hidrosalpinx
Raspunsuri - Pagina 8
maria08 spune:
diapapadia: Felicitari!! O idee foarte buna deschiderea acestui subiect separat!!!
Si eu am fost diagnosticata cu hidrosalpinx bilateral, dar cu un semn de intrebare intrucat diagnosticul a fost pus in urma unei echo intravaginale. Dupa aproape 4 ani de incercari am decis sa facem FIV, dar dupa acest diagnostic clar nu se mai poate....trebuie facut ceva cu trompele, de fapt cu hidrosalpinxul....Recomandarea dr.-lui a fost de scoatere inainte de a incepe procedura pentru FIV, dar e tare greu sa iei o astfel de decizie.....e ceva ireversibil....si stiti cum e ...parca totusi mai speri.....si asa ne-am mai acordat cateva luni......cateva luni in care fac acupunctura, fitoterapie, injectii cu polidin si acum vreau sa incep si tratamentul de la Techirghiol. Asta nu inseamna ca mai sunt mari sperante ca se va intampla ceva natural, dar sper sa se schimbe ceva la nivelul trompelor si sa nu fie nevoie de scoaterea lor!! E posibil sa fie o pierdere de timp, dar nu vreau sa-mi reprosez nimic....
Hera: Felicitari!!!O sarcina usoara!! Citind ceea ce ai scris ( acupunctura, polidin, ulei de somon...) parca am un motiv in plus sa sper(imi sunt foarte cunoscute de 3 luni).Bine ar fi sa reusim si noi la primul FIV!!
Numai bine !!
dannette spune:
A_06 stai linistita, in Ungaria a reusit o fata cu endometrul 8 (sau 7,8). Asa ca ........ iti tin pumnii si te astept cu vesti bune.
Fetelor, ce homeopate sunt indicate pt hidrosalpinx?
iana_mari spune:
Maria ,hidrosalpinxul e un diagnostic foarte dur si accepti cu greu sa faci fiv ,dar au fost si minuni si cine stie ....
Eu am acceptat f. greu diagnosticul (avand un copil de 14 ani )nu-mi venea sa cred ca nu mai raman insarcinata pe cale naturala .Si asta nu a fost totul ,cand am facut laparo pt. clipsare mi-au descoperit si ENDOMETRIOAZA,alta pacatoasa.A fost ffff dur.
Blanche25 spune:
Maria, tratamentul poate ajuta in cazul hidrosalpinxului doar daca trompele nu sunt foarte marite. Importanti sunt cilii de pe trompe care transporta embrionul iar daca ei sunt morti...nu prea ajuta la nimic. Oricum tratamentul poate curata trompele de acest lichid si nu va fi nevoie sa le scoti. E dureros cand ti se propune asa ceva, dar te vei obisnui cu ideea. Te pup si bafta!
cristal1995 spune:
Hera: imi pare tare rau.... esti sigura? ai verificat la medic? Pupici
Aly-"Inca mai sper..."
cristal1995 spune:
Fetelor, unele dintre voi cunoasteti povestea mea, altele nu, asa ca voi incerca un rezumat, desi, la cat de alambicata este situatia, nu stiu nici asta cat de scurt va fi...
In 2005, dupa aproape 2 ani de incercari pe cale naturala, am facut laparo unde am fost diagnosticata cu hidro bilateral, mi s-a facut neosalpingostomie, am incercat 6 luni sa obtinem un bebe dupa asta, dar nimic. Am facut HSG la care s-a vazut ca s-a refacut, iar medicul mi-a zis ca el nu poate face mai mult, sa merg la Giulesti.
Am cunoscut-o pe Dracea de la Giuly, mi-a mai facut o laparo, mi-a curatat IAR trompa stanga, iar la dreapta n-a umblat, m-a bagat direct pe fiv... Concluzia: 3 fiv-uri si un ET cu congelati, toate cu rezultat 0 ! Abia atunci am inceput eu sa descopar ce trebuia facut de la bun inceput, dar asta este alta poveste.
In decembrie 2007 am facut o noua laparo (a treia), la care mi s-au clipsat trompele. Am mai facut un fiv in Israel dupa asta, dar acelasi rezultat 0! Medicul din Israel m-a intrebat de ce nu mi-au fost scoase?! Doctora Anca Gherasie m-a intrebat acelasi lucru.... NU STIU!
Acum sunt programata pe 26 mai la prof. Ron-El sa vad ce zice si el. Daca si el este de parere ca trebuie scoase, vreau sa mai fac o laparo...cat mai curand, probabil cu Anca Gherasie...
Cam asta e.... Bafta multa va doresc, sa reusiti voi sa distrugeti mitul cu hidrosalpinx, desi eu, din cate am citit, am inteles ca, si in rarele cazuri in care se prinde sarcina, este risc crescut de pierdere a sarcinii... Si atunci, cred ca durerea este imensa, mult mai mare decat sa-ti iasa 0 la beta-HCG...
Pupici
Aly-"Inca mai sper..."
sterss spune:
Buna fetelor,
Cristal, mersi ca ne-ai mai zis o data si aici povestea ta lunga , prea lunga intr-adevar. as vrea sa te intreb insa la ce te referi cand zici "mitul cu hidro..."(urasc cuvantul asta intreg),la trompe neclipsate, sper? eu as vrea macar o zi sa am un test pozitiv sa vad cum este sa fii mamica sa am un motiv sa sper...
Maria, multumim de felicitari, sper ca unele fete mai putin informate sa dea peste noi si sa invete cate ceva. macar sa stie ce sa intrebe medicul.mor cand aud de 'trompe infundate'.
danette nu stiu trat homeopat, eu am auzit insa de ceva tratament cu spalaturi intravag. cu antibiotice face un ungur Toth aici la ny fff scump nu acopera asigurarea si el nu garanteaza nimik. cam 20 000 dolari un trat de 3 luni si posibil sa trebuiasca repetat, cam nasol.dar daca cilii sunt distrusi nu vad la ce mai ajuta diverse substante ingurgitate sau introduse.
hera, speranta noastra, ce s-a intamplat? am citit la fiv vestea rea![]()
maria08 spune:
Iana, Blanche, Diapapadia:

Hera: Imi pare tare rau....suntem alaturi de tine!!!
[red]Cristal:[red] Iti stiu povestea de la FIV, e greu...e tare greu.....dar bucuria va veni intr-o buna zi!!!
O zi buna !!
iana_mari spune:
Cristal si mie imi pare foarte rau ca nu le-am scos .Eu la primul fiv am avut valoarea 6,5 si ma tot gandesc de ce nu au ramas in burtik.Uneori e mai bine sa ai val. o,atunci zici:''asta e ,poate data viitoare''.
Maine merg la Bucuresti la ecograf,ziua 21,si ar trebui sa incep tratam.,protocolul lung.Am sa-l intreb pe prof.ce e cu ,,imaginea aceea de hidrosalpinx",daca s-a format din nou mai bine aman si cer si eu operatia de scoatere a trompelor.
Pup toate fetele

mara72 spune:
a-06 te asteptam cu un test pozitiv, totul o sa fie bine vei vedea.
hera, imi pare rau...nici nu stiu ce sa-ti spun dar trebuie sa fii tare si sa o iei de la capat.
maria, succes in lupta cu hidrosalpinxul si sa ti se indeplineaca dorinta. Da, ai dreptate, hotarirea de a-ti scoate sau nu trompele nu e una foarte usoara, si eu am tot sperat sa se intimple minunea si sa ramin insarcinata chiar daca stiam ca am hidrosalpinx bilateral.Din pacate minunea nu s-a intimplat iar acum ,dupa un fiv nereusit parca mi-a fost mai usor sa ma hotarasc sa imi scopt trompele. Poate ca asa am sanse mai mari, cine stie. Mi se pare ca nici nu mai am timp de pierdut
Cristal, dia , blanche,iana mari,dannette, va pup pe toate