Mamici de Noiembrie-Decembrie2008 (24)
Raspunsuri - Pagina 8
diana21 spune:
Maryb, eu vreau sa scrii si sa stai aici, cu noi, chiar daca esti suparata si nu mai ai chef de nimic! Incearca sa ramai calma, nu are rost sa te consumi pt. ceva ce e statistica! O sa-ti trimit maine, daca vrei, un raspuns amplu si corect al unei prietene care e ginecolog.
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
si
cu Bebedoi 12+
Dialoguri strumfesti
mav spune:
Neatza!
MADUTZA!!!
Sarcina frumoasa si fara probleme, nastere usoara si bebe sanatos, sanatate si numai bucurii alaturi de cei dragi iti urez!
Hera, sincere felicitari pentru fetita, prima fetita de la odiseea noastra!!!! Eu sunt foarte ocupata in ultima vreme si chiar daca citesc (in mare graba, recunosc), pana sa apuc sa raspund, uit ce-am citit.
De vina este sigur neuronul meu gravid... uituc si zapacit! Imi pare rau ca te-ai simtit iar ignorata!
Mary, Amalia, sincer, nu stiu ce sa va zic, dragelor... Poate ca ar trebui sa va incurajez, dar si eu sunt speriata si mi-e teama ca vorbele mele vor ramane doar niste cuvinte goale... Imi pot imagina ce este in sufletul vostru... Si din suflet sper ca amniocenteza va spulbera indoiala si suferita, pt ca bebelusii vostri din burtici sunt ok!
Doamne ajuta!
Diana, ma bucur pt vestile bune!... In legatura cu IR-urile n-am habar... Colul meu a fost de 3,...cm la fiecare echo si dr mi-a zis sa stau linistita. Translucenta nucala se modifica in functie de varsta sarcinii. Si la noi, la 11s5z era de 1mm si la 14s era de 1,7mm, deci a crescut. Pt mine deja e tarziu pt dublu-test, insa voi face TT, macar sa stiu daca este cazul sau nu de amniocenteza....
Anul acesta, pentru ultima oara, avem sansa sa decidem unde pot merge 2% din impozitul pe care statul ni-l opreste din venituri. Este vorba de a completa un formular f. simplu cu datele personale si datele fundatiei catre care vreti sa mearga banii respectivi, de a atasa o copie dupa fisa fiscala pe anul 2007 primita de la angajator, de a trimite prin posta aceste acte la Directia Financiara de care apartinem
Termenul limita este 15 mai!!!
Mai multe date gasiti pe site-ul
www.doilasuta.ro
Mie, personal, mi se pare demn de atentie proiectul fundatiei Scheherezade care reface sectia de tratare a cancerului la copii de la Spitalul Marie Curie (Budimex):
http://www.doilasutamariecurie.ro/campania.html
Va pup pe toate si sa aveti o zi usoara!

14+
Mami de Sebi (04.02.2004)
www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
loren@ spune:
Yannisa stiu ca dupa 14 sapt. te poti vopsi!
Babyzapi felicitari pentru baiat si tie Hera pentru fetita!Cit priveste virsta de la care se poate vedea sexul lui bb, eu zic ca de la 13-14 sapt. cu un eco performant si un doctor bun in eco morfologice se poate vedea cu siguranta! La Bia Iosup mi-a zis sexul la 14+2 zile si sper ca maine, ca 14+ sa imi zic Iosup si acum ce e bb!
Amalia o sa treci cu bine peste amnio, daca e sa o faci..la fel si Maryb!
Diana nu sunt ginecolog dar colul de 3 este scurt dupa parerea mea si IR cam mari..ambele!Poate totusi ar trebui sa iti dea un tratament...si la col scurt fara eforturi!
Bia
bebe mic
13+
ancaoradea spune:
HeraFelicitari pt fetita! Cred ca sunteti superfericiti, chiar daca poate o sa-i creasca ceva intre timp, cum a patit o prietena in luna a-8-a ![]()
Maryb, Amalia Eu zic ca BT si TT sunt doar pt a ne stresa suplimentar si nu au valoare prea mare. Eu inca nu stiu daca voi face.Sigur totul e bine!
Pt indicii mari la fluxul de sange, stiu ca se recomanda Magne B6 3*2 pe zi. Eu zic ca merita incercat, mai ales ca rau nu are cum sa faca.
14+
sadicutza spune:
Neatza fetele!
Ma primiti si pe mine?
Am urmatoarele date: UM 28.01.2008; DPN 09.11.2008, Maternitatea Cantacuzino - Medic: Adina Maniu
Voiam sa informez fetele care nu au apucat sa faca testele de determinari de anticorpi pt. rubeola, rujeola, HIV, hepatita B si C, listeria, toxoplasmoza, citomegalovirus...ACESTE TESTE SE POT FACE GRATUIT PT. FEMEILE INSARCINATE!!! Am aflat acest lucru marti, cand am fost la Inr. Matei Bals pt. o determinare de anticorpi de rubeola(fetita cea mica a facut rubeola saptamana trecuta). Medicul cu care am vorbit acolo m-a informat ca aceste analize sunt GRATUITE pt. femeile insarcinate. Nici medicul de familie, nici medicul ginecolog nu stiau despre acest lucru, indicandu-mi sa fac testarile contra-cost. Am vrut sa anunt acest lucru in ideea ca sunt foarte multe gravidute care, poate nu-si pot permite plata acestor analize care au o importanta majora asupra bebelusului.
Pupici!
sadicutza :purtatoare de bb3, mamica de Teodora-Maria(07.05.07) si Andreea(28.11.98)
maryb spune:
amalia, o sa scriu mesajul in 2 etape pentru ca sunt la servici si nu pot scrie mesaje foarte luingi. Stiu prin ce treci. Dar dupa o zi de analiza o sa-ti treaca, asa cum mi-a trecut mie. Eu sunt convinsa ca bebelusul meu nu are nimic, ca si al tau de fapt. Amniocenteza o faci doar daca vrei, nu te poate obliga nimeni s-o faci. Eu marti seara mi-am luat bitestul si apoi imediat am intrat cu el la dr mea. Dupa ce am iesit de la ea, m-a dus asistenta ei sa ma programez pentru amnio si m-au programat pe 16 mai(dr mea scrisese pe foaie 15 mai) la dr silviu predoi despre care am auzit numai de bine. Cand te programezi sa intrebi tu la ce dr te-au programat ca mie nu-mi spusesera si am intrebat eu. M-am linistit cand am auzit ca este vorba de silviu predoi. Va trebui sa ma duc nemancata, inainte de procedura in sine voi avea o discutie cu dr (consult genetic se numeste) si vom vorbi despre bitestul meu si despre cum va decurge amnio.
maryb
14+ cu 
marea mea iubire
sa fii sanatos puiul meu
pozele mele
maryb spune:
continuare - Cu totul va dura 2 ore, asa mi s-a spus iar costul cu tot cu spitalizare 2 ore si consult si recoltare se ridica la 1600 ron (16 milioane vechi). Dupa 5 zile lucratoare mi se va da un rezultat preliminar, vor fi analizati 5 cromozomi, printre care si cromozomul 21 cel pt sindrom down, iar dupa 3 saptamani va fi gata rezultatul final. Cam asta este cu amniocenteza. Din ce am inteles nu este foarte dureroasa, unele persoane spun ca este ca la o injectie, dar cred ca depinde de fiecare persoana cat poate suporta. Eu una mor de frica cand vad ace, dar trebuie s-o fac ca sa scap de orice indoiala. Si totul se face sub control ecografic, astfel incat copilul sa nu fie atins de ac.
Sper sa te linistesti si sa gandesti pozitiv despre bebelusul tau. Trebuie sa fie bine, nu se poate altfel.
si fruntea sus, o sa iesim invingatoare si din aceasta incercare.
maryb
14+ cu 
marea mea iubire
sa fii sanatos puiul meu
pozele mele
ginye55 spune:
Buna burtici!
Diana imi pare bine ca totul e ok cu bebe al tau.
Sadicutza bun vnit la odisee si o sarcina usoara!

Madutza
O sarcina usoara si un bebe sanatos!
Fetelor eu nu stiu ce sa mai fac. Iar mi s-a facut rau azi in autobuz. Deja e a treia zi la rand. Ma ia in valuri cu calduri, nu mai vad bine si am o senzatie urata de sufocare. Ma tine cateva minute bune si apoi ma ia cu niste tremuraturi pentru ca mi se face ingrozitor de frig.Am ajuns sa-mi fie frica sa mai plec de acasa cu autobuzul. Sotul e intr-o perioada foarte aglomerata la firma si nu ma poate duce nici el cu masina. Cat o mai dura starea asta de rau. Nu mai zic ca iar am inceput sa am greturi noaptea si sa nu dorm.
ginye
13+
Bebitza
Asa a inceput totul
O minune
Bebe sapt5 Bebe sapt9 Bebe sapt12
maryb spune:
dragele mele, revin printre voi astazi cu o mare liniste sufleteasca. Sunt convinsa ca bebelusul meu este sanatos si ca amnio o sa-mi confirme acest lucru. O sa le dau peste nas cu DT si TT lor de rahat.
Dar sa va spun ce m-a facut sa ma linistesc complet...ieri am vorbit cu o fata de la odiseea de sept-oct si mi-a zis ca si-a facut la medsana un dry test, ceva asemanator cu DT si i-0a iesit risc de 1/90 de SD. A facut amnio si bebelusul ei este sanatos. Mi-a spus ca printre factorii care au contribuit la acest rezultat au fost ca si la mine de altfel...varsta, ea face anul asta 31, eu 30, o sarcina pierduta ca si mine cu mentiunea ca eu am scris ca o idioata la motiv defect genetic (a fost o presupunere a dr mele). Cand am sunat sa-mi modifice pe formular mi-a spus ca nu conteaza motivul trecut de mine, dar eu cred ca a contat enorm si pentru asta mi-au dat un rezultat atat de prost, au gasit un om de la care sa mai ia niste bani pe amnio...in fine...apoi mi-a zis ca a contat si greutatea, ca si ea ca si mine are multe kg in plus, faptul ca fumeaza, eu nu mai fumez, asa ca am trecut acolo ca nu fumez. Si toate astea ne-au adus niste rezultate de tot rahatul. Sotul meu imi spunea aseara ca daca mai si treceam acolo ca fumez imi iesea ca la tgipa asta....
maryb
14+ cu 
marea mea iubire
sa fii sanatos puiul meu
pozele mele
cisi5 spune:
Buna fetelor!
Ma alatur si eu mamicilor de decembrie, suntem in saptamana 9.Vreau sa ma sfatuiesc cu voi referitor la vitamine.Eu iau doar Elevit cam de o luna, si as vrea sa renunt la ele si sa iau doar acid folic.Analizele mi-ai iesit in mare ok, mai putin calciu, si ca urmare mai iau si calciu cu vit.D si C.Voi ce vitamine luati in primul trimiestru?