Sezatoarea canadiana (91)
Raspunsuri - Pagina 8
clau07 spune:
Nelia, acum am vazut intrebarea ta despre sterilet. Eu mi-am pus de doua ori pana acum. Dupa ce am nascut-o pe Alex si dupa ce l-am nascut pe SEbi. La mine s-a comportat tare bine si nu am avut probleme dar am vazut ca nu e la toata lumea la fel. Depinde de organism cum il tolereaza. gasisem la un momendat un forum unde se discuta despre subiect.
http://forums.futura-sciences.com/thread29379.html
Poate te ajuta sa vezi mai multe pareri. Eu am avut o singura problema la montare a doua oara. Nu a reusit doctorul sa il monteze si a trebuit sa incerce dupa cateva luni din nou. Eu nu am mai platit al doilea, l-a cerut el si a primit altul care il am si acum. E deja aproape un an de cand l-am pus si eu nu pot spune ca ma deranjeaza.
nelia spune:
OK, am anulat vizita la ginecolog, ca si asa nu-mi ardea mie de pus sterilet, la ce nebunie traiesc de vreo doua luni incoace. I-am spus sotului ca oricum el pleaca in vacanta doua luni si ca putem sa mai asteptam, sa am timp sa ma informez bine inainte de a da banii si a pune ceva in corpul meu, iar de colo: pai, da, eu plec, dar mai ramin vecinul, postasul, bucatarul negru de la cantina de linga noi unde trag cei proaspat iesiti de prin inchisori... e un zdrahon din ala de 2 pe 2, negru, dar frumusel foc si cred ca a observat ca ma uit si eu... ca toata femeia ce sint.
Claudia, multumesc mult pentru link, interesant de citit. Am aflat ca intrerupe ciclul practic, asa e? Asta e sanatos, e bine pentru organism. Eu nu am luat niciodata anticonceptionale, din cauza faptului ca mie treaba cu hormonii mi se pare tare taioasa si sensibila, asa ca, daca nu cunosc, mai bine nu ma bag. Am preferat contraceptia naturala cind s-a putut, cind nu, am avut un sterilet simplu, de cupru. Dar pentru ca in ultimii 8 ani tot fac copii, nu m-a stresat prea tare, dar acum ca am terminat, vreau sa termin cu stresul asta. Si am ajuns la concluzia ca tot sterilet vreau, dar sa vedem de care... M-a speriat chestia cu riscul de sarcine de 2%, la ubn sterilet simplu e de 0,1 la suta parca! M-am ingrozit cind am citit de tipa care a avut o sarcina extrauterina, desi avea Mirena pus... Mai citesc, si acolo si in alte parti, sa vad ce se mai spune pro si contra, dar acum am timp pina in septembrie sa ma hotarasc.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
Ica 1975 spune:
Fetili cu scoala, am si eu o rugaminte- cat de mult influenteaza negativ AB in releve? Mai am pana maine sa ma decid si nu stiu ce sa fac
Noi
Ce faci te si face.
nelia spune:
Si apropo de ziua mamei, chiar ca e frumos sa fii mama si cu cit ai mai multi, cu atit frumosul devine si mai frumos. Fetele mele mi-au facut www.dropshots.com/Aurice" target="_blank">cadouri, fiecare cum s-a priceput, si cu ajutorul educatoarelor si invatatoarei. Tudora mi-a dat o foaie cu o poezie tiparita, unde si-a lasat ampenta piciorusului si minutei, foaie legata cu o funda alba si cu o floare atasata, o lalea facuta de ea. Iar Agata a facut o poezie, fiecare vers l-a scris pe o floare din hirtie, pe care daca o pui in apa, se desface... foarte interesant trucul, am filmat, ca sa vedeti si voi. Si un portret bricolat de ea. Poezioara e cam asa: Maman, Je t'aime de tout mon coeur!/Je t'aime quand tu joues avec moi,/Je t'aime quand tu me racontes des histoires,/Je t'aime le plus quand tu prépares des repas avec moi!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
Denisam spune:
Cristina- sanatate,putere si LA MULTI ANI mamei tale!
Oana-imi pare rau de julituri,pupici Antoniei!
Matgravidut-toate hotelurile accepta bebelusi,pt ca nu se plateste nimic pt ei,mai putincele care suntonly for couples,iar in Dominicana in PuntaCana e super ok plaja si totul(am fost de 2ori,Emma avea 7,5luni)-dc ceri patutz,itzi dau,ai grija la bagaje sa nu depasesti,ca ai de caratlapte,pampersi,borcanase,haine,etc-dc statzi 1 sapt e ok,noi am stat 2.Dc mai vrei detalii,pls ask!
Nelia-nu stiu,sorry!
Multumim tuturor de aprecieri legate de poze!O saptamina buna!
Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)
try spune:
Ma bucur ca montrealezele s-au simtit bine si ca v-ati reunit. La mai multe. Ontario, noi cand iesim la un gratar cu copiii? Vremea asta e de kko rau de tot. Vineri a fost mai frumusel si am zis ca renunt la geaca de iarna si azi am venit in pulover si sandale – nici nu m-am mai uitat pe termometru dimineata. L-am rugat pe nenea soferu’ sa ma lase mai aproape ca sa nu inghet pana la birou.
Nelia, pe la 6 luni dupa nastere, am trecut printr-o faza similara cu cadere parului. Cand avea alex 6 luni m-am decis sa ma tund scurt ca ma omora naparlirea asta. Nu stiu daca are legatura cu alaptatul sau are legatura cu transformarile din corp survenite dupa nastere. Ma gandesc totusi ca-s legate de alaptare caci pe la 6 luni bebelusii incep sa-si consume mare parte din rezervele cu care s-au nascut (de ex. fierul) si apoi isi trag probabil mai multe de la mama. De-aia se recomanda si inceperea diversificarii pe la varsta asta.
Sa stii ca eu ma tund la frizer de cand am parul scurt, dar in rest numai singura m-am tuns (e adevarat il tineam mai lungutz si era mai usor de tuns la spate). E uimitor ce bebelus cuminte e Lisandru. Vezi daca l-ai tinut langa tine tot timpul? N-a avut timp sa capete frustrari de bebelus.
Legat de sterilet… eu am un pitic pe creier legat de orice intra si sta acolo (nu ca l-as simti), ci asa, ca e corp strain si exista riscul sa fie « inglobat » acolo, colega mea de servici a patit-o rau si m-a cam speriat patzania ei. La 40 de ani ea credea ca intra-n menopauza, apoi ca a ramas gravida si apoi a trecut prin niste dureri cumplite pana a descoperit care-i cauza: steriletul se facuse tot una cu tesuturile din jur. Stiu ca-s si multe unde le-a mers bien cu sterilet, dar in capul meu nu suna prea bine treaba asta. Cu tot cei metoda hormonala deja nu ma mai impac (nu ca as avea vreo reactie fizica, ci ca am convingerea ca nu sunt prea bine venite pt organism daca e vorba de consum pe termen lung).
Ce cadouri de suflet ai primit de la fete.
Mqqm, vremea o sa fie cam nesuferita in weekendul lung. M-am uitat – cam 16-17 grade. Ce alte sugestii mai aveti de wee lung la o asa vreme?
Mat gravidut, ce mortgage frumos aveti ! Poti sa-mi spui ce suma ati imprumutat de la banca, pe cati ani si la ce dobanda? Parca-i alta viatza 800.
Legat de vacanta, copilul pana-n doi ani nu plateste, iar hotelurile care nu agreeaza familiile cu copii, vor specifica asta pe site. Nu cred ca e hotel sa nu-ti dea crib pt bebe, iar de descurcat te vei descurca caci e singurul copil si mai mult decat atat, e primul. Oricum tu ia-i bilet (ma rog, te costa 17$ s-o treci si pe andreea pe bilete) si fa-i pasaportul si daca va razganditi si in ultimul moment s-o lasati acasa, poti face asta usor. Pierzi doar 17$. Cauta resorturi care sunt family friendly. In Mexic, Mayan Riviera e cea mai bine cotata statiune, iar de acolo, hotelul Maria Principe Tulum am inteles ca e o alegere f buna (multe surse il specifica), doar ca acolo iti trebuie papuci de plaja cand intri in apa, sunt multi corali. De punta cana poateti vorbesc fetele care-au fost pe-acolo. Oricum e de studiat si comparat pe internet, dar daca n-ai timp de asta, da tel. la o agentie si aia te lamuresc mai usor, le spui ca ai copil mci de 10 luni, iti ofera ei cele mai bune alegeri. Nu uita sa citesti mereu review-urile pt selectiile care le faci.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III
columbiana spune:
quote:
Originally posted by Ica 1975
Fetili cu scoala, am si eu o rugaminte- cat de mult influenteaza negativ AB in releve? Mai am pana maine sa ma decid si nu stiu ce sa fac
Noi
Ce faci te si face.
Ica, si eu am avut un abandon si nu influenteaza cu nimic-nimic; doar am pierdut banii, dar la cursul ala imputit de CFA m-am bucurat ca nu m-am dus mai departe, m-as fi incaltat cu D cin cel mai bun caz...asta e.
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
columbiana spune:
Moama, Nelia, ce mama denaturata ma simt cind vad cum ti-ai fotografiat cadourile ...io mi-am lipit albinutza lui fiu'meu pe frigo, si urgent am clasat restul bricolajelor la reciclabile, dupa ce le-am citit amindoi; apropo, voi pastrati desene, bricolari, din mapa de tresor a copiilor din anii trecuti? eu recunosc ca le-am dat toate la reciclaj, ca e si asa destula papetarie la noi pentru o casa normala:-)
Altfel figura barbatu-tau cind tu ramii singura cu doi micutzi...ce l'as fi blagoslovit
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul