hidrosalpinx

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cocolyso spune:

Buna fetele,

Urmaresc si eu acest subiect deoarece si eu in urma investigatiilor am fost diagnosticata cu hidro dreapta.
Am facut laparo anul trecut in august, neosalpingotomie, dr a spus ca a taiat partea cu hidro si ca ma asteapta cu testul poz.
Pana acum nu s-a intamplat, intre timp au mai apartu si alte pb, un fibrom de 1 cm care functiona ca un sterilet.
Dupa laparo in ianuarie am facut eco si hidro nu se refacuse.
Acum sunt in trat pt fiv (Med New Life, Dr.Gherasie si prof.Ron-el), pe 27-28 ar tb sa am embriotransferul.
Citind aici ma ia iar frica ca acel nemernic saculet cu lichid sa nu se fi refacut.
Inainte de a lua hotararea pt fiv profesorul si dna dr nu mi-au spus ca ar trebui facut ceva si de aici trag eu concluzia ca nu mai era hidro....si totusi sunt asa stresata de asta.
Astept cu sufletul la gura vesti bune de la voi si de la fetele care asteapta rezultate.
Hera imi pare tare rau si desi stiu ca cuvintele sunt acum in plus te imbratisez si iti doresc sanatate si putere pt a continua.
Blanche te pup!

http://tt.lilypie.com/DRMfp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iana_mari spune:

Mara72 ti-a spus dr. ca fivul nu a reusit din cauza hidrosalpinxului?
Ti-a recomandat sa le scoti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dannette spune:

Dia multumesc pentru raspuns ...dar e cam dificil.
Hera esti o luptatoare si vei invinge, secretul este sa nu te lasi pagubasa, sa fii optimista si sa te rogi la DD. MINUNEA SE VA INTAMPLA. Eu iti tin pumnii. Si eu am un fiv nereusit si abia astept sa merg la urmatorul (in octombrie).
Dar pana in octombrie o sa merg la o tanti doctorita, care este homeopata sa vad ce-mi zice. In iunie o sa incep cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sterss spune:

http://www3.fertilethoughts.com/forums/archive/index.php/f-45.html

fetelor dragi,

va trimit un link spre un site de aici din state in care fetele cu hidro povestesc experientele lor. tonul este cam acelasi diferenta este ca lor li se spune de la bun inceput ca nu au sanse cu trompele, nu se prea incearca repararea. de aceea m-a uimit pe mine fapta dr-itei mele, ca stiam care este trendul pe aici....mi se parea mai de domeniul romania sa se faca reconstructie la ce aveam io.
va pup pe toate-toate si va urez o zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara72 spune:

iana mari, nu mi-a spus ca nereusita fiv-ului s-ar datora hidrosalpinxului. Mi-a spus doar ca s-ar putea ca din aceasta cauza sa nu fi reusit.Oricum, doctorul imi recomandase scoaterea trompelor inainte de fiv-atit el cit si ceilalti 3-4 medici pe care ii consultasem inainte de fiv-spunindu-mi ca in felul acesta imi sporesc sansele de reusita. Mi-a spus doar ca, in conditiile in care aleg sa fac fiv cu trompele pe care le am am sanse mai mici dar nu inexistente. Asa ca decizia mi-a apartinut. Acum nu stiu daca esecul se datoreaza hidrosalpinxului dar am hotarit totusi sa le scot, poate asa am sanse mai mari. La mine sunt marite tare, lichidul este vizibil si la eco asa ca nu cred sa am sanse vrodata sa ramin pe cale naturala. Mi s-a spus ca poate 1 la suta adica sa se intimple o minune numai ca nu prea am timp de asteptat. Asa ca la sfirsitul lunii ma duc sa le scot si in septembrie o iau de la capat.
va pup pe toate si sa aveti o zi minunata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_06 spune:

Buna fetelor
ca de fiecare data, ma bucur sa va citesc.
Hera, imi pare tare rau si nu-mi explic ce s-a intamplat. atata vreme cat s-a instalat sarcina inseamna ca hidro pe care-l ai tu nu dauneaza, ma gandesc eu logic. de fapt asta se stie, unele dauneaza embrionului si altele nu, in functie de gradul de toxicitate al lichidului.

mara, asa e, timp nu mai e si trebuie sa mergem inainte cu toate panzele sus. eu am 32 si cu fiecare luna sansele de fiv scad (exagerez un pic, desigur:)). spune-mi te rog, cum s-a intamplat la fiv-ul tau (intrebare si ptr hera daca poate raspunde): vi s-a extras hidro la momentul punctiei sau l-au lasat acolo>? daca da, s-a reformat rapid sau dupa o vreme? nu de alta, dar mie asa mi-au facut, mi-au punctionat hidro si este o metoda care evita procedura mult mai complicata de scos trompele. uf, am asa de multe intrebari..oare de ce unii doctori evita sa scoata trompele si in acelasi timp spun ca asta ar fi solutia simpla? ceva nu pare sa fie chiar ok la procedura, consecinte e imposibil sa nu fie. aflam noi insa si rezolvam situatia mai devreme sau mai tarziu. da, am inceput sa vad dorinta de a avea un bebelus ca pe o rezolvare a unei probleme. weird.
va pup, m-am hotarat sa fac testul (barza gold mi-am luat) duminica dimineata - z11. sambata prietenul meu da party de ziua lui si n-as vrea sa-i stric distractia.
va pup
anca

Mergi la inceput

Buna fetele,

Am citit si eu pe linkul despre hidro din Anglia.Unele fete reusesc unele nu.
Anca ai dreptate, cred ca in fucntie de gradul de toxicitate afecteaza sau nu nidarea embrionului.Cum ti-a facut punctionarea lichidului in ziua ET?
Se face cu anestezie locala?
Oare punctionarea inainte de ET nu este daunatoare?
In plus am citit ca multe hidro apar si in timpul stimularii pt FIV.
Atunci e cu dus si intors ca si pe o trompa buna poate aparea.Solutia = scoaterea trompelor = decizie foarte grea.

Mergi la inceput

cocolyso, la punctie mi-au scos lichidul si, desigur, eram sub anestezie generala. la mie hidro era acolo in z3 din luna FIV. am vrut sa anulez totul dar facusem deja diferelinul in luna anterioare si o zi de puregon. poate a fost bine, poate nu. asta vedem.

hm.. citesc tot felul de chestii pe net si un studiu din afara spunea cum ca procentajul de reusita FIV depinde mai degraba de precizia cu care se face ET-ul, asta ar fi elementul cheie. de experienta medicilor si de aparatura. nu era implicat hidro, dar orisicat mi s-a parut interesant si m-a facut sa ma intreb de ce sa mai fac un fiv in romania, unde experienta doctorilor in domeniu este clar recenta, si sa nu plec frumusel in austria, in state sau unde vreau eu? banii-s aceeasi pana la urma si parca nici nu mai conteaza cand te gandesti la uzura fizica si psihica. food for thought.

Mergi la inceput

Anca ai dreptate!
Eu pt asta am ales Med New Life pt ca punctia si transferul le face prof.Ron El care vine din Israel.
Eu iti tin pumnii si Doamne ajuta sa fie deja cuibarit bebe la tine in burtica.
Fiecare reusita imi incarca si mie sufletul cu speranta.
Am citit si eu pe net o gramada si pot sa spun ca pana la urma fiv e o loterie (sunt fete perfect sanatoase si nu reusesc) si ca proportia se pastreaza intre reusita si esec cu sau fara hidro.
Ai un id de mess?

Mergi la inceput

nu stiu cum sa-l trimit fara sa-l postez pe forum;;
gata, am trimis PM. scuzati off topicul

Mergi la inceput