Puiuti de Randunici 2008!! (5)
Raspunsuri - Pagina 4
gecko spune:
iar in ceea ce priveste dexametazona....dextranul e alta mancare de peste (nu mai stiu cine zicea de el)...e solutie perfuzabila ca sa vorbesc din popor.
si da gudinde...parerea mea categorica e ca se da aiurea Dexametazona in romania. in saptamana 38 chiar nu isi are rostul. nici nu e de mirare ca nu se gaseste in spital...ca vad ca se face risipa. si ca tot mi-am amintit de discutia asta...sa nu uit de unde a plecat:
hai deepui!!! nastere usoara si recuperare rapida cu puiut sanatos si mancacios!!!
gecko spune:
la capitolul scos aerul...cand a vazut sotul prima data cum batucesc spatele copilului s-a speriat ca vreau sa il bat...dar la fel s-a speriat si cand l-a auzit cum face cand scoate aerul...ca un veritabil birjar.
de sughitat, sughita si al meu. spre "norocul" meu il apuca atunci cand e pe jumate adormit si vreau sa il pun in patut. rezultatul este un puiut ce sughita, cu ochii larg deschisi...ce studiaza peretii in loc sa adoarma. aici nu se recomanda nimic pentru astfel de situatii...si doar rabdare de 3 ori pe zi.
v-am auzit ca spuneti ca e normal sa nu aiba scaun nu stiu cate zile astia alimentati exclusiv la san...Doamne feri sa pateasca al meu asa ceva. secventa la noi este .... vreau tzitzi...e pus la san...trage vreo 5 minute hulpav de zici ca vrea sa imi smulga sanul din balamale...dupa care se opreste...isi tuguie buzele ca si cum ar fluiera...si dupa care se aude mitraliera din pampers si zona e impanzita de un miros ingrozitor....eu fuga, fuga sa schimb copilul...protesteaza un pic cand ii desfac body-ul, cand ii sterg fundicul si il creia o pauzasc...apoi ia o pauza....si pe cand sunt gata sa ii pun pampersul curat...il vad iar incruntat cu buzele tuguiate...siiiiiiiiiii...mai face o bomba in mana la mine...dupa care seninatate si fericire pe fata lui.
CristinaGoji spune:
In sfarsit mi-am adormit si eu mandra!!! era treaza de la 5, a mancat si dupa aia a trebuit s-o plimb sa nu faca galagie sa mi-l trezeasca pe Vladic , ca asta, daca se trezeste mai devreme de 7 ii jale toata ziua! Asa ca nu ma mai culc, ca n-are rost...imediat ii 7.
LA MULTI ANI SIMONETTE!
La multe luni Essam!
Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria
CristinaGoji spune:
Ce frumos ai descris Gecko ritualul de facut kk
Multumesc de info privind mastita! Am citit si eu zilele astea, de cand m-am pricopsit cu "minunea" ca nu se intrerupe alaptarea in mastita si ca din contra, ar ajuta la o vindecare mai rapida, dar eu ce sa fac daca nu mai alaptez???
Vladic
Daria
gecko spune:
iar la capitolul imbracat si infasat copilul...ma declar mama nebuna si cretina. eu cu pijama groasa pe mine, adapostita de pilota...si ghemuita in bratele sotului...si inca tremur...iar pruncul il tin in salopeta acoperit doar de o paturica bagata in cersaf. nu e de mirare ca pe la 5 dimineata era furios si urla chiar daca mancase in urma cu o ora. ii erau inghetate coitele. aici la 5 dimineata este de obicei cel mai rece (cam max 10 grade) si intr-o casa fara incalzire centrala (doar cu un calorifer electric) si cu izolatie ioc...imediat se raceste. asa ca de 2 zile...imbracam puiutul mai gros...si daca se trezeste la 5-6 dimineata...ii dau repede sa pape...si il bag intre noi in pat...ieri a mai dormit pana la 9 langa mami...iar azi a cantat si a gangurit pana la 9...dupa care si-a luat micul dejun si a bagat somn.
o problema ce o avem mai nou este baita de seara. ca dupa-masa nu e chip sa il pun la culcare...il mut de pe o mana pe alta...din carut in patul lui...si apoi in patul nostru...pana pe la 7 seara...cand pica lat si doarme pana la 12 noaptea. atunci nu mai are cine sa il spele...asa ca baita de seara s-a transformat in baita de dimineata.
gecko spune:
cristina cred ca trebuie sa te mulgi. ca din cate inteleg eu drenajul este foarte important. dar stii ce e ciudat...ca ai facut tu mastita care nu alaptezi. pentru ca in mod normal majoritatea cazurilor de mastita sunt cauzate de organisme luate din area nazofaringeala a nou nascutului (stafilococi sau streptococi).
si am o intrebare...tu cum sistezi lactatia? natural? nu exista cerere...si intr-un final se sisteaza si oferta...sau medicamentos?
gecko spune:
si inca o poveste scurta...si promit ca imi tratez diareea verbala...
ieri am vrut si noi sa sarim gardul...ca vorba aia...nu am mai sarit de aproape 4 saptamani (ca parca le-ar numara cineva). dar dupa atata amar de vreme am fost la fel de stangaci si timizi ca in urma cu aproape 11 ani. in final doar am tras cu ochiul peste gard...pana la urma si o mana bine plasata si o giugileala mai apasata poate elibera energiile negative.
dupa tentativa am avut si eu curiozitatea (pentru prima data de cand am nascut) sa vad care sunt consecintele trecerii ratonului pe acolo. asa ca am pus oglinda...epiziotomia este o liniuta subtirica subtirica alba...de nici nu iti vine a crede ca in urma cu 3 si ceva saptamani acolo era taietura cusuta...in schimb am si doua fire puse la intrarea in doamna...care inca nu s-au resorbit...asa ca mai bine ca nu am sarit de tot gardul...ca poate se impiedica cineva in ate si isi rupea gatul.
CristinaGoji spune:
Gecko - eu am intrerupt lactatia medicamentos, pentru ca bebitza nu sugea nimic din tzitzi, era mai mereu suparata, dormea putin, si se deshidratase iar gurita incepuse sa-i miroase a acetona, semn ca suferea de foame, asta a observat dr.neonatolog. Au stat asistentele de-asupra mea o zi intreaga sa ma ajute sa alaptez, si tot degeaba, nu sugea nimic, asta in conditiile in care sanii imi erau plini cu lapte, iar sa ma mulg si sa-i dau lapte de-al meu cu biberonul mi s-a parut un efort prea mare, tinand cont de cate ore de somn am eu peste zi si ca mai am un copil mic de care trebuie sa am grija si sa-i acord atentie. Dar fetita mi-a facut ragade urate intre timp si banuiesc ca pe-acolo o fi patruns infectia. Nu stiu care e perioada in care apar simptomele, dar la mine a trecut o saptamana pana sa-mi apara. Am incercat ieri sa mulg, si nu iese nimic, l-am pus si pe sot sa traga, si tot degeaba, si chiar nu mai stiu ce sa fac
Vladic
Daria
CristinaGoji spune:
Mai Gecko mai, mai rabdati si voi inca vreo 3 saptamani, mult a fost putin a ramas , eu sigur n-o sa-l sar mai devreme de 2 luni,poate chiar mai tarziu. Dupa prima nastere am comis-o dupa 4 luni!!! Dar atunci am avut alte probleme si numai chef de asta nu aveam.
Vladic
Daria
natynic spune:
Cristina-antibiotic! Multa sanatate, saracuta de tine...
Cat despre alaptat, eu stiam ca se intrerupe pana la inceperea tratamentului, si in continuare daca se face cu ceva daunator la bebe. Dar nu ma bag-de-aia i-am zis si Stelei sa se adreseze cui se pricepe, ca nu vreau sa-i zic prostii.
Gecko, hai ca m-ai facut sa rad de dimineata cu povestirile. Auzi tu, sa tii copilul in frig...Nene, ca aveti si voi toate un talent, nu stiti care mai de care sa va laudati ca tineti copilul subtire imbracat. Doamne fereste, departe de mine sa fiu de acord cu socroseniile care ne bat la cap de 2 caciuli si 3 randuri de haine dar...eu nu-s asa curajoasa ca voi!
Naty
mamica Iuliei Elena (30.01.2008)
DOAMNE,TINE-O SANATOASA PE MINUNEA MEA!
Iulia mea
www.onetruemedia.com/shared?p=524cc5223d57ca1ff422c0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Minunea mea