Fetele din America (108)
Raspunsuri - Pagina 14
Hilde spune:
Eu nu stiu mult despre vanzarea caselor in afara US dar in principiu stiu ca daca castigi la vanzare pana la 250 000 de dolari pe persoana sau 500 000 pe familie( diferenta intre ce iei si ce ai platit pentru casa) nu platesti taxe. Indiferent daca proprietatea a fost in US sau in afara.
Dar trebuie sa fi trait in casa aia pentru cel putin 2 ani in ultimii 5. Altfel cred ca trebuie sa declari tot castigul aici si apoi sa claim un tax credit pe ce ai platit in Ro pe vanzare.
O sa ma interesez mai mult cand am timp.
IRS-ul zice cam asa:
"Home –– If you sell your residence, you may be able to exclude from income any gain up to a limit of $250,000 ($500,000 on a joint return in most cases). To exclude the gain, you must have owned and lived in the property as your main home for at least 2 years during the 5-year period ending on the date of sale. Generally, you cannot exclude gain on the sale of your home if, during the 2-year period ending on the date of the sale, you sold another home at a gain and excluded all or part of that gain. If you cannot exclude gain, you must include it in income. To determine the maximum dollar limit you can exclude and for additional information, refer to Publication 523, Selling Your Home. You cannot deduct a loss on the sale of your home.
Property outside U.S. –– U.S. citizens who sell property located outside the United States must also report gains from these sales, unless the property is exempt by U.S. law. Reporting is required whether you reside inside or outside the United States and whether or not you receive a Form 1099 from the payer."
http://www.irs.gov/newsroom/article/0,,id=170634,00.html
Cred ca ei se intreaba de transferurile interbancare. Citeam pe situl lor ca daca ai un cont mai mare sau cumulat de 10k in alta tara trebuie sa-l declari. :)
Hilde spune:
quote:
Originally posted by adriana_m
Salutare. cam rar scriu pe aici dar de citit citesc tot. Nu prea ma bag la scris ca noi inca nu suntem pe la scoala(copilul) si nu prea am ce sa zic. dar citesc tot si bag la cap tot.
Hilde sotul meu are viza H1B dar noi am aplicat din tara si nu cred ca e acelasi lucru daca aplici de aici. Oricum la noi toata treaba a durat cateva luni (7-8 luni parca).
As avea o intrebare pt fetele care au nascut recent sau pt cine isi mai aduce aminte: inainte sa ramai gravida sau chiar dupa ce ai ramas ce vitamine se iau?
Multam Adriana.
Am cerut viza pentru 1 Oct. Daca ne tine 7 luni e cam rau. :)
In ceea ce priveste vitaminele sunt si eu curioasa, ca trebuie sa incep sa le iau.
Hilde spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Eu am folosit la salate. E altfel. Ma rog, e acceptabil dar are un gust aparte.
Eu i-am dat mult flaxseed (seminte, pudra, ulei) lui Alexandru cind avea probleme cu alergiile. Puneam pudra in tot ce se putea (si in mincare, nu se simte daca pui putin), semintele si uleiul le puneam la salate. De fapt si semintele merg in iaurt de exemplu.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Ramona,
Eu ma declar admiratoarea ta ... din umbra.:) Am citit ce ai scris tu despre cookware si m-ai facut sa cumpar si eu, am vazut ce flori frumoase ai pe langa casa si anul asta am pus si eu...incep sa te copiez. : ) )
Ramona J spune:
Hilde . Sa stii ca nu mai ai companie.
adriana_m spune:
Multumesc fetele pentru raspunsuri. Inca nu avem sarcina sau nu stiu inca. Eu acum luam niste vitamine un fel de multivitamine dar ma gandeam ca sunt altele pt sarcina. Am fost la dr dar am uitat sa intreb daca trebuie sa iau ceva. probabil ca o sa dau un tel pana la ea pe luni si pana atunci merg tot pe vitaminele mele daca tot au acid folic in ele. Parca am citit undeva ca daca iei cu o luna acid folic inainte sa ramai e bine (poate chiar aici am citit ca nu mai stiu), asa ca cu asta m-am scos ca am luat o luna vitaminele astea.
azi are copilul la gradi mother's day si sunt invitate toate mamele la gradi. Sunt tare curioasa ce va fi. Nu stiu daca trebuia sa le iau ceva flori sau bomboane la educatoare. Ele nu au copii nici una dar nu stiu daca mother's day asta e la fel ca la noi cand se sarbatoresc toate femeile. Eu nu am luat nimic. Sper sa nu fi trebuit.
CRISMIR spune:
Ba da,ba da RAMONA,si eu sunt in urma ta,esti o scumpa si uneori asa de mult ne protrivim,invat multe de la voi,astea de mai de mult in USA...hihihi...
HILDE,m-am uitat la pozele tale,ce grasunel ai,scump foc...si ce mireasa draguta ai fost...unde ai facut nunta?..ce castel este ala?...superbe peisaje de iarna,eu sunt rupta de zapada de ceva ani si sufar...ma uit la poze si-mi vine sa plang
Si noi am primit sume mari de bani din Ro,tot prin Banca Transilvania si nu am platit nimic la taxe...si chiar de 2 ori am primit...noua nu ne-au luat nimic la taxe.
Iar cu casele,merita sa-ti vinzi in Ro daca esti sigur ca aici ramai ,si sa-ti cumperi o casa sau apartament in USA,pt ca suma care ramane de platit,MIAU-le,va fi asa mica incat nu vei mai platii 20-30 de ani,ci poate doar 5-10..acum depinde de ce ai in Ro..ca poate sa-ti acopere pt un apartament in totalitate....iar la o casa sa-ti ramana o suma mica de platit ,merita,zic eu...si asta m-i se pare ideal,sa nu mai ai rent sau loan de platit,ar fi super usor de trait...pt ca asta costa cel mai mult si ne rupe.
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
ruxij spune:
Miaule ai dreptate in ce spui, dar deocamdata mie fi-miu mi se pare mic pt. echipa asta. Este cel mai mic dintre copii. Ieri de ex. era f. obosit. Nu ne lasam acum, ii dam inainte, dar la iarna cred ca il voi duce de doua ori pe saptamana or so.
honey79 spune:
Fetele ce stiti de "insulation"?
A facut cineva asa ceva? A schimbat izolatia in casa?Daca da, cat timp v-a luat? Si cam cat v-a costat? Ati gasit pe cineva specilizat?
Multumiri anticipate pentru raspunsurile voastre.
POZICI DE TOT FELU'
POZE ANDREW-JOHN
ANDREW LA 2 LUNI-POZE NOI
FILMULETE ANDREW-JOHN
BOTEZ ANDREW
My silly cats
Cum crestem
Mamica de Andrew - John (21 Februarie 2008)
Vali
Ramona J spune:
Mirela .
Eu zic ca daca are cineva o proprietate rezonabila in Romania iti mai ramin si bani dupa ce cumperi ceva aici. Nu v-ati uitat la casa de pe str. Luica? Pusesem eu un link...
Honey, te referi la izolatia din pod? Vata aia de sticla? Sint firme care vin si o imprastie. Eu cind am nevoie de informatii din astea ma uit pe City Data. Acolo gasesti recomandari de firme din orasul tau.