Copiluti de mai-iunie 2005 (75) - La multi ani!!!
Raspunsuri - Pagina 13
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
Tdy, am uitat sa-ti multumesc pentru traducere mersi mult de tot! Intru sa va vad la mare
Andreea mama de Filip si Georgia
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
omustata spune:
La multi ani, Filip! Sa fii sanatos si sa ai mult, mult noroc in viata!
Androix-am vazut pozele, foarte frumoase!
Tdi-tu de ce nu apari in poze? S-a facut atat de mare Aly!! Si este asa inaltuta! Sa-ti traiasca!
Olga si Maya (28.05.2005)
monu spune:
TDI esti? ca tu le ai cu febra mare. bb de 2 zile tot febra mare are 38.6-39.6-40. scade ff greu. nu are simptome. cat poate sa dureze febra asa mare?
, mami de printeseAlexia - aparatoarea lumii si
Antonia - avangardista
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.
BIZARII'S WORLD
andutzy spune:
Buna seara!
MOnu, poate fi o boala a copilariei(roseola are asa febra mare) si atunci dureaza cam 3 zile, dupa care trece febra si apar bubitele. Din alte motive nu am habar, imi pare rau.
VIn si eu cu o intrebare: la otita te doare urechea tot timpul? Dragos a plans azi noapte de durere de ureche, i-a trecut cu nurofen, dimineata nu-l mai durea dupa care seara a zis ca l-a durut urechea la gradi. Sa ma ingrijorez? El deja duce pe picioare o raceala de vreo 3-4 zile, cu muci si tuse, dar atat, fara febra sau altceva (pana acum, DOamne ajuta)
LA MULTI ANI, FILIPETE, LA MULTI ANI, CRISTIAN! Sa cresteti mari si sa umpleti de bucurie si mandrie mereu inimile celor dragi voua!
Andra, mami de Horia Andrei si
Dragos Alexandru
HORIA-6 LUNI(sedinta foto)
POZE MARTIE 2008 cu Dragos, Horia si noi
Nasterea Micului Print, Horia Andrei
monu spune:
andutzy poate ar trebui sa se uite cineva la urechile lui Dragos. la noi afacut otita de la mucii aia nenorociti. si se vaita ca o doare. am zis ca ii trece si apoi a avut puroi. nu vreau sa te sperii iti zic doar ce am patit noi.
Antonia - avangardista
BIZARII'S WORLD
monu spune:
si nu o durea tot timpul. avea momente seara cand zicea ca o doare.
Antonia - avangardista
BIZARII'S WORLD
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Cornelia/Cornelia.jpg)
Cornelia spune:
La multi ani sarbatoritilor ultimelor zile: OLIVIA, DAVID, SERGIU, VLAD STEFAN, FREYA, TIMEEA, ADINA, CRISTIAN!!!
Inca in direct La multi ani FILIP!
La multi ani MARIA MONICA!
Noapte buna!
Mai mult de atat nu prea sunt in stare sa scriu, ca sunt capiata de oboseala. Iar trec printr-o perioada in care nu mai stiu nici unde imi e capul.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tdi/Tdi.jpg)
Tdi spune:
Monu, prezent! sanatate multa va doresc!
noi am tras cu febroaie de 40-41 lunar, cam un an jumate si pot sa-ti spun ca nu intotdeauna a aparut si boala propriu-zisa.
e ff importanta starea generala a copilului, daca e vioi, se joaca sau mananca in "pauzele" dintre pusee e de bine. daca nu mananca e posibil sa-l doara gatul sau burtica, oricum in perioada asta incep sa bantuie virozele intestinale, un prim simptom ar fi febra mare si rezistenta si o eventuala inrosire in gat si urechi. febra virala tine minim 3 zile si maxim 5, daca se prelungeste inseamna ca are o suprainfectie bacteriana sau o alta infectie virala contactata peste prima...am patit de cateva ori ambele.
daca copilul e in stare proasta, molesit si se simte rau si cand febra a scazut atunci poate fi ceva nasol, musai la doctor si analize!
OlgaM, multam de complimente! Aly e foarte inalta pentru varsta ei, are cam 110 cm. io nu prea apar in poze ca-s fotografu' de obicei, in plus arat ca naiba asa ca mare pierdere nu-i!:)
Va pupam si va dorim multa sanatate tuturor!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nelia/nelia.jpg)
nelia spune:
Cornelia, pai hai sa le cautam impreuna, ca nici al meu nu stiu unde este! Acum ceva timp se rostogolea de ris pe aici, dar acum nici macar de asta nu-mi arde.
Monu, febra mare poate sa fie de la o viroza sau o boala a copilariei, cu manifestari concrete dupa perioada in care copilul lupta cu boala (febra mare e ingrijoratoare, dar nu e boala in sine, ci semnul ca organismul lupta cu cu boala). Nu prea ai ce face altceva in primele trei zile, decit sa ai grija sa o tii la o temperatura cit de cit acceptabila si sa o hidratezi bine. E mica, si febra mare poate sa-i faca rau, cind mai creste nu mai e chiar atit de periculos, pentru ca o poate suporta organismul. O otita, o infectie urinara pot da la fel febra mare. Cind infectia se instaleaza, atunci scade pe la 37.5-38 si ramine constanta acolo, indiferent ce ai face. Daca totul e in regula in afara de febra (stari de moleseala si dupa administrare de antitermic, lipsa totala de pofta de mincare, apatie etc.), poti sa astepti, nici doctorul nu prea are ce sa-ti dea. Dar daca e vreo otita sau o infectie urinara, are nevoie de antibiotic si cit mai repede, pentru ca se agraveaza. In mod normal, ca sa te linistesti, ar trebui sa mergi sa-i faci o analiza simpla la urina si sa se uite in urechi si in git, daca nu e nimic, atunci nu-ti ramine decit sa astepti evolutia bolii, ca sa-ti dai seama de unde vine febra.
Andutzy, pe Tudora nu o durea tot timpul cind avea otita, erau si momente din zi cind nu avea nimic. O durea in special noaptea, cind tusea, cind plingea... Daca e otita intr-adevar, trebuie vazuta de care este si cit de grava este infectia, cum afectat urechea. Sint si inceputuri de otita, in urma unor viroze (rosu in ureche cum mi-a spus de atitea ori), care e doar o afectiune a urechii in urma unei raceli, viroze, gripe, dar nu o infectie propriu-zisa. In cele mai multe cazuri, aceasta roseala a urechii da in infectie, dar nu intotdeauna, asa ca, aici cel putin, nu se da imediat antibiotic. Dar daca e avansata infectia si a afectat urechea urit, atunci trebuie antibiotic. E necesar, pentru ca o otita netratata la timp, poate afecta urechea si chiar auzul. Si nu neaparat acum, ci in timp. Sint foarte periculoase. Eu inca mai sint stresata cu urechile Tudorei, citeodata o strig si nu aude sau vorbesc cu ea si se pare ca nu aude bine tot ce-i spun si mintea mea paranoica si stresata de mama imediat fuge spre otitele avute. Si tot vreau sa-i fac o audiograma, dar pediatra ei s-a uitat la mine lung si nu mi-a dat trimitere... Dar voi insista la urmatorul control, pentru ca vreau sa-i faca ca lui Lisandru, sa stiu sigur daca totul e in regula dupa cele 8 otite avute pina acum.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
monu spune:
Olga, nelia, tdi, va multumesc mult de tot.
La urechi nu are nimica pt ca am fost ieri la un ORL-ist si e ok. Are un usor rosu in gat dar nu justifica febra. Duminica sper luni noi am fost la Elias unde suntem internate oficial. dar cum bb pare sanatos fara simptome, pedi de acolo a zis ca putem merge acasa. ca pot fi dintii + rosu in gat. Oricum s-au luat probe pt analiza de gat, nas, urina, kk, sange.maine dimineata pe la 11 vedem rezultatele. in afara de a-i da ceva de febra in spital nu ii faceau nimik.
Ea e vioaie, nici nu zici ca are febra. febra oscileaza intre 38.6-39.6 si uneori vad ca ajunge si la 40. de azi are si kk apos (doar 4-5 ori).
dar ciudat ca febra nu vrea si pace sa scada sub 38.6 sta acolo agatat indiferent ce facem.
Antonia - avangardista
BIZARII'S WORLD