Sezatoarea canadiana (91)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Va multumesc de info fetele,a citit si amica mea tot ce-ati spus,acum ramane sa se gandeasca ce si cum!
Tot uitandu-ma pe link-urile pe care le-ati dat voi,am constatat cat de naspa sunt platita eu,in comparatie cu functioarii care fac in canada ceea ce fac eu!La voi cei ca mine au salariu bun,la noi e chiar nasol...

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Buna fetele,

aripa Montreal, felicitari pentru intalnire si la mai mare!
zic si eu ca Try, pe cand o intalnire si la noi, dar dupa ce nasc eu OK?

apropo de ziua mamei, nici mie nu mi-a zis nimeni La mult ani! mai frate, in afara de copil care mi-a adus si opera de arta de la scoala.
Cand l-am intrebat pe al meu pai unde e cadoul meu de Ziua mamei, se uita la mine la ca nave spatiale si nu e ca n-a stiut cred, ca tot ne-am uitat la oferte prin ziare, apoi a venit si Razvan cu cadoul de la scoala...prefer sa nu trag nici o concluzie

Nelia, cu steriletul nu stiu nimic sorry, dar eu nu cred ca mi-as pune ca si eu sunt reticenta la chestii de astea. Acum am vazut si eu pozele de la botez, sa-ti traiasca micul crestin! dar ce biserica frumoasa aveti voi acolo, super!

Magdone 37+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Nelia, dar daca esti 100% convinsa ca nu mai vreti alti copii, de ce nu iti legi trompele? Din cate stiu eu nu e f grea interventia, si ai scapat de grija pentru totdeauna, steriletul trebuie schimbat, urmarit, are marja de eroare ... etc.

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel + Marc David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Denisa, cum mere job huntingul? Poate reusesc sa te sun daca prind o clipa libera, al meu sot e la Washington DC si sint cu toate pe cap de una singura

Try, nu ma refeream la viteza cu care scrii, wpm si chestii din astea, ma refeream la amploarea mesajelor si informatiilor care le transmiti fiecaruia . Cunosc povestea unora din companiile de aici....am lucrat 3 ani intr-o companie nationala, si la fel ma miram de lentoarea cu care se lucra si timpul liber avut la dispozitie de fiecare angajat incat ma minunam cum naiba nu dadeau faliment, oricum eu mai mult de 3 ani n-am rezistat, simteam ca-mi stau neuronii in loc, asa ca m-am decis la o schimbare de cariera, bine ca sa fiu sincera pana la capat am fost si motivata financiar . Acum ma vait de super-interactie la scoala

Matgravidut, cred ca te intreba altcineva de casa in RO...mie una nu mi-ar displace un apartament pe cheile Senei daca se poate . Vis-a-vis de stainless steel appliances, tu nu ai de ce sa te plangi deocamdata, dar sa ne spui cum vei sta peste vreun an cu manute de bb pe toate usile . Si pe mine ma tenta inlocuirea celor pe care le avem cu silver mist as prefera - care arata ca stainless steel dar fara amprente, doar ca nu stim cat vom mai sta in casa asta si nu stiu daca se chiar merita investitia. Despre Dominicana, Punta Cana ti-as recomanda, stau mult mai bine decat Mexicul la capitolul entertainment, iti dau si patut pt. bebe, plus ai avantajul ca deocamdata nu platesti pt. copil.

Magdone, ce putin a mai ramas pana ce o tii pe bb in brate

Ina, tu cum te mai simti? Ai reusit sa-i comanzi dormitorul dorit pt. fecioras?

Olga, multam de felicitari ...a propos, eu cui dau stafeta, huh???

Am fugit,

Cristina

le bébé

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

ma bucur ca v-ati simtit bine la intalnire!

pacat ca nu ati facut si poze...sa ne ofticati
uite aici cu noi, in schimb:

poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Va declar ca sunt batrina si darimata. Un party deja se resimte vreo 2 zile si mesajul Icai l-am citit de vreo 3 ori si tot n-am inteles ce legatura are AB (ca eu am zis ca e grupa sanguina) cu releve-ul???
Tot nu stiu ce ai vrut sa spui Ica.

ktrinel, Julia e domnisoara mare si frumoasa. Are niste ochi mari si albastrii ca cerul.

Nelia, eu am Nova T, deja de 2 ani si Dr Boyd mi-a zis ca-l mai pot tine inca vreo 2. Eu schimb steriletele de cind am nascut (adica 13 ani in curind) si nu am avut probleme de nici un fel.

Imi pare rau ca am lipsit de la intilnire, dar va jur ca ma gindeam la voi incepind de pe la 6 seara.

Noi am avut party serios simbata, ultimii au plecat la 3.30 dimineata

Cristina sa inteleg ca s-ar putea sa fii prin Montreal weekendul asta???

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matgravidut spune:

Try, ma intrebai de mortgage. E frumos... pentru ca e casa la tara, la Alliston (60km nord de Toronto). Builderul este Mattamy. Daca intri pe website-ul lor vei putea vedea si casele.
Casa ne-a costat 235.000 si am pus upgrades de 8.000. Am pus jos 25%, am luat 40 de ani amortisation si variable interest. Acum interestul este 4% iar noi platim vreo 405 biweekly. Am luat 40 de ani pentru ca scade rata si te poti duce oricand la 25 de ani ca sa accelerezi plata (ca daca esti la 25, am inteles ca nu te poti duce la 40). Noi ne-am facut niste calcule si am avea posibilitatea sa platim casa integral in 5-6 ani. Dumnezeu sa ne ajute sa fim sanatosi sa putem munci si sa platim totul.

Vine Celine Dion in concert la Toronto?

Ca bine ziceti... noi, pe partea engleza cand ne dam intalneala... ????
Magdone... chiar ca mai ai putin pana nasti! Sa fie usor si rapid.

Lorelai
, multumesc de emailuri. Sunt tare informative. Noroc cu tine. Pup fata pentru asta.

Monica-Matz mami de Matzu-Mic Andrea Bianca(03.Feb.2008)
Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Inacanada, multumesc de raspuns, la mine casa de vacanta ramane inca un vis frumos,mai intai sa ne luam o casa mai mare decat cea pe care o avem acum, sa mai platim din linia de credit…dar tare mi-ar place un cotetz prin preajma, sa avem unde ne duce tinta in week-end-uri.

Apropo de pompieri,cred ca de aia pe aici se practica vanzarea de calendare cu pompieri, politisti, io cand ma gandesc la Politia Rurala de ex( cea din Ro) imi vine in minte un nene burtos, care mesteca seminte si de care nu treci daca nu are el chef .

Denisam, sa-l vezi pe David al nostru ce otrocoale da prin setul de ceai cu printese, papushele, ce mai , e-n elementul lui ! Iar daca-I dai carutzul de papusi sa-l plimbe e-n extaz!!! Dar ce-I drept ca si masinutele le zbarnaie toata ziua prin casa, copiii ambivalenti domle .

Donia, io ti-am zis sa vii la mai des prin Kitchener, noi gasim la piata saptamanal frezii…si miros de te-mbata .

Cine intreba de leustean ? Noi am gasit sambata la sera, am fost si-am dat iama in flori ca ne amenajam peticul de gradina. Si aveau de toate acolo, dar am luat si niste leustean, nu strica la casa gospodinei .

Sa va fie de bine petrecareala de sambata doamnelor quebecoase, poate prin octombrie incercam iarasi intalnirea anuala, de data asta nu-mi mai planific nici un job interviu…sau cine stie? Nu ati povestit ce-ati mancat, ce-ati baut, se poate ???

Nelia, eu am sterilet tot din cupru dar mie mi l-a platit asigurarea partial, oricum n-am platit in nici un caz asa multi bani pe el . L-am pus anul trecut si nici nu-l simt; eu personal avand probleme cu hormonii am evitat Mirena . Parca la Femina intim erau subiecte legate de sterilet .
Eu am luat si pastile vreo 4 ani si m-au daramat complet, mi-a trebuit o gramada sa reglez organismul si sa raman insarcinata…asa ca din 2 lucruri asa zise rele, am ales steriletul.

Matgravidutz, asteapta si tu domle sa-nceapa copilul scoala si sa te tii crafturi, felicitari si cadouase de ziua mamei…Ioana mi-a dat duminik vreo 5, tot isi mai amintea de cate unul si venea triumfatoare …mie sotul ce-I drept mi-a zis La multi ani, dar eu nu simt deloc ziua asta ca pe ziua mamei, am ramas pe sistemul comunist cu 8 martie .
Cat despre biletele la Celine Dion, uita, eu m-am trezit tarziu si mai erau cate unul ratacit, dar nu vreau sa merg fara sotul meu.
Dar am auzit in schimb ca vine Tina Turner in noiembrie, pe asta nu-l ratez, clar !!!

Nelia,caderea parului stii si tu ca e normala dupa cateva luni de la nasterea bebeului, se zice ca-n timpul sarcinii parul nu prea cade si in cateva luni recupereaza , si se regenereaza .

Try
, colega ta probabil nu si-a schimbat steriletul cand trebuia, de ex asta simplu eu va trebui sa-l schimb la 2 ani, cele Mirena parca la 5 ( eu totusi l-as schimba mai des, ca in 5 ani chiar ca devine inglobat in tesuturi) .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Dana, ma refeream la abndonatul unui curs, nu in timp util, consecinta - AB in releve, vroiam sa stiu daca afecteaza media

Ktrinel, Julia s-a facut mare si este tare dulcica. De unde ati cumparat tablita de scris? Stiu ca am intrebat mai demult si mi-a raspuns cineva, insa am uitat

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Nu mai pot! De dimineata m-am trezit cu o lehamite in mine, ieri am avut o zi tare-tare grea, am picat lata aseata la 10, desi ar fi trebuit sa stau sa citesc, iar acum, pentru ca sint atitea de facut, ma uit in jur si prima intrebare care imi vine este: si daca nu le fac, ce se intimpla? Am dat-o incolo de eficienta, daca tot nu se poate face tot, pentru ca asta e adevarul, nu pot sa fac tot pentru ca nu sint eu in stare sa fac, nu spun ca nu ar fi posibil, dar... si am inceput sa gindesc lucrurile dintr-o perspectiva pragmatica: cum sa fac sa reduc cit mai mult pagubele care vor aparea ca o consecinta a lucrurilor nefacute!?! Lista prioritatilor: fac tot ce stiu ca poate avea consecinte dramatice, fara rezolvari, fac o mare parte din ce stiu ca nefacutul poate atrage dupa sine consecinte negative, dar nu atit de grave ca cele din prima categorie si care se pot pozitiva pe ici pe colo... mai fac cite putin si din cele care nu sint obligatorii, dar necesare... si nu mai fac nimic, dar nimic, din ce stiu ca ori cu ele, ori fara ele tot nu se schimba situatia. Ei, uite ceva nou ce mi-a adus viata in tara adoptiva!

Multumesc pentru raspunsurile legate de sterilet. Dana, stiam ca tu ai NovaT, de aceea i-am si cerut dr. Boyd reteta pentru el, Try si eu am o problema cu tot ce e acolo strain, in general imi place sa las natura sa lucreze, stiu ca nu e bine sa te pui prea mult contra ei, mai ales cind e vorba de ceva hormonal ma sperii si mai tare, cum ar fi anticonceptionalele si steriletul Mirena, dar ceva trebuie facut. Carmen, pai de legatul trompelor imi este si mai frica, desi nu prea stiu cum vine asa, sincera sa fiu, numai ideea ma ingrozeste... Si acum vin cu intrebarea: care este atunci metoda de contraceptie ideala? Sincer, ma freaca problema asta, pentru ca pentru mine a devenit un stres pe care nu l-am avut pina acum. Inainte de primul copil, eram tot asa stresata, dar era un pic altfel de stres, eram mai tinara si mai inconstienta. Cu toate acestea m-am ferit cit am putut de bine, natural, fara sterilet, anticonceptionale, gindindu-ma la copiii pe care ii voiam mai tirziu. In ultimii 9 ani nu mi-am mai pus problema asta, pentru ca stiam ca vreau copii si singura problema ar fi fost sa fi aparut intr-un moment necalculat, ca Lisandru, dar fiind dorit, conta mai putin... Dar acum? Acum sint stresata pentru ca nu mai vrem copii, dar nici nu vreau sa ramin, pentru ca nu sint in stare sa renunt la sarcina. Si categoric nu vreau sa ajung in aceasta situatie! Si acest stres are repercusiuni, in primul rind asupra vietii noastre sexuale, caci e timpul sa ne punem la punct si cu asa ceva, daca tot am terminat cu facutul plozilor! Stiu ca trebuie eliminat de urgenta!!! Si odata stiut acest lucru, ramine de gasit metoda! Si acum aici sint, la cautat aceasta metoda care sa impace si capra si varza... Astept pareri personale, ca toate sintem femei si intr-un fel sau altul avem aceeasi problema, pentru ca acum m-am linistit, ca am aminat, dar din toamna e musai sa fac ceva. Daca nu gasesc solutia, il trimit pe Octav la vasectomie! Ca tot am citit in ultimul timp despre inegalitatile dintre barbat si femeie, sa vedeti voi ce feminista ma fac eu... Octav cica: pai, daca te duci la scoala si vii cu idei din astea, ma 'nervez si poate nu te mai duci... Si cica sa-i arat si lui de acum ce cursuri vreau sa-mi iau, ca sa-si dea acordul sau nu... Ca intii a fost toxicomania ca tema, si m-am luat de berea lui, apoi egalitatea dintre femei si barbati si am reimpartit sarcinile in casa... acum urmeaza doua teme, una despre religia musulmana si alta despre deja renumitele accommodement raisonnable... sa vedem ce mai aduc nou in casa!Hi-hi-hi!

Lisandru e un copil de-a dreptul minunat!!! A stat ieri 7 ore la facultate si nu a zis nici pis. A supt laptic de la mami de cite ori a vrut, tati l-a plimbat pe-afara (sint citiva ciresi infloriti in curtea interioara a UQAM-ului, m-a scos sotul de la curs si m-a dus sub ei, cica sa ma relaxez!), a zimbit la toata lumea care se apropia de el (nu putina!)... Miercuri mergem la un templu indian, prima iesire de la cursul de religie, adica eu voi intra in templu, iar Octav va sta pe-afara cu bebe, ca nu stiu daca il lasa sa intre... Si dupa aceea, ne intoarcem la facultate pentru cel de-al doilea curs. Iar o zi plina pentru noi, dar nu pot sa-l las departe de mine, pentru ca nici el nu ar fi atit de linistit, nici eu nu m-as putea concentra, stiindu-l ca e departe si plinge si eu nu pot sa ajung la el. Din toamna sper ca va fi un pic altfel, adica va putea ramine acasa, cu tati, pentru ca va papa si mincare in afara de lapte, se va juca, vor aparea si alte metode de a-i distrage atentia si de a-l impaca.

Apropo de copil minunat, m-a auzit Agata spunind asa despre Lisandru si a rapsuns prompt, punindu-ma la colt: da, e minunat, dar si noi sintem minunate! Si mi-am dat seama ca trebuie sa am grija ce spun, pentru ca are dreptate fata: si ele sint minunate, dar sint mari, prea voluntare pentru virsta lor si gustul meu (nu mai spun de disponibilitatea pe care o am in aceasta perioada), ceea ce le face sa fie destul de obraznicute prin comparatie cu calmul si linistea pe care o imprastie Lisandru in jurul lui... Se cearta, se bat, tipa, trintesc jucariile pe jos, sparg vase, varsa apa, alearga de colo-colo de ma ametesc, sint cind in casa, cind afara, e un du-te-vino permanent si la fiecare 2 minute, una din ele are nevoie de maaaamiii... Nu le mai intru cu nimic in voie, vor sa faca totul singure, dar nu reusesc si cer ajutorul doar atunci cind e prea tirziu, eventual sa repar pagubele... Imi dau seama ca si ele vad si simt lucrurile ca mine, eu le inteleg si stiu ca si Lisandru va fi la fel peste 2-3 ani... deci va trebui sa spun de fiecare data ca mama are trei minuni, ignorind ceea ce nu intra in aceasta definitie, iar parerile despre Lisandru sa le exprim cind ele nu sint de fata. Altfel... frustreaza mama fetele!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput