Mamici de Noiembrie-Decembrie2008 (24)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebecris spune:

MI-A DAT aceasta scrisoare....deci daca eu am aceasta scrisoare de la ginecolog...cel de familie este obligat sa-mi dea clexane gratuit pana nasc?
eu am sunat-o (este doctorita si ne cunoastem de ani de zile), i-am spus de chestia asta si parca nu stia nimic..dar o sa vad maine dimineata.
SA-TI DEA D-ZEU SANATATE!!!! MERCI DIN SUFLET PENTRU AJUTOR!!!!

12+

Copilul este o minune dumnezeiasca, dar din dragoste umana!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Brie, vagin dublu, cum asa, ai vreo poza. La odiseea trecuta am avut o colega cu uter dublu si a avut cezariana.
Onut77, de care dureri iti este frica tie, din travaliu, de la expulzie, de la epidurala in coloana pentru o nastere normala sau cezariana sau de la cezariana?

Eu cel mai probabil voi incerca din nou sa nasc normal, aici nu conteaza ca ai avut o cezariana, mai ales daca ea a fost de urgenta deci nu din cauze congenitale. Din travaliu atat tin minte ca intre dilatatie 5 si 10, ma tineam de pereti in timpul contractiei, in rest mergeam pe coridor. Am reusit performanta sa nu tip deloc in travaliu desi a fost lung, 16 ore, si cel mai nasol contractiile erau una dupa alta ca a fost indusa nasterea.
Din cezariana insa m-am trezit plangand, probabil de la anestezie. Partea cea mai nasoala a fost ca am facut o iritatie pe gat de la tubu ca operatia a durat mult, 2.5 ore. Si prima zi dupa cezariana am tot tusit ca simteam nevoia sa scap de crusta aceea din gat. In acele momente travaliul mi s-a parut floare la ureche, ganidti-va cat de nasol este sa tusesti cateva ore, cu o burta proaspat taiata si un uter care se contracta, plus un sac de nisip pe burta si multe paturi pe mine ca tremuram de frig, probabil tot un efect secundar al anesteziei generale. Prima zi a fost cea mai nasoala din viata mea, la inceput nu puteam gandi coerent, nu puteam vorbi bine, primeam telefoane si eu plangeam printre cateva cuvinte care reuseam sa le leg. Cam 14 ore de cosmar, la 6 seara m-am ridicat din pat, dar nu am reusit sa merg singurica decat daca ma tineam de perete. A, si ridicatul din pat a fost dureros cam o luna, inati ma intorceam intr-o parte, dupa aceea dadeam picioarele jos si in final ma ridicam in picioare.
O sa vad care-mi este norocul acum, pe undeva trebuie sa iasa bb , uneori mi-e frica si de o epidurala, gandul ca pot da gres, pe de alta parte daca totul merge bine cu epidurala nu voi mai fi lesinata dupa travaliu ci mai in forma pentru bb al meu. Durerile de la travaliu le-am uitat, stiu ca ma durea rau dar nu pot sa imi mai creez acea senzatie.

Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana

9+ BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Mariana28- bine ai venit! Sarcina usoara si bebe sanatos. Vezi ca primee 12 mesaje sunt moderate si noi nu le vedem pt ca trecem deja la alta pagina. Sa nu crezi ca vorbesti singura. Toate am trecut prin asta. Scrie repede 12 mesaje ca sa scapi de moderare.
Maryb- noi suntem alaturi de tine. Ma bucur ca ti-ai dat seama ca bebe e cel mai important si tu trebuie sa fii tare pt el. Ai grija de tine.
Diana- asteptam vestile bune.

==========
Corina 10+
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miky-ea spune:

Si eu am scris cateva mesaje si am vazut ca nu-mi raspundeti...am inteles acum...sunt incepatoare

Graviduta in 3 luni
http://md.lilypie.com/dzUep3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Nebunica eu inca mai iau acid folic si mai iau pana ajung la gineca peste vreo 2 sapt.

Bebecris felicitari pentru bitest. Imi pare rau insa ca tb sa urmezi un tratament asa de costisitor si de lunga durata. Iti tin pumnii sa rezolvi cu gratuitele.

Maryb ai incredere ca totul va fi bine.

Eu ma simt putin mai bine.

ginye 13+

Bebitza
Asa a inceput totul
O minune

Bebe sapt5 Bebe sapt9 Bebe sapt12

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toriceli spune:

Maryb iti tinem pumnii cu amnio !

Alra eu nu sunt nici pro , nici contra nici unui tip de nastere. Cred ca e o decizie pur pesonala pe care fiecare o ia in functie de cite de bine se cunoaste si de parametrii personali - frica , durere , grad de siguranta etc.
Aceastia sunt parametrii pur subiectivi , depind strict de persoana iar acesti parametrii sunt determinati printre altele de constitutia fizica , psihica , de educatie , de mediul social si familial in care traiesti etc.
Nu pot spune ca daca eu incerc sa imi controlez frica si altii trebuie sa o faca sau ca e gresit sa nu o faca. In plan personal nu poti decide ce e mai bine pentru altul raportindu-te la tine !
Chestiunile subiective - care tine de propria ta persoana cum este spre exemplu pragul durerii , ce variaza de la persoana la persoana - nu pot fi contabilizate si nici condamnabile.
Nu inseamna ca daca x procent din femei rezista la durerile nasterii restul sunt condamnabile ca nu rezista sau ca sunt de condamnat pentru ca din cauza lor opteaza pentru cezariana.
E corect sa ii dau in cap cuiva care vrea sa nasca vaginal pentru ca mie mi se pare mai sigura cezariana sau invers ? E o perceptie proprie a lui X alui Z si cita vreme pentru x e important un anumit grad de siguranta mai mare sau cel putin aparenta ei, asa e bine ! E bine cum simte fiecare ca e bine !

Stiti ce i-a spus gineca finei mele care a nascut luni cind era la dilatatia 5 ? Ca nasterea vaginala nu e pentru orice femei ci pentru femei puternice. Daca simte ca poate face fata va naste vaginal , daca nu sa o anunte. Iar gineca e "adepta" nasterii vaginale !

Si da Otilia ai dreptate e o problema cu epidurala in tara ( probabil sunt si situatii particulare pozitive spre deosebire de Craiova ): sunt foarte putini anestezisti care stiu sa faca epidurala pentru o nastere.

In spitalul nr.1 din Craiova situatia sta cam asa : daca nasti pe garda unui dintre cei 2 anestezisti - singurii - care fac epidurala bine , daca nu ai cumparat trusa degeaba. Si uite asa m-am facut eu la 15 sapt. de o trusa pt. epidurala ! Fina mea pe la dilatatie 5 a cerut cezariana : a spus clar ca e peste putinta ei sa reziste la durerile contractiilor!

In ceea ce ma priveste mi-as dori sa pot naste vaginal , preferabil cu epidurala . Deocamdata placenta mea acopera colul. Sper din tot sufletul sa se ridice pina la 28 de saptamini. Vreau macar sansa de a decide !

Toriceli 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marguta spune:

Buna! Maryb,e bine ca incerci sa treci peste si nu uita ca gandirea pozitiva este cea mai buna solutie. Eu cred ca totul va fi bine si iti tin pumnii. Toate avem emotii cand mergem la doctor sau cand primim rezultatul analizelor pentru ca nu e vorba numai de noi ci si de viata care creste in noi.
In ceea ce priveste nasterea, eu am nascut prima data normal, fara epidurala fara nimic, a fost dureros , dar a trecut. ( Baietelul meu a avut la nastere 3,750Kg si 55cm).Acum , cand va veni sorocul( in dec) , sa vedem ce zice doctora, personal tin cont de sfaturile medicilorpentru ca ma gandesc ca amu experienta, iar in doctora mea pot spune ca am incredere, mi se pare atenta si grijulie si cu multa experienta. Oricum , sa dea Dumnezeu sa fie totul bine cu sarcina si cu bb, sa ajungem la momentul T, si vom vedea atunci.
Va doresc numai bine si multa sanatate voua si puiutilor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

toriceli nu sari la mine ca uite ce am zis eu

quote:
eu zic dupa ce am nascut am zis ca asa as mai naste si maine, dar am avut epidurala. Eu nu ma grabesc sa dau bile negre fetelor din romania caci stiu ca epiduralele nu se fac bine, sau nu se fac si unele persoane nu sunt asa rezistente la durere si se chinuie ingrozitor.
Mie personal insa imi e frica rau de tot de cezariana. Mie imi e frica de orice fel de buba si pentru mine cezariana reprezinta biiiigg buba.

eu am nascut cu epidurala si nu am avut dureri mari decat foarte putin timp. si nu stiu daca as fi rezistat pana la sfarsit caci ma durea ingrozitor. io de aia zic: cu epidurala e parfum, fara - nu ma bag sa comentez.

singura chestie cu care nu prea sunt eu de acord e "decizia personala" - adica nu cred ca ar trebui sa se ajunga aici. mie povestea asta mi se pare o decizie care ar cam trebui sa fie a medicului. e totusi o responsabilitate destul de mare. dar nu ma ascultati pe mine, eu locuiesc intr-o tara unde esti tratata ca o regina in spital si a te lasa 100% pe mana medicului e ceva perfect normal datorita faptului ca sistemul medical e foarte bine pus la punct si nu auzi povesti de groaza ca in romania.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brie spune:

otilia, nu am poze si cred ca nici daca aveam nu le postam.S-a descoperit cand aveam 18 ani si am fost la primul control ginecologic.Medicul, la vremea aceea, destul de in varsta si cu o experienta in domeniu uluitoare, la sfarsit a spus "sunt medic de peste 30 de ani, am auzit, am studiat, am citir dar pana acum nu am intalnit niciun caz.Sunt foarte rare cazurile poate chiar 1 la un milion".M-am simtit oarecum "flatata" ca eram unicat.
Am fost nevoita sa-mi fac operatie pt a putea avea un vagin normal.Era un sept vaginal longitudinal, iar vaginele nu erau destul de elastice pt a ramane asa.Atunci am suferit 2 operatii una pe peretele posterior si cealalta pe cel anterior.
Daca as naste normal.....ar fi vai si amar pt ca ar trebui sa ajung la chirurgie plastica sa il mai am inapoi intreg.

bebecris, nu ai pt ce! Ma bucur ca am putut sa fiu de folos cu ceva.

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toriceli spune:

Alra scuzoaiele mele cele mai sincere daca ti-am lasat impresia ca am sarit la tine ! Nici vorba sa fi avut intentia asta.

Cred ca am simti sa raspund tocmai mesajului tau pt. era cel mai voluminos sub aspectul continutului si dezbaterii problematice. Dar in nici un caz nu am incercat sa "sar" la cineva ! Fetele care se simt cumva atacate , sorry e doar un punct de pedere si argumentarea lui .

Cu decizia personala ce sa spuna cite vreme sarcina se spune ca nu e boala , nasterea la fel ....imi mentin pdv. prefer sa o consider optiune personala. Chiar cind se apreciaza ca nu poti naste vaginal pt. ca bebe nu e in vrie tot ti se cere semnatura pt. operatie. Nimeni nu te poate opera fara consimtamintul tau asa ca de ce sa nasc vaginal fata consimtamintul meu ? Crede-ma nu e nici un argumet mai puternic decit altul la acest raspuns. Medicul cit ar fi de savant nu imi poate spune mie daca pot sau nu ceva ! Fiziologic poate doar sa imi confirme ca sunt apta sau nu de o nastere vaginala dar nu si daca pot sau nu.iar aptitunea fiziologica nu-l indreptateste sa pretinda ca pot . De la a fi apt pina la a putea sunt multe drumuri de parcurs.
Pina la urma chiar si cind esti bolnav esti intrebat daca vrei sau nu sa urmezi un tratament.

Dezbaterea problematicii cezarienei "la cerere" e veche si nici pe departe lamurita. Nici de lumea medicala dupa cum de altfel reise din articol , nici de restul. Asa ca noi...opinam , opinam...

Toriceli 15+

Mergi la inceput