Puiuti de Randunici 2008!! (5)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianadana spune:

si acum pt naty.
care era aspetul kk la iulia cand avea diaree?
puiuta mea face de 4 zile kk solid dar insotit de ceva zemos, galbui.
in prima zi mi-a si varsat destul de mult.
eu ii dau numai lapte praf nan1 dar pana acum nu am avut probleme.
de sambata i-l dau numai cu apa de orez. i-am mai dat si saruri de rehidratare si de ieri 1/4 plic smecta dizolvat in 20 ml ceai menta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuchita spune:

Bravooo, Iulia! Speram ca nu e doar kk, nu?
Clau felicitari pentru vaccin!

mamica de Ilinca (5.07.2005) si Sebastian(30.01.2008)
poze

Mergi la inceput

si voiam sa te mai intreb care erau semnele de deshidratare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Ali, si Rebecca sughite des . De obicei, incepe cu sughitul dupa ce termina cu papa, ragait, regurgitat..., cand incepe sa sughita stiu ca s-a terminat masa cu totul! Se linisteste singura, nu-i dau nimic pentru sughit. Am inteles ca si prin sughit ei scot aerul , deci e bine sa sughita...

Tatiana, trebuia sa te intrebe daca optezi pentru cel strain sau il faci pe cel gratuit...Se pare ca ti l-a bagat automat pe cel cu bani!

Varuna, Rebe doarme noaptea numai pe burtica, ziua nu. La inceput si eu ma stresam dar am vazut ca nu am de ce. Isi misca caputul singura de pe o parte pe alta si nu-si baga nasucul in scutec, il tine liber la respirat!

Gherman, sa dea Dumnezeu sa fie totul bine cu bebe si cu siguranta o sa iasa invingatoare din asta. Fii optimista mamico pentru puiuta ta! Sunt alaturi de tine in incercarea asta...

Sovi, la mine Rebe trage de sfarc in spate de parca ar fi guma de mestecat!!!

Simo, nu stiu care o fi mai bun, mie mi-a recomandat pentaxin si euvax si pe-astea le-am facut!

LA MULTI ANI SIMONETTE, SA FII FERICITA ALATURI DE FAMILIA TA FRUMOASA!

DEEA, NASTERE USOARA SI TE ASTEPTAM LA MAMAICEALA!

Cenia, si cand sughite scoate aerul afara sa sti! Asa ca e bine.

POZE

POVESTEA NASTERII

mamica fericita de Razvanel si de Rebecca!

Mergi la inceput

imi cer scuze dar sunt tare disperata cand e vorba de puiul meu.
sper ca nu v-am deranjat prea tare.
pentru toate randunicile dragute si pt puisorii lor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Hai, mey, Tuchita, crezi ca e numai kk?! Ca acusi ii bag racheta, scot kk si o sui iar pe cantar!
Nicoleta, e super dragalas Matei dar sfat: nu-l mai poza f de aproape ca-i deformezi trasaturile si e pacat, in pozele facute mai la distanta e superb! iar cu problemele...suntem vreuna neocolita??

Naty
mamica Iuliei Elena (30.01.2008)
DOAMNE,TINE-O SANATOASA PE MINUNEA MEA!
Iulia mea
www.onetruemedia.com/shared?p=524cc5223d57ca1ff422c0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Minunea mea

Mergi la inceput

Hai ,mai, Naty, ca glumeam!
Ce vreme de kko!As iesi si eu la plimbare! Seb e in forma maxima, s-a plictisit de albinutele de la carusel!
Am uitat sa va povestesc ca am iesit cu copilu' in wrap!{unul confectionat de mine!) Se uita lumea pe strada ca la urs!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Se uita lumea si la carut ca la urs, daramite la wrap!
M-am dus sa-i bag racheta in fundic dar doarme, si am crutat-o

Naty
mamica Iuliei Elena (30.01.2008)
DOAMNE,TINE-O SANATOASA PE MINUNEA MEA!
Iulia mea
www.onetruemedia.com/shared?p=524cc5223d57ca1ff422c0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Minunea mea

Mergi la inceput

PENTRU CONSTIPATI
DUPHALAC
Medicamente litera d

Forma de prezentare: sirop
Producator: Solvay Pharmaceuticals
Clasificare ATC: lactulosum, A06AD
Descriere medicament:

Forma de prezentare: Sticle cu 200, 300, 500 sau 1 000 ml.

Proprietati si compozitie: Siropul de Duphalac contine, in afara de lactuloza, cantitati foarte mici de lactoza si galactoza, doua glucide naturale. Organismul nu poate digera si absorbi Duphalac, care ajunge in colon neschimbat. Colonul contine o flora bacteriana saprofita bogata si unele bacterii pot digera (sau descompune) Duphalac. Aceasta descompunere a Duphalac are efecte benefice in diferite indicatii. Produsii de descompunere ai Duphalac au un efect natural de stimulare a activitatii peristaltice a colonului. Produsii de degradare determina, de asemenea, retinerea unei cantitati mai mari de apa la nivelul colonului, ceea ce face ca scaunul sa fie mai moale si mai usor de eliminat. Aceste produse stimuleaza antrenarea unor toxine in scaun. Duphalac nu poate actiona inainte de a ajunge la nivelul colonului si, pentru ca tranzitul intestinal sa fie normalizat, sunt necesare 24-48 h.

Indicatii: Constipatie: Duphalac poate fi recomandat ca laxativ in constipatia acuta si cronica. Este utilizat mai ales in urmatoarele cazuri: defecatie dureroasa, asociata cu fisura anala si hemoroizi; restabilirea scaunului normal la copii si la varstnici; postchirurgical si la pacientii imobilizati la pat; in sarcina si perinatal; in prevenirea formarii fecalomului; dupa utilizarea de medicamente care determina constipatie. Perturbarea scaunului normal poate avea diverse cauze, de exemplu: ingerarea redusa de lichide, lipsa exercitiului fizic, schimbarea dietei, interventii chirurgicale sau diferite tratamente medicale. Constipatia se poate prezenta in diferite forme; defecatia poate lipsi in totalitate, scaunele pot fi de consistenta crescuta (dificil de eliminat) sau pot fi foarte reduse ca volum. In primul rand, cauza constipatiei trebuie identificata si, daca este posibil, eliminata. Duphalac ajuta la normalizarea scaunului, prin reducerea consistentei si facilitarea eliminarii.
Inainte de a utiliza Duphalac: Deoarece Duphalac contine o cantitate mica de galactoza, nu trebuie prescris pacientilor care necesita o dieta cu cantitate scazuta de galactoza (aceasta situatie este foarte rara).

Precautii: Duphalac contine o cantitate mica de lactoza. Acest aspect trebuie luat in consideratie in cazul pacientilor care nu tolereaza lactoza. Doza de Duphalac care se recomanda in constipatie poate fi recomandata pacientilor cu diabet, deoarece valoarea calorica a Duphalac este neglijabila (14 kcal/15 ml).

Reactii adverse: In timpul primelor zile de tratament pot aparea flatulenta si balonare. Acestea dispar de obicei in cursul tratamentului. La doze mai mari poate sa apara diareea. Aceasta poate fi corectata prin reducerea treptata a Duphalac pana la stabilirea dozei individuale optime.

Supradozare: Nu s-au raportat cazuri accidentale de supradozaj. Efectul obisnuit este diareea. Nu este nevoie de un antidot specific, este suficienta oprirea tratamentului.

Dozare si administrare: Constipatie: Dozele pentru constipatie pot fi foarte variate, in functie de raspunsul individual. Urmatoarele doze sunt orientative. Daca rezultatele nu apar in 48 h, doza poate fi marita, iar daca apare diaree, doza trebuie micsorata.

Varsta

Doza initiala (3 zile)

Doza de intretinere

Adulti

10 - 45 ml

10 - 25 ml

Copii 7-14 ani

15 ml

10 - 15 ml

Copii 1-6 ani

5 - 10 ml

5 - 10 ml

Sugari

5 ml

5 ml

Se recomanda administrarea in priza unica, la micul dejun, sau fractionat, in doua prize, dimineata si seara. Encefalopatia portala: Doza initiala este de 30-50 ml, de trei ori pe zi si se reduce in functie de nevoile individuale.

Conditii de pastrare: Depozitare la temperaturi cuprinse intre 0- 20 grade Celsius.

poze

Mergi la inceput

Ilinca avea scaun cam la 2,5 ml administrati!
Lui Seb nu i-am dat ca se kk minunat!

poze

Mergi la inceput