Fetele din America (108)
Raspunsuri - Pagina 13
Hilde spune:
Neata!
Am vazut ca vorbiti de flexseed. Acum s-a descoperit ca semintele de flexseed fac cel mai bun ulei, au cea mai mare cantitate de Omega3. O companie chinezeasza de medicamente a fost aprobata de FDA sa produca un fel de vitamina care "claim" ca are cea mai mare cantitate de Omega3 ever. Imi imaginez ca va fi scumpa.
Uleiul de flexseed este mai bun decat uleiul de masline dar este scump. Am vazut ca-i cam 40$/jum de litru. Asa ca si semintele sunt excelente in lipsa uleiului. N-am gatit niciodata cu ulei de flexseed, oare cum o fi la gust?
Ramona J spune:
Eu am folosit la salate. E altfel. Ma rog, e acceptabil dar are un gust aparte.
Eu i-am dat mult flaxseed (seminte, pudra, ulei) lui Alexandru cind avea probleme cu alergiile. Puneam pudra in tot ce se putea (si in mincare, nu se simte daca pui putin), semintele si uleiul le puneam la salate. De fapt si semintele merg in iaurt de exemplu.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
adriana spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Ancadm, cand am vandut noi apt. in Bucuresti mama ne-a facut transfer bancar pur si simplu si n-am platit nici un fel de taxe. Daca o fi fost ilegal, o fi fost, te anunt eu cand ne leaga. Deocamdata, dupa trei ani, suntem OK banii sunt cheltuiti si haliti, dati ca downpayment la casa.
Ruxij, mai da-mi si mie amanunte, te rog. De la ce banca se poate face transfer catre USA? Adica daca-mi vand si eu apart. din Buc pot transfera banii aici? Si Taxele bancare n-au fost mari?
Mersi
ancadm spune:
Ruxij,
Multumesc pentru raspuns! Din cite am citit eu trebuie platite taxe, pentru ca banii aia sunt vazuti ca profit(daca esti cetatean american). De asta sper ca pot evita taxele daca ii investesc imediat in alta casa...Prin ce banca ti-au trimis banii si cit sunt taxele?
Anca, Andreea (7 ani) si Monica (9 septembrie 2005)
adriana_m spune:
Salutare. cam rar scriu pe aici dar de citit citesc tot. Nu prea ma bag la scris ca noi inca nu suntem pe la scoala(copilul) si nu prea am ce sa zic. dar citesc tot si bag la cap tot.
Hilde sotul meu are viza H1B dar noi am aplicat din tara si nu cred ca e acelasi lucru daca aplici de aici. Oricum la noi toata treaba a durat cateva luni (7-8 luni parca).
As avea o intrebare pt fetele care au nascut recent sau pt cine isi mai aduce aminte: inainte sa ramai gravida sau chiar dupa ce ai ramas ce vitamine se iau? Stiu ca se ia acid folic, dar in afara de asta se mai ia ceva? Am inteles ca ceva prenatale dar nu stiu sigur. Poate ma lamureste si pe mine cineva. Eu la primul copil nu am luat nimic ca am aflat ca sunt insarcinata tarziu si nu mi-a mai dat nici un acid folic, dar acum parca as lua ca nu mai am aceeasi varsta ca la primul.
Multam de raspuns.
ruxij spune:
Prin banca Transilvania am facut transferul si taxele nu mai stiu exact cat au fost, dar f. mici, ceva sub 100$ in orice caz. E o taxa fixa indiferent de suma. Eu una n-am platit nici o taxa la IRS, cum ziceam.
ancadm spune:
Adriana poti sa mergi la farmacie si ai sa gaseti un raft intreg de vitamine prenatale. Au acid folic in ele, deci nu mai trebuie sa iei suplimentar. Mie mi-a recomandat doctorul sa iau acele vitamine prenatale si dupa ce am nascut, pe perioada alaptarii.
Anca, Andreea (7 ani) si Monica (9 septembrie 2005)
honey79 spune:
Adriana, mie doctorul mi-a prescris Centrum Materna, cu care m-am inteles bine pe toata perioada sarcinii.
Imi recomandase sa le iau pana bebe va implini un an.
Ahhh, asta se intampla cu doctorul meu neamt, pe vremea cat am stat in Germania.
Cand am venit aici si-am fost la o clasa de childbirth.... tipa ne spunea ca e ok si daca luam vitamine de copii, cate 2 o data.
Vezi ce-ti recomanda ob-gyn-ul tau.
POZICI DE TOT FELU'
POZE ANDREW-JOHN
ANDREW LA 2 LUNI-POZE NOI
FILMULETE ANDREW-JOHN
BOTEZ ANDREW
My silly cats
Cum crestem
Mamica de Andrew - John (21 Februarie 2008)
Vali
alintaroma spune:
Si eu auzisem ca banii tranzactionati prin banca sunt impozitati automat la sfirsit de an pentru ca sunt perceputi ca venit, nu conteaza de unde ii ai sau daca esti sau nu cetatean atita timp cit file tax report. Ca doar la taxe dai si situatia conturilor bancare nu?
Drept e ca nu vorbesc din experienta personala pentru ca noi inca nu am vindut casa din ro si nici nu avem de gind prea curind sa o facem .
Poate e cineva priceput la taxe si va raspunde ...
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
miau-miau spune:
voi vorbiti serios, adica daca ai o proprietate in ro si o vinzi, platesti taxe aici pe banii respectivi pe care teoretic ai platit o data in ro?
mie mi se pare o timpenie sa vinzi in ro ca sa faci bani de downpayment pt o casa pe care o vei termina de platit la pastele cailor. cel mai probabil vei petrece urmatorii 20-30 de ani platind dobinzi la loanuri la diverse case pe care le vei tot vinde si cumpara.
de aceea eu am hotarit sa nu vind nimic in ro. am indoieli mari ca voi vedea vreodata vreun act de proprietate imobiliara aici, cu zero datorie la banca.SI in plus, daca vinzi acolo, iei aici (vorba vine iei, adica faci imprumut la banca) si intimplarea face ca nu mai ai cum sa te intretii aici, cind vinzi nenorocirea de casa neplatita de aici preturile in ro au urcat de 5 ori si nu mai ai cum recumpara ce ai avut o data.
Ruxi, parca tu ziceai cu inotul de 4 ori pe sapt ca e prea mult. sa sti ca e f. bine daca profiti de anii astia cit nu are lectii multe la scoala si poate face fata antrenamentului de inot. nu se compara cu o ora pe sapt, sau 2. ai ocazia ca in citiva ani sa scoti un copil atletic, sanatos, (sa nu mai zic de popular--ceea ce face diferenta intre un adolescent fericit si unul nefericit) chiar daca in anii mai mari de scoala poate va renunta la inot competitiv si va alege academic pur. desi niciodata nu stii, daca merge excelent la inot poti prinde burse la facultati extrem de bune. Daca poti sa faci tu fata dusului si adusului de la inot, simbetelor si duminicilor in care va avea swim meeturi, merita. si daca ai 2 copii, cel mic il va copia pe cel mare. alt avantaj este ca scapi de problema posibilului baut, fumat, drogat la adolescenta. alt avantaj este ca, competitia sportiva cladeste caracter.
insa daca vrei sa mergi pe linia asta trebuie sa incepi acum, cit e mic, ca sa aibe sansa ca in citiva ani sa fie intre cei mai buni. daca il dai la virsta mai mare va fi greu, daca nu imposibil sa recupereze ceea ce ceilalti au acumulat ca antrenament in citiva ani.
una din marile pacaleli cu care am venit din ro este ca acolo stiam ca daca faci sport nu faci carte, insa aici un tinar de succes este un atlet bun si un academic bun.