand i e frig, ca e rece la manute si at il imbrac putin mai bine si i pun manuselele, sau dc ii e prea cald il mai dezbrac, dar de obicei ne imbracam asa: pampers, body (dupa caz maneca lunga sau scurta), inca un pampers, dc iesim afara o bluzita mai grosuta, ciorapei si pantaloni sau pijamaluta si salopetuta si ciorapei cu botosei, d stm in casa body si pijamaluta fara sosetute ca i pun paturica peste cand simt eu ca e mai rece, cand nu, doar atat. De obicei in casa sunt 21-22 grade si la baita care o facem in bucatarie facem cald cu calorifer electric 25 grade...Baita facem in cadita speciala care o sa o vedeti si in poze pe contul comun, o sa le pun... Apoi ne ajuta si tati de fiecare data, facem baita cu sampon nivea shampoo, si ne spalam peste tot cu el, clatim in aceeasi apa, nu fol decat apa din cada, apa care o amestec cu ceai proaspat facut de musetel, iesim din cada si ne place tare mult la baita (nu ne placea inainte dar am vazut ca in primul rand nu trebuie sai fie foame cand i fac baita, apoi il bag ioncet incet in apa... blabla cum povestea o fata astazi sau ieri cred pt alish, sai vorbesti, incet, sal uzi incet incet sa se obisnuiasca cu apa, trebuie tinut de manute neaparat ca se sperie, exact asa fac si eu... zicea ea mai multe..) dupa ce iesim, ne stergem, dam cu crema tot nivea, mie imi place tare mult, i face pielea fff fina si de la prima fol nu i sa mai facut pielea asa ca si cum i se da jos, a ramas fff fina si uniforma sau cum sa zic... apoi igienizam buricutul (cu apa oxigenata de jur imprejur fff bine si ridicam de el putin sa ajunga peste tot, si apoi punem pudra baneocin, in 2 saptamani noua nea picat buricutul), apoi dam cu crema si pudra la fundulet si putuca (a uitat sa spun ca si decalotam putuca incet incet, ca sa nu se infecteze mai tarziu sa ajungem la operatie, nu e neaparat sa se infecteze, sunt cazuri care nu sau infectat, dar mai bine sa prevenim, de ex. la sotul meu cristi nu ia decalotat putulica, dar la fratele meu a facut infectia si a fost foarte dureros apoi la decalotarea fortata mai tarziu), ne pieptanam, ne imbracam si apoi papam.... si bem siropurile... in nasuc punem ser doar dc e cazul... la buricut facem igiena cu apa oxigenata si baneocin pana e umed buricutul, doar atat, logic, ca dupa aceea nu mai e rana sau carne cruduta....Cam atat la baita...
Seara dormim toti trei impreuna, cand la mijloc, cand la perete (nu va fie frica, nu o sa va puneti pe el, o sa aveti un somn tare iepuresc, practic nici nu dormi...doar tati exista riscul sa se puna pe el, noua ni sa intamplat de cateva ori, noroc ca am fost pe faza, deci cei cu somn adanc nu e recomandat sa stea langa bebelusi, la tati ma refer, ei nu au simtul asa de ascutit in ce priveste bebe ca noi mamele....) Ne trezim in ultima vreme asa: dupa baita mancam pe la 9-9.30-10 seara... apoi ne mai trezim uneori la 12, apoi intotdeauna la 2-2.30-3.00... apoi la 4.30-5.00 , la 7-7.30, la 9.00, si apoi nu mai dormim pana la 12-1... tunc e ora noastra de povesteala, de dans si cantat (avem un cantecel preferat intotdeauna, nu stiu de unde il stie dar i place tare mult si intotdeauna il calmeaza si adoarme, trec si colicii cand aude melodia, si e o melodie tare ciudata, dinaia chinezeasca-indiana ceva... linistitoare...) apoi dormim iar, dar intotdeauna la plimbare cu masina sau caruciorul dormim indiferent cat dureaza plimbarea... Cateodata mananca si din ora in ora, sau cand i somn adoarme la san, si apoi se trezeste dupa putin timp ca iar i e foame si continua asa cateva ore, atunci e mai rau ca nu pot sa fac nimic... Noaptea e tare greu sa ma trezesc, pt ca ziua eu nu dorm deloc, si tot somnul meu e ala de noapte, care adunate toate orele de peste noapte nici asa nu sunt 5-6 ore... ziua nu simt oboseala, doar noaptea numi vine sa ma trezesc deloc, cateodata il si las sa planga... e tare greu noaptea...mai ales ca el dimineata nu doarme, cand as dormi eu mai bine... de mancat mananca bine, dar doar de la un san, acela care a fost mai rau mai tare nu prea il vrea si am obs ca nici nu prea vine laptele la el, dar acum am decis sal pun intotdeauna si la ala ca sa se faca lapte, i dadeam doar din sanul stang si acuma am un san mai mare unu mai mic, sfarcurile nu sunt la fel formate si nici ca marime, iam spus la tati sa se bucure, ca dc vrea sani mai mari are, dc prefera mai mici, la fel... , e bine de el... dar oricum el nu sa tins de mine pana acum, a zis cum sa atinga sanii cand bebica pune gurita ??.... de noi ce sa zicem, nici nu mai avem timp sa ne uitam unul la altul, bine, nici nu avem curaj dc oricum nu putem face ca numa ne facem pofta si poate nu ne mai putem opri... intro zi stateam langa cristi si am apucat sa ma uit mai bine la el, si era IMENS !!! avea un cap IMENS !!! si tot ma miram pe el ce mare e, ce capoc are..... va dati seama, eu doar cu micutu incontinuu ca am si uitat cum arata un om normal, si piticu mi se pare normal, eu zic ca e mare, toata lumea, ce mic e !!! eu, da de unde, e mare....pai mam dilit eu, zau !! el e asa mititel, dar cum doar cu el am stat.... mi se pare marime normala si toti ceilalti IMENSI ! Deci cu alaptatul si baitele am spus ce aveam de spus.... Acuma cu plimbarile, atat ca nu il las la soare sa nu se dea pielicica jos, dar in rest, ne plimbam in fiecare zi, si dc bate putin vantul, am fost si prin ploaie, hahah, nea prins ploaia chiar aproape de casa.... Ieri am fost si la cumparaturi, bineinteles am fost vedete prin magazin, toata lumea se uita dupa noi, ce mititel si dragut suntem.
Cam atat am tot vrut eu sa va zic, mai am sa va pove dc nuam mai intrat zilele astea, sapt asta.. dar asta mai pe seara, c acuma iesim la aer, la o mica plimbarica ! Sper sa nu ne prinda ploaia

Pup toate fetele, si felicitri la toate proaspetel mamici, si rabdare multa la celelalte si cat mai multa odihna !

===============

Geta mami de Bogdan Silviu

Povestea nasterii lui Bogdanel - Micuta mea minune mare !
Micuta mea minune mare !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

felicitari noilor mamici!!!

eu o sa cam absentez ca intr-o ora imi vine sotul. am bagat carnita la cuptor, am spalat, am facut curat, ce sa mai, am fost cuminte rau azi!!!

printre altele, am gasit pe site-ul celor care ne-au filmat noua la nunta un clipulet cu noi doi si o melodie asa de romantica...foarte frumos din partea lor...le-a placut nunta noastra de ne-au postat pe site-ul lor..sunt asa de mandra..mmmmmmmhmmmmm

Pozici Iulia 34 + (ne apropiem )
astept gogosica infuriata, dar nu mai devreme de 15 iunie

Praise God!!!”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

am citit povestea getutzei si pe aceeasi pagina, in partea stanga la rubrica sa ne cunoastem am vazut o poza cu un mire si o mireasa..hmmmm..mireasa mi s-a parut taaaaare cunoscuta si am dat click pe ea sa vad cine e. cand colo..cine-i? gabitza noastra o poza de prin 2006. zic "ia uite ma...nah! tocmai gabitza "

iete ici:
http://forum.desprecopii.com/forum/photo_gallery.asp?action=displayimage&photo=5199&loc=/userphoto/gabitzam/Clipboard01%2Ejpg

Pozici Iulia 34 + (ne apropiem )
astept gogosica infuriata, dar nu mai devreme de 15 iunie

Praise God!!!”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

salut!

Bine ai venit pe lume Bianca!

Felicitari Jackie! Bine ai venit pe lume Patrick! Esti un scump!

Getutza tocmai mi-am luat si io vata si tifon! Mai am decat sa pun totul in bagaj.
Fetele am inceput sa beau si io Galactogil...sotu s-a crizat tot...ca daca mi se intampla ceva... I-am zis sa stea calm ca e din plante!

Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea!

Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

quote:
Originally posted by Adidana13

Bun gasit, proaspete mamici si mai vechi burtici!
Bebe Vladi pupa pe toti bebelusii si le ureaza din suflet Bine ati venit pe lume, cu noroc si sanatate!, iar mami a lui le pupa pe mamici si le doreste sanatate multa, multa!
Noi crestem vazand cu ochii, ne schimbam pielicica si papam cu mare pofta.
Am citit postarea lui socrate, care se plangea ca toata ziua sta "conectata" cu bebe. Asa am facut si eu primele 4 zile, dupa care a venit pediatra si m-a sfatuit sa fac program de masa, din 3 in 3 ore. De atunci nici nu mai simt ca am copil, asa ingeras am in casa.
Mi-a spus ca peste laptele vechi, branzit, ii dau lapte proaspat si ii distrug stomacelul. Am bagat in dotare o suzeta, care nu e pasiunea lui, chiar o scuipa cu placere cand nu are chef de ea, dar cand vrea sa adoarma cu ceva in gurita, tare bine prinde.
Vroiam sa le intreb pe mamici daca si bebeii lor au manutele reci.Cineva imi spunea ca e semn ca ii e frig, dar eu consider ca e imbracat cat sa ii fie bine.Si alta intrebare: bebe suge pana adorme. Apoi nu mai reusesc sa-l fac sa scoata aerul inghitit, indiferent cat l-as bate pe spate. Si in 5 - 10 min. urmeaza sughitul. Offf....Voi cum procedati cu problema asta?

Adidana 38+

http://bd.lilypie.com/frYQp3.png

Sa invatam sa fim mai buni in fiecare zi!

Adriana, si al meu are minutele reci si picioarele, uneori mi s epar chiar vinetii, dar il imbrac si eu bine si dau drumul si la AC pe cald....Dr mi-a spus ca e ok.In ce priveste datul aerului afaara, si eu am probleme cu bb, adoarme atit de tare incit nu pot sa-l fac sa scoata aerul, oricit incerc sa-l trezesc nu am succes...Ma bucur cel putin ca deocamdata nu avem colici...dar nu-i timpul trecut..Felicitari pentru program, asta e solutia

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Getutza, si multumim pt. impresiile relatate. Eu stau linistita ca ne dau aia in spital tampoane, vata, tifoane, chiloti de plasa de unica folosinta, am si vreo 3 camasi de noapte si vreo 2 tricouri lungi largi, dar uite ca ma trezeam ca am doar o singura pereche de pantaloni lejeri si chiar azi mi-am mai comandat o pereche, sa fie acolo... Daca sangerez prea mult, stau doar in camera (sper sa prindem o "camera de familie", unde sa stam doar noi) si il trimit pe Bogdan sa-mi aduca mancare si bautura de la bufetul din spital, sa nu ma plimb eu pe acolo prea mult si sa ma vada lumea...

Felicia 33+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasol spune:

buna fetele, am ajuns si noi acasa, am stat un picutz mai mult ca ianis are icter(incopatibilitate de grupa de sange), are grupa lui taicasu....dar suntem bine.........o sa revin cu povestiri, mai intai am pus niste poze cu bebe strumf in drop 5.........
Multumesc de incurajari si felicitari si felicit si io toate mamicile ce au nascut intre timp, iar celorlalte ce urmeaza nasteri usoare..................io am nascut mai repede ca la dav , dar la fel de dureros mi s-a parut....va pup......
POZE AICI DECI:http://www.dropshots.com/davidsolo5

http://www.dropshots.com/davidsolo2
http://www.dropshots.com/davidsolo3
http://www.dropshots.com/davidsolo4
http://www.dropshots.com/davidsolo5
http://bd.lilypie.com/7Gxkp3.png
ana-maria 39+ si david-andrei(06.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Iulia, da, eu sunt, in 2004, atunci m-am casatorit Ma vad destul de des cu poza asta la rubrica de poze din stanga Aveam aproape 20kg mai putin fata de cand am ramas acum gravida cu Raducu. As vrea eu sa mai ajung ca acolo...

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput