hidrosalpinx

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dannette spune:

Buna fetele,

hai sa va spun si eu povestea mea. In 2006 am facut laparo pentru desfundare de trompe (in urma HSG cica erau infundate). Si mi s-a spus ca e ok si ca in urmatoarele luni sa cat mai mult. Si.....nimic. In acest timp am facut si 2 IA. Intr-un final ne-am hotarat sa facem FIV in Ungaria. Am zis sa repet toate analizele (sa fiu la zi cu ele) si in urma unui nou HSG am descoperit hidrosalpinx bilateral. Medicii de aici mi-au spus ca trebuie sa ma operez si sa-l curete. Eu am fost la medicul din Ungaria la eco si a zis ca nu e cazul de operatie p[entru ca nu se vede la eco normala. Am inceput tratamentul si stateam cu inima cat un purice pentru ca stiam ca in timpul tratamentului lichidul creste. Norocul meu este ca nu s-a vazut la eco nici in ziua punctiei. Din pacate nu am reusit sa raman gravi, desi valoarea BetahCG a fost 26 in Z12 dar a venit CM. Nu stiu ce s-a intamplat, cand am repetat beta in Z14 era 33 (o crestere fffff mica).Doctorul mi-a spus ca este sarcina biochimica. Nu prea stiu eu ce inseamna dar ma documentez. Asa ca acum astept sa se elimine si sa incep urmatorul FIV, dar inca stau cu frica sa nu creasca lichidul intre timp si sa se vada la eco.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blanche25 spune:

Dannette, si test de sarina ti.ai facut? BHCG-ul tau creste!!! Ti l.ai repetat? Poate totusi s.a implantat mai tarziu?
Si referitor la trompele tale, eu stiu ca in Spania si Israel nu se face FIV cu un diagnostic de hidrosalpinx, nu conteaza ca se vede sau nu la eco. Acum...tu faci cum crezi. Te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sterss spune:

Mara, ma bucur ca te-ai hotarat. Ramane sa isi faca medicii treaba si tu sa ne anunti ca esti mamica.
Danette, felicitari pt curaj, imi pare rau ca nu ai reusit mai ales ca ai avut bhcg marisor, dar daca a venit ciclul...as vrea sa te intreb ca a facut la prima laparo cu trompele exact?
is convinsa ca o sa iei hotararea cea mai buna. ramai tot la unguri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antonel spune:

Buna fetelor.Intru si eu in discutie cu voi ptr ca si eu sunt diagnosticata cu hidr. bilateral.Am facut o laparascopie acum 3 luni ,dar eu cred ca lichidul acela a revenit .La mine s-a vazut la ecograf si era foarte mare ,in ambele parti As intrba-o pe MARA72 si pe ISHAPPY si pe voi toate la ce doctori mergeti,ptr ca eu vreau sa incep sa mai merg si la alt doctor sa vad ce mai fac si nu stiu la cine (aici in Rom.).Dati-mi un sfat,va rog mult la cine sa merg. Eu laparascopia am facut-o cu Gherasie si mi-a recomandat tot scoaterea trompelor apoi fiv cu RON-el,dar as merge la un doctor care a avut cazuri reusite cu hidro.Sincer nu prea mi-as scoate trompele.Va rog mult raspundeti-mi. BAY.

Mergi la inceput

La laparo mi-au zis ca "mi-au desfundat trompele, ca lichidul albastru a trecut" (adevarul e ca atunci cand mergeam la toaleta.. era albastru...) Acum ce sa zic...stiu eu ce au facut ei acolo cat timp eu dormeam???? Trebuie sa ii cred pe cuvant.
Am incredere in medicul din Ungaria, el face FIV (doar FIV, nu ca la noi, toti medicii sunt buni la toate) de 11 ani. Daca el mi-a zis ca nu e cazul de operatie si ca am sanse de reusita, merg pe mana lui. Si abia astept sa merg la din nou la unguri in Octombrie. Din putinul citit pe net, este sarcina incipienta oprita in evolutie si se intampla frecvent, doar ca femeile nu stiu. Este atunci cand intarzie CM. Se spune ca o femeie are 2-3 minim in viata. Este oprita in evolutie, e ceva,e clar ca s-a prins ceva. Chestia asta imi da speranta. Azi ar fi trebuit sa repet Beta sa vad ce valoare are, dar medicul mi-a zis sa intrerup tot ca nu e cazul. Poate urmatorul va fi cu noroc.

Mergi la inceput

Cand mama a ramas gravi cu mine, i-a venit CM peste sarcina cam 4 luni, pana am inceput sa misc. Am sanse mari sa patesc si eu la fel, am mostenit-o genetic la multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blanche25 spune:

Sigur va fi cu noroc! Bafta in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iana_mari spune:

Fetelor si eu am fost posesoarea unui hidrosalpinx bilateral.Am facut clipsare de trompe(imi pare rau ca nu le-am scos)la a doua laparo,anul trecut in februarie.Ceea ce nu inteleg si ma ingrijoreaza este faptul ca la ultimul eco. ,dr. mi-a zis ca am ovar stang cu aspect de hidrosalpinx.A doua laparo nefacand-o cu el,dar i-am tot spus ca am trompele clipsate.
Credeti ca imi va afecta fiv-ul, urmeaza sa incep trat.Daca stiti cauza explicati-mi si mie.Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sterss spune:

iana, ai facut 2 laparo?ce ti-a facut la fiecare dintre ele?
cateodata clipsarea este suficienta ca sa impiedice scurgerea lichidului in uter si astfel reusita fiv. sa speri la ce e mai bine si sa ai in vedere ce e mai rau, cam asta e mottoul meu...sunte multe fete care reusesc si cu clipsare.Mult succes la fiv!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iana_mari spune:

Dia,prima a fost pt. diagnostic eu nestiind de ce nu raman insarcinata,iar dupa incercari esuate si asteptari am aflat ca nu mai pot natural decat fiv,dar si asa trebuia o a doua operatie pt. clipsuri.
La prima operatie mi-a zis ca trompele au fost pline de infectie si a incercat pe cat posibil sa le desfunde.Cateva luni mai tarziu am primit vestea ca am hidrosalpinx bilateral(la hsg)si a inceput lupta pt. fiv.Sunt deja la al doilea si nu inteleg chestia asta de ovar cu imagine.... de hidrosalpinx.

Mergi la inceput