Sezatoarea canadiana (91)
Raspunsuri - Pagina 18
Ica 1975 spune:
Multumesc de raspunsuri.
Simona, este adevarat ? Daca da, sa-ti traisca feciorul, sa fie sanatos si sa va bucure sufletele zilnic.
Noi
Ce faci te si face.
mimitete spune:
Oana,La multi ani pt Antonia, sa creasca mare, frumoasa si sa fie iubita.
Maru,iti urez refacere rapida. Pe mine m-au durut un timp gaurile alea...mai ales una peste care cadea taman partea de jos a sutienului si ma apasa.
Khristin, mult a fost, putin mai este. Daca tu crezi ca fetete sint pline de energie, just wait.
Tin pumnii celor care sint pe ultima suta de metri in asteptarea unui bebe, nu dau nume ca precis va incurc
Felicitari noilor mamici.
Ana, eu sint de aceeasi parere cu sotul tau referitor la expirarea garantiei dupa 40 de ani.
Cu parere de rau am ratat intilnirea de la Montreal dar am scuze caci eram total intepenita in pat de vreo 2 zile,proaspat venita de la Las Vegas de la un tradeshow unde mi-am distrus spatele stind in picioare..
Pt mine Las Vegas a fost o supriza placuta caci eu ma asteptam la un kitch infiorator si n-a fost chiar asa, un fel de Disney al adultilor cu hoteluri super luxoase (aveam un televizor cu plasma si in baie), infiorator de mari, restaurante f bune (nu ca am duce lipsa in Montreal), magazine luxoase si spectacole la alegere.
Nelia, sper sa gasesti o solutie la intrebarile tale legate de prevenirea sarcinii. Nu stiu cine zicea de o bere, dar eu cunosc barbati romani care n-au avut nici o problema sa accepte vasectomia, daca asta a fost solutia aleasa de catre cuplu.
Va urez un weekend lung insorit si relaxare,
Ica 1975 spune:
Am inteles ca Plattsburgh NY, ar fi mai aproape si ca se poate merge si acolo la cumparaturi. Mai mult n-am reusit sa aflu. A fost cineva?
Noi
Ce faci te si face.
carmen77 spune:
Am eu prieteni care merg des la Plattsburg, si da, normal, se poate face shopping serios. Insa, aveti grija, teoretic pe orice cumparatura din SUA se ia vama la intrarea in Canada (mai putin pe groceries - si NU alcool, ca iar va jupoaie). Prietena mea imi zicea ca depinde peste ce vames dai, ei de obicei declarau 30-40 usd cumparaturi, si niciodata nu au platit nimic la vama, ei, si ultima data cand au mers, au declarat la fel, 30 cad ... asta erau 2 tricouri .. si ... stupoare, vamesa i-a pus sa plateasca taxe vamale , au mai dat odata pe taxe cat era valoarea tricourilor. Daca stai mai putin de 72 de ore in SUA, teoretic, orice aduci in Canada se taxeaza .. practic, depinde peste cine dai la vama la intrare.
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel + Marc David
Donia spune:
Am avut si noi o zi de shopping in SUA... am scapat fara taxe la vama, am declarat ca am cumparat in valoare de 100, jucarii si niste haine. Ne-a intrebat de alcool sau bautura, am spus "Nu" si ne-a lasat sa trecem. Dar am vazut cateva masini trase pe stanga, vreo 8-9, pe care le cam puricau...
Dar ce calatorie... noi facem cam 15 minute pana la pod, adica pana la granita, si inca vreo 15 minute ar fi pana la mall... si in conditiile astea am stat vreo 2 ore si jumatate la coada la granita... si ce nebunie in mall... imens, factory outlet... ce aglomeratie, cozi... si se mai plange lumea ca n-are bani
Noi nu ne-am spart in cumparaturi, am luat niste jucarii faine pentru copii si intr-adevar sunt mai ieftine si mai faine decat ce am vazut pe aici! Am mai luat si niste pantaloni pentru noi, 'ai mari, si cam atat.
Din fericire la intoarcere am ales sa venim prin Niagara Falls si am facut foarte putin pana acasa, ca nici nu era coada mare la granita, spre deosebire de podul din Queenston pe care l-am incercat primul.
Oricum sunt rupta de oboseala... eu nu-s facuta pentru shopping...
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
mikiion spune:
Imi pare rau ca nu v-am mai scris, dar am avut un pitic bolnav. Diagnostic, otita si amigdalita.Antibiotic 10 zile.
Si ca sa puna capac la toata joi spre vineri ne-am panicat pt. ca nu reuseam sa-l facem sa respire si sa doarma in acelasi timp....Asa ca am fugit cu el la spital..... Pana la urma a fost distractie mare.
In momentul cand ne-am hotarat sa plecam, el urla , plangea, nu reusea sa adoarma din cauza atacurilor de tuse si de panica.
L-am imbracat cu chiu cu vai, descult, pus repede o caciulita ca era ud de transpiratie, urcat in masina si plecat.
acum vreo 7-8 luni, urla daca mergeam noaptea cu masina. Si nu prea am mai repetat experienta de atunci.
Acum lucrurile au stat cu totul altfel....
Cum am plecat, s-a trezit complet si a inviat pisoiasul meu. Cum am ajuns pe autostrada a inceput: uite...Uau...Uau... Era asa de incantat de luminute si de toate reclamele care sunt pe 40 in zona st. Leonard, mai ales...
Noi cica mergeam cu un bolnav in masina.....El a inceput sa cante!!!!!Pu, pu, pu!!!! Foarte fericit. Mai ne aducea aminte cate un acces de tuse de ce am plecat noi la miezul noptii la spital....
Ajungem noi la Ste-Justine, intra el mandru acolo, si incepe...Face intai ca elefantul, apoi Chr...... !!!! sa sperie infirmiera.....Apoi vrea sa se urce peste tot....Nu spun ce fata a facut cand a vazut patul in forma de dinozaur.....
Era asa de incantat!!!
In 30 minute, ne examineaza, ne-a dat si urgenta de gradul 4( adica minima ), ne-a sugerat ca pt. asta se sta 8 ore la coada...S-a uitat la noi , cu un zambet...Voi nu vedeti ca aveti un copil sanatos......
Asa ca am plecat spasiti cu coada intre picioare...Doar n-o sa stau 8 ore sa ma vada un medic....
Sotul imi spune in masina la intoarcere...«Ar trebui sa-ti educi copilul sa joace si el teatru cand e bolnav. Sa nu ne mai facem de rusine alta-data.
X Partea buna e ca ni s-a confirmat ca nu are nimic la plamani, ca respiratia aia suieratoare si horcaitul e de la secretii. Si ca sa crizele se decalnseaza in pozitia orizontala. Si sa-l culcam cu capul la 30 de grade.
Acum e mai bine, dupa 6 zile a dormit si el o noapte fara sa planga si sa tuseasca din 30 in 30 de minute.. Ceea ce e lucru bun.
Nu stiu cum sa le explic doctorilor astia ca al meu copil ma mosteneste, noi nu facem febra....El a facut in 2 ani doar de 2 ori. Si nu mai mult de 39. O data de la un vaccint la 12 luni , si acum vreeo 2 luni de la o gripa....
Ei au grilele lor, daca nu are febra nu e bolnav....
Eu cand eram insarcinata cu el in 25 de saptamani am facut o criza de apendicita, la limita peritonitei , daca nu ma operau atunci. Si tot la fel, nu le venea sa creada ca nu am febra.....Pana nu m-au operat nu au crezut ca chiar e infectie serioasa acolo.
Acum ma uit din urma sa vad ce ati mai scris....
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
columbiana spune:
Carmen, pai acum spui de vama, dupa ce noi am luat-o ?
am platit 10$ vama la doua perechi de papuci ; quebsii controlau tot, au rascolit portbagajele la fiecare masina in draci si le-au tras pe toate pe dreapta; uelcome in quebec .
n-am cumparat mare lucru, am fost la Burlington, eu nu-s mare comerçanta bag de seama ca n-am avut rabdare (si Tudor nici atit) sa caut pretzuri si toale;
in schimb ne-am plimbat hai-hui, am cascat ochii, am vazut incomparabil mai multa curatenie decit in Quebec, curti uriase la case coloniale americanesti (ce tare mi-au placut) la tzara....mult mai multi obezi si zona culinara din mall era un jeg-asta nu mi-a placut deloc.
data viitoare merem la Plattsburg, si nu mai declar mai nimic la vama ca acum stiu la ce sa ma astept...lalala
abia astept sa imi mai programez niste excursii, sa vad mai mult din SUA, acum mi-a stirnit curiozitatea (si dorul de duca dintre quebsi)
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
helbi spune:
Fete dragi,
indraznesc sa va "deranjez" cu o intrebare si cer sfaturi:
In vacanta de vara ne vom vedea in Romania cu o familie de prieteni f buni stabiliti de 11 ani in Canada. Nu ne-am mai vazut din 2000 cind copilul lor cel mare avea 3 ani si cel mic 1, iar fata mea 6 luni. As vrea sa le ofer celor 2 baieti, in varsta acum de 11 si 9 ani cite un cadou. Insa, nu am idei de cadouri pt baieti si nici ce-i pasioneaza pe tinerii canadieni:-) (eu vin din Germania, deci, de aici pot lua ceva):
In plus, exact cind ne vom intalini prietena va avea ziua de nastere si vreau sa-i iau si ei (sau lor ca familie) ceva dragut. Dar iar: CE?
Ei din RO, pleaca mai departe la mare in Europa si apoi acasa in canada. Deci, cadourile trebuie sa fie usoare, transportabile, nu vreau idei de ceva fragil.
Ma puteti ajuta? Caer e trendul ala? Ce i-ar bucura pe copii mai ales?
Multumesc anticipat si o seara buna!
mimitete spune:
helbi, hai ca am intrebat-o pe fiimea care are 11 ani ce le-ar place prietenilor ei si raspunsul a fost categoric: jocuri pt diferitele console (Wii, Nintendo DS, PSP2, PSP3, XBox,etc...). Nu pre ate ajuta pt ca ar trebui sa stii ce consola au si ce jocuri au deja, deci e cam complicat. Stiu si eu, poate ceva specific care se gaseste numai in Germania. Ca si cadou pt ea e si mai greu, depinde de cit de apropiate sinteti, poate ceva din argint, o bratara, cercei? Eu am aceeasi dilema caci la vara vom vizita prieteni f apropiati in Franta si Belgia si sint in pana de idei.
Mult succes si vacanta placuta.
Ica 1975 spune:
quote:
Originally posted by carmen77
Am eu prieteni care merg des la Plattsburg, si da, normal, se poate face shopping serios. Insa, aveti grija, teoretic pe orice cumparatura din SUA se ia vama la intrarea in Canada (mai putin pe groceries - si NU alcool, ca iar va jupoaie). Prietena mea imi zicea ca depinde peste ce vames dai, ei de obicei declarau 30-40 usd cumparaturi, si niciodata nu au platit nimic la vama, ei, si ultima data cand au mers, au declarat la fel, 30 cad ... asta erau 2 tricouri .. si ... stupoare, vamesa i-a pus sa plateasca taxe vamale , au mai dat odata pe taxe cat era valoarea tricourilor. Daca stai mai putin de 72 de ore in SUA, teoretic, orice aduci in Canada se taxeaza .. practic, depinde peste cine dai la vama la intrare.
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel + Marc David
Si daca stai mai multi de 72 de ore? Sau daca nu declari dar ei gasesc ce-ai cumparat, se intampla ceva?
Noi
Ce faci te si face.