hidrosalpinx
Raspunsuri - Pagina 4
a_06 spune:
dia, pe foile eco apare hydro distal cu dimensiune maxima pe o trompa de 1,5 cm si pe alta de 2. si fac precizarea ei acolo ca e mult marita regiunea...:(
sa stii ca cilii se vad greu la laparo, cel putin asa mi-au spus mie. acum la punctie cand mi-au extras lichidul l-au analizat si au gasit un streptococ, si lor li s-a parut ciudat. poate n-ar fi rau sa le spui sa-ti faca si tie teste de laborator pe lichid, e bine sa stii daca e steril sau nu. cum spunea cineva anterior (scuze, am uitat cine), n-au scos trompele pe principiul ca e usor sa scoti si e ceva ireversibil. dealtfel cam asta e principiul din RO extins de la medicina la masini: carpim pe cat se poate, nu inlocuim din prima, fara sa incercam sa refacem. nu stiu daca-i mai bine sau nu, eu fiind o fiinta mai radicala le-as fi aruncat cat colo doar sa am sanse mai mari la FIV. but then again, nu de putine ori mi s-a intamplat sa ma insel si sa constat ca 'cu rabdarea treci marea'.
oops, intr-un sfert de ora plec la ET, v-am pupat
anca
ishappy spune:
Buna!Povestea mea este cam asa:fara sa fie programata apare sarcina ,bucurie mare dar care tine putin 7 saptamani ...avort spontan.Nu ne facem griji prea mari si incepem imediat sa luam masuri pentru o alta sarcina.Dar timpul trece ,trece un an nimic....Deja apar suspiciuni ceva nu e bine..Incepem cu trompele,merg la Bucuresti fac histeroscopie urmata de hsg declarate trompe permeabile.vin fericita acasa si tot nimic inca apr un an.Incept un tratament cu clomifen stimulam un pic ,foliculi beton dar minunea tot nu vine.De fapt intr-o buna noapte la cateva zile de la ovulatie cred 3 maxim ma trezesc cu niste dureri mari pe o parte ,zic oi fi racit sau ...iau un nurofen ma lasa si adorm.De dimineata sun la doctor ii spun (ma tot gandeam sa nu fie o anexita)si ma cheama seara la cabinet.Dar ma gandeam eu asa daca imi da tratament mai bine sa fac un test ca poate nu se stie...Si stupoare test pozitiv dar nu asa vag liniuta....parca mai intensa decat cea de control.Am stiut din primul moment ca nu e bine.Toti ma certau ca plang in loc sa ma bucur,ca sunt pesimista..Si s-a adeverit!Extrauterina...dupa 2 saptamani de asteptari cu o criza majora am ajuns la operatie.Dupa un an am facut o laparo pentru cealalta trompa.A fost gasit hidrosalpinx,a urmat neosalpingostomia si verdictul de final 5%sanse de bebe pe cale naturala.Nu mai spun si varsta 35 de ani.Acum am inceput tratamentul pentru Fiv.Medicul cu care il fac mi-a spus ca hidrosalpinxul nu s-a refacut,pentru ca nu se vede nimic ecografic.I-am sugerat sa fac mai intai ceva cu trompa ,pentru ca si eu imi fac griji cu acest lichid, dar dansul nu a fost de acord.Acum cu Dumnezeu inainte. Povestea Herei mi-a dat mult curaj si mai ales gandire pozitiva.Va mai tin la curent cu demersurile mele.In rest sa auzim numai de bine si de mamici fericite!Pupici pentru toate fetele !
Blanche25 spune:
Diapapadia multmesc pentru urari, sa iti indeplinesti visul cat mai repede si mai usor!
Hera Felicitari!!!Sarcina usoara si bebe sanatos!
A-06 Bafta la ET. Apoi stai linistita ca in curand sa vezi II!
sterss spune:
anca sa se lipeasca embrionasii azi, deci de azi inainte esti mamica!!!!de acord cu tine si eu sunt radicala nu accept compromisurile in general de aceea poate ma resemnez asa usor, dar cine stie,eu mereu ma gandesc ca dr-ita are experienta de 20 de ani, probabil ca stie ea de ce a ales sa refaca in loc sa taie...
hera voiam sa te intreb ca nush de ce am dureri de spate, poate a mai trecut cineva prin asta, am crampe ca la ciclu in zona lombara cand stau in picioare mai mult timp, e normalla 1 sapt dupa laparo?
ishappy, imi pare rau de sarcinile pierdute, dar asta e semnul ca poti ramane insarcinata ca uterul tau e ok, am auzit teorii conform carora lichidul care distruge trompa pe dinauntru dauneaza si endometrului, s-a gasit deficienta de ceva inhibina care ajuta la nidatie, drept dovada multe fete au dupa clipsare endometrul mult mai dezvoltat...eu cred ca daca tu vrei clipsarea trompelor poate ar trebui sa cauti un medic care este de acord cu asta, parerea mea...
Blanche
unde vrei sa faci fiv-ul am vazut ca esti in spania?
va pup si va urez o dupa-masa frumoasa, eu merg la medic la followup dupa laparo, sper sa ma lamureasca ce ii cu crampele astea
sterss spune:
ishappy, am vrut sa zic a trompei nu a trompelor
te inteleg perfect si cred ca da, ai sanse acuma dupa neosalpingo la fiv. totusi daca vrei sa fii sigura si medicul nu face clisapre ar trebui sa te gandesti sa il schimbi. stiu ca nu e usor sa schimbi medicul, asta e a3-a mea dr-ita, dar daca simt ca nu se deschide un canal de cominucare cu acea persoana eu nu pot sa am incredere deplina.
sunt si eu emotionata am o lista de 2 pagini de intrebari pt azi, de acuma inainte sigur n-o sa mai plec din cabinet fara sa mi se raspunda si la cele mai stupide intrebari.![]()
sterss spune:
bb_wanted, scuze nu ti-am rasp la intrebarea cu gift, asa se cheama procedeul de care intrebai de fecundare pe trompa.eu cred ca in cazul tau nu se poate pt ca ai hidro bilateral. la laparo ai 2 sanse sa faca neosalpingo ca si mie sau sa iti intrerupa legatura intre trompe si uter.sper ca al doilea caz nu mai trebe sa iti explic de ce aceasta procedura nu are sens. in primul caz daca ai repara hidro prin neosalpingostomie risti extrauterina pe trompa aceea.
de aceea se recomanda fiv, pt ca "sare" faza cu trompele.
mult succes si ai grija de tine!
bb_wanted spune:
bun, am inteles, dar dupa laparo nu mai am hidro, nu? si ma gandeam eu ca as vrea sa incep imediat inseminari(intrauterine, cel putin)chiar imediat ce lucrul asta e posibil, cu monitorizari, fara bajbaieli ,acasa cu probleme ovulez azi sau nu?si altele...
ma gandesc la tot felul de posibilitati, si poate cu ajutorul si parerile voastre voi putea avea cu dr un dialog mai constructiv
bb_wanted spune:
aaaaaaa, dia, ai putea te rog sa-mi spui cum a decurs laparo la tine? cat a durat, ai simtit ceva etc...
sper sa se rezolve cu durerile lombare... poate sunt un semn bun, SUCCES!
sterss spune:
BB_wanted, da dupa laparo nu mai ai hidro, ai doar trompe cu stricaciuni. daca le lasa deschise pe langa pericolul sa se refaca hidro exista pericolul sa faci extrauterina, am mai zis asta, e un fapt dovedit.bineinteles ca nu se intampla la toata lumea si tu daca chiar vrei poti cere medicului IUI, dar nu prea se face.vb si asta cu medicul tau.
in legatura cu laparo la mine a fost f simplu, am avut operatia programata la 11 si la 2 plecam acasa. poate ar fi mai util sa te interesezi exact la spitalul unde o faci care sunt procedurile, ca de ex eu aici nu mi-am dus nimik cu mine, am intrebat daca sa duc halat, ca na daca mi se face rau si stau peste noapte sa am halat sa ma duc la wc, dar s-a uitat asistenta la mine si a ras, ca aici ei iti dau tot. Rau nu mi-a fost ca mi-au bagat ceva medicamente in perfuzie, inca am avut prea multa energie. bineinteles ca dupa ce am ajuns acasa, am picat insa de somn, dupa ce efectul medicamentului antigreata a trecut.am ramas cu dureri de umar si de diafragm. ca sfat pot zice sa nu mananci cu1 zi inainte pt ca o sa te doara burta de la gaz oricum vei fi f balonata. bea lichide dulci dupa operatia in primele 2 zile, si din alea nu multe tot din cauza gazului.incet din z3 poti baga alimente solide odata cu revenirea scaunului. ia ceva laxative sa te ajute cu asta.
scuzati daca am intrat prea in amanunte.
mara72 spune:
Gata fetelor, am luat o decizie.La sfirsitul lunii m-am programat pentru laparoscopie care se va solda cel mai probabil cu scoaterea trompelor. Mi-a fost greu sa iau o astfel de decizie, mai ales dupa ce am vazut ca sunt si fete care au reusit cu hidrosalpinx dar pina la urma ma gindesc ca poate am mai multe sanse la fiv fara trompe decit cu ele si cu hidro