Dulceturi si papanasi de sept - oct 2007 (141)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Pfiii, m-a prins o ploaie cand am iesit de la Real, m-a udat pana la piele. Asa imi trebuie daca ma dusesem sa devalizez hypermarketul.

Nana, cred ca e o stare normala avand in vedere prin ce ai trecut. Eu ma intreb uneori daca nu cumva sunt prea relaxata in ceea ce priveste imbracatul si papatul lui Stefan .

Ana, spor la treaba. Am vazut o carte faina si vreau sa o comand, dar ma intreb si eu cand o sa o pot citi...

Sim, mami de Stefan (25.08.2007)
Blogul lui Stefan
Mamicile gatesc
Pentru vizualizarea blogului trebuie sa va logati cu userul septoct2007@gmail.com, parola o stim toate
Pozele noastre le gasiti pe flickr in Contact list

Mergi la inceput

Asa, acum sa va povestesc si voua putin despre framantarile mele legate de infectia urinara. Stefan nu are nici un simptom, doar urocultura iese prost. Pediatra m-a trimis la o dr la Budimex - sefa de sectie de la nefrologie. Situatia e urmatoarea: poate fi vorba de o bacteriurie asimptomatica sau un reflux de urina dinspre vezica spre rinichi. Aceasta dr m-a pus sa ii fac niste analize de sange plus repetir la uro. Ea vrea sa ii faca o cistografie ca sa stabileasca dc e vorba de reflux sau nu, investigatie destul de invaziva. Am tot pus in balanta toate aspectele, dar ieri m-a lovit un presentiment f puternic sa nu ii fac cistografia pt ca nu e cazul. Am sunat-o pe dr Oros si am intors problema pe toate partile la tel. Daca e bacteriurie, trece de la sine dupa un an, dar pana atunci tot va lua antibiotic. Daca e reflux, tot la antibiotic ajungem. Mi-a inteles temerile si presentimentele mele si a ramas sa asteptam pana la un an sa vedem ce se intampla pentru ca oricum as lua-o, tot acolo ajungem, adica la antibiotic.

Blogul lui Stefan
Mamicile gatesc
Pentru vizualizarea blogului trebuie sa va logati cu userul septoct2007@gmail.com, parola o stim toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Sim, imi pare tare rau ca aveti probleme, sa dea DD sa treaca pana la un an.

Rodica, am vazut pozele cu Darius si mi-au placut tare mult toate.

Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Sim, ce poti sa faci este sa ii bagi citrice in meniu. Sucul de portocale si de lamaie, in ceai sau simplu, creste aciditatea urinei si ajuta. O urina acida e un mediu mai dificil pentru bacterii.

Cistografie sa nu ii faci ca nu are nici un sens. E posibil sa aiba un mic reflux, dar pe masura ce el va creste, rinichii, ureterele, jonctiunile vezica-ureter se vor repozitiona si e posibil sa dispara problema de la sine.

Daca intradevar e problema de reflux cauzata de jonctiunea vezica-ureter (e rara la baieti, mai frecventa la fetite), oricum se opereaza la o varsta mai mare.

Andries

Mergi la inceput

Daca e infectie bacteriana trebuie sa aiba multe leucocite, o analiza de sange te-ar putea orienta. Copilul tau face febra de felul lui? Daca face febra cand e bolnav/racit/dupa vaccin inseamna ca organismul lui are capacitatea corecta de a lupta impotriva unei infectii si daca ar avea infectie urinara s-ar vedea in mod clar la niste analize de sange.

Urocultura iesita prost inseamna ca i se face si antibiograma. Ce iese prost in urocultura aia?

Andries

Mergi la inceput

Andries, i-am dat suc de mandarina o singura data si a concis cu aparitia bubitelor, asa ca am sistat citricele atunci. O sa incerc iar. Analizele de sange au iesit ok, cel putin asa mi-au zis de la spital. Febra a facut o singura data de cand e el si atunci pediatra zice ca avea putin rosu in gat, de racit nu a fost racit pana acum asa ca nu stiu cum reactioneaza, iar dupa vaccin a facut doar la 2 si 4 luni f mica. In uro iese ecoli fff rezistent, e sensibil la ciprofloxacin si inca vreo cateva tot cam tari.

Blogul lui Stefan
Mamicile gatesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

quote:
Originally posted by NanaMotoc
Si eu care ma credeam puternica.

Nana, tu ESTI puternica...

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

quote:
Originally posted by slippers76

Sabina, pasteaza admiratia pentru cine o merita. Ca io una sigur nu. M-am indobitocit de tot de cand cu munca acasa. Nu mai am vreme sa citesc nici macar o revista, ca de carti nici nu se pune problema. Ma cam simt maimutza.

Slippersule, io' te admir ca poti sa si muncesti si sa ai si grija de casa.... Eu una imi propusesem o gramada in astea 2 saptamani acasa (deh, eu si examenele mele vesnice..), si uite, atrecut o saptamana, am citit doar un sfert din cele 4 carti, mizerie cat cuprinde...
Dupa-amiaza trebuie neaparat sa-mi impachetez familionul si sa-l trimit in lume pentru vreo 3 ore... sa apuc sa fac curat, ca zau de ma simt bine asa...

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Mergi la inceput

Iote ca am vb cu urologul si ideea este ca-i serioasa treaba:

Cistografie nu se face pt ca este f invaziva si exista sanse mari sa se infecteze cu o bacterie mai nasoala decat ecoli.

Ce trebuie facut:
O ecografie la un ecograf bun si performant care sa vada doua chestii, ecografia se face imediat dupa ce copilul a golit vezica (a facut pipi), prima chestie este sa se vada ca vezica se goleste ft bine si ca nu ramane reziduu in vezica, a doua chestie sa se vada daca nu are hidronefroza.

Daca e reziduu, trebuie investigat de ce ramane reziduu in vezica.

Daca nu e nici reziduu, nici hidronefroza, trebuie facuta ecografie (in aceeasi sesiune) sa se vada daca exista reflux renovezical.

Daca exista acest reflux (care poate fi minor) pana la 4 ani nu ii faci nimic decat tratament profilactic pentru infectia urinara (sunt copii care iau ZILNIC un sfert de ciprofloxacin pana la varsta de patru ani si nu le dauneaza). Refluxul se poate rezolva chiar prin cresterea fizica a copilului.

Tratament trebuie sa ii faci, ciprofloxacin nu e chiar asa nasol.

O posibila cauza la bebelusi pentru infectia cu ecoli este pur si simplu transferul intern al ecoli intre intestin si vezica, bebeii au peretii atat de subtiri incat acest transfer e posibil.

Trebuie pe viitor sa te asiguri ca bb nu e constipat, ca nu "sta" kk in el prea mult.

Ti-am facut capu' mare... cauta un ecografist bun in privat ca sa poti sa te lamuresti. Daca mai vrei detalii da-mi nr pe PM.

Andries

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by sim_stoian

Andries, i-am dat suc de mandarina o singura data si a concis cu aparitia bubitelor, asa ca am sistat citricele atunci. O sa incerc iar. Analizele de sange au iesit ok, cel putin asa mi-au zis de la spital. Febra a facut o singura data de cand e el si atunci pediatra zice ca avea putin rosu in gat, de racit nu a fost racit pana acum asa ca nu stiu cum reactioneaza, iar dupa vaccin a facut doar la 2 si 4 luni f mica. In uro iese ecoli fff rezistent, e sensibil la ciprofloxacin si inca vreo cateva tot cam tari.

Blogul lui Stefan
Mamicile gatesc

care bubite? eu nu sunt la curent, scuze...

incearca lameie cu ceiut

Andries

Mergi la inceput