Colectia de toamna-iarna 2005(195)
Raspunsuri - Pagina 7
meems spune:
quote:
Originally posted by felicia74
Ei au oferit roomul, noi am venit cu show-ul
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
Feli, stiu ca nu-i frumos sa razi de necazul omului, da'... am incercat sa-mi imaginez cum a fost pe la Peugeot... In alta ordine de idei, sa-ti fie de bine noua freza, frumoasa tunsoare.
Soso, si eu tot cu Claritine o tratez pe Rianna la alergii.
CristinaN, nu prea stiu cum sa te sfatuiesc, insa recomand si eu o vizita la stomatolog. Si noi avem una planificata pt luna viitoare, prima... Sa vedem cum ne vom descurca.
Miha2006
soanso spune:
quote:
Originally posted by anda77
terapia cu fluor se face dinainte de primul dinte, zilnic, o perioada determinata de medici. dupa "scaparea"acestui prim moment de start nu mai are relevanta, ba chiar dauneaza. am vb recent cu 2 stomatologi.
chiar si in conditiile aratate, acest tratament este controversat. dr. mi-a zis ca a vazut copil fluorizat ca la carte, cu dinti perfecti, dar stie ca au existat niste probleme de sanatate in alte cazuri si ea nu s-ar baga sa recomande 100% la un client, este o decizie a parintilor, dupa consultarea tuturor riscurilor. oricum informatia asta noua ne este necesara doar pt bb2 fara dinti, ca la cei din colectie este tarziu de aplicat tratamentul, repet, nu mai are rezultate, ba chiar poate dauna sanatatii.
.
subscriu la cele de mai sus ,mie mi-a spus stomatologa ca tb administrat la copii 12 ANI si am renuntat la idee + ca erau discutii controversate pe subiect.
Joy,mersi ,m-am organizat putin si am mai rezolvat dintre ele: am dus fata in parc-am vazut multe mirese si Sorana canta si ia de zor LA MULTI ANI!(la noi in Parcul Mare se oficiaza casatorii), am facut mancare si 2 ture de haine spalate.
Sotul e in drum spre casa...mai are vreo cateva sute de km de parcurs,dar ajunge in noaptea asta.
negaracristina,multumesc din suflet pt sfaturi am sa cumpar azi Claritine.eu te sfatuiesc sa o duci totusi la dentist la un control ,poate nu sta la consult dar macar incerci.
Felicia,pupam manuta Ilinacai sa-i treaca bubica,exact asa face si Sorana pt orice se smiorcaie,daca nu-i fac ceva pe plac imediat incepe sa planga in curg lacrimile siroaie.mai nou o dor picioarele si vrea in brate...nu va zic ca-mi rupe spatele dupa 5 metri.hmmmm cred ca bunicii o prea rasfata si fac toate poftele.
fetelor multumesc pt sfaturi ,adevarul e ca am realizat dupa ce am scris mesajul ca daca stau si-mi plang de mila nu rezolv nimik asa ca m-am pus pe treaba!
weekend placut!maine vom merge si noi la Gradina Botanica...abia astept sa ma relaxez si sa miros florile-imi place mult liliacul.
SOSO (20 dec 2005)
leea_cv spune:
Am plecat...am venit...am plecat ...am venit..maine iar plec...
Simina tu chiar ma sperii cu inimuca ta. Pe linga ale tale bube ale mele mi se par acu bubite.Si ce perioada traversezi...
Soso da, astept rezultatele pt tiroida dar cred ca daca imi cumparam microscop detectam io pina acu de 100 de ori ciumafaile alea din singe...Doar vineri le primesc, de nu dau coltzu.Sarumina pt relatiile despre tiroida. Imi vine sa smulg toti ganglionii de-i am.
Joy marti am programare la cardio.Relativ la Vlad,cred ca tb sa-i dai ignore si cind o ia la urlete sa-l lasi sigur in camera si sa iesi.N-o sa plinga toata ziua.Cum sta cu kk? Iar Alex nu face altceva decit sa-si mentina obiceiul.Asta cu cocotzatul in brate.Offf de mai ziceai si tu pas cind era mai mic.
Alinush imi vine sa va iau la bataie de ciuda ca voi va lafaiti pe plaja in timp ce aici nici n-avem mare nici n-avem vreme potrivita pt asta.Orisicit vad ca si-a tras fii-ta dragutz.
Roxi n-ai intrebat un pediatru despre comportamentul lui Lexi vis a vis de Matei? Io cred ca ar fi trebuit sa se obisnuiasca.A...pastilele de slabit.Le-am scos de pe lista.M-am gindit ca ele sint de bai si am renuntat.Dar nu.Si erau din plante oricum.Ceai verde,panas (ginseng) salbatic,cafea neagra si inca o planta,ghimbir parca!?
NCristina eu ..fara sfaturi,vreau doar sa te incurajez.Niciuna din problemele Elisei nu-i de nerezolvat.Alunite au toti copiii cred,iar dintii astia nu conteaza prea mult.Si eu as crede ca mai degraba s-a lovit.Fluorul...mie mi-a zis dr ca tb dat zilnic pina la 14 ani.Daca uiti o zi nu-i bai dar daca uiti 6, i se cariaza copilului dintii toti si aproape instantaneu.Si oricum e tardiv.Pup.
Feli cum evolueaza mina lui Ili? T si-a prins mina d e2 ori de l-a busit si singele.A plins ceva,dar dupa aia m-am mirat cit de puternic e.Adica,desi avea rana nu si-a menajat deloc degetele bolnave.Pupam buba.
Anda ce inseamna exact "sigilarea smaltului dintilor"? Pi la noi nu s-a auzit de-asa ceva.
Soso iti trimit virtual o floare ca sa iesi din starea in care vad ca te afli.
Lavi deci punem de-o statuie pt tine caci ai rezistat tentatiei de-a aplica o palmutza macar la dosul copilei nr 2.Ori te pomeni ca nici macar tentatie n-o fo?!
Ina inca nu i-am facut poze lui T asa tuns.Dar vineee.Asa,fii fata harnica si prega bagajul apoi fii fata cuminte ca sa nu-ti trebuiasca prematur.
Tania toata lumea intreaba de voi si tu nik?
Miri ce accident? La mine acilea la urbe? Da nu ma mir ca nu stiu ca nu mai apuc sa deschid tv-ul iar din casa nu ies decit sa iau hrana ori sa supraveghez copilu in parc.Gata cu bubitele? Iar tu?Macar te simti bine?
Noki enoriaso ce esti, macar e de treaba reducerea aia?
Eu tot cum ma stiti,nicio modificare.Marti cardio.Vineri rezultate pt tiroida.Tudor e bine.Maine mergem cu tot cu bunici la un fel de serbare cimpeneasca numita sambra oilor.Ciobanii fac cas si urda la fata locului,se gatesc placinte,balmosh,e spectacol de folclor...sper sa fie vreme buna.
Va pup cu drag.
tania-z spune:
Salutare! am mai citit sporadic pe ici pe colo, n-am avut nicio dispozitie sa scriu, sunt intr-o stare de kk de destul de multe zile, nu cu o cauza preciza. Problemele mele sunt infinit mai mici decat ceea ce s-a scris pe aici, dar sunt ale mele si in consecinta ma afecteaza. Parca-s amortita, sa vad de-oi putea scoate niste fraze din mine
- Stefan a fost diagnosticat cu lambliaza. Trebuie tratament personalizat, ca Zentelul nu prea e potrivit pentru antecedentele lui cu convulsii. Pana la diagnostic, au fost 2 saptamani horror, in care renuntase la papa si la gradi si acasa, avea 4 chestii pe care accepta sa le manance (lapte, paine, supa de pui si crenvursti Martinel) de m-a adus in pragul disperarii. Am facut si aruncat mancare pentru el de "n" ori. Crize cu duiumul au fost la masa/in somn/la diverse frustrari, mi-am dat seama ca ceva nu e in regula, mai ales sa statea prost cu atentia, cu rabdarea, nu mai finaliza puzzle-urile favorite si avea cercane infioratoare. A si scazut in greutate si...dupa mini-vacanta Paste-1 mai am gasit-o pe dr., am facut analizele si ..iaca diagnosticul
- Anna a fost foarte bine pana acum, e un copil minunat, nu ai ce sa-i reprosezi! Mananca, doarme, se joaca singurica, canta si gangureste..pot sa-mi fac treaba cu ea prin casa. O pun frumos in patutul ei trag draperiile si se culca, in rest e tot o veselie...ei, pai asa copii poti sa-ti permiti sa faci si 4-5 bucati! Probleme au fost doar de ieri, ca a luat vaccinul Infanrix de 6 luni (la 7 luni, ca la 6 a fost racita) si de azi noapte de la 5 mi-a facut febra intr-una. Cu toate paracetamoalele supozitoare bagate preventiv. Pe la ora 16, cand a facut 39,5, i-am bagat Algocalmin si s-a mai redus. E cam data peste cap, sa vedem la noapte.
- De 2-4 mai am fost cu copiii la Praid. Mai bine urcam 10 munti! A fost greeeeeeeeu (m-am gandit la Corap, ce bine se descurca ea!). Stefan crizat, Anna stresata de mediul strain, in prima zi am crezut ca plecam inapoi. A doua zi a fost mai soft, dar noi tot rupti am fost. Ne gandim serios daca ne mai incumentam sau nu la mare. Macar daca si-ar reveni Che.
- eu pana in 16 mai trebuie sa termin teza de doctorat . Profu mi-a programat sustinerea la inceputul lui iunie, ca pe urma se pensioneaza deci, no way alte amanari! SUnt in plop, imi tot propun sa lucrez dupa ce se culca copiii, dar in momentul acela nu visez decat patul, imi cade capul pe tastatura! Asa ca sapt viitoare am convocat ambele bunici in 2 schimburi sa stea cu Anna iar eu sa dau tare din pedale ca sunt in urmaaaaaa raaaau.
- la pensiune am santier (din nou!) ca am daramat un garaj sa facem terasa si sa amenajam gradina si..ghiciti cine se intalneste cu mesterii, se ocupa de materiale...etc
Cam asta fac eu si, probabil, de aici starea mea proasta.
Va pup pe toate, va imbratisez pe bolnavioare si va invidiez pe calatoare!
camelia_daniela spune:
Cristina N. zic si eu ca celelalte fete sa mergeti totusi la un dentist pentru problema dintisorului. Pentru iritatie eu zic sa incerci sa o speli bine-bine si sa dai cu ceva cremuta poate se rezolva. Si Daria avea asa ceva zilele trecute si cu crema de galbenele parca s-a mai dus. Cu ea am mai patit asa asta-vara cand am venit de la mare, parea sa fie o infectie urinara, dar n-a fost. Tinem pumnii si asteptam vesti bune!
Anda, ai mare dreptate cu fluorul si cu mersul la dentist! Ai gasit preparatul pentru Nik? E vreo schimbare, ceva?
Tania, imi pare rau sa aud vesti nu tocmai bune de la voi! Va dorim bafta cu tratamentul lui Che ! Bine ca ati facut analize si ati descoperit "buba"! (eu auzisem ca tratamentul cu Decaris ca ar fi bun impotriva parazitilor intestinali-imi recomandase din Budimex sa-i dau si Dariei anul trecut dupa entero-viroza aia, insa nu stiu daca merge la giardioza; eu nu i-am dat Dariei.)
Tinem pumnii ca Anna sa nu mai faca febra!
Bafta la teza de doctorat si la "pregatirea ei"!
Feli, ai fost criminala la faza cu "show-room"-ul! Bine ca nu a patit nimic Ili cu manuta prinsa la usa!
Daria s-a lovit in coltul mesei din bucatarie astazi si a plans de numa (si nu se lovise rau), insa fiind si putin obosita, inaintea somnului de pranz, a facut un show mama-mama "au, au, ma doare!!! mami, ma ustura, da cu crema, mami!!!" Dupa ce s-a trezit si-a amintit "mami, eu am plans ca m-am lovit aici la cap!"
Maria, multumim de lamurirea despre alunite, ca si Daria are cateva si ma tot gandeam cu groaza. Oricum folosim crema de protectie cu factor mare si speram sa nu fie nimik nasol!
Va pup si va doresc o noapte buna ca eu azi-noapte nu prea am dormit din cauza de o cistita probabil! (am facut nenumarate ture la baie)
Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)
Dariuca creste si iar ... creste!
Cautam binele fara a-l gasi vreodata, in schimb gasim raul fara sa-l cautam! - Democrit
felicia74 spune:
Neata!
Multumim de urari , degetutul Ilincai nu mai are nimic, se pare ca nu l-a prins chiar rau.
Tania multa sanatate amandorura!
Camelia si Ilinca se ciocaneste ("cocineste" cum zice ea) de n ori, dar tot nu se lasa, mama, in casa e petarda fata mea. Bine totusi ca afara ma inteleg cu ea, ca nu stiu ce ma faceam.
Leea wow, urda, vreau si eu! Sa mananci si pentru mine
Noki_Lara spune:
Bau!
Feli- si tu cu urda? Si ioooo...Ma bucur ca nu e nimik grav la Ili. Ce masina va luati? Baga detalii, ca-s in cercetari.Dar de ce vret sa schimbati Golanul?
Tania- de la moloz e deprimarea cea mare,de la boala lui Che fondul de suparare si d ela doctorat fondul de stres. Gata, mare verdict am dat!Tinem pumnii sa se refaca repede Che iar Anna cea cuminte sa nu mai aiba nimik de la vaccin. Wooow...7 luni.Io-s cam cu jumate de an in urma... cel putin.
Leea- ma intreb daca simti pana la tine in capatul celalalt al tarii una bucata invidie + pofta pe petrecerea de azi.
Lavi- nota 10 pentru ne-altoire! Cred ca etsi singura.
---
Dati de veste si la mandea daca face intalneala. io-s cam full saptamana asta - marti intzep bufnita de 2,5 ani - da' poate ajung si io.
Poze cu Sarah si mami 1 si 2
www.dropshots.com/saralyna2005#albums/Party%20Sarah%202%20anisori" target="_blank">PARTY SARAH 2 ANISORI!!!!
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
Everything matures...eventually!
felicia74 spune:
Mey, mie imi plac lactatele in general, mai putin iaurtul, dupa care nu ma omor, dar il accept cand e necesar.
Tin minte cand era mica, ma duceam cu mamaie la stana satului s aluam laptele, pentru a face branza acasa. Vedeam cum se face tot, casul, jintita, urda, mama ce gust bun aveau!
Din pacate Ilinca nu va avea parte de astfel de experiente "traditionale" dar asta e progresul, lumea se schimba, ea isi va aduce aminte cum vorbea cu mami pe mess si va povesti ce a facut la scoala Bizar!
Noki e oferta la mai multe modele Peugeot, noi speram sa intre marca si la proiectul Rabla, ca vrem sa scapam de vechitura socrului. Lor le dam Solenza si noi ne luam un 206 Sedan.
Are reducere circa 1200 euro, taxa de inmatriculare si RCA pe un an gratuit. Maine se duce Doru sa se puna pe lista.
Fata de Logan - are cam aceleasi facilitati, e mai scump cu 1500 euro, dar e facut de Peugeot si zicem noi ca e mai fiabil. Noua ne place si designul, e ok pentru a masina de familie. Altfel, mie imi plac mult masinile sport, mai micute. La showroom m-am urcat intr-un 107, mama, ce frumos e!!!
crissy77 spune:
fetelor pt raspunsurile multe si complete(maria_alexia - sanatate la tot familionul, sa va refaceti rapid; joy - trece timpul asa de repede... ai 2 cavaleri in toata regula; anda-culmea, 3 dintre alunite le are in zone ferite de soare, fesa, coapsa, burta;cami,meems, soso, leea).
Smaltul e sarit undeva spre gingie, nu cred ca e de la vreun soc ca eu nu-mi amintesc sa se fi lovit vreodata la dinti. Ne mosteneste cu varf si indesat, mie mi se macina fara sa fie cariati si cred ca si ai ei la fel. Voi merge la dr macar sa puna un pansament ca sa nu se carieze.
Alunitele... mi se pare o varsta prea mica ca sa-i aparat, eu am peste tot, Stefan mai putin.
Gata mini-vacanta de week-end, de maine iar la scarbici
dordia, voi ce mai spuneti?
roxi, multa putere! poze cu mezinul familiei nu ne arati?
Azi-dimineata am avut incidentul cu nr.2 in 2 sapt. Noi dormeam bustean si numai ce o auzim "pishu a tine" ca nu stie care e diferenta tine/mine, tu/eu, al meu/al tau.
Trimit ca m-am captusit cu un troian si tot primesc avertizari de la antivirus, m-am plictisit deja de cate ori am inchis fereastra.
Noapte buna si o saptamana cu mult SOARE. La noi se incapataneaza sa-si arate fata, arata doar dintii. VREAU VREME FRUMOASA !
Cristina & Elise-Stefania
catutza spune:
buna seara!
CristinaN , Bia mea are 2 alunite (semne maronii, nu sunt chiar alunite) din nastere, una mai mare pe spate si una mica pe piciorus. La 6 luni ia aparut prima alunitza, acum vad ca mai are inca vreo 2 , din pacate nu am ce sa ii fac
Felicia , ma bucur ac e bine Ilinca si nu si-a prins mana rau , cat dati pe luna la masina si in cati ani? apropo de solenza din ce an e a voastra, de care si cat credeti ca luati pe ea? si noi avem din octombrie 2003, rapsodie...ne gandeam sa o dam sa luam logan dar parca nu as mai vrea rate ca m-am saturat. Cu casa ce faceti, a-ti gasit ceva avantajos?
Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)
Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil