Pacientele optimiste si gravi dr Tutunaru 57

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Buna Pen,

Bine ai revenit printre noi, ma bucur ca iti da sperante Tutu, asa cum ne da la toate!

Stai linistita in spital, mai ales ca nu esti bucuresteanca... Nu te va da nimeni afara, mai ales ca internarea ti-o va face pe 3 zile: ziua cu analizele si inca doua. Eu am plecat acasa pentru ca a fost sotul cu masina (nici eu nu sunt din Bucuresti), la 7 dimineata m-a operat iar la 11, tot dimineata, eram in masina catre casa.
Eu cred ca te-a chemat de la ora 8 ca sa iti faca si analizele si operatia in aceeasi zi. Dar, cel mai bine este sa il suni si sa il intrebi exact, ca sa fi pregatita cu haine pentru internare.

Din pacate partea cu inregistrarea nu mai e valabila, si eu am vrut sa imi inregistreze dar nu s-a putut, li s-a stricat ap de inregistrat...

Iti doresc succes si sa ne spui si noua vestile! Suntem alaturi de tine!

Felix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocsy2007 spune:

buna pen si bine ai revenit. iti doresc mult succes. nu iti pierde speranta. sunt si femei care au reusit la 40 de ani. laparo este o operatie usoara. curaj!

cu ajutorul lui dumnezeu voi reusi anul asta
http://tt.lilypie.com/XILYm5.png

Mergi la inceput

Fetele, stiti cumva daca Tutu va fi plecat in iunie?

Mersic,

Felix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalitica2000 spune:

felix deaga iti multumesc ca te gandesti la mine dar este mult prea devreme pentru majorete si alte alea mai ales ca nici nu am facut vreo stimulare sau inseminare ceva, deci nu imi fac mari sperante ca tocmai din prima luna in care ne-am cam dirijat contactele sexuale, ca sa zic asa, se va si lipi ceva, dar nici nu sunt trista. Chiar e ciudat,intr-un fel, sunt tare linistita. Daca o fi sa fie sunt gata pregatita sa primesc vestea cea buna iar daca nu, nu disper, merg mai departe, timpul inca nu este pierdut

Mergi la inceput

Lali, vineri cand am fost la Tutu, am stat pe bancuta cu doua fete:
- una gravi in 7 luni cu fibroame pe uter, ramasa gravi la prima monitorizare si dirijare a contactelor de catre Tutu;
- cealalta foarte gravi in 5 saptamani, dupa prima luna de monito si contacte dirijate

Deci se poate!

Asa ca incet, incet voi umbla la majorete! Deocamdata una, restul urmeaza!

Nu stie nimeni daca va fi plecat Tutu sau cand va fi plecat???

Pup fetili,

Felix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdita spune:

Buna fetele mele,
Vally, super veste. Bafta multa de-acum incolo, sa va relaxati si sa va simtiti bine .
Feli, te felicit si aici, sa iti traiasca nepotica, sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea toata viata !
Rocsy, are dreptate Feli, tu ai sanse luna de luna, ca doar nu aveti probleme deloc, nici tu nici sotul. Tie nu ti-a reparat nimic, iar sotul tau sta f bine. Iti tin pumnii luna de luna si sper sa ne dai vestea cea mare, indiferent daca incerci natural sau faci IA.
Pen, ma bucur ca ai reusit sa ajungi la Tutu si ca te-a si programat la laparo. Iti tinem pumnii si sa vii cu vesti bune. Vroiam sa iti raspund si eu, insa mi-a luat-o Feli inainte. Subscriu la ce ti-a scris Feli: cred ca te va opera duminica.
Zeno, te-as ruga sa modifici tu pe prima pagina la ghidul de laparo ca nu se mai inregistreaza operatia.
Lali, asa trebuie sa gandim toate !

Pup toate fetele

Cu siguranta se va intampla minunea !!!
Doamne ajuta tuturor
magdita
aspiranta din aprilie 2004
http://tt.lilypie.com/0vOnp3.png

"Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta."
"Avem timp" - Octavian Paler
www.flickr.com/photos/12786534@N04/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

Perioada de fertilitate

Fertilitatea este conditionata de prezenta ovulatiei. Ovulatia reprezinta expulzarea unui ovocit matur prin ruperea unui folicul (locul unde se formeaza ovocitul) la nivelul ovarului. Momentul ovulatiei este determinat hormonal. In cadrul unui ciclu menstrual regulat de 28 de zile, ovulatia se situeaza la mijlocul acestuia. Foliculul ce a eliminat ovocitul se transforma in corp galben (luteal). Durata pana la o noua menstruatie reprezinta faza luteala si dureaza 14 zile. Ovocitul este captat de trompa uterine si prin patrunderea unui spermatozoid se realizeaza fecundatia, rezultand oul (zigotul). Perioada de viata a unui ovocit este de 24 ore, pe cand spermatozoidul supravietuieste aproximativ 3 zile.

Ciclurile ovulatorii sunt in general cicluri menstruale regulate.

Exemplu: daca un ciclu menstrual regulat are o durata de 32 de zile, atunci momentul ovulatiei se situeaza la 32-14 (faza luteala normala) = ziua 18 a ciclului menstrual.

Teoretic, fertilitatea incepe odata cu instalarea pubertatii si sfarseste la menopauza. Primele cicluri menstruale sunt frecvent anovulatorii, iar in perioada ce precede menopauza se reduc semnificativ ciclurile ovulatorii.

Rezulta ca perioada de maxima fertilitate in cadrul unui ciclu menstrual este in preajma ovulatiei.

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

Durata de timp dintre īnceputul menstrua#355;iei #351;i ovula#355;ie poate varia. Ovula#355;ia este deseori īntārziat#259; īn momente de stress, īn timpul al#259;pt#259;rii #351;i īnainte de menopauz#259;.

Īn aceast#259; unic#259; zi de ovula#355;ie din ciclu, pot fi disponibile pentru fertilizare unul sau mai multe ovule. Ovulul nu tr#259;ie#351;te mai mult de 24 de ore, iar durata de via#355;#259; a celulelor spermatice variaz#259;. Īn absen#355;a unui mucus adecvat, celulele spermatice nu supravie#355;uiesc mai mult de o or#259;, dar cu sprijinul unui mucus cervical de calitate pot supravie#355;ui pān#259; la 2-3 zile, īn unele cazuri chiar #351;i pān#259; la 4-5 zile.

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocsy2007 spune:

cu ajutorul lui dumnezeu voi reusi anul asta
http://tt.lilypie.com/XILYm5.png

Mergi la inceput

Fetele, hai sa va zic si eu ceva: acum 2 zile m-au durut sanii foarte tare, ca de obicei, inainte cu 10-12 zile inainte de menstruatie. Dar astazi ma mai dor decat foarte putin... Sa ma apuc sa interperetez pe marginea textului si sa incep sa sper?? Voi ce ziceti? Mai ales ca am prestat joi iar vineri mi-a zis Tutu ca se vad sangerand naravasii mei, 5 sau cati or fi fost?!

Magdita, multumesc mult de urari, ma bucur din suflet pentru ei. E o scumpa bebita si are niste plamani mama, mama!

Georgia, util articlolul! Multumim!

Pup fetele cucuietele!

Felix

Mergi la inceput