hidrosalpinx

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sterss spune:

Gudinde, multumim pt vot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_wanted spune:

dia,si celorlalte fete care au facut laparo,
eu am citit prin carti de specialitate, pe forum aici,despre acest hidrosalpinx,insa vreau, daca se poate sa-mi spuneti ce anume, mai exact ,trebuie sa discut cu medicul, adica ce anume se poate gresi sau intampla daca nu discut cu dr? nu zic ca nu o sa vb despre cu dr, dar sa nu omit sau sa fac vreo greseala.
am inteles ca se poate face o fertilizare direct in trompa,adica se sparge ovulul cu un dispozitiv si se introduce ; voi ce stiti? ar fi o metoda?

Mergi la inceput

bb_wanted cel mai important factor in judecarea unui hidro sunt dimensiunile, situarea lui distal sau proximal pe trompa, starea cililor din interiorul trompei care se poate vedea numai in timpul laparoscopiei.
problema care s-a pus la mine a fost daca sa repare sau sa clipseze. eu avand o trompa ok aparent aveam mai multe sanse chiar si natural si la fiv plus ca nu riscam extrauterina...dar am avut incredere in drita, eu initial am banuit ca e hidro dar hsg a facut-o sa creada ca e un simplu chist si nici nu am mai discutat ce as prefera eu sa faca in caz de hidro.si m-am trezit cu neosalpingostomie stg
daca e bilateral distal eu cred ca unica solutie este clipsarea trompelor, sincer.stiu ca pare radical dar crede-ma pe termen lung e mai economic din pct de vedere financiar, stres, tot.nu mai ai sanse natural dar ai sanse mari la fiv
medicii normal ca incearca sa repare, poate o sa ti se propuna neosalpingostomie distala si tie. fii sigura ca intrebi medicul ce fel de hidrosalpinx ai de ce dimansiuni, bilateral /unilateral. neosalpingostomia nu se face oricui, exista risc de 80% sa se refaca daca cilii sunt distrusi pe portiune mare.
eu sunt pentru clipsare/ taiere.dar repet tu asta trebe sa decizi inainte de op cu medicul tau in fct de particularitatile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_wanted spune:

multumesc mult,dia,
eu abia astept sa trec la treaba, adica sa incep tratament, ceva concret si sunt foarte optimista
acum mai sper doar ca in timpul laparoscopiei sa vada ca nu am de fapt hidrosalpinx, ar fi o minune...
va pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hera01 spune:

La mine trompele erau vai de ele, una cu dita mai lichidul in ia(am vazut pe foto pe care au facut-o in timpul operatiei)sa zicem cam de dimensiunea unui ou si ce-a lalta toata lipita printre intestine si tesuturi.Doc meu a zis ca inainte de-a o scoate vrea sa-i mai de-a o sansa ''Quote'' de scos este simplu dar nu mai este cale de intoarcere''

Ce mi-au facut mie este sa le curete bine si sa le desprinda de aderente si pe urma acum vine partea ce-a mai tare......la capete sa le intoarca ca pe o maneca .

La mine este primul FIV si nu mi s-a implantat decat 1 embrion , cat priveste toxicitatea lichidului sunt tot felul de teorii. Mie mi s-a spus (in clinica unde am avut FIV)ca daca Hydro nu este vizibil la ecograf nu dauneza cu nimic.
La spital unde m-au operat ca nu este toxic , dar ca lichidul care se gaseste in trompe poate sa inece embryonul?

ce am facut eu (si asta nu cred ca este o reteta miraculoasa) este cu vreo 9 luni inainte de fiv sa fac o cura cu Polidin in timpul menstruatiei cate 2fiole pe zi timp de 3 luni , ulei de peste capsule cate una pe zi , ulei de tarate tot capsule(cica ar ajuta am citit pe undeva), acid folic, lasat de fumat cu vreo spt inainte de prima injectie ptr fiv, si acopunctura m-a ajutat enorm , nu stiu cat m-a ajutat sa raman gravi dar am fost atat de calma si am reactionat fantastic la hormoni.

Nu am avut decat 5 ovocite dar toate au fost fertilizate(sau cum ai spune) si acum mai am si 2 la cryo(congelate)

Tot traiectul a fost floare la ureche, la punctie mai tare m-a durut cateterul de la perfuzie decat punctia in sine(nu am simtit decat ceva inpunsaturi dar durere 0)

acum scriu aceste randuri dupa ce am stat la masa si am mai facut un test, al 8lea si tot nu-mi vine sa cred ca eu scriu cuvantul gravi si ma refer la persoana mea.
Peste 2 spt tbe sa ma duc la primul echo si atunci o sa vedem daca totul este ok , dar cel putin pot sa spun ca se poate.

va doresc mult, mult succes

Mergi la inceput

heraaaaa, u made my day!!!!
daca nu te superi as vrea sa te intreb cati ani ai...si eu am auzit de chestia cu hidro vizibil la us ca atunci devine periculos... cat de mare era la echo "oul" tau?
dar mai sunt convinsa de faptul ca o gramada de femei fac fiv si au hidro care se stie apare mai mult la stimulrae si care nu au facut in viata lor laparo si nu stiu ca au hidro, drept pt care nu le iese!!!!
eu am 29 de ani, btw...si sper ca este singura mea pb ...ma bucur ca ai raspuns bine la fiv, este f important sa ai ovarele ok, de fapt asta este avantajul nostru al celor cu pb la trompe, ca avem ovarele ok si mai avem sanse la fiv...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

diapapadia,

Felicitari pt topic si mult succes in aceasta batalie cu hidrosalpinx-ul.

Mergi la inceput

ma bucur ca te-am facut fericita

Eu am 32 de ani , un pic mai mult decat tine deci si ''oul avea diametrul de cc 5 cm.
Dia , mult noroc si tine-ma la curent te rog .

Mergi la inceput

Gudindefata generoasa, sa dea Dumnezeu succes la toata lumea si multumim de sustinere!

Mergi la inceput

buna dimineata Dia, am incercat sa-ti trimit un Mesaj Privat dar nu reusesc , probabil ca nu l-ai activat.
Te-am adugat yahoo, vb diseara.

o zi buna

Mergi la inceput