Pacientele optimiste si gravi dr Tutunaru 57
Raspunsuri - Pagina 11
georgia_c spune:
si-acum dupa 2 posturi , pe care sa speram ca aveti rabdare sa le cititi , va rg si io cateva lamuriri :
1.sa inteleg ca ovulatia dureaza 1 zi ?..io am facut ceva teste de ovulatie si am vazut ca intr-adevar se pozitiveaza 1 zi clar si jumate pal a doua liniuta
si-acum intrebarea de baraj ...
2.cine poate sa-mi explice , inginereste, ce inseamna mucus cervical de calitate ???
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
mada23 spune:
Feli...sa iti traiasca nepotica 
Pen...tinem pumnii pentru laparo, esti pe maini bune nu-ti face griji 
Rocsy...
fetitza sa iasa din butoi 
Alina...ce mai faci? ai mai facut IA 
Lali..nu mai stiu,tu incerci demult? eu am 4 ani si inca sunt optimista 
Magdita..
Doamne ajuta tuturor!

in 2008 miracolul va veni pe strada mea...madutz
asteptand miracolul

felix76 spune:
Georgia, hai sa incerc sa te lamuresc eu pt ca am ceva experienta cu testele alea de ovulatie care, fie vorba intre noi, sunt niste chestii pe care dai banii degeaba, o sa iti spun de ce....
Unu la mana, testul de ovulatie arata picul de LH (conc maxima de LH hormon luteinizant, care, teoretic ar trebui sa produca spargerea foliculului) deci ovulatia se va produce in urmatoarele maxim 48 de ore. Spun teoretic deoarece conc de LH din sange poate sa sparga sau nu foliculul, cu producerea sau nu a ovulatiei efective. De aia eu sunt adepta monitorizarii echo si nu a testelor de ovulatie....
Doi la mana, mucusul trebuie sa fie aproape transparent, asa ca albusul de ou. Daca il iei intre doua degete trebuie sa se intinda cel putin 2 cm daca nu si mai mult. I se mai poate spune si filant! Daca urmaresti mucusul, din cele citite de mine, ovulatia se produce cam in ultima perioada cand mucusul este filant... Deci trebuie sa imeresti la marele fix prestatia... Si iar ajung la monito ca metoda sigura de depistare a ovulatiei.
Asa, sa iti spun de ce zic eu ca sunt apa de ploaie aceste teste de ovulatie: mie, dupa teste, nu imi iesa ca ovulez niciodata. Stii ca scrie pe ele ca liniuta de test trebuie sa fie mai intensa decat liniuta de control ca sa iti spuna ca s-a produs picul de LH.. Ori mie nu mi-a iesit niciodata asa ceva ci era totdeauna mai slaba ca intensitate... Daaaaar eu ovulez, mi-a spus Tutu si am vazut si eu pe echograf!
Mucusul este iar foarte greu de urmarit pentru ca la noi, dupa contact neprotejat, oricum apare o secretie filanta care presupun eu ca este sperma lichefiata... La mine curge si a doua zi. Deci si la asta am spus pas!
Sper ca te-am lamurit, nu am fost eu prea inginera in descrieri dar sper sa fi inteles ceva...
Pup,
Felix
georgia_c spune:
felix76,
sar'na inteles ...sincer si io sunt adepta monitorizarii ... sa-ti zic ce-am facut io ...ca deh , carcotasa , tot carcotase ramane ... in perioada cand ma monitorizam, faceam si teste , si am avut surpriza sa imi iasa testele pozititve ... 
si pentru ca minunea nu s-a intamplat in perioada monitorizarii , am zis ca merita sa incerc , macar cu teste , daca nu ma mai monitorizez ..e un "risc" asumat...
de ce intrebam io de mucus ... caci am citit , pot sa dau si referinta , sper sa nu ma cenzureze , "descoperirea diferitelor tipuri de mucus cervical si metoda de ovulatie Billings ",Erick Odeblad , profesor emerit departamentul de bifizica medicala , Umea, Suedia , si din cate am citit io , femeile produc diferite tipuri de mucus , G ,L, S, P, F, care formeaza diferite retele sau geluri .... ideea este ca aceste tipuri de mucus , pot influenta , adica pot favoriza , sau nu , inaintarea spermatozoizilor
o sa dau un exemplu :
tipul de mucus :
G+, sau G- ----> bariera pt inaintarea spermei
L-atrage sparmatozoizii malformati
S-transporta spermatozoizii normali catre cripte
intrebarea mea , repet de inginera , care nici nu mi-a desavarsit "opera" de informare medicala , citesc de peste tot de toate, revin si intreb ... oare io ce fel de mucus "detin"... si mai ales , ce il influenteaza ..caci am citit ca si anemiile (si ar putea deveni dintr-o data logic , de ce unii dr dau analize ce "vizeaza" anemia) , sau astm-ul , sau inflamatiile vaginului, sau anticonceptionalele , pot influenta "natura" mucusului
o sa va anunt cand m-a lovit de tot filoxera ... 
Albert Einstein
felix76 spune:
Iubita, ai dreptate cu tipurile de mucus, stiu de la sotul meu care nu e doctor de oameni ci de animale... Mi-a aratat si niste desene din cartea lui de reproductie si parca asa erau notate...
Sa nu iti faci probleme, tipurile acelea de mucus le avem pe toate, de-a lungul unui ciclu menstrual, in functie de perioada si hormonii secretati de organism.
Ma bucur ca ti-am putut fi de folos.
Completez: clasificarea mucusului tine de fibrele care se vad la microscop, cel fertil are fibrele dispuse paralel...
Felix
georgia_c spune:
teoretic le avem ... ma intreb insa , daca in perioada fertila , atunci cand trebuie sa se alinieze toate cele , si sa stea drepti ca sa treaca dnii
, am un mucus neprietenos , si in loc sa puna covorasul rosu ii da cu flit lu' gicuta .... hmmm ... ma intrebam , oare ce "aneliza" sa fac sa vaz care e starea mucusului
vai asa ma enerveaza , ca sunt curioasa ... vorba unui coleg care zicea de fi-su cand era mic ... curioasa maimutica ...asa sunt si io ... citesc .. nu le inteleg , ca deh n-am studiile de specialitate , imi fac griji , il innebunesc pe al meu acasa , cu mucusuri , temperaturi , ovulatii ... ai alte de-astea , el care credea ca cel mai nasol este ca n-a luat steaua campionatul 
Albert Einstein
mmc_nd spune:
Dragele mele, Hristos a inviat! Sper ca ati avut niste sarbatori linistite si frumoase!
Eu am revenit la serviciu acum vreo saptamana, insa a fost foooarte dens la servici, asa ca n-am apucat sa va scriu.
Asa ca vreau intai sa ma intreb oare cum mi-a scapat intalnirea, v-ati intalnit si voi taman in alea 2 zile cand n-am apucat sa citesc tot ce-ati scris, offf 

, ce rau imi pare. Las' ca vor fi asa de multe gravidute de-acum inainte, ca n-o mai prididim sa ne intalnim, nu? Nici nu stiti ce m-au bucurat pozele, Feli
, ce frumoase sunteti si ce bebei simpatici si mari aveti, nu-mi vine sa cred. Ultima data cand ne-am vazut, ralu_t se bucura din plin de efectele dypherelinului, teo se mira ca burtica abia se vedea, sim avea burtica mare chiar si in salopeta, iar Ema era cat o buburuza!
laura, felicitari din toata inima, ma bucur enorm pentru tine. Sarcina usoara iti doresc!
georgia_c,
eu te inteleg perfect, ca sunt aproape inginer si eu
. Tot ce pot eu sa-ti spun, din experienta de pana acum, ca aceasta matematizare nu prea foloseste. Adica chiar daca, de exemplu, vei gasi un definite pentru mucus de calitate, aceasta definitie poate sa nu se aplice la tine. Totul variaza atat de mult, ca cel mai bine este sa ne relaxam si sa lasam calculele de-o parte. De altfel stii ca si dr.T se fereste de orice fel de preziceri.
lalitica2000 spune:
mamaa....ce de informatii noi. Azi am mai invatat cate ceva.
georgia si felix, multumim pentru infomratii, chira nu stiam anumite chestii. Adevarul e ca inainte sa intru pe forum nu prea aveam habar de mai nimic, dar de la voi am invatat si inca mai invat o multime de lucruri.
mada23, eu incerc de un an jumate si din iauarie am ajuns la Tutu, dar din motive de lipsa Tutu si/sau sot nu am reusit pina acum decat o monitorizare la Tutu si la aia din pacate nu am putut presta chiar atunci cand trebuia ca nu am avut cu cine
, ca sotul meu era la sibiu.
rocsy2007 spune:
eu am luato razna . vorbesc prin semne. 
dar an iesit din butoi.![]()

cu ajutorul lui dumnezeu voi reusi anul asta 
http://tt.lilypie.com/XILYm5.png