Vacanta in Croatia (2)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura T

Citat:
citat din mesajul lui liliana csaki

Noi suntem acum in Croatia, pe Brac(Braci), e cam in dreptul Brelei insula. Am iesit din Romania vineri dimineata pe la Portile de Fier,super drumul, gol si f. frumos. F. putina aglomeratie in Beograd si-am ramas la Plitvite(unde era groaznic de frig, 12-13*C, ceata si ploaie mocaneasca si noi imbracati de vara). A doua zi insa era soare si cald iar parcul superb. Dupa amiaza am plecat in jos, spre Split, la fel, f. lejer, intradevar e cam scumpa autostrada dar te misti repede. La nici un ghiseu n-am avut mai mult de 2-3 masini in fata, am platit cu euro. Seara am dormit in Trogir, f. frumos orasul. Urmatoarea zi am plecat spre insula, am luat ferry-ul din Split. Am iesit de pe autostrada la Sibenik si pana la Split am mers pe drumul lor national, nu era aglomerat desi era week-end, poate am avut noroc si-am mers la ore mai lejere. Pana acum a fost super, suntem in Bol, e f. frumos, curat, liniste, multe familii cu copii si da, avem noroc ca suntem la doi pasi de mare, cum zice Dana, si-aici sunt stradute care urca in panta si ma gandeam ca nu-i tocmai o placere sa trebuiasca sa urci, chiar si seara cand e mai racoare.

Liliana, inteleg ca faceti un mic circuit? sa mergeti neaparat si in Brela si pe insula Hvar (orasul Hvar)...Asteptam impresii si pozeee...
Si noi vom fi in Brela intre 6-12 august, la Hotel Bluesun Soline, abia astept sa revad apa minunata de la Brela...

Laura si fetitele: Bianca (14 aprilie 1999) si Ramona (17 mai 2002)
poze_noi

Da, cam asa, de-aici plecam la Dubrovnik si-apoi ne-ntoarcem prin Bosnia sa vedem Mostar si Sarajevo. Chiar imi place Croatia, poate o sa mai revenim. Bluesun sunt si-aici pe insula, chiar pe malul marii si-arata f. bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Salutare tuturor,

Si noi tocmai ce ne-am intors din Croatia si va impartassesc din impresii am fost in Medulin, ne-a placut tare mult, a fost cald si frumos, mai neplacut a fost drumul, am stat cam 5-6 ore in total in stau atat la dus cat si la intors. Tot drumul ar fi trebuit sa dureze cca 10 ore si a durat 16 ore, cam neplacut dar se pare ca asa e acum in plin sezon si cam peste tot.
Am facut si o excursie la Venetia unde a fost absolut minunat.

Despre cazare noi am ales varianta de a ne caza la un apartament intr-o vila in Medulin(am facut rezervarea prin internet) super si cartierul numai cu vile luxoase, apartamentul (cca 60mp)cu dormitor, camera de zi si bucatarie,cu terasa absolut totul mobilat si utilat(inclusiv masina de spalat), iar pretul 64 euro/zi incluse si utilitatile, mi s-a parut super convenabil la hotel ar fi costat cel putin dublu un astfel de apartament.

Plaja in Medulin este cu nisip, iar apa a fost calda nu este adanca deci a fost ideala pentru copii, ce nu ne-a placut este ca sunt pietre in apa si trebuie neaparat sa intri cu incaltari speciale, altfel de accidentezi.
In concluzie a fost frumos, o sa mai mergem in Croatia.

Daca este cineva interesat de cazare in Medulin unde am stat noi va pot da nr de telefon al propietarei(dar nu stiu exact cand ar mai fi liber, acum in urmatoarea saptamana era ocupat).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Poze cu casa aici puteti vedea:
http://www.novasol.de/house.nsf/0/280nov?opendocument=&H=CIM240&SHP=5&A=&F=&SD=25-7-2009&ED=1-8-2009&PE=4&S=2009

Mai este libera in perioada 15.08-22.08 la 489 euro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka1 spune:

Servus tuturor,

Desi sunt un picut suparata ca nimeni nu mi-a raspuns la intrebarea legata de traseu :-), o sa va povestesc cateva impresii legate de Croatia si si special Makarska, de unde ne-am intors noi ieri.
Am plecat pe la Portile de Fier - Belgrad - Zagreb - Plitvice - Makarska. Drumul a fost ok, singura portiune mai aglomerata a fost in apropiere de Belgrad, dar ne asteptam pt ca era deja week-end.
Am vrut sa vedem in prima zi parcul national Plivice ca sa nu ne mai intoarcem de la Makarska sa-l vedem. Am facut traseul de 4-5 h si ne-a placut foarte tare. Merita vazut:-) Copiii toti au fost foarte incantati, am fost intr-un grup destul de mare, care continea si 7 copii.
Apoi am stat 7 zile in Makarska, adica am avut cazare acolo ca de fapt am mai misunat: 1 zi am fost la Dubrovnik, care este minunat ca oras si 1 zi am fost in croaziera la insulele Brac si Hvar. Prima alegere, adica orasul Dubrovnik a fost foarte buna, cetatea este foarte frumoasa si ai ce vedea. In schimb, croaziera la cele 2 insule nu a fost deloc reusita, o alegere total neinspirata. Am fost cu firma numita Calypso (tineti minte sa nu cumva sa o alegeti)si a fost f f aglomerat, nu aveai loc unde sa stai, au supraaglomerat vasul ca sa incaseze cat mai multi bani, sau daca gaseai ceva pe un coltisor era in plin soare de innebuneai, ce sa mai zic, cele 4.5 ore pe mare au fost un calvar si pentru noi, dar mai ales pentru copii. Hvar si Brac (de fapt am vizitat de pe Brac, o asezare numita Bol)erau frumoase, chiar plaja de la Bol era mai putin pietroasa ca cea din Makarska, numai ca noi eram f nervosi si batuti in cap de soare ca sa mai savuram momentele de pe insule.
Am mai fost la Sibenik si ne-a placut f tare catedrala, m-au impresionat aspectul de vechime si liniste al orasului.
Ca si o concluzie personala, Croatia este o tara cu peisaje superbe, ma voi intoarce sa vad si mai mult din ea, de asta sunt sigura:-) Celor care vor sa se duca si vor sa faca si croaziere pe insulite, le recomand sa se intereseze si la alte persoane, poate sunt si firme serioase cu care sa mearga. In mod sigur, Calypso nu este printre ele.

In rest, numai bine:-)

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Alternativa: in loc de croaziera puteti lua ferry-boatul si va duceti cu masina voastra pe o insula si apoi va plimbati pe unde va place. Ferry-urile au si punte dar si o sala interioara climatizata unde poti sa stai.
Orarul ferryboat-urilor este pe www.jadrolinija.hr
Pt insulele cunoscute trebuie insa sa ajungi cu 1-2h inaite de plecare sa te pui la coada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihai.dge spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana904

Citat:
Originally posted by kokiy

Am si eu cateva intrebari.
A facut cineva traseul asta:Bucuresti-Craiova-Drobeta-Belgrad-Zagreb cu masina personala?E ok?
Unde ati innoptat?
Dupa Belgrad sunt hoteluri, pensiuni decente?
Avand 2 copii dupa noi ne-am hotarat sa innoptam in Serbia,dar unde sa ne cazam?
Ajutati-ma va rog daca aveti amanunte...eu am gasit pe net in Belgrad doar hotel 3*si 5*,dar aveau niste preturi exorbitante(de la 60euro/pers).

Razvanel soricel

Kokiy mami de Claudia (12dec.2001) si Razvan (8 iunie 2007)

Buna

Noi am facut traseul asta anul trecut si sambata plecam din nou pe acelasi drum.
Ca sa nu ma pierd in amanunte, acum 2 ani am luat-o prin Ungaria si am ocolit destul de mult. Anul trecut am vrut sa stam la Dubrovnik asa ca am plecat dimineata din Bucuresti, am iesit pe la Drobeta, am trecut prin Serbia, Bosnia , dupa 16 ore eram la Dubrovnik ( cine e interesat de traseu il am in amanunt,il ofer cu placere). Pe aceasta ruta sunt cam 1070 km de la Bucuresti la Dubrovnik, peisaje demetiale, drumuri ok, oricum incomparabil mai bune cu ale noastre.
La intoarcere am mers Dubrovnik-Split-Zagreb- Belgrad-Resita- Bucuresti - am facut vreo 23 de ore, infernal a fost partea de drum din Romania, am intrat in tara in jurul orei 5 dimineata si am ajuns in Bucuresti pe la 15( am prins si un tir rasturnat pe traseu, un blocaj pe autostrada Buc-Pitesti).

Sambata plecam catre Zagreb, sunt 1030 km cred, Bucuresti-Drobeta- Belgrad-ZAgreb.

Autostrada atat in Serbia cat si in Croatia se poate plati cu cardul.

buna seara daca imi puteti da si mie detaliile traseului bucuresti dubrovnik. trebuie sa plec saptaman aceasta. multumesc mult. email mihai_degeratu@yahoo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Pana la urma ati fost, v-ati intors din Croatia? Impresii?
Dyanna cum a fost?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Lavi, noi marti ne-am intors de pe Insula Krk.
Preturile mi s-au parut putin mai mari decat in urma cu 2 ani si aglomerat (e varf de sezon, totusi). Data trecuta am fost pe sfarsitul lui august si asa va ramane de acum iesirea pe Croatia, pe finalul lui august, inceputul lui septembrie.
Pe insula Krk, la Risika exista plaja cu nisip si posibilitate sa intri in apa pana la geamandura, ceea ce pentru mine de ex., a fost grozav!

Altfel la fel de curat, de civilizat, de cum trebuie totul.

_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Eu plec abia saptamana viitoare ...
Am rezervat la Plitvice ptr. 2 nopti ...pe urma mergem 5-6 nopti in Baska Voda ...sper sa fie o alegere buna,nu-mi place aglomeratia ...
Oricum nu vrem sa stam pe loc,avem de gand sa colindam pe coasta ,sus-jos ...iar daca stam in Baska musai sa fac www.dalmatia-channel-of-brac.com/poseidonEN.htm" target="_blank">Diving si www.dalmatia-channel-of-brac.com/AncoraJet.htm" target="_blank">Parasailing ...al meu deja s-a pus pe ganduri,crede ca vreau sa scap de el

Edit:ca uitai sa spui...mergem ca porumbeii ,fara prunci ...deci exista sanse sa ne intoarcem trei

Si Mihaita are nevoie de voi!Bazar

Bazar pentru Bogdan

Iulia, mami de Claudia (12.12.01) si Razvan (08.06.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Ne-am intors si noi de la Brela, am stat la Hotel Bluesun Soline 4*, chiar pe plaja, totul a fost la superlativ. Am regasit aceeasi Brela de anul trecut, linistita si calda, cu apa aia minunata si peisajele de vis...Hotelul este foarte ok, cu mici exceptii (la exterior are un design mai aparte, pare cumva neterminat, caci e netencuit, dar asta nu ne-a deranjat deloc; camerele sunt micute, mai ales cele cu vedere la parc, caci cele cu vedere la mare sunt ceva mai mari, si balconul e mai mare...), dar are o piscina foarte faina (desi marea la Brela e atat de minunata, copiii preferau in continuare piscina, mai ales ca se trecea din cea exterioara in cea interioara unde era amenajata o grota cu cascade si lumini colorate) si partial cu un acoperis care te lasa sa ai fie soare, fie umbra, dupa dorinta...Mancarea (am avut demipensiune bufet) a fost excelenta, variata (carne de toate felurile, peste, fructe de mare), gustoasa, cu multe fructe si dulciuri bune. La pranz mancam la terasele din centru, mai ales la "Palma" (mancare excelenta, recomand calamarii, mai buni ca nicaieri). De doua ori am mers pe jos, pe faleza, pana in Baska Voda (cam in 30-45 min se ajungea), unde era mult mult mai aglomerat (statiunea mult mai mare) si mai zgomotos decat in Brela, dar mai ieftin in general. Asta a propos de ce zicea mai sus Kokiy. Si ca tot zicea ea de parasailing, au fost si sotul meu si fiica mea cea mare (am fost si eu cu ei pe barca doar, sa-i pozez/filmez), li s-a parut o super experienta desi nu e ieftin (in Brela pt 2 persoane 350 kuna/10 min, adica aprox. 50 euro, dar a meritat!!! in Baska Voda am impresia ca era mai ieftin).
In concluzie, dupa 2 ani de Croatia, mai vrem, poate chiar la anul vom merge din nou, de data asta in zona Dubrovnik (si o legam de Muntenegru).

Liliana, nu ai mai revenit cu impresii din concediul vostru pe insula Brac!! Asteptam povestirea...

Mergi la inceput